Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

#norgesferien Mellom Ålesund og Trondheim

#1

Polyanna sa for siden:

Tips til:
Ting å finne på
Muligens steder å overnatte (da helst nær Trondheim)
Badeland? Hvordan er atlanterhavsbadet?
Attraksjoner, noe så spise, fjell å klatre på?


#2

Karamell sa for siden:

Skal dere kjøre inn i landet eller Atlaanterhavsveien?


#3

him sa for siden:

Er Trondheim innkludert? (ble litt usikker når du skrev mellom Ålesund og Trondheim)

Fjell å klatre på: Tenker at Trollheimen må være midt i blinken? Trekanten, Innerdalstårnet, snota mm Masse tips på ut.no

Bårdshaug er en fantastisk plass å spise på. Hvis du er i Orkdal er det fint å være innom Fanneremsgården og Skjølberg søndre (Credo sine leverandører)


#4

Polyanna sa for siden:

Hva anbefaler du?


#5

Polyanna sa for siden:

Inkluderer i og for seg Trondheim, men tror kanskje det blir mest "gå på besøk" når vi er der. Usikker på om vi overnatter på veien eller i Trondheim.#7

My sa for siden:

Når det gjelder badeland er jo Pirbadet i Trondheim fint, men det er jo i Trondheim, ikke på veien til Ålesund. På Atlanterhavsbadet har jeg ikke vært.

Atlanterhavsveien er flott, men det blir en mye lengre tur da, men du tenkte kanskje å overnatte på veien? Da får du med Kristiansund på kjøpet, men havner ikke innom Trollheimen-området. Men du kan f.eks legge inn enda en ekstra sving og et par ferger om Midsund, og klatre opp Midsundtrappene.


#8

Einhyrningur sa for siden:

Atlanterhavsbadet er helt greit. Ingen stor opplevelse, men absolutt et fint badeland. Det har alt du trenger.

Fishan på Kranaskjæret anbefales av svigerfar.


#9

Fersken sa for siden:

Moldebadet er også et alternativ om dere skal innom Molde og ikke Kristiansund.


#10

Ruslebiffen sa for siden:

Fjell å klatre på; tenker du da som gå-klatring eller klatring med tau og sikring? Litt ulikt hva folk definerer som klatring. :)

Liten avstikker, men jeg anbefaler Agdenes. Fantastisk fint sted halvannen time fra Trondheim med supre muligheter for flertaulengders klatring uten at det er like hardcore som å klatre Innerdalstårnet eller Romsdalshorn.


#11

Polyanna sa for siden:

Jeg vil helst ha INGEN klatring, men kanskje en liten fjelltopp (men det må være mer eller mindre på veien. Vi skal kjøre Ålesund - Trondheim, og tenkte bare en overnatting og ikke så mye mer kjøring enn nødvendig), men jentungen klatrer gjerne avansert med tau og greier, og hun og mannen elsker et klyvefjell...

Takk for tips!


#12

him sa for siden:

Dere kan jo også bare kjøre mellom Ålesund og Trondheim (jeg kjørte alene i ett strekk, no problem), være lengre i Trondheim og bruke det som base? Da kan dere gå i Børgefjell og Sylane#14

Polyanna sa for siden:

Ålesund-Trondheim er transportetappe, før vi tar Hurtigruten videre, er planen, og det blir mye kjøring i sommer, så tenker bare noe som bryter opp turen, selv om den er mulig å gjøre i ett strekk. :)

Og så er det jo dumt om vi misser noen høydepunkter og bare kjører rett forbi.


#15

him sa for siden:

Ah, ok, skjønte ikke hva du var ute etter. Hvis det hadde vært meg, så hadde jeg da kjørt Atlanterhavsveien og stoppet for lunch Molde og klippfiskmiddag Kristiansund. Synes at det å bevege seg i Kristiansund var en opplevelse i seg selv :)

#16

Polyanna sa for siden:

Var kanskje ikke kjempeklar. :)


#17

Galathea sa for siden:

Enig, Atlanterhavsveien er et must!


#18

Magica sa for siden:

Ja, det er mange fine kafeer i Molde og det har blitt en ny sjøside her, og byen er liten og oversiktlig. Støtter den ideen.


#19

m|nken sa for siden:

Et nyere alternativ enn Pirbadet er Orklandbadet på Orkanger. Åpnet for to uker siden. Kan kombineres med Bårdshaug herregård og Thamshavnbanen feks.

www.orklandbadet.no/


#20

Polyanna sa for siden:

Det ser jo kjempefint ut, og klatreanlegget ser ut til å kunne tilfredsstille den kresne jentungen også!


#21

Che sa for siden:

Innerdalstårnet har man jo ikke nødt til å klatre da - der kan man jo gå mer på baksiden. (bratt, men ikke klatring) Spektakulær tur det synes jeg - og på renndølsetra er det kjempehyggelig.


#22

My sa for siden:

Vil man ha mindre klatring er det også veldig fint å gå opp på Bjøråskardet på motsatt side av dalen, skaret som skiller Innerdalen og Todalen, med veldig flott utsikt mot Innerdalstårnet.

Renndølsætra er utrolig koselig ja. :hjerter:


#23

Teofelia sa for siden:

Når er dere i Trondheim? :blafre:


#24

Vianne Rocher sa for siden:

Da er man lokalkjent :knegg:. Men det støttes :jupp:. Også er det flere steder det er fint å bade i Kristiansund (om enn friskt) om det er varmt.

Det er fine, overkommelige turer på Averøya om dere skal kjøre Atlanterhavsveien. Meeknoken til dømes: ut.no/turforslag/118842/meekknoken


#25

Synnemor sa for siden:

Hva med Romsdalsstigen Via Ferrata på Åndalsnes? Har både introtur og en mer krevende rute. Eller den helt nyåpnede Høyt og Lavt på Tusten i Molde?
Midsundtrappene på Oterøya utenfor Molde er utrolig fine! Helt overkommelig tur i de fleste aldre og fantastisk utsikt over havet. Lunsj eller middag på nye sjøfronten i Molde anbefales også.
Atlanterhavsveien er et must synes jeg - vakker i fint vær og helt rått i dårlig vær. Smøla med Veiholmen er fint overnattingssted og vel verdt turen, men det er så klart en stor omvei om man vil kjøre minst mulig.


#26

venla sa for siden:

Støttes! Campingplass, spisested, fin strand og klatrepark. Kan fint være der en hel dag om man vil.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.