Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nytt bad, hjelp!

#1

Neket sa for siden:

Vi skal pusse opp badet, og må plutselig bestemme oss for hva og hvordan vi vil ha det. Det er vi ganske dårlige på. :knegg:

-Hvor kjøper jeg baderomsinnredning? Alt jeg finner som jeg liker koster en halv formue.
-Hvilken do?
-Dusjbatteri? Hva slags? Vil jeg ha sånn regn-dusj? Jeg tror jeg vil det. Jeg vil ikke ha kabinett, skal dusje rett på flis.

Noen andre ting jeg bør tenke på? Skal pusse opp vaskerom i samme slengen, tar gjerne imot lure tips til det også. :jupp:


#2

C3PO sa for siden:

Da vi pusset opp for 6 år siden, kjøpte vi det meste på Flisekompaniet. Vi kjøpte danske Ballingslöv, som stadig var på tilbud. Egentlig er det nesten helt likt Ikea, så man kan vurdere å kjøpe noen av deler derfra, og skapene fra Ikea.

Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch.

Batteri - Jeg sverger til Grohe. Jeg er ikke fan av regndusj. Moren min har det i ferieleiligheten, og det drypper mye i ettertid - begynner gjerne lenge etterpå. Der byttet til en annen regndusj, men det ble ikke noe særlig bedre.


#3

Nenne sa for siden:

Skal du dusje rett på flis bør du forhøre deg om membraner og ev. dobbel barriere mot vann. Særlig viktig er det med tette membraner mot sluk og mot dørstokker o.s.v. Det er mye fjusking i faget og mange feller å gå i. Den du velger bør være skikkelig flink og med gode referanser. Dette er det aller viktigste!


#4

Strå sa for siden:

Både toalett og vask må være designet med minst mulig kriker eller kanter for å gjøre renholdet enklere.

Vegghengt do er et must, gulvrenholdet blir mye bedre med det.


#5

Neket sa for siden:

Ja, vi bruker annerkjent firma og skal rive alt (inkludert pigge opp gulvet - kjellerbad) og bygge opp igjen, så tipper det går bra.

Jeg skal en tur på flisekompaniet etter jobb tenkte jeg. :jupp:


#6

sindrome sa for siden:

Jeg synes baderomsbelegget mitt er så fint og lett å gjøre rent og tror aldri jeg kommer til å legge fliser på badegulv ever.


#7

Neket sa for siden:

Jeg vurderte det, men mannen nekta. :knegg: Vi skal ha belegg på vaskerommet - hvilket er det du har?


#8

millact sa for siden:

Pusset opp badet for seks år siden. Alt ble kjøpt hos Comfort her i byen og de tok hele jobben. Valgte Porsgrunn Showerama kabinett. Mye tryggere enn å dusje rett på gulv mtp lekkasjer.

Vegghengt toalett. Møbler fra Linn bad. Tror det er Ingrid jeg har.



#10

Pelen sa for siden:

Vi har dusj på fliser både her og der og er veldig fornøyde med det, vi har også langsmalt sluk langs ned veggen og ikke et firkantet. Mye penere.


#11

millact sa for siden:

Enig i at det er mye penere!


#12

Lhi-My sa for siden:

Enig! Jeg har fliser på ett bad og belegg på det andre og jeg er ikke i tvil om at det blir belegg neste gang vi skal pusse opp bad. Belegg er mye lettere å vaske og veldig mye behageligere å gå på. Vi har varmekabler på begge bad, men belegget er likevel mykere og bedre. Vi har et grått belegg fra Tarkett. Tidløst og fint.


#13

skyfri sa for siden:

Hvis kommunen gir oss lov til å bygge på skal vi også i gang med et nytt bad, og der skal jeg ikke ha flis på gulvet men belegg. Og dusjkabinett.

Ang toalett har jeg planlagt noe sånt som dette istedenfor innbygd sisterne. Dette tar mindre plass. megaflis.no/geberit-monolith-sisterne-hvit-glass.html


#14

Charlie sa for siden:

Har lagt flis fordi vi ikke skal bo her lenge, hadde det vært for eget bruk over tid, ville jeg valgt belegg.

Dusje rett på flis er ikke optimalt. Hvertfall viktig med skikkelige fagfolk som er ansvarlige. Vil anbefale ett firma som er ansvarlig for alt, da slipper man å bli kasteball om det blir noe, i etterkant.

Må nok si mitt inntrykk er at fancy-schmancy dusjer og boblebad ofte kan bli et vedlikeholdsproblem senere, og at det ikke blir brukt like mye i hverdagen som man tenkte. Istedet ligger man og skrubber vanndyser med tannbørste. :knegg:

Tips for vaskerom, vurder skikkelig benkeplate over det hele som maskinene kan stå under, og gjerne en dyp og god utslagsvask, hvor man kan vaske litt større ting. Hvis det ligger til rette for det. Elsket min benk.


#15

Gaia sa for siden:

Jeg kan jo komme inn som en motstemme til alle de som elsker belegg. Jeg misliker det skikkelig, og var sjeleglad da jeg endelig fikk byttet ut belegget på det ene badet med fliser. Jeg har 60x60 flis på vegg og gulv, med unntak av dusjsone, og det er lett å holde rent. Og mye lettere enn belegget, som jeg følte jeg aldri fikk helt rent.

Mannen og begge barna elsker regnfallsdusjen. Jeg foretrekker den håndholdte, og er glad vi valgte å ha begge deler, på begge badene. Badekaret brukes omtrent daglig, så det er jeg også glad vi beholdt.

Det sto mellom toalett fra Villeroy&Boch og vegghengt Porsgrunn Seven D. Vi valgte Porsgrunn etter jeg hadde forhørt meg med flere om hvilket som trakk aller best ned, og det virker å stemme. Jeg har hittil ikke opplevd noe som ligner på tett do, som var noe vi slet med tidligere, og da med gulvtoalett.

Baderomsmøbler fra Dansani er jeg også godt fornøyd med. Spesielt det at det er lys både i topp og bunn, så det er bra sminkelys.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.