Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjælp! GOD pepperkakedeig, anyone?

#1

Miss Norway sa for siden:

Fins det deig som gir kaker som smaker ordentlig godt - ja, ekte pepperkaker og ikke søte E-utsmykkede honningpappkaker?

Presiserer: Her snakker vi FERDIGKJØPT sådann. Altså ingen oppskrifter - men utsalgssteder. :knegg:


#2

Java sa for siden:

Hva med halvfabrikata? Ikea sin deig kan anbefales. Mye god julestemning er å få kjøpt der. ;)


#3

Misteri sa for siden:

Meny. :knegg:


#4

Karamell sa for siden:

Ikea skal være bra, sies det. Jeg har kjøpt, men ikke smakt enda.


#5

Miss Norway sa for siden:

*peker på overskriften*

Ja, jeg kan jo ikke kjøpe ferdige pepperkaker. Det er jo knallgøy å mekke, og det lukter så godt i huset! :nam: Men deigen er så klinete å lage!

:dukker når Mim kommer:


#6

Lykken sa for siden:

Ikea sin ble best i test for noen år siden, og vi var veldig fornøyde ifjor. Det kom noen pepperkakevenner på besøk med et annet merke jeg ikke husker, men som var mye dyrere, og de smakte helt grusomt!


#7

Pingis sa for siden:

Har nettopp prøvesmakt resultat av ikeadeig, det var tamme saker... Tror nok det bare blir pyntepepperkaker av den, gitt.


#8

daffy sa for siden:

Dette lurer jeg på. Jeg er ute etter en dobbeltpepret versjon, masse krydder og smak og lite sukker. Så at Åpent Bakeri selger pepperkakedeig, den var dyr, me er den god mon tro?


#9

Lykken sa for siden:

Vil tro Åpent Bakeri ikke har dårlig deig, men hvis man vil ha med ordentlig kryddersmak er det best å spørre først.
Jeg syntes Ikeas sin var god, men det er nok riktig at den er litt tam.


#10

morgana sa for siden:

United bakeries har også en, som jeg tror jeg skal teste i år ;)


#11

Stikka sa for siden:

IKEA sin er ihvertfall veldig god å spise. Så god at det ikke var noe igjen når jeg skulle steke noen pepperkaker. :flau: Men hadde allerede laget en ladning fra hjemmelaget deig. De ble ihvertfall kjempegode. Pepperkakedeig er da enkelt å lage og ikke klinete? Koke litt og så røre litt, i kjøleskapet og klar til kjevling neste dag.


#12

Miss Norway sa for siden:

Nei, tam deig vil vi ikke ha!

Jeg har allerede kjøpt en fra Lierne (39,-) som jeg likte OK (masse kryddersmak) mens Mr. Norway synes var pføy uten at han klarte å angi nærmere.

Baker Hansen kanskje? Noen som har prøvd deres?
Hva med Meny sin - smaker den OK?

AH - morgana: UB skal testes! De er sikkert så serviceminded at man får prøvesmake over disken.


#13

Guttemammis sa for siden:

Varm og myk pepperkakedeig (utrolig enkel og kjempe god!)

300 gr. sukker
500 gr. lys sirup
1 ts pepper
4 ts ingefær
4 ts kanel
1 ts nellik

= kokes opp – ta så kjelen av varmen

4 ts natron - røres godt i
250 gr smør - røres inn
2 egg - røres inn
1200 gr mel - tilsettes

Deigen eltes og kjevles ut i riktig tykkelse med det samme. Stek pepperkakene på 225 C


#14

Mei sa for siden:

Det var en test av slike ferdigdeiger i en eller annen tabloid nå nylig synes jeg å huske.


#15

Miss Norway sa for siden:

:hyper: Hvor??? Anyone?


#16

Java sa for siden:

Veldig enig, dessuten har jeg noen mindre vellykkede deiglagingsforsøk bak meg. Jeg ble litt forvirret av deig i overskriften og kaker i teksten.


#17

Lykken sa for siden:

Så bra med oppskrift, lurer litt på å prøve selv iår. :julemania:
Skal smøret være romtemperert?
Kan deigen stå i kjøleskapet i 2 dager etter at den er eltet?



#19

Miss Norway sa for siden:

Hvor mye koster IKEA sin? Jeg trenger deig til hus også, og der er ikke smak viktig. Bare pris.
Location, location, location gjelder ikke i Gingerbread County har jeg hørt.


#20

jolie sa for siden:

Vi prøvde Baker Hansen sin et år da jeg jobba i bhg. Den var ikke god. Var appelsin i den. Uæh.


#21

Kneazle sa for siden:

Ikea sin er god, men den fra Nøtterøy Bakeri er enda bedre. Men den er kanskje vrien å få tak i utenfor Vestfold? (De har den på Meny her.)


#22

Guttemammis sa for siden:

Ja det er nok lurt at smøret er romtemperert, og nei den skal ikke stå kaldt.
Må bakes ut med det samme!
Går veldig kjapt å lage deigen;)


#23

Isa sa for siden:

25,- for 1 kg.


#24

Adrienne sa for siden:

Jeg har hørt mye bra om IKEA sin.

Men etter at jeg oppdaget Mim sin pepperkakeoppskrift har jeg aldri vurdert å kjøpe. Den er kjempelett å lage, holder til mange pepperkaker og smaker fortreffelig.


#25

Sokk sa for siden:

Prismessig er jo Ikeadeigen bra. Men jeg synes ikke den var så bra til hus. Den ble liksom litt myk, uansett om man steker den kort eller lenge, slik at huset virker litt falleferdig... :rolleyes:

I år har vi kjøpt Ikeadeig til juleverksted (og kjevle-øvelser for treåringer...), men vurderer å lage egen hus-deig. :nikker:


#26

Stikka sa for siden:

Nesten samme oppskrift som jeg bruker. Jeg fant Maximillia sin på NM og synes den er god. Må jo være pepper i pepperkakene synes jeg. :sparke:


#27

Lykken sa for siden:

Men jeg har bedt mange venner av ungene med foreldre på tirsdag :kry:, og jeg rekker ikke lage deigen etter jobb før de kommer. Så jeg tenkte jeg kunne lage den på søndag, men da går det altså ikke. Får heller lage den en helg bare med ungene da!


#28

Agent Scully sa for siden:

:snurt:
Jeg mener BESTEMT at du beordret meg til å kjøpe denne fordi dette var den beste ...

(Jeg mener denne var bedre enn IKEA sin, men jeg er ikke helt sikker :teflon: )
IKEA har ikke pepperkakedeig her! Hvis ikke Svenskebutikken har det, så er 101 ute! :hylgrine:


#29

Miss Norway sa for siden:

Jamen det var fordi den vant sånn best i test det året, men vi snakker da om I ÅR. Det er jo årgangsgreier, sånn derre pepperkakedeig.

Hm. Var deigen til Mim LETT sa dere? :skeptisk: Vil det si at man ikke må kjøpe inn masse snåle ingedienser man aldri bruker ellers i året, og som tar opp plass i trange kjøkkenskap? Eller koke og måle og trådprøve og kuleprøver og sånne konditorfaglige greier er fraværende? Jeg liker jo liksom best å lage bakverk fra bunnen av, jeg gjør jo det.


#30

Observatøren sa for siden:

Det eneste som blir stående igjen i skapet til neste jul er sirupen. :nemlig:

Jeg har en som til og med funker på melkeallergikere. :kry:


#31

Adrienne sa for siden:

Den er lett å lage, men du må veie/måle opp ingrediensene og koke opp melk og slikt. Og det er mulig du må kjøpe litt natron og slikt. Men har du en helt grei kjøkkenmaskin så gjør den halve jobben for deg, nemlig blande sammen alle ingrediensene.

Her er oppskriften, legg merke til at den er uten pepper. Hiv gjerne oppi litt pepper også (en teskje eller to):

Oldemor Hildurs pepperkaker (Kan halveres, det er fremdeles rikelig!)
(250) 500 g lys sirup
(250) 500 g sukker
(2,5) 5 dl fløte
(75) 150 g smør
(1,5) 3 ts kanel
(1,5) 3 ts kardemomme
(1,5) 3 ts ingefær
(1,5) 3 ts nellik
(1,5) 3 ts pepper
(1/2)1 ts natron
(825) 1650 g hvetemel.

Sirup, sukker og fløte kokes opp i en kjele og avkjøles i en diger bolle.Smøret smeltes og has i blandingen.Rør deretter inn alt det tørre.

La deigen stå kjølig over natten.

Pepperkakene kan kjevles ganske tynne, og stekes på 150-175 C (se an ovnen din) i 10-15 minutter.

Deigen kan fryses.

Og, ja, dette er en oppskrift egentlig uten pepper, fordi det egentlig er en sirupsnipp-oppskrift. Men bare ha i en teskje pepper. Det gjør jeg. Hvis du skal bruke den til sirupsnipper skal den kjevles løvtynt, skjæres i ruter, på midten av ruteren festes en skåldet mandel og stekes i 10 minutter


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.