Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gjærbakst til fest

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg vurderer å bake gjærbakst til fest, men litt usikker på hva som blir best:

  • bake i dag, fryse, ta med frossent i bilen, varme opp rett før servering slik at de er varme/lunkne
  • sette eltefri deig i dag og bake de ut i morgen tidlig. Serveres 5-6 timer senere. Evt lunke litt på de før servering.

Arbeidsmessig så er det beste om jeg baker de i dag. Da slipper jeg å bruke energi på det i morgen. Men blir det "godt og ferskt nok" til fest? Jeg er kresen på veldig mye, men saftig gjærbakst sluker jeg okke som. Derfor lurer jeg på om jeg kan stole på egen dømmekraft her :knegg:

Andre alternativ jeg ikke har tenkt på? :blafre:

Evt så kjører jeg på med en hjemmelaget brownies. Det er alltid stor suksess...


#2

liefje sa for siden:

Jeg hadde bakt i dag og halvstekt. Stekt resten før servering. Har aldri prøvd dette, men kjøper jo andre halvstekte (og frosne) greier, så det må da være mulig å gjøre det sånn selv.


#3

Nextlife sa for siden:

Jeg hadde satt en kaldhevet Tangzhongdeig i dag, og bakt ut i morgen. Fersk og deilig myk gjærbakst.


#4

IzziCreo sa for siden:

Ja, kanskje jeg rett og slett skal teste ut det! Hvilken oppskrift bruker du? De fleste jeg ser er ikke med kaldheving, men jeg er sjelden i seng tidlig og kan evt bake i natt :knegg: Evt bake dobbelt opp og bake ut en og sette resten i kjøleskapet.


#5

him sa for siden:

Jeg hadde kjørt frosset og stekt rett før servering. Dette er i hovedsak fordi
a) jeg har gjort det en del ganger med veldig bra resultat (NB! Både bakst med og uten sukker)
b) dette er det jeg hadde opplevd som enklest


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg bruker denne, og halverer gjærmengden.
krem.no/hjem/boller-og-kanelboller-tangzhong-style/comment-page-1/


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.