Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rundtur på vestlandet?

#1

Normy sa for siden:

Vi har planer om en liten rundtur på vestlandet, med start fra Gudbrandsdalen. Hadde tenkt 3-4 overnattinger, med 2-5 timers kjøring hver dag. Litt av hensikten er at gutta skal gå øvelseskjørt en del. Spørsmålet er litt hvor det er fint å dra? Jeg lurte litt på Kristiansund-Molde-Geiranger, men er usikker pga ferjekøene. Noen som vet om det er lange køer der om dagen? Eller som har gode tips til andre ruter? Vi trenger steder vi kan overnatte, og jeg ser at sånn som Geiranger egentlig kan by på litt utfordringer i så henseende. Er derfor veldig glad for tips litt utenfor allfarvei 😊


#2

007 sa for siden:

Vi har kjørt Bergen, Florø, Stryn, Geiranger, Ålesund nå i sommer. Jeg har ingen tips, bortsett fra at du tenker deg godt om ang. øvelseskjøring. Det var mye trafikk på veiene, mange sjåfører som ikke er vant til verken langkjøring eller smale vestlandsveier og mange som tydelig kjørte med bobil og campingvogn for første gang. Det var helt uaktuelt for oss å la yngste øvelseskjøre med så mange idioter på veiene.


#3

Tallulah sa for siden:

Vi kjørte Oslo-Valldal-Trollstigen-Ålesund-Geiranger-Gamle Strynfjell-Lom-Oslo forrige uke. Jeg syns ikke det var ekstremt mye trafikk sammenliknet med vanlige somre, vi kjørte aldri i kø, og kjørte rett på ferga mellom Linge og Eidsdal på vei til Geiranger. Men det var mange bobiler. Ingen turistbusser da, det var en fordel.

Jeg syns det var virkelig nydelig i Rondane (vi kjørte fra Ringebu over Venafjell til Volldal), og lite trafikk. I Volldal leide vi en hytte på Airbnb, og det var godt utgangspunkt for moskustur på Dovre. Derifra kjørte vi opp Romsdalen, også lite trafikk, men også helt skrekkelig vær. Mulig det gjorde at det var få som turte å kjøre Trollstigen. :skremt: Nydelig å kjøre ned til Volldal, litt kjedelig derfra til Ålesund.

I Ålesund leide vi også Airbnb litt utenfor sentrum, veldig praktisk med gratis parkering. Besøkte sentrum, og Alnes fyr.

På vei ned kjørte vi over Geiranger og Gamle strynefjellsveg. Overnattet i Skjåk, på Pollfoss. Ganske gøyalt og kitschy. :knegg: Nydelig kjøretur det også.

Jeg har ikke lest om lange fergekøer på vestlandet, bare i nord?

Jeg fant mange fine overnattingsteder på airbnb.


#4

Normy sa for siden:

De har kjørt mye og litt av poenget med turen er kjøretrening, men det er klart at det må være OK forhold. Det er litt derfor jeg lurer på hvor vi bør dra også. For trange veier med tullete bilister vil vi jo styre unna :nikker:


#5

Normy sa for siden:

Takk! Dette hørtes ut som en veldig fin tur!


#6

millact sa for siden:

Du kom meg i forkjøpet.

Hadde ikke drevet øvelseskjøring i disse turisttider.


#7

Tallulah sa for siden:

Ja, det var det! :jupp: Ser at jeg bønder Valldal og Folldal og har laget Volldal. :knegg:

Vi var i Folldal mellom Rondane og Dovre, og der var det veldig lite trafikk. Jeg er enig i at det kan være skummelt med feriesjåfører, så man må jo bare se det an. Når vi kjørte var det verre med alle sauene.


#8

Normy sa for siden:

Hehe, jeg antok det. Googlet Volldal, og fant ikke noen på strekningen. Folldal passet bedre inn.

At gutta skal øvelseskjøre betyr jo ikke at jeg er fritatt. De skal kun kjøre der jeg anser det som trygt.
Vi bor forøvrig midt i Oslo og den øvelseskjøringen vi bedriver til vanlig her er langt mer krevende enn den jeg har opplevd på landeveien rundt i Norge så langt i sommer.


#9

Tallulah sa for siden:

Ja, hvordan man oppfatter trafikken i sommer avhenger jo veldig av hva man er vant til. Jeg kjører jo også mest i Oslo, og syns ikke ferietrafikken var ille. Det verste var locals som syns fartsgrenser er for pyser, og sauene som plutselig slappet av midt i veien bak en sving. Endel steder på Vestlandet slapp vi forbi folk som ville kjøre fortere enn oss, eller tok en pause når vi syns bobilene virret for mye. :knegg:

Strekningen Oslo - Ringebu var mest trafikkert når vi reiste oppover, og Lom-Oslo på vei nedover.


#10

Syrinx sa for siden:

Det er stort sett fine veier og lite trafikk rundtomkring her på Vestlandet/Sunnmøre.

Man kan fort regne med å stå over en ferge her og der, men de mest trafikkerte sambandene har flere avganger i timen. Kjedelig å vente, men ikke så stor krise.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.