Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags tau trenger jeg?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal henge opp en stor stokk og et mye mindre stykke drivved på en vegg. Har tenkt å bruke tau og knytte rundt og henge opp.

Hva slags tau trenger jeg? Alt jeg har funnet er for tykt, stivt og umulig å knytte. Jeg vil ha noe pent, for eksempel noe hamp-ish. Altså noe typisk «taufarge». Det må heller ikke være for tynt.

Hva slags type og tykkelse trenger jeg, og hvor selger de dette? Jeg ser at tau er noe som selges overalt, men jeg har altså ikke funnet noe som er både pent nok, mykt nok, lett å knyte, tykt nok og tynt nok på en gang.

Hilsen Kravstor


#2

frukt sa for siden:

Hvor tykt skal det være da? Hva med sisaltau?



#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet ikke helt det med tykkelse. Estetisk sett tror jeg at det tykkeste er penest, men jeg ser for meg at det kan være litt stivt å lage knuter på. Det tynne er kanskje lettere, men er det sterkt nok? Det tåler nok rekveden, men stokken (også drivved, egentlig) er noen få kilo, ikke så mange, tror jeg.




#7

frukt sa for siden:

Det tynneste fra Biltema har jo en bruddstyrke på 240 kg så det burde vel tåle en del. Det er jo lettere å knytte knuter med tynnere tau, og knutene blir ikke like voldsomme. Jeg trooor at sisaltau er nokså bevegelig, men det beste er jo å kjenne på det.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Det er mye utsolgt på taufronten for tiden, ser jeg...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.