Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Førerkort og briller

#1

frukt sa for siden:

Jeg oppdaget nettopp at det står i førerkortet at jeg må bruke briller eller kontaktlinser når jeg kjører. Det har jeg ikke gjort de siste årene da synet har blitt mye bedre. Må jeg fornye førerkortet for å få endret dette?


#2

Propella sa for siden:

Du kan enten gå rundt med et skriv fra optiker om at synet har forandret seg og du ikke lenger trenger briller. Eller så drar du til optiker får det dokumentert og bestiller nytt førerkort


#3

Blånn sa for siden:

Jeg gjorde ingenting etter min synskorreksjon, men burde sikkert endret førerkortet. Har vist det fram i kontroll en gang (eneste gangen på 28 år jeg har blitt stoppet i kontroll) uten at det ble et tema da. Nå bruker jeg briller igjen, men kan fint kjøre uten.


#4

frukt sa for siden:

Jeg må jo uansett fornye førerkortet innen 2032 eller noe sånt så jeg kan jo like godt gjøre det nå. Bildet ble tatt for ca 20 år siden da jeg fortsatt så ut som om jeg var 14 så det er kanskje på tide. :knegg:


#5

Propella sa for siden:

Jeg ble stoppet i en kontroll. Da hadde jeg noen år tidligere tatt operert øynene slik at jeg nå så helt fint uten briller eller linser. Slapp aller nådig unna bot. Jeg måtte gjøre en av tre ting. 1 alltid ha kvitteringen på utført operasjon sammen med førerkortet, 2 en erklæring fra optiker eller 3 det det beste alternativet få nytt førerkort hvor det ikke stod at jeg måtte ha briller/linser.


#6

Blånn sa for siden:

Jeg vet at jeg kunne fått bot. Bare sommel som gjorde at jeg ikke fikk fikset det. Og nå bruker jeg jo stort sett briller igjen (bortsett fra de dagene hvor det er mye sol og jeg har solbriller på). Så lurt å få ordnet førerkortet.


#7

Fersken sa for siden:

Om du ikke ligner deg selv på bildet så det også en grunn til å fornye førerkortet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.