Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lever punch/ stanse HJELP

#1

Hondacrv sa for siden:

Me er på jakt etter lever punch eller stanse til å «skjære» ut hjerter med til konfirmasjonsbordkort. Og dette kan eg ingenting om. Men så fekk me låne to slike av venner, fra panduro. Dei går ikkje arket gjennom, pressegreia er for liten. Arket går ikkje inn liksom. Arket er mosegummi fra ad libris. Så såg me på denne fra Fiskars. Der står det Max 180 g kartong. Det seier jo meg ingenting. Poenget er at mosegummiarket, som er ca 2, eller kanskje 1 mm, må kunne brukes.
Er det nokon som kan hjelpe meg med dette? Som veit noe om størrelsen på denne?


#2

Charlie sa for siden:

180 g papir er bare et tjukt papirark. Det er ikke så tjukt som kartong, nei. Kartong er fort 400 g. Mer tykkelse som fotopapir. Ville tro at det er to problemer - dels at arket er for tjukt, dels at mosegummi er et annet materiale og blir presset sammen heller enn egentlig å bli skåret.

Tviler på at det blir noe bra resultat med en slik stanser. Ville tippe at dere må klippe dem ut med saks, i så fall. Om det er om å gjøre å bruke den mosegummien. Eller kjøpe ark med papir av rett tykkelse.


#3

Pelen sa for siden:

Klipp ut en firkant som er 10x10 cm og vei den. 180 grams papir skal da veie 1,8 gram. 180 g er ikke veldige tykt, litt mer enn 2 vanlige 80 g som er det vanlige i skrivere.

Du kan bruke tynnere papir i riktig farge enn og bruke papirlim og lime det fast på begge sider av 180 grams papir. Da kasjerer du.


#4

Pelen sa for siden:

Og hva er mosegummiarket for noe?


#5

Hondacrv sa for siden:

Det er et poeng å bruke dei mosegummiarkene, det er jo derfor me har kjøpt dei. Men no forstår eg at dei kanskje er for tjukke til å funke i ei sånn maskin, og takk for bruksanvisning på korleis ein Finn ut av den vekta. Me får sjå videre på kva me skal gjere, og tar gjerne imot gode forslag til korleis dette kan bli bra. Det er to små hjerter, eit litt større enn det andre, som liksom skal live utenpå hverandre da.


#6

Pelen sa for siden:

Det har nødvendigvis ikke bare med gram enten å gjøre. Stivheten og bulken kan Også lå ikke hvor bra det går å bruke stansene eller ikke. Høyere gramvekt er ofte tykkere enn tynnere, men tykkelsen kan variere innenfor samme gramvekt avhengig av hvilken type papir det er og hvilken bulk papiret hat.Jeg kjenner ikke til mosegummiark.

Gramvekten er det 1000 ark i 1 m2 papir veier. Så gramvekt x bredde i m X lengde i m = vekten på 1ark av papiret du har.

For eksempel 80 g A4: 80 x 0,21 x 0,297 = 5 g


#7

Anne C sa for siden:

Får man ikke kjøpt ferdig lagde hjerter av mosegummi? Panduro eller noe sånt?


#8

GydaG sa for siden:

Tror du må klippe for hånd ja, mosegummi går dårlig i sånne innretninger. Ev må du finne noen som kan stanse ut med en annen dings, men mosegummi er nokså seigt og krever gjerne litt håndklipping uansett.
Jeg ville vurdert å kjøpe 180 GR kartong i de fargene dere vil bruke, og montere hjertene på 3D-tape (fåes både i ruter, rundinger og rull) og det vil muligens gi den effekten dere er på jakt etter?


#9

Charlie sa for siden:

Det er mulig det er enklere å stanse ut mosegummiark med de større maskinene, Sizzix etc, hvor man har ulike plater og stanseverktøy. Kjenner en som har en sånn, ser det blir fint i ulike papirtykkelser, men vet ikke om mosegummi er prøvd.

Slike maskiner er dyre. En mulighet er å spore opp noen som har og feks betale litt for å bruke den. For noen år siden var det en hobbybutikk her hvor man kunne komme i butikken og leie maskinen per time, så mulig man også kan forhøre seg hos forhandler.

Tenker at hjerter ikke er så vanskelig å klippe på frihånd, heller. Klippe kvadrater, brette et dobbelt og klippe «halvt hjerte», brett ut. Men mulig det blir for lite presist for deres plan A.


#10

GydaG sa for siden:

Er det lenge til dere skal ha hjertene? Jeg kan se om jeg får testet mosegummien jeg har liggende i en stansemaskin her, tror min er 2mm og burde således gi ett fornuftig svar. Og om jeg har to ulike str på hjerter som dere ser for dere da.
Bare si fra om jeg skal grave frem utstyret, datteren Min ville gjerne prøve å hjelpe.



#12

Hondacrv sa for siden:

Å så skjønt! Det er ei veke til me må til å jobbe for fullt. Konfirmasjonen er den 16. august, men me må falle ned på noe innen ei uke.



#14

millact sa for siden:

Jeg har kjøpt slike i USA. De vil neppe fungere til tykkere enn vanlig papir, dessverre.


#15

frukt sa for siden:

Er visst det. Det ligger noen til salgs på Finn, men det er kanskje ikke verdt å kjøpe om du ikke skal bruke den mye. Men om ikke Gyda kan hjelpe kan du kanskje finne noen i nærheten som driver med scrapbooking som har mulighet til å hjelpe.


#16

Hondacrv sa for siden:

Ja. Me får sjå litt kva me gjer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.