Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Shopping i Oslo med 15-åring

#1

My sa for siden:

Vi skal ha noen dager i Oslo i sommer, og 15-åringen ønsker å shoppe (nettopp hatt bursdag og ønsket seg penger til det formålet). Hvor bør vi gå da? Hvor er det butikker som 15-åringer synes er stas?

Vi snakker om en helt gjennomsnittlig 15-åring altså, ikke en som har sin egen stil og ønsker kreative vintage-butikker og den slags, men som liker de samme klærne og merkene som den største horden av andre 15-åringer. Kan gjerne være kafeer, iskiosker og andre ting som appellerer til aldersgruppen i samme område.

Mor liker hyggelige gater, ikke senter. :sparke:


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg tenker Bogstadveien hvis dere vil til en gate og ha helt vanlige butikker for en 15-åring.

Min 15-åring handler aller mest på Oslo City. Til kjøpesenter å være synes jeg ikke det er så verst. De har mange forskjellige butikker, og greit å finne frem (sikkert siden det er der jeg har vært mest).

Jeg foreslår at dere spiser lunsj på Oslo Street Food i Torggata. Og så svelger du den kamelen og lar henne kjøpe håpløst dyr boblevaffel med unicorn-pynt. Oslo Street Food har blitt veldig flinke på smittevern, så man finner et bord og bestiller all mat og drikke ved hjelp av en app. Så får man melding når det er klart til å hentes. Jeg håper egentlig at de viderefører den ordningen også når smittevern ikke er like viktig lenger.


#3

My sa for siden:

Ja, Oslo Street Food og boblevaffel har vi allerede lagt inn på programmet. :nikker: Den opprinnelige planen var jo å reise utenlands, så vi får mange overprisede is til hva den ferien ville kostet. :knegg:

Hvis hun hadde hatt med en artsfrende hadde jeg sluppet dem inn på Oslo City og latt dem slå seg løs der noen timer på egenhånd. Men tror det blir litt kjedelig for henne å gå der inne alene, og det blir vanskelig å få med resten av familien dit (spørs om jeg må låne snuppa di noen timer. :knegg:). Men Bogstadveien høres ut som et alternativ. Takk for tips!


#4

pippo sa for siden:

Det er fint å ta banen til Majorstua og gå Bogstadveien/Hegdehaugsveien nedover. Da ender dere med en fin tur gjennom Slottsparken. På veien er butikkene Zara, Monki, Bik Bok og ikke minst Brandy Melville populære. Olivias (restaurant) i samme gate har sydlandsk uteservering og mat for de fleste. Det er vanligvis populært med en frappe på Starbucks også:)


#5

Tjorven sa for siden:

Du får sende meg melding om når dere er her. Jeg har en mistanke om at våre 15-åringer hadde funnet helt greit ut av dette sammen. :knegg:


#6

My sa for siden:

Høres ut som omtrent det samme som vi har her :knegg: bortsett fra Brandy Melville, som hun har snappet opp at det er et eller annet uetisk med (fikk ikke helt med meg hva) som gjør at hun har bestemt seg for ikke å handle der, :gruble: men om de samme butikkene finnes her tror jeg ikke har mye å si. Annen setting gjør gjerne at man ser andre ting. Og ikke minst å være et annet sted, og ha tid til å gå og kikke, er fint uansett. Regner med det er en eller annen sportsbutikk på veien også.


#7

My sa for siden:

Mistenker det samme, hvis de først kommer over kleinhetsterskelen over å bli satt opp på en "blind shoppingdate". :knegg: Vi er der fra 19.-23.juli.

#8

Adrienne sa for siden:

Bogstadveien er bra, men øvre del er en byggeplass for tiden (hele gata er gravd opp), så det kan legge en demper på opplevelsen. Karl Johan er også helt ok, men begge gater er veldig turistifisert.


#9

Bluen sa for siden:

Tenkte på akkurat det samme - gikk der for et par uker siden, og det var veldig rotete og trangt.


#10

Hondacrv sa for siden:

Dette er treigt da, men alt er der: nederste del av Karl Johan og over i grensen. Alle butikkene er jo der!


#11

My sa for siden:

Tror ikke det har så mye å si for min 15-åring at det er turistifisert. Ungene har ikke vært så mye rundt i Oslo, så vi legger uansett inn en del "obligatoriske" turistattraksjoner som Operaen, Stortinget, Slottet etc, så Karl Johan kommer vi sikkert til å bevege oss langs uansett (kommer også til å legge inn helt andre ting og steder som er mer etter mine ønsker, så dette blir den delen som er på ungenes premisser). Og mine vil sikkert også synes at Hard Rock Cafe er stas, det har vi jo ikke her (Starbucks er de ferdige med). Vi rekker nok ikke over alt vi har lyst til, men greit å ha noen alternativ å velge mellom, så får vi bare prioritere når det nærmer seg. Men har lovet 15-åringen at hun skal få shoppe, så det må jeg i alle fall holde. Og da er det supert med tips som gjør at hun får sett mest mulig over et minst mulig område (helst unntatt senter, som sagt), så vi slipper å kaste bort tid ved å gå på feil sted. :jupp: Og hvis det kombineres med andre severdigheter i samme område så er det bare en fordel.

#12

Polyanna sa for siden:

Altså, jeg er (som Oslofolk flest) ikke så glad i Karl Johan - full av folk og turister - men den har faktisk det du er ute etter. Og nå er det mindre turister også. Altså, mye folk, for all del, men mye mer overkommelig enn ellers.


#13

Hondacrv sa for siden:

Det er fra Egertorget og nedover mot Oslo s dei fleste butikkane er, øverst er det lite synes eg. Dette er ut fra erfaringa at det alltid er der me havner når fjortisen skal shoppe. Då er du jo i nærheten av operaen og Aker brygge med mange fine plasser å gå, og vil du ha det litt «eksotisk» kan du jo gå mot Grønland.


#14

My sa for siden:

Det trenger ikke være treigt i øynene til en 15 år gammel turist altså, og siden jeg verken er særlig godt kjent, eller spesielt interessert i shopping (i Oslo besøker jeg som regel bare faren min, og vi er i leiligheten hans, eller går på jazzklubber, konserter etc, ikke på shopping eller sightseeing) så er det mer eller mindre det eneste jeg kjenner til også, i alle fall innenfor hennes interesseområde. Så med mindre noen vet om et annet supert område, som jeg ikke har tenkt på, med "alt" i en gate, så blir nok det området vi peiler oss inn på sånn i starten. Så får vi utforske noe mer (i mine øyne) spennende resten av tiden vi er der.

Personlig unngår jeg jo helst Karl Johan så langt det er mulig, men jeg holder det lett ut noen timer for ungenes skyld, når vi har andre ting på programmet i tillegg. Men Oslo City skjer ikke, der går grensa.


#15

Polyanna sa for siden:

Og Karl Johan ER jo en flott gate, egentlig! En paradegate med Stortinget og Slottet og alt! Det er bare at den har blitt så full og trang. Domkirken som ligger der helt plutselig er flott, med "bakgården" og basarene, det er egentlig veldig fint.


#16

My sa for siden:

Ja, absolutt, og jeg mener definitivt den er obligatorisk for folk som er i Oslo for første gang, eller eneste gang. Det er jo en grunn til at alle turistene går der. Selv om det ikke akkurat er der man velger å oppholde seg om man bor i Oslo, eller har vært der mange ganger.

#17

Polyanna sa for siden:

Og Oslo er jo så liten, så to skritt til siden, så er du på alle slags fine steder!


#18

Tjorven sa for siden:

Jeg var ikke klar over bygging i Bogstadveien. (Har de ikke bygd der de siste 10 årene eller noe sånt?).

Kanskje er rett og slett Karl Johan det hun trenger.

Og vi kommer hjem den 19., så vi får vurdere om det er et alternativ.


#19

My sa for siden:

Det har du rett i, men i andre enden har man jo Stortinget, Spikersuppa, Studenterlunden og Slottet, med muligheter for å henge, sitte ned og spise is, og man kan slentre ned forbi Rådhuset og til Aker brygge, så får man tatt med seg det i samme slengen. Når man er lei av shoppinga altså. Så hvis vi starter ved Operaen, beveger oss oppover Karl Johan med så mye shopping som vi orker, og avslutter ved Aker Brygge, så tenker jeg vi har fylt en dag. :skremt:

Mannen vil ta "Kollensvevet", :what: og jeg tenker det kan kombineres med Frognerseteren og Roseslottet (jeg må jo bare se dette). Jeg vil ha en rusletur langs Akerselva (muligens starte med Teknisk museum, hvis det er interesse for det), så langt som vi gidder, og da tror jeg det begynner å holde med fastsatt program for denne gangen.


#20

Lhi-My sa for siden:

Mine 15-åringer er kanskje litt preget av å ha en sær mor, men de liker godt å ta en tur innom vintagebutikkene på Grünerløkka når de er i byen. De handler blant annet kule t-skjorter (bandskjorter blant annet) på en vintagebutikk i Th Meyers gate. Heter den Velouria vintage, tro?

Ellers går det i Monki osv. Det hender også at vi går på Oslo City. Jeg er ikke spesielt glad i kjøpesenter og skyr vanligvis den slags, men Oslo City er helt ok og de har flere steder der det er mulig for mor å sette seg med litt drikke mens tenåringene løper i butikkene uten meg. Men egentlig handler de vel aller mest utenfor sentrum.


#21

My sa for siden:

Jeg har forresten med to snart-13-åringer også, men de er stort sett fornøyde så lenge de får en is, og guttungen får gått innom en sportsbutikk eller to. De liker helt andre ting, som museum og andre aktiviteter, som vi også skal få tid til.


#22

Adrienne sa for siden:

Hvis det er dårlig vær eller dere vil henge litt: nye Deichman i Bjørvika. :elsker:


#23

My sa for siden:

Ja, den står også på ønskelista. :jupp:


#24

Tjorven sa for siden:

Dette er vår problemstilling også. 15-åringen har helt andre forventninger til hva ferien skal inneholde enn 12-åringen. Vi ender derfor ofte opp med å dele oss. Mannen min shopper med snuppa, og så går knerten og jeg på museum.


#25

millact sa for siden:

Hadde også tatt turen innom Aker Brygge og Tjuvholmen. Det er fint der ute (men sikkert mye folk). Mine to likte godt å ta Tjuvtitten og få god utsikt, men jeg aner ikke om den går i sommer? De synes det var stas å spise deilig burger på Døgnvill som jo også ligger der.


#26

veobra sa for siden:

Utenfor Stortinget står det en utstillng om tada Stortinget. De har ikke omvisninger i sommer og da er dette et alternativ. Det kan være noen av dere vil titte på denne mens andre er i butikk, så har dere noe å finne på underveis.

Det ligger en stor Outland langt nede på Karl Johan, i sidegate, kanskje den er av interesse. I Arkaden enda litt lenger ned på Karl Johan er det en butikk med mye gøy stæsj, spill-greier og Pokemon og slikt.

Vi må dele oss når det er shopping på gang. Ofte går jeg i en annen butikk mens ungdommen får sett og tatt på alt i sine butikker.


#27

My sa for siden:

Ja, det kan være et alternativ å dele seg opp, og vi må jo også se an været. Er det veldig varmt og fint kan vi vel kombinere museer på Bygdøy med bading. Ja?

Outland er av interesse for yngstejenta. :jupp: Vi har en butikk her i byen også, men den i Oslo er kanskje større/har flere ting? Vi går alltid innom ulike butikker i hver vår retning da, selv om vi ikke "deler oss opp", det vil si vi sprer oss på butikker i samme område. Alle sammen i samme butikk til enhver tid er det lenge siden vi måtte slutte med. Deler vi oss opp er det mer som i at mannen og de to yngste drar til Holmenkollen, med zipline og skimuseum, jeg rusler langs Akerselva, drikker god kaffe og kikker i kule butikker på Grunerløkka, og eldstejenta shopper på Oslo City med Tjorvensnuppa. :drømmer: Men vi har heldigvis tre-fire dager å gjøre på, så vi skal rekke over litt for enhver smak, både sammen og oppdelt. Så må vi også være litt sammen med morfar (altså min far), som i utgangspunktet kunne vært med på det meste, men som nå helst sitter hjemme og passer seg for koronavirus. Men han kan sikkert ta med ungene hver sin kjøretur med motorsykkelen f.eks, det synes de alltid er stas.


#28

veobra sa for siden:

Jeg har ikke vært i Outland i Trondheim, men denne er ganske stor. Ser på nettsidene at dette er flaggskipet.

Det er best å slippe å ha en utålmodig mamma med seg, jeg er litt kjappere ferdig i butikk enn de andre. :knegg: Heldigvis finner jeg ofte noe jeg vil innom.


#29

millact sa for siden:

Jeg kan bekrefte at den er stor! Min 15-åring elsket den.


#30

Maverick sa for siden:

Outland (stor og kul sjappe) ligger i en av sidegatene til Karl Johan.

Bogstadveien er skikkelig kaotisk nå, jeg hadde i din setting begynt ved slottet og rusla nedover hele Karl Johan, så får man jo med Nationaltheatret og Stortinget på veien. Kan ta avstikker inn Torggata og lunche der. :jupp:


#31

veobra sa for siden:

Sånn er det når man er ofte på Outland, den virker helt vanlig og ikke så stor. :knegg: I forhold Til Faraos Sigarer i København, der er vi en del, er den ikke sååå stor


#32

My sa for siden:

Interessen for Outland er ikke den helt største hos mine, men yngstejenta synes som sagt det kan være gøy. Så hun vil sikkert inn en liten tur om ikke annet. Guttungen og eldstejenta går heller i sportsbutikker, :ensporet: og eldstejenta i tillegg i mote-/merkebutikker, parfymeri o.l. Veldig greit når de er såpass store at de kan fly rundt i de butikkene de selv vil se i, og jeg og mannen kan bli med der vi velger, eller bare sitte på en kafe i samme område så lenge.


#33

veobra sa for siden:

Det tar byferien til et annet nivå når ungene er så store. :hjerter:


#34

pippo sa for siden:

På Aker Brygge er det en butikk som heter You and I. De har noen øredobber/smykker som er veldig populære. Emilia by Bon Dep. Den nye store HM-en i Karl Johan må dere også innom. Skikkelig shopping for små og store kan selvsagt også gjøres på Vestby/outlet. Der er det masse for ulik smak. Den turen kan godt kombineres med sørlandsstemning i Drøbak eller Son.


#35

Pøblis sa for siden:

Outland ligger rett rundt hjørnet der den nye flagship HM-butikken på Karl Johan er. Retg over gaten for Outlamd er det en stor sneaker-butikk også.


#36

My sa for siden:

Nyttig tips! Lillesøster på Outland, lillebror på sneaker-butikk. :noterer:

Takk for tips til smykker og stæsj! Blir nok godt mottatt. Storesøster ville nok likt en tur til outlet på Vestby, men kommer vi nok ikke til å ta oss tid til denne gangen. Så shopping blir kun kombinert med bytur i Oslo. Men ellers et supert tips til en annen gang! :nikker:


#37

Pamina sa for siden:

Markveien er veldig hyggelig, noen kjedebutikker og noen som ikke er kjeder. Olaf Ryesplass har masse koselige kafeer og restauranter.

Bogstadveien er grei å gå i, men det er mye bygging igjen fram til kvartalet etter Sorgenfrigata. Men lett å komme til, til fots fra t-banen.

Ellers er min snart 15-åring glad i Oslo city, CC-vest og Sandvika storsenter.


#38

GydaG sa for siden:

Eldhuset på Olaf ryes plass. Om man liker Spareribs og Amerikansk bbq og denslags. Vi elsker det. :p Spesielt 16-åringen.


#39

Polyanna sa for siden:

Det er sant. Grünerløkka er jo rent parisisk på en sommerdag. :hjerter:


#40

Tallulah sa for siden:

Arkaden er jo også poppis hos teensa. Der har det kommet footlocker.


#41

Tuddelu sa for siden:

17-åringen min elsker Brandy Melville og har gjort det i flere år. Ellers vil hun på Weekday og Zara. Alle disse tre er vel bare i Oslo. Og så liker hun vintagebutikker på Grünerløkka nettopp for å se etter retro band t-skjorter, som noen nevnte, men også andre ting.


#42

My sa for siden:

Weekday har vi i Trondheim også, og vi hadde Zara tidligere, men den er nedlagt nå. Brandy Melville har vi ikke da, og hun handlet der da hun var i Barcelona i vinter, men har altså fått en oppfatning av at det er en butikk man boikotter. Hvis hun ikke har skiftet mening igjen.

Hun er egentlig ikke veldig vintage-typen, men skal aldri si aldri, og det kan jo uansett være morsomt å kikke, selv om man ikke kjøper noe. En runde på Grünerløkka skal jeg i alle fall få skviset inn for min egen del, muligens i kombinasjon med rusletur langs (deler av) Akerselva. Så da kommer vi nok til å kikke litt der også, så kom gjerne med konkrete tips, både til kafeer og butikker! (selv om det blir på siden av 15-åringens høyst konforme shoppingbehov, og langt over på mine behov).


#43

apan sa for siden:

Storebror er stadig på shopping med ulike jenter. De er på Oslo City, inkludert Normal, og Arkaden. Deretter McD. Anbefaler noe annet å spise. McD pussig lik Trondheim.


#44

IzziCreo sa for siden:

Datter her setter pris på afternoon tea. Nedenfor Outland, i Kvadraturen, så har A.C Perch's tehus. Stooort og herlig tekart og scones'ene er to die for. Isteene er også nydelige! Ellers så er jo Grand også flott sted, men smal og litt kjedelig tekart.

Har dere Lush i Trondheim? Det er i såfall på Byporten, og pleier å være stas.

Mulig boikott av Brandi pga bittebittesmå klær som ikke passer normale kropper?


#45

-ea- sa for siden:

Nede på Karl Johan er det en stor Monki-butikk, og en stor skobutikk, Footlocker, i nærheten som også er obligatorisk på hver oslotur. I tillegg til opp og ned Grünerløkka. Bogstadveien boikottes, og det er økonomien til mor glad for. :humre:



#47

IzziCreo sa for siden:

Barn generelt, og voksne som digger smågodt :knegg:, setter gjerne stor pris på en tur innom Yummy Heaven på Arkaden :nemlig:


#48

Charlie sa for siden:

Kiden her som er blasert fra europeiske storbyer, er utrolig mainstream i Oslo, og mer enn fornøyd med Karl Johan, med Zara, Monki, Mango og alt hun kjenner hjemmefra. Cubus er mer stas i Oslo enn hjemme, rart det der. :knegg:

De liker å gå på Egon og ta det dyreste på menyen, BBQ spareribs.

Brandy Melville er kroppsfokusert, som det lenkes til over. I tillegg har de det supre inntjeningstrikset at alt er «onesize» kremt-36-kremt. Kjempelønnsomt, tenker jeg, å droppe å produsere i flere størrelser. Så du kan «finne din egen stil» kremt-så tjukkasjenterikkebrukkeross-kremt. Barnet har fått forbud mot BM. Selv om hun nok hadde passet det. :særtopphav:

Hvis man liker Afternoon Tea (tror man får ordentlig kakao der, også) er biblioteket på Bristol også bra, sies det. Ellers har vi hatt glede av Østbanehallen - italiensk for det ene barnet, det andre barnet syns det var gøy med sushibånd.


#49

My sa for siden:

Feil kroppsideal var det ja, det stemmer. Min (selektivt) politisk korrekte datter har heller ikke spist på Mc Donalds på mange år, så det blir mat andre steder ja. Lush har vi her, men ikke noe badekar (tidligere, da vi hadde badekar, var det først og fremst badebombene derfra som var stas).

Ellers mange gode tips her til mat, smågodt m.m., jeg noterer for harde livet. Takk folkens!


#50

Candy Darling sa for siden:

Jeg skulle også innom og anbefale Arkaden for teens-shopping, det er mer overkommelig enn Oslo city og går mot akkurat det segmentet. Også hadde jeg tatt en annen dag på Løkka og vist dem variasjonen i Oslo. :hjerter:


#51

My sa for siden:

Ja, variasjon skal det bli, hun skal få se litt mer enn bare Karl Johan og innsida av et senter. :knegg: En halv dag med shopping får holde.


#52

Gaia sa for siden:

Jeg anbefaler også Arkaden og området fra Egertorget ned mot Oslo S for både 13- og 15-åringer. :jupp:

Hvis dere vil prøve noe litt annerledes, så kan jeg anbefale Bubble Tea (med fersken) på Teaology, som ligger i bakgården i det gamle hovedpostkontor (i Prinsens gate). Mette Møller har butikk rett ved siden av, hvis det er noe som er interessant for deg.


#53

My sa for siden:

Takk for tips! :riktig:


#54

My sa for siden:

Tar gjerne imot tips for Løkka også, selv om det ikke er i kjerneområdet for 15-åringens shoppingbehov, som var utgangspunktet for tråden. Ikke først og fremst for å handle (jeg er ingen stor shopper og gidder vanligvis ikke gå mye i butikker, men hvis det er noen små, spennende sjapper er det gøy å bare kikke litt, så tar imot alle slags tips), men mest for å rusle rundt i hyggelige gater, innta god kaffe, kake eller lunsj på koselige kafeer, slappe av i en park eller på en plass og se på livet ... Ungene trives med det de også.

#55

Tallulah sa for siden:

Det er jo mulighet for mye kjendisspotting på løkka. Og i Torggata mot løkka.


#56

My sa for siden:

Jeg er elendig når det kommer til kjendiser, og hadde sikkert ikke greid å spotte dem om de satt på meg. Når det kjøres i gang kjendis-utgaven av alle mulige reality-konsept, så har jeg som regel ikke hørt om en eneste av dem. :hehehe: Jeg kjente igjen dronning Sonja en gang da, i Lofoten, selv om hun var kledd i anorakk og satt sammen med et privat vennefølge. :stolt: Men det stopper stort sett der. Men det kan jo hende familien min synes det er stas å ha sett en kjendis.


#57

Tallulah sa for siden:

Jeg tenkte hovedsaklig på at datteren din kunne se etter kjendiser, ikke du. :humre:


#58

My sa for siden:

:what: Makan.

#59

My sa for siden:

Sporty Tjorvensnuppe tok ansvar og stakk av med mi snuppe for to timer siden, og siden har jeg ikke sett snurten av dem. I mellomtiden nyter jeg et glass kald hvitvin i fred og ro på en av kafeene ved Olaf Ryes plass. Vinn-vinn! :D

#60

Pøblis sa for siden:

Fantastisk! Nettopp på grunn av slik som dette er det jeg :elsker: FP.


#61

Tjorven sa for siden:

My bød på crêpes på café uten foreldreinnblanding, så snuppa var godt fornøyd med dagen. :hjerter:


#62

My sa for siden:

:knegg:

Skulle bare mangle, de må jo ha mat. :engel_ikke:


#63

millact sa for siden:

Åh, så utrolig fint, for alle!


#64

Bluen sa for siden:

Så flott! Håper jentene har hatt det hyggelig sammen.


#65

My sa for siden:

De ble en veldig fin dag, i følge jenta mi i alle fall, som syntes at snuppa til Tjorven var skikkelig hyggelig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.