Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye må briller koste?

#1

Blondie sa for siden:

Pur frustrasjon egentlig, men jeg funderer oppriktig.

I en presset hverdagsøkonomi har jeg unnet meg den luksusen det er å ha linseabonnement med bruk fire ganger i uka. Dette koster 500 (!) kroner i måneden. Mine tre år gamle briller (som den gang kostet 8500), har nå blitt ubrukelige pga endret syn.

Jeg må ha progressive (både linser og briller) og har såpass mye i styrke (+6,5 på det meste) at glassene blir tjukke og tunge hvis jeg velger billigversjonen.

Jeg har nettopp vært hos Specsavers og «tilbud» på rimeligste anbefalte variant er 7000.

:gaah: brillene være verdt mer enn bilen min? Tips til andre løsninger?


#2

C3PO sa for siden:

Vi kjøper briller i England. Når alle 5 bruker briller, sparer vi inn flybillettene rimelig fort. Jeg tror at sist moren min kjøpte seg progressive briller der kom det på ca. 3500 kr. Mine briller pleier å koste rundt 1000 kr. Barnas er ca. 600 hver. I tillegg pleier det å kun ta et par dager å få ukompliserte briller, og noen få dager mer til progressive.

For et par år siden skulle vi bytte bare glasset på minstemanns briller her i Norge, og måtte ut med 3000 kr!


#3

Bokormen sa for siden:

Det var dyre linser - jeg tror jeg betalte 5-600 kr for 3 måneders bruk til den ene ungen her?


#4

Fersken sa for siden:

Progressive briller er kjempedyrt!

Har kommet "greit" unna når Brilleland og de andre kjedene kjører kampanjer som 50%, to brilleglass for prisen av et og lignende.

Lurer på linseabbonement selv, nå prøver jeg ut en billigere type en enn den de ville at jeg skulle ha først. Merker egentlig ikke så stor forskjell på linsetypene. Der blir abbonement for 3-4 dager i uken rett over 300 kr mener jeg å huske.


#5

Obelix sa for siden:

Extraoptical.no (aldri bestilt herifra)
Vanlige kontaktlinser og lesebriller i tillegg? Jeg kunne ha brukt progressive linser og evt briller, men har valgt å ha vanlige dagslinser og lesebriller i tillegg. Ikke noe stress for min del. Jeg er dog nærsynt og kun bittelitt skjeve hornhinner som korrigeres av styrken på glass/linser
Jeg kjøper linser på apoteket


#6

millact sa for siden:

Jeg bruker nå kun progressive briller. Betalte litt under 10 000 for briller, glass og optiker for to år siden. Før det brukte jeg kun linser.

Har gitt opp linser; ser ikke godt nok.


#7

veobra sa for siden:

Jeg har linser som ikke korrigerer skjeve hornhinner og som ikke er progresive. De er rimeligere. Må evt ha lesbriller etter hvert hvis jeg fortsetter med linser, jeg tester det litt nå.

Briller er dyrt. Jeg må ut med minst 8000,- for mine. Har kompliserte øyne så jeg kjøper hos en god optiker. Jeg sliter dem ut etter 3-4 år.


#8

Blondie sa for siden:

Progressive linser er ganske mye dyrere, merket jeg da jeg byttet. I tillegg reagerer jeg allergisk på ganske mange typer og jeg må ha korrigering for skjeve hornhinner. Sjekker opp nå om Specsavers muligens er litt billigere enn Brilleland på abonnement.

Det er fortvilende, rett og slett, men jeg må jo se. Merker godt på hodepine og migrene at nåværende briller og linser er for svake.


#9

star sa for siden:

Briller er dyrt ja. Ca. 7000,- sist gang og det var ikke mange år etter forrige runde.


#10

Olvina sa for siden:

Eg ville sjekka extraoptical.no Mine siste briller (nærsynt), kosta meg kr 495 alt inkludert. Dei har eg fått mykje skryt for og har holdt seg godt.


#11

Blondie sa for siden:

Hvordan tilpasses da brillene? Jeg er innom optikeren hvert halvår, må jeg sende en brilleseddel derfra? :blånn:


#12

Bokormen sa for siden:

All sympati! :trøste:

Mannen her ble anbefalt noen skamdyre linser her, men der kunne en faktisk få refundert en del fra Nav. Men han hadde en uheldig operasjon for noen år siden, som nesten kostet han synet :sjokk:, så jeg vet ikke hvor gode støtteordningene er om det er "bare" dårlig syn.



#14

millact sa for siden:

Det var slike linser jeg hadde med lesebrille over til skjermbruk. Men ser bedre med progressive briller. Fikk det for to år siden. Må snart ha annen styrke tror jeg.


#15

zinatara sa for siden:

Vi betaler rundt 5000 i året for linser til ene ungen. Det er engangslinser som skal bremse utviklingen av dårlig syn
Mens mannen betaler rundt 1200 kroner i året for sine månedslinser. Så stor forskjell.


#16

Trulte sa for siden:

Ja, jeg har solbriller derfra. Elsker mine.


#17

veobra sa for siden:

Jeg tror også briller er best for meg. Jeg synes briller er helt ok i det daglige. Savner bare linser når jeg trenger solbriller, det er egentlig ikke så ofte.


#18

millact sa for siden:

Jeg også. Men ble så lei av å ikke kunne lese på mobil eller skjerm på jobb uten å ta på lesebriller.


#19

Karamell sa for siden:

Jeg har dyre linser som korrigerer skjeve hornhinner og har nettopp fått faktura på 1944 for 8 pakker. Det er vel for 4 måneder, antar jeg. 7 dager i uken. Dersom du har helt standard linser, synes jeg 500 i måneden var dyrt. jeg bruker prisjakt for å finne de som er billigst, og nå brukte jeg lenson.no

Jeg har minus 5,5 og minus 5.00 for å korrigere litt på gammeldamesynet uten å bruke progressive. Nå husker jeg ikke hva det heter, men det er sånn at den ene linsen min er litt svakere styrke på enn tidligere for at jeg skal kunne lese på telefonen min på nært hold. Så nå ser det ene øyet godt på lang avstand og det andre best på nært hold.
Edit: søk på meg selv her inne sier at det heter Monovisionlinser. coopervision.no/om-kontaktlinser/monovision-kontaktlinser

Jeg bruker de gamle brillene mine kun til og fra sengen og badet.


#20

Milfrid sa for siden:

Briller er dyrt. :gal:

Er det mulig å beholde gammel innfatning og bare bytte glassene, eller utgjør det lite og ingen forskjell i pris?


#21

Blondie sa for siden:

Hvor bestiller du linser fra, Karamell?
Jeg må ha progressive, jeg har stor styrkeforskjellen på øynene og bruker i praksis mest det gode øyet.

Jeg vurderte å bruke eksisterende innfatning, men den har ikke holdt seg spesielt godt (Dessuten er det tyggemerker på stengene etter at hunden var valp). Tror ikke den holder i tre, fire år.


#22

-ea- sa for siden:

En halvt år gammel synstest/brilleseddel er for gammel. Men ja, du må sende den inn. Pleier å ta synstest hos Specsavers, ingen problem å få brilleseddel enten ved oppmøte eller på epost.

Har nylig vært hos Specsavers. Progressive briller + solbriller koster 5100 + en innfatning (min. 795) - dette er "to for én"-tilbud. Jeg har da middels dyre glass, ekstra tynne.
Synstest på nesten 700 i tillegg.

Dessverre må jeg kjøpe nye briller cirka annethvert år, så det må bare inn i budsjettet.


#23

Blondie sa for siden:

Inn i budsjettet er en ting, utfordringen er at det er fullt.

Jeg tok synstest i går, det var det som utløste frustrasjonen. Jeg trodde Specsavers var billigere, men det er ca samme pris som på Brilleland.


#24

millact sa for siden:

Det må da være rimeligere?


#25

allium sa for siden:

Jeg bestilte progressive solbriller fra extraoptical tidligere i år, er veldig fornøyd med dem. Sendte bare inn brilleseddelen med bestillingen.


#26

veobra sa for siden:

Jeg får skjermbriller dekket av jobben. Det kan det være flere enn meg som får, kan være verd å sjekke ut.


#27

Strutsen sa for siden:

Det er dessverre ikke alle innfatninger det er mulig å gjøre dette med. Jeg fikk høre at det kun var mulig med briller som hadde hele rammer.


#28

him sa for siden:

Det er jo glassene som koster (styrken + det blondie sier om progressive og skjeve hornhinner). Jeg ville ha byttet innfatning, den blir jo slitt den også, hvis jeg hadde råd.

Har forresten ekstremt dårlig erfaring med specsavers mtp kontrollen (fikk alt for sterke briller med tilhørende hodepine) Du kan jo vurdere å ta kontroll et annet sted og kjøpe briller hos specsavers?


#29

GeekyGirrrl sa for siden:

I august bruker brilleland ha kampanjer, jeg har fått opp til 70% avslag så kanskje lurt å se an noen uker?


#30

-ea- sa for siden:

Var du tilbake og klagde da?
De optikerne jeg har gått til hos Specsavers har vært flinke, og jeg har gått der i over ti år nå. Syns ikke du kan avbefale en hel kjede av optikere bare fordi du hadde en uheldig kontroll med én optiker i én butikk.

Jeg fikk feil brilleglass én gang, gikk tilbake og klaget, fikk nye riktige briller uten problem. Feil kan skje.


#31

Molly sa for siden:

Jeg synes linseabonnementet høres veldig dyrt ut. Ville sjekket om det er billigere å bestille de samme linsene på nett. Jeg har 30-dagerslinser (bytter hver 30. dag) med korrigering for skjeve hornhinner. Jeg betaler ca 12-1300 i året for disse, de ville kostet mye mer hos optiker. Vet at progressive linser er mye dyrere, men blir overrasket hvis det ikke er noe å spare der.
Søk opp på prisjakt.no, da får du best pris.


#32

him sa for siden:

Flere som jeg vet om som har fått feil styrke (i denne konkrete butikken), så det var ikke en engangshendelse. Men jeg vet selvsagt ikke om alle optikere i alle butikker. Det var ikke glassene som var feil, det var undersøkelsen. Det er brillene (glassene) som koster, så det å ta kontroller en plass og kjøpe briller en annen plass trenger ikke å være fordyrende. Hvis man har en mistanke om at man har feil glass kan det være lurt å ta kontroller et annet sted

#33

kamp sa for siden:

Jeg bruker stavanger opptikk for kontroll og har «hoved» brillene derfra. De koster litt. Men har reserve par fra Specsavers. Skal hente neste torsdag to par. 2250 for begge tilsammen.


#34

Karamell sa for siden:

Jeg shopper rundt på prisjakt.no, men i det siste har det vært lenson.no fordi bestillingen min er lagret hos dem, og jeg er lat og ikke prisbevisst. Nå får jeg jo sms og mail fra flere kjeder hver gang de har kampanje, så det går an å følge med.


#35

Snippa sa for siden:

Det skal alle få, for det er arbeidsgiver forpliktet til å betale -det er hjemlet i en forskrift fra arbeidsdepartementet.

Jeg er fornøyd med specsavers, både synsundersøkelser og briller. Men folk som ikke er dyktige i jobben finner man vel over alt. Selv var jeg kjempemisfornøyd med Synsam, men slakter ikke kjeden basert på en butikks lite flinke ansatte.


#36

Isolde sa for siden:

Jeg har og opplevd å få for sterke briller etter undersøkelse hos Specsavers. Både for sterke og uten skeive hornhinner. Klagde, fikk ny undersøkelse, men han mente fortsatt det var rett. Jeg fikk ubrukelige briller. Jeg kan fin gå uten briller så gikk 3år før jeg gikk til brilleand for ny undersøkelse (student) der var de skeive hornhinnene jeg har hatt siden jeg var barn tilbake, og samme styrke som når jeg var ungdom. De brille jeg hadde stemte overhode ikke med meg. Dette er en optiker, en butikk, men jeg går ikke der lenger, tar heller ikke ungene der.


#37

Unicorn sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med både briller og solbriller fra extraoptical.


#38

Rabbit sa for siden:

Jeg må ut med 458,- pr mnd for linser hos Specsavers. De er ikke progressive, og har ikke korrigering for skjeve hornhinner. Jeg har pauset abonnementet og shopper litt rundt nå, sist prøvde jeg Lenspower. Litt trege på levering, men det er pga min høyre linse på +7,50, den kan det være litt leveransetrøbbel med av og til. Jeg har vært kunde hos Specsavers i veldig mange år og er veldig fornøyd med de. Sist jeg kjøpte briller, betalte jeg litt i underkant av 3000,- for 2 par, et par solbriller med styrke og 1 par progressive briller med korrigering for skjev hornhinne på ett øye.


#39

gullet sa for siden:

Jeg opplevde at det faktisk var dyrere når 19-åringen bare skulle bytte glass.


#40

millact sa for siden:

Hmm. Jeg må kanskje bytte snart. Finner det vel ut da.


#41

Charlie sa for siden:

Har man krav på egen brille til skjermbruk har man det, men den brillen skal strengt tatt ligge på jobben. Selv om noen sikkert tar brillene med hjem. Progressive briller er dyrt, ja.

Pris på både linser og briller varierer mye, også ifht synsbehov. At noen kan kjøpe billige linser, feks, medfører ikke nødvendigvis at andre kan bruke de samme. Dessverre. Har prøvd både billige og dyrere, og mine øyne har hatt det best med de dyrere.

Det kan være mye å spare på briller. Sist var jeg på Krogh optikk, men endte opp på Brilleland. Det var særlig innfatningen som var dyr på KO, men det var flere tusen i diff.


#42

veobra sa for siden:

Jeg som trodde jeg hadde en grei arbeidsgiver. Kjekt å vite at alle får tilbudet.


#43

apan sa for siden:

Det må jo forutsette at man ikke jobber hjemme i såfall?


#44

Noba sa for siden:

Jeg tør ikke engang si hvor mye vi betaler pr. mnd for brilleabonnement til 3 av 4 i familien... Det er helt vilt dyrt. Mine, som er spesialglass opp og ned i mente, koster mer enn dobbelt så mye som de to andres til sammen...


#45

Blondie sa for siden:

Brilleabonnement? Er det en ting også?

Jeg gikk tilbake til Specsavers og endte opp med å bestille to par (ekstrabrille uten kostnad) med litt rimeligere glass. De viser seg å være litt ala RyanAir ift ekstragebyr, ser jeg, så jeg skal tilbake på mandag. Blant annet har jeg betalt for synsundersøkelsen to ganger og for tre innfatninger. :himler:

Når det er ordnet, tror jeg at jeg blir fornøyd. Jeg må være sikker på at synskorrigeringen er i orden, jeg bytter briller fordi jeg går lammende migrene av at det er feil. Jeg har sjekket ulike linseabonnement og finner ikke rimeligere. Mulig jeg skal bestille enkeltpakker fra Specsavers istedet for abonnement, da kan jeg justere bruk etter økonomi.

Prisen er sur likevel.


#46

Karamell sa for siden:

Håper du blir fonøyd, og at rot hos Specsavers ordnes opp i!

Men hvorfor vil du ha abbonnement? Det må da være dyrere enn å bestille der det tilen hver tid er billigst?



#48

Pappalille sa for siden:

Både jeg, moren min og en venninne av meg har ufattelig dårlig erfaringer med tre forskjellige Spescsavers butikker to byer. To av oss var veldig fornøyd med servicen, men det hjelper lite når du fire brillepar senere støtt har samme problem som de bare ikke klarer å ordne. :snill:


#49

IzziCreo sa for siden:

Specsavers har ofte kampanjer som gjør handelen langt rimeligere enn normalt, f.eks. halv pris på glass.

Jeg er svært fornøyd med filialen på Solli plass i Oslo. Jeg ble ikke fornøyd med de første glassene (test tatt hos en annen Specsavers filial) og fikk ny undersøkelse av en dyktig optiker. Han viste råd. Jeg var også misfornøyd med valget mitt av solbrille, og satt heller ordinære brilleglass i de. Fikk alt nytt uten problem. Ytterst god service, og med en holdning at de ønsker at kundene er fornøyde.


#50

Snippa sa for siden:

Det var da en merkelig policy. Man har krav på dekket skjermbrille dersom behovet er der, men det er da ingen som helst forutsetning om hvor den brillen skal oppbevares.


#51

Blondie sa for siden:

Jeg har hatt det til nå fordi det har vært enklest og fordi jeg bruker en type ikke alle har. Har prøvd de aller fleste linser og har reagert allergisk på ni av ti. :knegg: Skal sjekke ut nå, men foreløpig er for eksempel ikke Specsavers billigere enn Brilleland.


#52

m^2 sa for siden:

Og lesebrille til skjermbruk kan man jo få dekt opp / støtte til gjennom arbeidsgiver. Så det er kanskje enbesparende variant :vetikke:


#53

Elise sa for siden:

Jeg leste om skjermbriller i stad, og hvis man bare trenger progressive i jobben og ikke privat, kan det dekkes, med en erklæring som sier at det er nødvendig. Jeg tenker at en lærerjobb hvor man hele tiden veksler mellom å fokusere på pc og så bakerst i klasserommet kan være et sånt tilfelle. Verdt å sjekke, kanskje. :vetikke:


#54

Kaija sa for siden:

Jeg har lærerkollega som har fått dekket skjermbriller. Barneskole
Husker ikle om.hun fikk progressive..Skal spørre.


#55

Charlie sa for siden:

Det er en helt forståelig policy fra arbeidsgivers side, fordi det kun er til skjermbruk på jobb at plikten til å dekke gjelder. Brille til privatbruk skal ikke arbeidsgiver dekke. Arbeidstilsynet angir også

« Databrilla vil oftast vere ei einstyrke-brille som er tilpassa avstanden til dataskjermen. Dersom arbeidsoppgåvene krev skarpt syn både på nære hald og på avstand, kan progressive eller fleirstyrke-briller fungere godt. Eit slikt behov må dokumenterast særskilt.

Standard progressive briller som eigner seg til dagleg bruk blir ikkje rekna som databriller. Arbeidsgivaren har ikkje plikt til å dekke utgifter til briller eller kontaktlinser som arbeidstakaren treng i dagleglivet/utanom jobben».

Det er tilsvarende regler f.eks. for mobiltelefon, der må man skatte av fordelen om man tar tlf med hjem, men slipper om tlf legges igjen på jobb ved arbeidstidens slutt.


#56

him sa for siden:

En digresjon: Jeg tror norsk arbeidsliv er i en vanskelig stilling nå med hensyn til hjemmekontor. Jeg tror nok at mange arbeidsgivere ønsker mer bruk av hjemmekontor, men uten å finansiere utstyr etc ... Dette med databriller, jobbmobiler, jobbPCer jo en del av denne diskusjonen: Når er man på jobb, og når har man fri? Jeg er mest imponert over de som opplever muligheten til å "jobbe seg ihjel" som "frihet"? Er litt ymse, men jeg tror det er lurt å ha et regnskap som sier noe om når er det du som arbeidstaker som tjener på å jobbe hjemmefra og når er det arbeidsgiver som tjener på det.

#57

Ellisiv sa for siden:

Brilleabbonnement! Hvordan funker dette? :)

Jeg trenger også nye briller nå. Synet har forandra seg mye de siste par årene. Er kraftig nærsynt, og har fått «over 50» syn i tillegg, så trenger progressive glass, så tynne og lette som mulig.

Erfaringen min fra tidligere er at Brilleland og Specsavers ligger under andre optikere i pris. Har aldri prøvd å kjøpe på nett. (Hvordan gjør man med prøving av innfatning da?)


#58

polarjenta sa for siden:

En venninne av meg har det. Hun får 3 briller, en lesebrille, en solbrille og en med progressive glass. Hun betaler en fast sum i mnd, og i prisen inkluderer forsikring slik at hun får nye briller dersom de hun har blir ødelagt, hun kan også få nye briller en gang i året.(gjelder en av brillene)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.