Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oslotur med en voksen og fire gutter!

#1

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg tenker å ta en spontantur til Oslo med mine tre barn pluss en kompis av eldste i neste uke. Vi tenker å ha tre netter på hotell og en dag skal tilbringes på Tusenfryd. Jeg har ikke vært turist i Oslo på årsvis, kun vært innom på snarvisitter i familiesammenheng og lurer på hva jeg bør dra med meg banden på. Vi vil gjerne se Frognerparken men trenger tips om flere ting som er spennende og fenger i aldersgruppen 5-12-år. OK spisesteder for en samling smått kresne og til tider høylytte og utålmodige barn er også fint. Både lunsj og middag.
Vi skal bo på et hotell litt utenfor sentrum og tenker å ta t-bane inn til byen.


#2

Tallulah sa for siden:

De syns sikkert de fargerike donutene fra Talor Made er supre, det er en filial på Munch Brygge blant annet. Der er det også lekeplass, brygge og klatremuligheter. Kan slås sammen med å løpe på Operataket og besøk på nye Deichman (biblioteket).

Ellers er det jo boblevafler med is fra Streetfood Oslo i Torggata. Der er mye annet og spise også, og siden alle kan velge fra ulike steder er det kanskje en sjans for at alle finner noe de liker. Lyden er ganske høy der inne fra før, så noen små bråkere til gjør ikke stor forskjell. :knegg:

Eller er det god pizza på Paradiso (flere filialer rundt om i byen), og gode burritos på Freddy Fuego (barn får klistremerker) der man bestemmer ingrediensene selv.

Det står foodtrucks på Youngstorget, og ved Nobelmuseet, der finner man ofte noe godt, både til lunsj og rask middag.

Reptilparken er kanskje noe? Sjekk om du må forhåndskjøpe billetter, det er små lokaler så mulig de har mengdebegrensninger på besøkende. Ellers slår jeg et slag for Folkemuseet. God plass til å løpe og leke, og gøy å gå på oppdagelsesferd i de ulike landsdelene og bydelene. Husk cash til den gamle kiosken (eller mulig de har begynt med kort under pandemien?). Kon Tiki-museet er også en barne-hit, og tvers over plassen ligger Frammuseet, der man kan gå rundt og i Fram (ett sted er det noe litt skummelt, så bare vær obs på det). Ut hit kan man ta turistbåt fra Rådhusbrygga.


#3

Matilda sa for siden:

Folkemuseet tar Vipps-betaling overalt, både i landhandelen og i lefseutsalget! :jupp:


#4

Vianne Rocher sa for siden:

Takk for mange tips! Når det kommer til Oslo er jeg altså så lite kjent at det er flaut. Jeg har vært der lite og når jeg har vært der er vi alltid på familiegreier. Er godt kjent på Nordstrand da :knegg:.


#5

Tallulah sa for siden:

Det kommer til gå bra. Hvor skal dere bo?


#6

Charlie sa for siden:

Popsenteret. Teknisk Museum.

Spiller de Pokemon er jo Vigelandsparken topp. Se også etter labyrinten, det er et Vigelandkunstverk markert i bakken, men det er en «ekte» labyrint man kan gå.


#7

liefje sa for siden:

What? Jeg har gått i Frognerparken hver dag de siste fem årene og har aldri hørt om eller sett (etter) den. Hvor er det?


#8

Tallulah sa for siden:

:knegg: Flisene rundt fontenen.


#9

Orkide sa for siden:

Det er på plassen før du går opp til monolitten, ved alle livsfaser. Det er på bakken, så du må se ned.


#10

Timar sa for siden:

Jeg vil tro det er gøy å løpe på Operataket, gå over hengebroen til Sørenga, kjøp en is på Paradis og stikk ut på badeplassen og se på livet og eventuelt prøv vannet selv.

Hvis de ikke har vært så mye i Oslo før, så hadde jeg også tatt de med opp Karl Johansgate og opp til Slottet. Få med dere vaktskiftet hos gardistene og se på barnas skulpturpark til høyre for slottet.

Kanskje er det gøy å kjøre t-bane og trikk?

Spis valgfri mat og boblevaffel på Oslo street food i Torggata. Ta en tur på Grønland for å oppleve østkanten i Oslo. Ta med piknikkurv og sleng rundt i Frognerparken. Frognerborgen er midt i blinken, særlig for de to yngste.


#11

Tallulah sa for siden:

Godt å høre! Det syns jeg i grunn de kan fortsette med, det er alltid så mye styr å grave rundt i ukjente lommer i veska i håp om å finne mynter for å kjøpe drops. :knegg:


#12

amylin sa for siden:

Og det er en fin tur å gå langs Akerselva, enten fra Storo eller fra Mølla. Da går dere forbi Blå også med mye fin gatekunst. Også kan man spise på Vulkan, samme prinsipp som Oslo Foodhall.


#13

zinatara sa for siden:

Oslo street food syntes vi var genialt med barn. Da kan man få spise litt spennende mat, samtidig som den kresne spiser margarita pizza. Pga. covid fikk man tildelt bord og må bestille via telefonen. Så får man sms når maten er ferdig og henter den i de ulike bodene. Dersom du går til denne siden appless.no/tag/oslo-street-food-root kan du se hva de ulike bodene selger. Bare velg et tilfeldig bordnummer for å komme inn på menyene.

Vi var i reptilparken forrige uke. Kom ved åpningstiden og da var det ikke særlig kø. Men lang kø når vi gikk ut en times tid senere.


#14

Normy sa for siden:

Har ikke vært der selv ennå, men nye Deichman tror jeg er en opplevelse :jupp:


#15

Maverick sa for siden:

Nordstrand er jo Oslos perle, så da scorer du greit allikevel. :jupp:

Tally har gode tips så klart! Jeg vil også legge på en +1 på Deichmanske, det er virkelig et strålende sted, min fjortenåring (som dog er en bokorm, det skal sies) er der hele tiden more or less.

Ekebergrestauranten er jo et helt kurant sted å lunche med fin utsikt, og der er det alternativer for litt kresne kids også.

Klatreparken Høyt og Lavt på Tryvann er også topp.


#16

apan sa for siden:

Pincho Nation vil nok slå an hos barna også.


#17

Vianne Rocher sa for siden:

Ett år senere: Nordstrand er virkelig fint. Vi er her nå og den nærheten til sjøen og en haug med badestrender samt kort vei inn til sentrum er gull. Vi låner hus med panoramautsikt utover øyene og Oslofjorden og det er magisk!


#18

Anne C sa for siden:

Bestill billetter til Tusenfryd med en gang. Det kan bli fort utsolgt.


#19

millact sa for siden:

Enig! Har familie som bor på Nordstrand. For en utsikt de har!


#20

Myria sa for siden:

Enig i denne. Helt grei mat, barna vil like konseptet og drinkene er gøye. :jupp:

Ellers håper jeg du har bestilt billetter til Tusenfryd allerede, for det er ingenting ledig neste uke.


#21

millact sa for siden:

Virker som de fleste parker er utsolgt de neste ukene.


#22

Vianne Rocher sa for siden:

Vi var der i går. Bestilte i forrige uke👍🏼


#23

Myria sa for siden:

Ja, man må være tidlig ute. Litt skummelt å bestille uten å vite hvordan været blir, men sånn er det med redusert inntak.


#24

Input sa for siden:

Hvordan var det? Mye kø og venting, eller gikk det greit?


#25

Zulu sa for siden:

Mine kids har vært der flere ganger de siste ukene. Det har vært ganske mye kø og litt varierende hvilke attraksjoner som er åpne (som vanlig).


#26

Maverick sa for siden:

Haha, jeg skulle inn og kommentere igjen at «Nordstrand er jo topp, da!» og ser at det er en vintage tråd. :knegg:

Nordstrands Bad og Katten er verd boligprisene alene! (Neida.)

Veldig fint å gå langs Ljanselva for øvrig, går an å gå (med litt roting rundt i boligfelt på Ljan) fra Skullerudstua til Fiskvollbukta. Urskog og greier!


#27

Vianne Rocher sa for siden:

I går var det veldig lite kø og alt var åpent utenom spin-spider og spøkelseshuset. Men i går var det ikke meldt strålende sol og tredve grader.


#28

nokon sa for siden:

Dersom de skal sjå dykk rundt i området rundt Bjørvika, er det ein klatreleikeplass i den sidegata frå Dronning Eufemias gate som går ned mot Lambda, som er spennande for litt store barn. Det er obligatorisk stopp for 2012-barnet mitt. Av typiske turistting er det Frognerparken og festningen (klatre på kanonene!) som er mest stas her i huset.

I fjor spurde nevøen min lefsebakerne: «Men … brukte de egentlig vipps i gamle dager?»

Han på snart ni er veldig glad i å balansere rundt der. Det er visstnok 3 km i mosaikken, dersom ein følger alle kriker og kroker.

Det er veldig fint der. Men vi var der tidlegare i veka, og mykje av dei interaktive tinga for barn er framleis stengt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.