Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

El-sykkel - noen som har noe fornuftig å si om denne?

#1

Einhyrningur sa for siden:

sport1.no/varemerker/frappe/fsc-400-lav-836202078-creme-79961/

Skal sykle til og fra jobb, trening og butikken. Mye oppoverbakker. Duger denne? Vil liksom ha kjerringtypen der man sitter litt oppreis, med kurv og brett. Ikke er jeg spesielt rik heller.

Hvordan er motoren på denne? Jeg skjønner rett og slett ikke helt hva jeg ser etter.


#2

Lavender sa for siden:

Det er Shimano kvalitet på alt, men litt ymse. Steps 5000 motor er eldre utgave, det er 8000 som selges nå. Batteri på over 400 kWh er godt. Lav NM med 40, men det er greit for bysykling. En forhandler i nærheten er en stor fordel. Jeg synes sykkelen er høyt priset i forhold til teknisk utstyr. Mistenker at den også er tung, det tar batterikapasitet og gjør det vondt å sykle om uhellet er ute og du må trå selv. Jeg ville prøvd den og samtidig en tilsvarende Kalkhoff og en Haibike hvis du har i nærheten.


#3

Einhyrningur sa for siden:

Takk!

Vi har ingenting i nærheten, kun Intersport og Sport 1.
#6

Lavender sa for siden:

Jeg ville testet begge. Diamanten har nyere motor, kun Shimano komponenter og relativt lav vekt til å være el. Den har høyere ytelse på krank med 60 NM, trives best med at du tråkker med litt hastighet, men ikke raskt. Virker som godt kjøp.

Spesialized har for meg helt ukjent utstyr, men sikkert bra. Merket er kjent for dyre sykler som skal være gode. Amerikansk, og med miles som gir 32 km/t. Maks 25 er lov i Norge. Spør om den kan stilles på km.


#7

Lavender sa for siden:

Hvis du lurer på hvilket NR tall, RPM eller tråkkfrekvens som pass deg. Prøv Diamanten med Shimano Steps 7000 og be selger velge RPM i visningsvinduet. Jo høyere tråkkfrekvens jo mer må du bidra selv og hjertet jobber. Men vil du komme på toppen av bakken uten å svette eller jobbe, skal du velge sykkel med lavt NM tall.


#8

Einhyrningur sa for siden:

Hva er høyt NM tall og hva er lavt? Hvor går skalaen?


#9

Lavender sa for siden:

Fra 40 til 80.


#10

Einhyrningur sa for siden:

Norge er tomt for elsykkel. Skal jeg handle lokalt er det haibike trekking 4.0 som er alternativet. 36.000. Herresykkel str M. Passer på hårstrået, men egentlig litt stor når jwg står over stanga.

Bah. :grine:


#11

Lavender sa for siden:

Er du heldig kommer Diamant med 2021 modeller i høst.


#12

Flubby sa for siden:

Jeg har denne: www.xxl.no/ghost-hyb-square-trekking-2-8-p4-v2-20-elsykkel-hybrid-dame-svart/p/1174607_1_style?gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjwmf_4BRABEiwAGhDfSf3EUlAyEDlYPJ-TzudAS0-tam_EzIsVC5x7_vIzyC2wOoHdMy94vRoCIgkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Jeg er super-fornøyd! Den trekker meg opp de bratteste bakkene i 20 kmh, og teknologien er Bosch, dvs at det er relativt enkelt å finne reservedeler og få den reparert om nødvendig. Liker også godt at motoren sitter i kranken på den. Hvis det er en ting jeg skal "klage" på, er det at jeg nok burde kjøpt en sykkel som var bedre i terrenget, det viser seg jo i ettertid at det ikke er asfalt og bysykling jeg liker best, men trives best på skogsveier og stier hvor underlaget er løsere :)#14

Trulte sa for siden:

Og jeg ville unngått å ha batteri der. Altfor baktungt. Den du endte opp med så mye greiere ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.