Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Var vi morsommere før? (Med poll)

Var vi morsommere før?

  • Ja
    69 stemmer
  • Tenk, det er ikke mulig å opprette poll uten å ha mer enn ett alternativ!
    11 stemmer
#1

Maverick sa for siden:

Uformell litta poll etter en liten titt i gamle klassikere.


#2

Røverdatter sa for siden:

Jeg tror vi var mer begeistret for hverandre og for oppdagelsen av stadig nye felles referanser.

Jeg er selvsagt like morsom som alltid. :jupp:


#3

Maverick sa for siden:

At vi var sånn nyforelska flørtende? Ja. Kanskje det. :jupp:


#4

Java sa for siden:

Det var en mye friere tone her før. Vi var mer uforsiktige og ofte litt på kanten. Og mye morsommere.


#5

Carrera sa for siden:

Morsommere ja, pluss mer aktivitet, og ikke minst skarpere i kantene. På godt og vondt :knegg:


#6

Vianne Rocher sa for siden:

Morsommere, surere, hissigere, større krangler, gladere og mer engasjerte. Vi var med andre ord lik min mellomste sønn mens vi nå er mer som min eldste: blasert og verdensvant.


#7

Blondie sa for siden:

Definitivt! De siste årene har vi nesten vært litt ferdig-debattert?


#8

Vianne Rocher sa for siden:

Ja. Det også Blondie.

De av oss som har vært her noen år har liksom vært gjennom de fleste temaene mer enn en gang. Og de fleste av de som alltid bød opp til dans med å gå mot strømmen har dessverre sluttet å være aktiv eller sluttet å være så motstrøms :knegg:. Og så er folk mye mer pragmatiske nå enn før. Det er rundere tone og mange forbehold som blir tatt etter mange års forumerfaring med at man aldri vet hvem som har på seg de lange tærne akkurat den dagen man skulle diskutere om El Naturalista var kjerringsko eller ei. Har jeg hørt.


#9

Maverick sa for siden:

Ja, temperaturen er kraftig dempet i trådene (på godt og vondt, det er jo gudsjammerlig kjedelig med side opp og side ned med spørsmål om forbrukertips lissom), men det er jo ikke noe fjas lenger, heller. :leppe:

En gang for mange herrens år siden var dette forumet arnestedet for twistspisekonkurranser (burp) og Alle barna-vitsetråder, liksom.


#10

Maverick sa for siden:

Ikke at akkurat de trådene der i og for seg var kroneksempler på høyverdig humor, da. :knegg:


#11

Strå sa for siden:

Nja, det var flere som hogg hodet av deg (meg) om jeg svarte litt uforsiktig. Men morsommere, var vi nok.


#12

Hyacinth sa for siden:

Haha, ja. Det var vi. Jeg var litt usikker på om jeg var den eneste som hadde svart ja, men så viste det seg at omtrent alle var enige med meg. :knegg:


#13

Maverick sa for siden:

En halshugging i ny og ne er jo underholdende, bare se på de gamle romerne. :jupp: Brød og sirkus til folket!


#14

Anne C sa for siden:

Vi var morsommere, men jeg deltok sjeldent i diskusjoner fordi jeg ikke orket å få hodet kappet av.


#15

noen sa for siden:

Ja. :hylgrine:


#16

Fersken sa for siden:

Twistespisekonkurransen! :elsker: :rofl:


#17

nokon sa for siden:

Noen er heldigvis framleis morsom(me).


#18

Java sa for siden:

Det var det jeg mente med at vi var uforsiktige. Vi halshugde og ble halshugd. Levde livet litt på kanten og slang med leppa. Det var litt farlig å være her, men det var kanskje det som gjorde at det va spennende. Det var morsommere fordi det var lettere å fjase. Så ble det for mye fjas i alle trådene, vi tok livet av oss selv.


#19

Pebbles sa for siden:

Det var både morsommere og mer slitsomt i trådene før.


#20

Fløyel sa for siden:

Har man tid lengre? Skal man hive seg på diskusjoner vil jeg ha tid til å argumentere og diskutere, er det en god diskusjon vil jeg ikke gå glipp av noe heller.


#21

Kirsebær sa for siden:

Jeg var i hvertfall morsommere før. Morsommere og mer engasjert.
Nå er jeg litt sånn avmålt til det meste. Har ikke samme behovet for å vise hva jeg mener og bli forstått på det, kanskje?
Litt det samme med morsom. Jeg er kjempemorsom inni meg. Jeg bare orker ikke høste applaus og latter. Det holder liksom at jeg humrer av meg selv. :knegg:


#22

Drømmedama sa for siden:

Helt klart! Mye morsommere! Og modigere. Frekkere. Spissere. Nå er vi blitt slappere. Roligere. Mer forsiktige. Litt trette.
Herregud. Vi begynner å bli gamle.


#23

Tjorven sa for siden:

Vi har jo noen gamle klassikere. Jeg kan fremdeles le svært godt av limpistoljulekalendertråden for ikke å snakke om bunadstyvene.

Vi er nok mindre morsomme, og ganske mye kjipere med hverandre. Synes jeg.


#24

Nenne sa for siden:

Jeg tror det har med telefoner og nettbrett å gjøre. Når jeg sitter ved en PC og skriver på et skikkelig tastatur, er det ikke et ork å ha et lengre resonnement og digresjoner og innskutte, relative bisetninger som belyser temaet fra flere vinkler og tar med litt-på-den-ene-siden-men-også-på-den-andre-siden-tanker. Men når jeg skriver på telefonen eller pædden, så blir det mye feil, manglende mellomrom og generelt tar det ca. åtte ganger lengre tid å skrive noe og jeg lar ofte være å svare på ting, for det er for mye styr. Jeg kan ikke tenke meg at jeg er den eneste som reagerer sånn.

Jeg har mye, veldig mye mer tid nå enn da ungene var små!


#25

Tangerine sa for siden:

Jeg savner alle oppskriftene. Og nye. Og er her noen menn lengre?


#26

rajraj sa for siden:

:hylgrine: Jeg var mye mer aktiv før, men jeg deltok nesten utelukkende med fjasing. Det er mitt spesialfelt, rett og slett. Fremdeles.


#27

Blondie sa for siden:

Jeg for min del har bedre tid enn noensinne, ungene er store og trenger ikje oppfølging på samme måte. Jeg tror det handler mer om at vi i større grad følger med på mye forskjellig og at en intens diskusjon da blir for mye å sette seg inn i. Vilje og engasjement mangler litt, rett og slett?

Jeg forsøker å redusere skjermtid, det gjør nok flere. Ikke til forkleinelse for dere, men jeg sitter ofte igjen med mer etter å ha lest en bok. :knegg:


#28

rajraj sa for siden:

Når det gjelder de grundige og gode diskusjonene som det var mer her av før - har det flyttet seg til SoMe? Har vi trent oss ferdig i god debatteknikk gjennom mange år her inne, og er der ute og dreper troll i kommentarfeltene nå?


#29

Kirsebær sa for siden:

Det har helt klart skjedd ett eller annet med overgang fra PC til telefon.
Jeg bruker utelukkende telefon til alt, og det er ikke et godt verktøy for kjapp fjasing eller store diskusjoner.


#30

Pøblis sa for siden:

Jeg tror også det er overgangen til telefon/brett. Jeg hater å skrive på telefon, det blir feiltastinger hele tiden, og så er jeg så gammel at hvis jeg ikke finner brillene mine, ser jeg ikke hva jeg selv eller andre har skrevet. :vismann:


#31

Gaia sa for siden:

Morsommere, litt mer vågale, kanskje litt mer bastante. Jeg tenker at det handler om at vi har blitt eldre, hele gjengen, og kanskje ikke henger så mye på barrikadene som før. :vetikke: (Og nettbrett og telefon, ja.) Dessuten egner en del av de tingene jeg virkelig har behov for en god diskusjon om seg lite for et semi-offentlig nettforum. Kanskje vi rett og slett er blitt mer bevisste på at det vi skriver her blir stående, og da frister det ikke å polarisere like mye.


#32

rajraj sa for siden:

:rofl:

www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=58378&page=16


#33

Minerva sa for siden:

Pluss at mange kjenner hverandre IRL etterhvert. Og liker hverandre. Blir litt forsiktigere tone da.


#34

Niobe sa for siden:

Snakk for dere selv. :filer:

Nei, FP er i mye større grad sitt eget ekkokammer nå. Det er mindre takhøyde, og dermed lavere temperatur på diskusjonene. Det var mye morsommere da man kunne halshugge folk for dårlig tegnsetting og feil font. :nemlig:


#35

him sa for siden:

Jeg håper det. :)


#37

Tallulah sa for siden:

Jeg syns vi var mye kjipere med hverandre før. Det er bare å søke i gamle tråder, så ser man det temmelig tydelig syns jeg.

Men vi var mye mer samfunnsengasjerte før. Nå er det mye me-me-me og ørti tråder om hvor kjipt det er med hjemmekontor, og ikke en eneste en om black lives matter.


#38

him sa for siden:

Jeg tror ikke vi er blitt mindre samfunnsengasjerte, men jeg tror den aktiviteten har flyttet seg. Dette sier jeg ut fra de jeg kjenner bedre og som jeg feks følger på FB, vet selvsagt ikke om det gjelder "alle" på FP. Det er flere jeg vet om som er engasjert i politikk, foreninger som gir innspill til politikk enten som lobbyister direkte mot politikere eller mer fritt som deltakere i samfunnsdebatten (demonstrasjoner, kampanjer på nett) etc.


#39

Tallulah sa for siden:

OK, jeg formulerte meg uklart: Jeg mener "vi" som i her inne er det mindre samfunnsengasjert.


#40

Pebbles sa for siden:

:jupp:

Jeg savner flere tråder med samfunnsengasjement - men der kan jeg jo sparke meg selv bak. Samfunnsengasjement er stort sett det jeg bruker FB til.

Jeg savner ikke den skarpe tonen. Den var utslitende, og har aldri vært underholdende eller noe annet bra for meg. Jeg foretrekker uenighet i en saklig og respektfull tone. Der har jeg tatt noen runder med meg selv gjennom årene her.


#41

Røverdatter sa for siden:

Det har vel med alder å gjøre når man syns at alt var så mye bedre før. :knegg:

Vi er ikke bare mindre morsomme, vi er i tillegg blitt gamle. Jeg vet knapt hvor gammel jeg er, så har glipper det stadig.


#42

My sa for siden:

Dette. :nemlig:

Det er heller ikke spesielt spennende med samfunnsengasjerte tråder når de aller fleste er enige, og de som ikke er enige ikke tør å skrive. Også har vi mistet noen medlemmer som stadig bidro til å holde temperaturen oppe. Som Sitron f.eks. Det var jo ofte de verste bitchetrådene som gikk over til å bli de beste fjasetrådene. :hjerter:

Det var det nydelige eksperimentet med FP. Der trådene i NM ble sperret, og folk ble kastet ut når tempramentene ble vekket, fikk diskusjonen gå sin gang på FP, og det viste seg at det nesten uten unntak gikk over til fjasing med tiden, og det holdt bare med et par moderatoriske pekefingre underveis når folk var på vei til å miste gangsynet fullstendig. Tillatelse til prikkeouting bidro også til at det meste foregikk åpent, i stedet for at tonen i tråden var behersket mens de virkelig utrivelige kommentarene kom per prikk, usynlig for andre.

Jeg tror mange av de som ble sablet mest i starten enten har blitt påvirket av resten og moderert seg, eller de har for lengst gått lei og droppet ut.


#43

Maverick sa for siden:

Åh! Prikkeouting! Det hadde jeg glemt. :grineler:


#44

Adrienne sa for siden:

Jeg synes dere har blitt mye enklere å ha med å gjøre de siste årene. :filer:

Moderatorisk hilsen og alt det der.


#45

Strutsen sa for siden:

Alt var bedre før. :dramaqueen:


#46

Vianne Rocher sa for siden:

Prikkeouting :lol: Førte ofte med seg de mest episke kranglene her inne. Gjerne med påfølgende utmelding og høylydt dørslamring.

Det var jo gøy med drama i gamle dager, men jeg husker at lista mi for å skrive innlegg var skyhøy da jeg var ny fordi jeg synes det var så mye pirking og irettesettelser.


#47

noen sa for siden:

Det er tøffe tider for oss fjasere. Jeg synes vi har blitt spesielt hardt rammet av FP-krisen noe som har gitt seg utslag i sviktende interesse og respons. Der andre har kunnet gå videre, hatt gode kompensasjonsordninger og lett justert seg på debatteknikk, matoppskriftsbidrag og alternative kjepphester, står vi igjen alene og glemt med ruste limpistoler og oppbrukt fjas. Dette blir en ond sirkel, siden kun sporadisk fjasing fører til dårligere kvalitet på fjaset, og dermed enda mer marginalisering av oss som ikke kan bidra med noe særlig annet. Fjasverktøykassen min er snart oppbrukt. Det ligger noen gamle tomatvitser igjen, men de er lite etterspurt. :sukk:


#48

My sa for siden:

Tviler ikke på at det var mer utfordrende å være moderator i gamledager ja. :knegg:

#49

rajraj sa for siden:

The struggle is real!


#50

Pebbles sa for siden:

:lol:


#51

Maverick sa for siden:

Jeg vurderer å stifte en interesseorganisasjon slik at vi kan ha en felles fjasestemme og få gehør hos den Store Massen. Rett og slett lære av Bransjeorganisasjonen for Konfirmasjon og Reisetipsleverandører.

Er dere med?


#52

Millen sa for siden:

Bare gå inn i tråden om konfirmasjon flere år frem i tid, og si nei, det gidder jeg ikke bruke tid på nå. Da blir du halshugget, og kalt dårlig mor mellom linjene. :btdt: :knegg:


#53

007 sa for siden:

Nåja. Var det ikke du som himlet ganske så kraftig over de som bestilte lokaler 5 år i forveien? Og som fikk motbør fra de/oss som bor på grisgrendte steder der det er 3 lokaler og 60 konfirmanter?
Å bli motsagt for selvsentrert uttalelse er ikke det samme som å bli halshugget eller kalt dårlig mor.


#54

Nabojenta sa for siden:

Dette!


#55

Java sa for siden:

Jeg er med!


#56

Bokormen sa for siden:

Det var kanskje morsommere før, men jeg synes det er lettere å lage innlegg hvor en blottlegger sine svakere sider nå. :o


#57

Pøblis sa for siden:

Oh, yes! :glis:


#58

noen sa for siden:

Selvfølgelig! Så snart vi har fått org.nr. setter vi opp en spleis slik at vi kan gå til innkjøp av siste utgave av Den store vitseboken. Det tenker jeg vil få fart på fjaset på FP (FPFPFP).


#59

Bluen sa for siden:

Jeg syntes ikke alt fjaset var like morsomt før heller, men ja - det var morsommere før. Det var også flere engasjerende og mer personlige tråder og diskusjoner, og ikke minst mer liv. Jeg var borte fra nett i 6 timer fra klokka 12 i dag, og da jeg kom tilbake tror jeg det hadde kommet innlegg i bare 10 tråder eller noe sånt. Alt innhold av praktisk art.

Selv har jeg naturligvis også blitt mye kjedeligere, det skal ikke benektes. :sparke:


#60

Strutsen sa for siden:

Jeg slenger meg sammen med tomatene til noen, for jeg har visst mistet FjasenTM. For jeg skjønner ikke hva dere mener. :leppe: Men jeg vil være mehehed! :hylgrine:

Jeg har overhodet ingenting annet å bidra med. Kunne sikkert startet en tråd om Black Lives Matter, men det tør jeg ikke.



#62

Chablis sa for siden:

:jupp:


#63

Adrienne sa for siden:

Vi var mye morsommere før, og mye mer årvåkne. Før ville en modde aldri sluppet unna med å kødde med svaralternativene, nå har ingen sett det engang. :dramaqueen:


#64

Maverick sa for siden:

Hvah! Og jeg som hadde lagd Den Beste Pollen! :dontfeedmods:


#65

My sa for siden:

Det er lenge siden jeg har sett ny tittel på den tråden som alltid skifter tittel også. Moddene var også morsommere før. :nemlig:


#66

Maverick sa for siden:

Moddene har nok rett og slett nådd den alderen hvor det har blitt litt vanskelig å henge med på Internett nå som alt er så moderne og det går så fort. Liten skrift er det også.



#68

Adrienne sa for siden:

:catfight: :snurt:


#69

noen sa for siden:

EDB er ikke så lett å håndtere for den aldersgruppen rett og slett. Det går rykter om at det eneste de får til nå er å rapportere hverandre, noe som generer mye jobb og krevende diskusjoner på bakrommet. :skuffet:


#70

Fersken sa for siden:

:rofl:


#71

Adrienne sa for siden:

Løgn, sier jeg. Ondsinna sladder. Vi har nettopp fått nye uniformer, såh det såh.


#72

Maverick sa for siden:

Jeg ser vi ikke er så nøye på språket lenger heller.

"Jeg har bestått EDB Kurs"?

Tsktsk. Hvor er pandaen når man trenger den.


#73

Strå sa for siden:

Guri Malla, tenk at den slapp gjennom forhåndssensuren innebygd i FP.


#74

Ru sa for siden:

Jeg er like gøyal som jeg alltid har vært, det er verre med dere andre. :himle:


#75

Storm sa for siden:

Hyggelig før hyggelig nå :)




#78

rajraj sa for siden:

Seff er jeg med!


#79

Candy Darling sa for siden:

Nå skulle jeg inn og si noe morsomt i rosa comic sans, men det var liksom ikke helt verdt bryet. :knegg:


#80

Strutsen sa for siden:

Storm da. Du glemte råsa og :snill:! Du har tapt deg. :skuffet:


#81

Maverick sa for siden:

Åh! Snillsmileyen! :haha:


#82

Optimist sa for siden:

I begynnelsen av mitt medlemskap her på FP var jeg litt sånn: :sjokk: Men etterhvert som jeg ble kjent med dere så gikk jeg over til å bli sånn: :elsker:
Og det var mer action og fjas før. :jupp:


#83

Blånn sa for siden:

Herregud. Jeg sliter med råsa skrift selv med gæmlisbrillene på. Uten briller er det vanskelig med alt. Hjælp.


#84

Strå sa for siden:

Jeg har aldri forstått problemet med råsa og komikk sans. Komisk sans er en skrifttype som er vennlig mot øynene mine. Helt sant.


#85

Blånn sa for siden:

Slutt å skrive såå liten skrift. :snill:


#86

Strå sa for siden:

Hva mener du?


#87

Adrienne sa for siden:

:catfight:


#88

My sa for siden:

:snill:


#89

Maverick sa for siden:

Takk til Toffskij for å trekke frem barnestoltråden og med det illustrere mitt poeng. (Pling!) :nemlig:


#90

Strutsen sa for siden:

hVORFOR BRUKE SÅ LITEN SKRIFT????? jEG SYNES MAN SKAL TENKE OVER HVILKE FONTER OG FARGER MAN BRUKER,ORD DELING OG IKKE MINST TEGN SETTING mAN KAN MISFORSTÅES OM MAN BRUKER FEIL SKRIFTTYPE OG SMILEYS :nemlig: .

jEG ER SÅ SNILL OG FLINK, SÅ JEG VIL BARE RETTLEDE DERE :snill: sLIK AT DERE IKKE BLIR ANSET SOM minDRE INTLIGENTE!!!!


#91

Strå sa for siden:

Look vhos kålling the kettel blakk sier nå jeg og tenker midt.


#92

Turban Smukk sa for siden:

Du trenger ikke rope. Hvis du til vanlig er så aggressiv mener jeg for min del det er litt betenkelig at du har ansvar for barn. :)


#93

Strutsen sa for siden:

:hjerter: :hjerter: bARNA MINE har Det sjÆMPEBRa:elsker:!!!! :):):):)


#94

Strutsen sa for siden:

(Jeg kommer til å få mareritt i natt. :skremt: Det gjør vondt langt inni hjerterota og skrive slik. :knegg: )


#95

Maverick sa for siden:

*å. :nemlig:


#96

Strutsen sa for siden:

Jeg er ødelagt! :hylgrine:


#97

Strå sa for siden:

Du syns ikke kniven var stukket langt nok inn du? Du bare måtte vri den rundt også. Stakkars Strutsen. Har du tenkt på hvor grusomt dette er for henne? Typisk Bowiefans sier nå jeg.


#98

Maverick sa for siden:

Trekker du BOWIE inn i dette? :catfight:

Men ja, vi Bowie-fans pleier å ha kontroll på å og og. :jupp:


#99

rine sa for siden:

Morsommere og morsommere; men utvilsomt mer interessante diskusjoner. Da jeg logget meg på nå nettopp, var det to uker siden sist. FP er ikke lenger en del av den daglige nettrutinen, slik det var i mange år. Men, gøy så lenge det varte, da! :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.