Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brygging av kaffe med kaffefilter

#1

IzziCreo sa for siden:

Vi drikker ikke kaffe, og prøver ut diverse varianter til gjester. Hjemme har vi en Tassimo maskin, men på hytta har vi brukt presskanne. Den har dessverre blitt litt ødelagt, men med litt triksing og miksing så funker den greit nok enn så lenge. Men, så til poenget, jeg er te-fantast og brygger te med tefilter. Da jeg kjøpte filter nå sist, så kom jeg over kaffefilter av samme type. Kan vi brygge kaffe med slikt filter? Bruker man da presskannemalt kaffe eller noe annet? Hvor mange gram pr kopp eller pr cl? Hvor lenge bør den trekke? :hjelp:


#2

Tallulah sa for siden:

Tenker du sånn kaffefilter som henger oppi vannet? Det vanligste er jo å bare helle vann over kaffe og la det renne igjennom. Jeg har bare latt kaffen trekke oppi når jeg har brukt kaldt vann.

Men du kan jo kjøre omtrent som til presskanne da. La det stå til kaffen har sunket i filteret, deretter ta den ut.


#3

IzziCreo sa for siden:

Sånn er det jeg har kjøpt, Tallulah:

Ja, jeg tenkte at jeg egentlig gjør nøyaktig det samme som når jeg brygger te: bare tar oppi kaffen i filteret og putter det i koppen, for så å helle varmt vann over. La det trekke så lenge det skal, tar filteret ut - vips ferdig.


#4

Tallulah sa for siden:

Hm, sånn har jeg ikke sett. Men ser veldig praktisk ut! Ville prøvd med filtermalt f.eks. Eller spørre på en kaffesjappe om du vil ha noe mer eksklusiv kaffe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.