Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan finne en fin caps?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg blir stadig mer vâr for sol og lys, og jeg ser jeg stadig oftere henter fram capsen. Problemet er bare at jeg ikke ser ut med caps. De ser uformelige, kantete og rare ut på hodet. Jeg liker best dem med buet brem. Men stoffet over bremmen legger seg så merkelig rundt hodet mitt. Jeg har et ganske lite hode, så jeg har alltid tenkt at capsen egentlig er for stor, selv om jeg justerer borrelåsen bak. Jeg vet ikke. Jeg så et bilde av Liva Ingebrigtsen i Dagbladet i dag. Litt ned på siden har hun på seg caps. Jeg vil at den skal sitte akkurat som det den gjør på henne:

www.dagbladet.no/kjendis/jeg-kjenner-ikke-til-noe-annet-med-henrik/72642836

Jeg trenger jo ikke ha caps, et annet hodeplagg funker vel også. Har en kul stråhatt, men den egner seg ikke til transport, den blir most i bager og kofferter.


#2

Pelen sa for siden:

Jeg har to Nike-treningscaps som jeg kan bruke når jeg er mye ute i sterk sol. Jeg kjøpte dem opprinnelig til løping når jeg bodde i Miami så de er noen år gamle, men sitter fortsatt bra. De er altså i materiale som passer til trening, ikke vanlig bomull etc som mange capser er i.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg kjøpte nettopp en fra HH på Intersport. Men den er nok av bomull. Og det var kun en standardstørrelse. Den virket ok i butikken, men jeg angrer nå.

Skal sjekke Nike.


#4

Blå sa for siden:

Jeg har kjøpt på Husfliden, fra regntøymerket Blæst. Den er rosa og blomstrete, men finnes også i ensfarget. Den sitter veldig godt på hodet og er også vanntett. Jeg har brukt den på tur nå og trives veldig godt med den.


#5

Hyacinth sa for siden:

Må sjekkes!


#6

Bluen sa for siden:

Blæst er capser til regnvær? Hm. Det ser i alle fall slik ut på Husflidens nettside.

Jeg er en fast bruker av caps og solhatter og tror jeg skjønner hva du mener med fasongen. De som har noe hardt under stoffet over «bremmen» blir voldsomt ruvende og rare.


#7

Blå sa for siden:

Den fungerer godt til sol også. Jeg er, som sagt, veldig fornøyd.


#8

Hyacinth sa for siden:

Men den nye jeg kjøpte har tynt stoff der. Det legger seg i en slags kantete fasong over tinningene.

Den som Liva Ingebrigtsen har virker stivere. Derfor er den avrundet foran på hodet hennes, og det ser fint ut.


#9

IzziCreo sa for siden:

Jeg tror kanskje du bør prøve en barnecaps. Jeg kjøpte meg det i Florida en gang og det er vel egentlig den som har passet best av alle. Amerikanerne er store på caps, og du finner greit utvalg i sportsbutikker som f.eks. XXL. Mulig det er størst utvalg når det gjelder lag fra amerikanske sportsgrener, men du kan enkelt finne en med anonym NY Yankees logo (NY) hvis du ikke vil "reppe" et lag :jupp: Amerikanerne kjører Youth sizes i 14-16 og noen ganger 16-18 (evt Youth XL) som passer oss damer :nikker:


#10

IzziCreo sa for siden:

Junior capser hos XXL :jupp:

Jeg vet om mange nettbutikker som har det, sjekk f.eks. også Zalando, men endel blir det fort litt mer hassle hvis du må returnere. Hvis du vil ha tips til fysisk butikk i Oslo sentrum så gi lyd :jupp:


#11

Pelen sa for siden:

Jeg tror Izzi har et poeng. Mine capser er Damemodeller, jeg vet ikke om de er mindre i størrelse eller ikke, men det finnes mange i diverse Youth-størrelser i USA.


#12

IzziCreo sa for siden:

Jepp. Da jeg var i NY endte jeg opp med NY Rangers barnelue faktisk. Druknet i voksenluene :knegg:



#14

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk for gode tips! :)

Skal sjekke XXL. Jeg har ikke noe forhold til amerikanske baseballag eller basket eller hva det nå er, så merker driter jeg i. :knegg:



#16

Nera sa for siden:

Jeg mener å ha sett capser fra Holzweiler som har bøyd brem og ikke er enormt store? Jeg leter selv etter en god caps, og har lite hode, så jeg følger med i tråden. Adidas avbefaler jeg, i hvert fall.


#17

frukt sa for siden:

Vet ikke om jeg helt har skjønt hva du er ute etter, men jeg har denne som jeg er veldig fornøyd med. Veldig tynt materiale, og ikke stiv i fronten som de ofte er.


#18

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Må prøve dem på og se. :)


#19

Fløyel sa for siden:

Varsity har capser i lin, bomull, ull, cordfløyel og oilskinn. Finnes i flere størrelser. God passform. De i lin er utrolig gode om sommeren. De har egen butikk i Oslo, men selges også på Follestad b.la.

Dyre ja, men vel verdt mtp kvaliteten og tidløse.


#20

Hyacinth sa for siden:

Hm. Vet ikke om jeg har SÅ lyst på caps, egentlig. :knegg:

Kanskje hvis jeg trivdes i det.


#21

Elise sa for siden:

En jeg kjenner sverger til flexfit fra xxl. De er ikke så dyre, uten noe spesiell logo og finnes i ulike størrelser. Passer ikke mitt hode. Men xxl har mange andre og, jeg ville dratt dit og prøvd.


#22

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg må på XXL.


#23

Che sa for siden:

Er det ikke litt slik at noen (f.eks meg selv) ikke kler caps? Jeg har og lyst på caps, men føler at jeg ser snål ut med det, uavhengig om capsen er fra fancymerke eller om det er en gratiscaps fra ett eller annet firma.


#24

Hyacinth sa for siden:

Haha, jo, det kan veldig godt være!


#25

Nelly Nickers sa for siden:

Den passer deg nok ikke, jeg impulskjøpte en slik i str S/M og den er ruvende I front, og hvis den sitter helt nedpå bretter den ørene mine. Og jeg har ikke spesielt lite hode.
Som om ikke det var nok, har jeg klint sjokolade på det hvite stoffet også.

Den var billig, og den skjermer for sola, da. Dét skal den ha.


#26

Nelly Nickers sa for siden:

Nei, nei. I følge husbond min er caps det ultimate plagg som favner ALLE. Dronning Sonja, folk med Downs, Sputnik, idrettsfolk, Trump, bønder - alle bruker caps!


#27

Hyacinth sa for siden:

:haha:


#28

Hyacinth sa for siden:

Mannen min hater caps, og det er like greit, for han ser fullstendig latterlig ut iført caps. Og han har stort hode.


#29

Che sa for siden:

At det favner alle vil vel ikke si at alle kler det? Mannen min bruker castrocaps og kler det. Jeg ser helt skrullete ut.


#30

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror hun var ironisk. :hvisker:


#31

Che sa for siden:

Haha! Jeg er så treeeg! tar på seg capsen og går



#33

Elise sa for siden:

Jeg har fått beskjed av 15-åringen min i dag at jeg ikke kler capsen min. :nemlig:

Bryr meg ikke nevneverdig. Jeg spurte henne etterpå om hun hadde sagt det fordi hun mener det eller fordi hun hadde lyst til å si noe stygt til meg, og det var visst en kombinasjon.


#34

Retz sa for siden:

Jeg bruker caps omtrent hver dag. Gammel militærgrønn til å lufte hunden, en hakket mer oppgradert Tour de France caps og selvsagt må jeg ha en til løping. Tynn Nike sak.


#35

Maverick sa for siden:

Jeg bruker masse caps, men tyr gjerne til trucker caps-er som dette:

Jeg liker at den er litt stor og at jeg kan bare dra den over masse bustete hår, vippe ut hestehalen bak, og trekke den ned i panna og slippe å forholde meg til verden rundt. :nemlig:

Evt stjæler jeg guttungens Yankee-capser.


#36

IzziCreo sa for siden:

Du kler caps utrolig godt, Mave :nemlig:


#37

GydaG sa for siden:

Jeg bruker caps hele tiden, og ruller sammen bremmen og setter strikk rundt den over natta, da får jeg formet den bra til. Gjentas etter vask. Og det gjelder også de med plast inni bremmen.


#38

Maverick sa for siden:

Takk! :hjerter:


#39

Hyacinth sa for siden:

Atte hva, sa du? :undrer:


#40

tink sa for siden:

Jeg syntes også jeg så helt fjern ut med caps, til jeg ble 40 og kjøpte meg en av de løpecapsene fra Nike som Frukt lenker til. Vet ikke om jeg kler det bedre, eller bare har sluttet å bry meg. Men kan ikke ha løst hår og caps. Må ha hestehale, fletter eller flette.


#41

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke langt nok hår til hestehale.


#42

Nera sa for siden:

Jeg har for tida en kort bob til kjevebeinet, og alt av hodeplagg ser helt dustete ut. Håret klistrer seg fast til hodet, eller det står rett ut, spesielt kombinert med solbriller. I-landsproblem, jeg vet, men jeg er såå nært å klippe meg helt kort igjen.


#43

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg var ikke ironisk!

Om alle kler det, har jeg ikke tenkt over. I judge noone! :engel_ikke:


#44

Hyacinth sa for siden:

Mannen din var nok ikke ironisk, men var virkelig ikke DU det? :tullerdu:


#45

Hyacinth sa for siden:

Anyway. Jeg fant en fin caps med fin fasong og perfekt størrelse i dag. Jean Paul på Match, med 30% avslag. Den var ikke veldig dyr heller. Og ingen logo. Men kjøpte jeg den? Niks. Jeg så meg i speilet og konkluderte med at jeg ser idiotisk ut i caps. Helt idiotisk. Jeg kan ikke gå med caps. Synd, egentlig. Det er et praktisk plagg. Heldigvis ser jeg kul ut i stråhatt. :knegg:


#46

GydaG sa for siden:

Jeg skulle være lur å vise bilde av hva jeg mener, men det må skje når jeg finner ut hvor i alle dager jeg la capsen min sist. :o


#47

Miss Norway sa for siden:

Vi har familie-caps. No kidding.

Alle fire har like, med kallenavnet diskret brodert over øret. Fra Varsity. Mannens er laget på mål, mens vi jentene har vanlige regulerbare (med stropp og rem). De ble laget til bruk på båten, men alle liker dem godt så de brukes faktisk en del.


#48

Hondacrv sa for siden:

Eg har den med NY på bremmen. Den er fin på meg.
Men du HYACINTH, du er vel fødd til å bruke stråhatt?


#49

Elise sa for siden:

Det finnes vel et hav av situasjoner hvor du kan bruke den uten å bry deg med hvordan du ser ut?


#50

Hyacinth sa for siden:

Haha, ja, sikkert. :knegg:


#51

Hyacinth sa for siden:

Joda, men da har jeg jo den nye fra HH som ikke sitter fint, men som skygger for solen. Og så har jeg en slafsete gammel blomstrete fra «Dolce & Gabbana». I gåseøyne, selvsagt. Kjøpt på marked i et eller annet varmt land.


#52

Fintdethei! sa for siden:

Synes det kreves litt bilder etterhvert, jeg :nemlig:


#53

Hyacinth sa for siden:

Av meg i caps? Skjer ikke. :haha:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.