Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utafor komfortsonen - spicy mat, indisk eller thai

#1

Nenne sa for siden:

I forbindelse med litt kokkelering til etter en vinsmaking når vinen skal testes til både feil og riktig mat, «må» jeg lage noe spicy indisk, ev. thai. Jeg er ikke så glad i spicy mat. Det bare brenner i munnen, uten faktisk å smake noe særlig, synes jeg.

Så her er utfordringen om noen vil hjelpe meg; Hva kan jeg lage som er typisk spicy mat, der det er en del gode smaker også, og styrken kan reguleres ved at man ev. lar gjestene selv ha i mer krydder ved bordet?

Jeg lager et par retter som nok er inspirert av den type kjøkken, med bruk av kokosmelk, karri, chili, red curry paste etc. Kan det funke å bare rett og slett sette krydder på bordet og la folk regulere selv? Da blir jo ikke smakene kokt inn. Eller må jeg lage flere porsjoner?

Jeg glemte noe annet viktig da; oppskrifter! Vil noen dele og forsøksvis i hvert fall angi hvor sterk maten er?


#2

Filifjonka sa for siden:

Krydre ved bordet tror jeg ikke fungerer helt optimalt med den typen mat. Jeg tror det er bedre å ta av litt før du krydrer mer, og koke videre hver for seg.


#3

Wix sa for siden:

Enig med Filifjonka. Har gjort det sånn flere ganger i familieselskaper feks.


#4

Nenne sa for siden:

Takk for svar! :blomster: Ja, det var det jeg mistenkte.


#5

Tjorven sa for siden:

Når det gjelder indisk mat, så kan du servere yoghurt/raita ved siden av for de som ønsker å gjøre den mindre sterk.

Jeg lager både indisk og thai basert på curry paste, og hvor sterkt det blir avhenger jo veldig av hvor mye paste jeg bruker. Skilpadda har delt en veldig godt indisk oppskrift som vi bruker mye. Denne kan varieres i styrken. Mitt ene barn er ikke så glad i sterk mat, så vi modererer oss i bruken av curry hvis vi skal lage denne.


#6

Fløyel sa for siden:

Indisk kan man regulere styrken med sitronjuice eller yoghurt. Jeg virkelig elsker indisk mat, men blir det for sterkt klarer jeg ikke å spise. På restaurant servers mild eller medium hvis man ikke spesifiserer. Mannen elsker sterk mat, han hadde ikke sjans til å få i seg Vindaloo. De klarte å få ned styrken ved mye yoghurt, men den var likevel langt utenfor komfortsonen min.

  1. mild
  2. medium
  3. medium +
  4. sterk
  5. madras (ekstra sterk)
  6. vindaloo (ekstra ekstra sterk)
  7. Tindaloo (ekstra ekstra ekstra sterk

#7

Candy Darling sa for siden:

Ja, currypaste er ikke godt hvis det ikke blir kokt inn. Du kan jo seff rett og slett ha chili der, men da blir det jo bare å tygge chili for å få det sterkt.

Alternativt kan man lage mer type meksikansk og ha jalapeños på bordet, men det er ikke godt til vin, synes jeg. :knegg:

Jeg hadde nok forsøkt 3 varianter av indisk med ulik styrke på sausen.


#8

Nenne sa for siden:

Takk! :blomster:


#9

meisje sa for siden:

Hvis du velger indisk så kan du regulere til enda sterkere med Julianne skåret fersk ingefær på toppen, mange restauranter bruker det. I tillegg til mengden curry paste/krydder. Søting tar ned styrken mer enn yoghurt syns jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.