Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gave til gullbryllupsfeirende foreldre

#1

Maverick sa for siden:

Mine foreldre har nettopp hatt gullbryllupsdag, og på fredag skal familien feire. Det blir ganske lavterskel, på restaurant med storfamilien, og samles hjemme hos en av oss.

Den egentlige gaven fra oss barna er gavekort på noe fancy hotellgreier, men jeg skulle gjerne fått fiksa noe litt mer personlig som kunne dratt med gjengen med barnebarn inn i dette også. Og så er jeg tom for idéer og har smått med tid, så rekker ikke å lage fotoalbum eller noe annet som involverer å samle inn bilder og produsere noe.

Tips? :gruble:


#2

My sa for siden:

Ponni :nikker:


#3

Maverick sa for siden:

Strålende tips, My! :elsker:


#4

løve70 sa for siden:

Eller enda bedre; Islandshest :knegg:


#5

My sa for siden:

Interesser og prisklasse?


#6

Maverick sa for siden:

Bitteliten prisklasse (pengene legges inn i middag og gavekortet), og de er egentlig aller mest interessert i den gærne bikkja si. Og barnebarna. :nemlig:

Tanken her er kanskje et eller annet DIY-prosjekt (som går fort, hehe) som kan være et minne mer enn en gave, kind of.


#7

Maverick sa for siden:

:glis:


#8

Galathea sa for siden:

Kan barnebarna gå sammen og synge en sang? En farfar/morfar/mormor/farmor i livet? Evt annen som passer anledningen?

Det hadde blitt satt stor pris hos besteforeldre her i huset ihvertfall, mer enn en materiell gave.


#9

My sa for siden:

Tja, kan du ikke bare designe og sy en bunad eller noe? :filer: Det gjør du jo lett på en kveld. :fortsattsjokkert:

Nei, når det gjelder slike ting har jeg ingen gode ideer å komme med, dessverre, men er veldig spent på hva du ender opp med.


#10

løve70 sa for siden:

Kjenner du en flink hobbyfotograf som kan ta bilde av barnebarna (gjerne med hunden :knegg:)?


#11

Maverick sa for siden:

Haha, veldig godt forslag, men hovedtyngden av barnebarna er store tenåringsgutter, så jeg tror ikke jeg har nok overtalelsesevne. :knegg:


#12

Maverick sa for siden:

Jeg er en flink hobbyfotograf selv, men får ikke samla ungene før fem minutter før middagen dessverre. Kan evt gjøre noe utav noen av bildene jeg har altså.


#13

Maverick sa for siden:

Haha, hadde jeg kommet på dette for noen uker siden skulle jeg strikket gensere til dem ellerno. :knegg:


#14

polarjenta sa for siden:

Vi ga penger, men vi lagde også et "diplom" der vi hadde bryllupsbilde og et bilde nå. Så sto det gratulerer med bryllupsdagen. Det ramma vi inn. Det ble såpass godt tatt i mot at de nå har hengt det opp på veggen i stua.


#15

Galathea sa for siden:

Ekstra sjarmerende når halve koret er i stemmeskiftet:D


#16

Candy Darling sa for siden:

En fotobok med bilder fra hele reisen? Det er jo ikke gratis, men man trenger ikke hundre bilder heller, lzm.



#18

Nextlife sa for siden:

Jeg fikk en sånn sang til min 50-årsdag i april, der deltakerne hadde sendt inn et klipp hver og dette ble satt sammen av døtrene mine. De som ikke kunne/ville synge blåste i fløyter, gratulerte og hadde på snapfilter o.l.
Noen tok det skikkelig seriøst, mens andre bare fjaset.:knegg:
Det var fantastisk koselig, og den aller beste gaven. :hjerter:


#19

polarjenta sa for siden:

En kollega av meg fikk dans fra familien(unger, barnebarn osv) til sin 50årsdag. De hadde øvd via facetime o.l og litt når de møttes. Den var helt fantastisk.


#20

Anikka sa for siden:

Sikkert et tåpelig forslag, men: Det finnes ikke et eller annet bilde fra barndommen av deg og evt søsken som kunne vært gjenskapt, da? Med lignende klær/ farger/ positur? Har sett noen festlige (og mange idiotiske) versjoner av slike.


#21

Molly sa for siden:

Kan du filme hvert barnebarn si noen ord, enten om besteforeldrene eller det at de har vært gift i 50 år el.l, og klippe dette sammen til en film?

De gjorde dette i yngstes klasse før sommeren, som avskjedsgave til kontaktlæreren. Han var rørt til tårer. :rørt:


#22

Mex sa for siden:

Et dikt om besteforeldre, et par bilder av ungene, skriv ut på A4 ark, laminer. Så tar du litt papp og stoff og lager en ramme.


#23

pippo sa for siden:

Du får hjelp av ungdommene til å lage en fin video med div klipp der dere alle sier noe om paret, enkeltpersonene etc. Sett sammen med litt musikk de liker. Ungdommene her lager sånt i en fart til hverandre når det er konfirmasjon etc.


#24

Tjorven sa for siden:

Du kunne kanskje rekke å strikke en kjærestevott - altså en vott med to vrangborder slik at man kan holde hverandre i hånda inni votten? Eller er de ikke helt der?


#25

Agent Scully sa for siden:

Stemmer for hjemmelaget diplom dekorert av minsten, og innrammet. :jupp:


#26

Maverick sa for siden:

Takk for alle tips! Her ryker sanden ut av timeglasset raskere enn dopapiret forsvant trettende mars, (neppe et uttrykk ennå, men det kan jo bli), så nå er masterplan å bare sette en fin sløyfe på ungene mine. :knegg: "SE! Hva jeg har skjenket dere!"

(Og så kan vi lage en ordentlig fotobok til dem når vi har litt bedre tid.)


#27

My sa for siden:

I løpet av kvelden kan du snike deg rundt til alle gjestene, og be dem si ett (positivt) ord (eller flere, avhengig av hvor mange dere er) som de forbinder med hver av dine foreldre, og lage en ordsky, som du kan gi til dem, enten i form av et bilde eller som en side i en fotobok med bilder fra feiringen, som et minne fra dagen. Om det ikke er en voldsom feiring så trenger det ikke være en veldig stor bok heller, men du får sikkert tatt nok bilder i løpet av kvelden til å fylle en liten bok.


#28

Charlie sa for siden:

Lager / kjøper en liten gjestebok/ minnebok, og alle skriver en hilsen (ord, tegninger...) til dem på dagen. Gjerne utpeke et par av de yngste til å sørge for at den går rundt (gjerne noen som ellers syns familiegreier er kleint eller langtekkelig, så har de et oppdrag... ) Jubilantene får boka med hjem og kose seg med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.