Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blåbærflekker på ull?

#1

goldnugget sa for siden:

HVordan får jeg vekk det? :confused:

Det er på Cubus -ulltøy med bomull innside.


#2

Sokk sa for siden:

Hvis flekkene er ferske kan du spenne opp tøyet over f.eks. en bøtte, og så lar du varmt vann dryppe over eller renne i en tynn stråle til flekkene er forsvunnet. Bruk så varmt vann du får i krana, eller så kan du også koke opp vann og helle over i tynn stråle. Det tar en liten stund, men det går vekk! Tror ikke temperaturen skulle være noe problem så lenge det er behandlet ull, og du lar stoffet være i ro mens du holder på. Etterpå, når tøyet har kjølt seg ned igjen, kan du gni inn litt såpe/Milo for ev. å fjerne siste rest.

Hvis flekkene er gamle tror jeg det enkleste er å farge tøyet i en mørk farge... :snill:


#3

daffy sa for siden:

Sonett ullflekkfjerner fra Helios tar knekken på de fleste flekker.


#4

Gerbera sa for siden:

Sitronsaft (fra den gule flaska f.eks) tar blåbærflekker, de ferske i hvertfall.

Hell godt på flekken, og putt i maskin, alle flekkene på vårt tøy har gått bort med dette, men jeg har ikke prøvd på flekker jeg allerede har vasket altså. Men det kan godt tørke før jeg har på sitronsaften, jeg tror det viktigste er at man ikke bløter med vann først.


#5

Elisabet sa for siden:

Oksegallesåpe eller Neutral oppvaskmiddel har jeg også god erfaring med. Pass på å få vekk flekken før du putter plagget i vaskemaskinen. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.