Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte vasker dere bukser?

#1

Hyacinth sa for siden:

Hvor ofte er det i dine øyne nødvendig å vaske en bukse? Jeg forutsetter da at det ikke er synlig skitt på den og at den er brukt på en normal måte av et voksent menneske.

Jeg skifter bukser mest for å variere, så jeg vet ikke helt hvor lenge jeg bruker hver bukse før jeg føler den må vaskes, men jeg spør for noen jeg kjenner ( :knegg: ), som går med samme bukse til han mener den bør vaskes.


#2

Hyacinth sa for siden:

(Jeg vet at noen mener at jeans ikke skal vaskes overhodet, men det gjør vi altså hos oss...)


#3

Elise sa for siden:

Jeg teller ikke dager, bare kjenner at det trengs. Legger de inn i skapet igjen etter en dags bruk. Hvis jeg skal gjette så brukes de nok mellom 5 og 10 dager, men ikke i strekk.


#4

polarjenta sa for siden:

Samme her. Kan nok være mer enn det. Det er mulig folk tror jeg går i samme bukse flere dager i strekk fordi jeg har like bukser.:knegg:


#5

Nenne sa for siden:

Jeg bruker ofte samme bukse tre-fire dager etter hverandre. Er den helt uten flekker da, ligger den mellomlagret og brukes gjerne et par ganger til også.


#6

Cumulus sa for siden:

Jeg vasker buksen etter 2-3 dagers bruk.


#7

Robyn sa for siden:

Vaskes kun når de er synlig møkkete.

Jeg jobber på sykehus og tilbringer derfor mye av tiden i hvitt, og det ser jeg tydelig på klesvasken hjemme. Hadde jeg bodd alene kunne jeg sikkert klart meg med å vaske tøy to-tre ganger i måneden. :knegg:


#8

veobra sa for siden:

Jeg bruler bukser 3-4 dager før de vaskes.


#9

Maverick sa for siden:

De vaskes når de enten lukter eller ser ut som om de trenger en vask. Fem, seks, syv dager kanskje? Kommer jo an på så mangt og meget, om det er varmt og svett ute feks.


#10

Hondacrv sa for siden:

Dette.


#11

Fintdethei! sa for siden:

Ja, er nok her jeg også. Kan fint bruke samme bukse 2-3 dager på jobb (kontor), for deretter å henge den på en knagg. Samme prosedyre uken etterpå. Så går den kanskje til vask.
Så bukser vaskes, ja. Men etter innfallsmetoden.


#12

frukt sa for siden:

Jeg blir så fort svett så jeg vasker som regel etter 2-3 ganger.


#13

Chablis sa for siden:

Maks ett par dager.


#14

Myria sa for siden:

Samme her.


#15

Hyacinth sa for siden:

Da er kanskje ikke mannen på bærtur. :knegg: Han bruker samme bukse til han tar en ny, og det kan gå en uke. Han svetter ikke og søler ikke, så den ser aldri skitten ut. Men jeg tenker at han sitter jo overalt hvor han er, så bukser må jo vaskes dann og vann.


#16

Anne C sa for siden:

De vaskes når det trengs, og det kan gå alt fra 4-7 dager. Jeg bruker som regel ikke samme bukse hver dag en hel uke, de som ikke brukes men er brukt henger et sted der de kan lufte seg.


#17

Madicken sa for siden:

Som regel etter tre gangers bruk, med mindre de har synlige flekker.


#18

Teofelia sa for siden:

Etter to-tre dagers bruk. Jeg bruker jeans med stretch og syns de blir slappe etter et par dager.


#19

Hyacinth sa for siden:

Det er faktisk sant! Det er stretch i mine også. De siger og blir slafsete, men er like fine etter en vask.


#20

millact sa for siden:

Dette.


#21

annemede sa for siden:

Om jeg reiser kollektivt, oftere. Jeg bytter på jobb etter å ha dusjet, og bruket buksen minst en uke.


#22

Strå sa for siden:

Sånn gjør jeg det også. En bukse kan være lenge i bruk.


#23

Tallulah sa for siden:

Når de er skitne. Dvs. enten fordi de lukter, har fått flekker eller kjennes skitne ut. Det tar vel alt fra to timer til en ukes tid før det skjer. Jeg tror de fleste buksene blir vasket etter 3-6 dagers bruk.


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror aldri jeg har opplevd at en bukse lukter. (Ser flere her nevner lukt.) Med fare for å virke totalt iddiåt: Hvilken lukt kommer i bukser? :undrer:


#25

Blondie sa for siden:

Det kommer jo litt an på stoffet, dette med lukt? Jeans lukter vel sjelden, men bomull/lin/syntetiske stoffer kan lukte «møkkete». Jeg vasker de fleste buksene etter 2-3 gangers bruk.


#26

amylin sa for siden:

Vasker bukser etter 2-3 dagers bruk.


#27

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier å vaske bukser lenge før de lukter altså, men det er vel ikke så vanskelig å tenke seg at en godt brukt bukse (inkl jeans) kan lukte generelt skittent og ekkelt.


#28

Strå sa for siden:

Jeg er enig i at olabukser kan lukte, men det kan ofte bli borte om de henger ute en natt. Jeg flekkvasker og lufter klær ganske ofte, også bukser, og særlig ulltøy. Det er sjeldent jeg vasker bukser før de har flekker jeg ikke kan ta vekk med klut.


#29

Charlie sa for siden:

En bukse som ikke blir synlig skitten el.l. kan fint være i bruk en uke mellom vask.


#30

Maverick sa for siden:

«Nå-er-den-brukt-litt-for-lenge»-lukt.


#31

Bayone sa for siden:

Ja. Vanskelig å forklare, men lukt av at den er brukt litt for lenge ja.

Jeans vaskes når den har flekker eller lukter, evt. når jeg skal slenge på en maskin og har plass. Jeg har 3 jeans som jeg bytter på, de ligger på mellomlagring på badet.


#32

Hyacinth sa for siden:

Den lukta (iallfall slik jeg tolker den) har jeg kun kjent i nakken på gensere. De får etterhvert en litt harsk lukt, på en måte.


#33

IzziCreo sa for siden:

Det er jo forskjell på materialer, men endel får jo kjip lukt i skrittet når man f.eks. svetter.


#34

Magica sa for siden:

Helt klart.


#35

Nooria sa for siden:

Etter å ha lest denne tråden, tenker jeg at jeg vasker klærne alt for ofte. Bukser etter to dagers bruk og overdeler som jeg har inntil huden, etter en dag.


#36

Strå sa for siden:

Jepp Nooria, Du vasker klær for ofte. En ting er unødig mye tidsbruk på klesvasken, en annen ting er at vasking sliter på klær. Og det fører til at de blir ubrukelig raskere og du må bruke mer tid på å skaffe nye klær. Og det er kjeeeedeliiig (og unødig bruk av penger). ;)


#37

Lorien sa for siden:

Jeg jobber i barnehage. Avdelingsbukser vaskes etter 1-2 dagers bruk. Kontorbukser etter 3-5 dagers bruk, sånn ca.


#38

ingling sa for siden:

Jeg vasker også ofte, Nooria. Sikkert for ofte, men klærne mine er ikke spesielt slitt og jeg kjøper ikke ofte. Enda jeg til og med bruker tørketrommel. Jeg orker ikke gå i klær i dagesvis uten å vaske. Nå bruker jeg betydelig oftere strømpebukser under kjole, da. De må i hvert fall vaskes.


#39

mkj sa for siden:

3-4 dager. Nå er jeg på hytta, da kan det bli mange dager og ombytter, har bare en «penbukse» (dvs bukse som ikke er turbukse eller kosebukse) den legges inn i skapet etter bruk. Og de andre henger på en knagg.


#40

Pesten sa for siden:

Synes mine lukter etter 2 dager så mine vaskes nok oftere enn resten av familien.


#41

Nooria sa for siden:

Veldig gode poenger, og jeg synes jeg bruker alt for mye tid på å vaske klær.

Vi bruker aldri tørketrommel på klær. Kun sengetøy, håndklær og underbukser.


#42

Strå sa for siden:

Jeg bruker heller aldri tørketrommel. Jeg har aldri hatt det og aldri savnet det heller.

Uansett, nye vaskemaskiner og tørketromler mener jeg å ha lest at er vennligere mot tøyet enn gamle modeller. Og det er fortsatt kjeeeedelig å handle klær. :knegg:


#43

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har en bukse i et syntetisk materiale som det er umulig å bruke mer enn en dag. Den puster ikke spesielt godt, og alt av svette setter seg i stoffet, og da spesielt i skrittet, der den sitter tettere på kroppen og det det mindre lufting. Opplever ikke det samme med jeans og andre bukser i naturmateriale, men etterhvert setter det seg jo lukt i dem også. Fra hud, svette, lotion og støv, pollen og alt annet som kommer borti stoffet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.