Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips og triks for å forvandle barnerommet til tenåringsrom?

#1

Timar sa for siden:

11-åringen her ønsker seg "nytt" rom, og vi må gi henne medhold i at det nok er på tide. Ut med barnslige møbler, gardiner, lamper og masse krims krams som er samlet opp, og inn med.. Ja, hva?

Hun har valgt seg farge til veggene, og vi skal male i morgen, men møbler har vi ikke begynt på.

Hva har deres preteens/tenåringer som funker, eventuelt ikke funker?

  • Jeg har lurt på hun skal få en større seng, 1.20 eller 1.40? Et eller annet sted bør det vel være plass til venninner på besøk?
  • Hva slags oppbevaringsløsninger er smart?
  • Bokhylle, er en bokhylle en bokhylle?
  • Speil og småoppbevaring, hva ser vi etter?

Hun har er ganske standard barnerom på kanskje 12 kvadrat. Ganske bredt (3,3 meter), men med et bredt og lavtsittende vindu som gjør møblering på den veggen vanskelig.


#2

Adrienne sa for siden:

Frøkna har 140-seng og elsker den og ville ikke byttet den bort for alt i verden. Hun har sminkespeil (med lys rundt) med et bord under, og tilhørende stol, en høy kommode til ting og tang, og ellers ikke så mye på rommet, hun bor for det meste i den senga. Utenfor rommet har hun 150 cm bredt klesskap og en kommode til å ha klær i.


#3

Tjorven sa for siden:

Snuppa fikk arve vår gamle 150 cm dobbeltseng. Dette er visstnok veldig bra. De ligger oppi der en hel haug med folk på en gang.

Ellers er det ikke så mye rommet trenger. Hun pusset opp i påska og det er svært sparsommelig møblert. (Alle klærne ligger uansett utover hele gulvet.)

Minikjøleskap stod høyt på ønskelista, men det bråkte noe aldeles forferdelig så det står nesten aldri på.


#4

Synnemor sa for siden:

Stor seng, sminkebord med lys rundt og stol til, en helt enkel hvit Ikeareol, et klesskap og en kommode samt et helkroppsspeil er greia for tenåringen her. Ikke det at hun trenger klesskapet eller kommoden egentlig, klærne ligger uansett strødd utover gulvet.
Ville absolutt prioritert stor seng, jenta mi og vennene hennes bor i den senga og det er veldig praktisk mtp overnattingsgjester når senga står der klar.


#5

Adrienne sa for siden:

Helkroppspeil, det har frøkna også. Og høres forbausende lik ut som datteren til Synnemor når de gjelder klærne. :knegg:

Frøkna har et rom til utenfor sitt eget, og tanken var at det også kunne brukes når venner er på besøk og det står en stor sovesofa der. Den brukes bare når antall overnattende overskrider hvor mange jenter som får plass i senga eller til å oppbevare klær.


#6

Pasta sa for siden:

Det ungdommene her er mest fornøyd mer er:
120-seng(de hadde nok ønsket seg enda større).
God plass til oppbevaring av klær.
Helfigurspeil.
Sminkespeil med godt lys.
Litt hyller til bilder, sminke, smykker, pynt etc.
14 åringen elsker polaroidkameraet og god veggplass til å henge opp bildene på.


#7

Drømmedama sa for siden:

Her har Lillesøster 1.50-seng, sminkebord, stort speil på gulvet, kommode, klesstativer og vegghyller. Bilder av vennene på veggen. Også et par grønne planter og LED-lys fra Clas ohlson som bytter farge.
Hun har en fin kjellerstue vegg-i-vegg som hun og venninnene sjelden bruker, det er senga som er greia.


#8

veobra sa for siden:

Det høres ut som om vi har det samme som mange andre. Ut med de fargerike plastboksene og inn med finere bokser. Det er fortsatt mye stæsj som skal oppbevares, men nå skal mer av det være synlig. Lite speil på bordet til sminke er mye i bruk her, de har slike på ikea. Smykkestativ og små fine bokser til å oppbevare tingene i. Sengeteppe og puter til senga, det brukte de ikke før.


#9

Fløyel sa for siden:

Frøkna hadde Walk-on-closet i mange år, men det snudde når hun ble 19, så det går over.

Viktigste tingene på rommet til ungene: stor seng, tv, PS og JBL høytaleren. Helspeil er også viktig ja.


#10

Isolde sa for siden:

Nå har jeg gutt. Her er det 140 seng, gaming pult, RGB lys, litt hyller på veggene til de kuleste legoene. Og duse fager på veggene. Ellers lite.


#11

Smash sa for siden:

Her har alle ungene 150-senger, de to minste fikk det i vår. De tre yngste har overnattingsbesøk hver helg, så det burde vi fått tak i mye tidligere. Ellers har hun på 17 stort speil der hun ser hele seg, en bitteliten pult, smykkespeil og masse klesskap, selv om mye ligger på senga og gulvet.


#12

Tjorven sa for siden:

Knerten har køyeseng nå, men har lenge hintet frempå om at han ønsker seg stor seng sånn som snuppa. Jeg vet ikke helt hvorfor (han har ikke besøk og overnattingsgjester sånn som henne), men jeg tenker at det har noe med aldersfølelsen å gjøre. Snuppa fikk sin dobbeltseng da hun begynte på ungdomsskolen, og det skal han også gjøre over sommeren.

Han liker å ha bokhylle, men det vil hun ikke ha.


#13

løve70 sa for siden:

Arvingen har stor seng (140 eller 150), garderobeskap, tv benk med tv og noen hyller. Hun vil ikke ha noe mer på rommet sitt. Hun har eget bad med sminkespeil (selv om hun sminker seg sånn ca aldri ;)) og kjellerstue.


#14

millact sa for siden:

Min 15-åring, jente, har et lite rom, men hun liker det godt fordi hun har gjort det så fint i følge henne selv. En vegg er malt lys grå, sengen står der i en liten krok på en måte. Det er en hemnes seng (som kan trekkes ut, men det er ikke plass til å trekke den ut). Kortveggen der vinduet er er malt en fin blåfarge, moderne. Resten er hvitt. Hun har flere små, mørkegrå hyller over sengen til bøker og stasj.

Så har hun laget en sånn stige som hun har hengt en fin kjole på. Ellers har hun en pult, dobbelt klesskap og en ikea hylle. Det er mye planter der inne, fine bokser til ting og litt kosetepper. Klærne er generelt på gulvet, så jeg lurer på å kjøpe en fin skittentøyskurv til henne som hun kan hive det oppi. Tips til en fin en? Kan god være i stoff.

Over sengen, hodet, har hun printet ut masse småbilder fra polaroidkameraet og dekorert med.


#15

Adrienne sa for siden:

Det frøkna og jeg gjorde var at vi tok oss en tur til IKEA og så på forslagene de har til hvordan møblere rom. De har til og med hengt opp fargekodene til malingen de har brukt på veggene, så det blir veldig enkelt å sjekke ut hva man liker og ikke liker. Trenger jo ikke kjøpe møblene på IKEA etterpå, men det blir veldig enkelt om man gjør det.


#16

MegaMie sa for siden:

1.40 seng her også, har den fra IKEA med skuffer under og hodegavl med oppbevaring. Har ellers bare en liten kommode med speil over og klesskap. Har åpent klesskap, (Elvarli) som fungerer veldig fint.


#17

Timar sa for siden:

Takk for tips!

Vi har vært på IKEA i dag, og nå har hun valgt seg ut ny seng. 1.40 med hodegavl og skuffer under. Tror det blir bra selv om den kommer til å ta opp mye gulvplass. Vi skal få inn litt hyller og sånn likevel, og et stort, rundt speil som jeg syns var kult! :)


#18

Che sa for siden:

12- åringen her har fortsatt køyeseng. Han synes det er så praktisk å feste iPad i sengebunnen på sengen over når han ligger og ser på iPad. Her har storebroren baybed fra ikea. Den står alltid utslått som dobbelseng


#19

Elise sa for siden:

For mine var det viktig å få vekk alt av leker, de har vel ikke igjen noe som helst annet enn klær, sminke og bittelitt hobbysaker. I tillegg gjorde mye å bytte sengetøy, de hadde mye med rosa hjerter og sånn. :knegg: Sminkebord, ny kontorstol, alt i hvitt. Rett og slett mindre rot og mindre farger.


#20

007 sa for siden:

Sånn gjorde vi det også.
Her har ungdommen 1.50 seng, sminkespeil som også kan brukes som pult, en høy, smal skuffeseksjon, skap, helspeil, TV og en grønn plante. Alt kjøpt på IKEA. Hun har stort rom da, hun fikk «foreldresoverommet» i huset.


#21

millact sa for siden:

Ja. Vi gav bort alt slikt sengetøy til venners yngre barn. Nå går det mest i blått, grønt, grått og gult.


#22

Tjorven sa for siden:

Og så ønsker hun seg sånn stor hotellpute. De selger sånn blant annet på IKEA.


#23

millact sa for siden:

Kid har også ofte tilbud.


#24

Lille meg sa for siden:

Det kan se ut som om det er samme størrelse som på hotellputene de selger hos Obs. Jeg likte putevarene bedre hos IKEA, da.


#25

Cumulus sa for siden:

Vanlig str på seng, en sofa man kan overnatte på, klesskap med helfigur speil, pult/sminkebord, et lite speil, masse bokser, instamatic kamera, flossy gulvteppe, led lys, masse puter og sengeteppe. Og viktigst av alt: masse chanel papirposer!!


#26

polarjenta sa for siden:

Yngste på 12 har 90seng, nattbord, sofa, bord, pcbord, gamingstol, bokhylle og tv og tvbord. Det er ganske fullt det rommet.
Største på 15 har 90seng, sovesofa, bord, tvbord uten tv enn så lenge, et slags nattbord og 2 lave bokhyller. Han har større rom så det er ikke så fullt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.