Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeans - tenåringsgutt

#1

Che sa for siden:

Husets 15-åring har vokst i sommer. Til gangs. Han er veldig fornøyd med at det kun er joggebukser (slike sorte) som passer - men gutten må jo ha bukser. Han er nå over på herreavdeling - og jeansene er utrolig stive. Jeg fant et par jogger jeans, men de var for små (utgående modell)

Er det noen som har gode tips om ganske myke bukser som passer til ungdom? Helst billig, for den vil sikkert ikke vare lenge. Størrelsesmessig vil jeg tro han er W31 L32/33


#2

Chablis sa for siden:

Har du sett på jack and jones? De cargobuksene brukes av veldig mange rundt her hvertfall. Ikke de billigste, men ofte på salg til rundt 400


#3

Tuddelu sa for siden:

Min 15-åring har vokst ut av det meste og kjøpte bukser på Jack and Jones for et par uker siden. To cargobukser og én jeans for ca 500 kr stk. Usikker på størrelse, men han er ca 170 cm og slank.


#4

Karamell sa for siden:

De mykeste eldstesønnen har er ikke billige Replay fra Høyer. De koster ca 2000 (han er utvokst og har hatt de i tre år). Men vi måtte ha de pga det var det eneste som var langt nok av ganske masse som ble prøvd. Tror de heter Anbass hyperflex. Ser de er billigere på nett.

Yngste har to på Levis fra Lille Martine, str 16 år. De er grei nok pris når det er barnestørrelser. Han har også en slimfit fra HM str 170. Voksenmodeller fungerer ikke for han er så slank.#6

Blånn sa for siden:

Vi raidet Jack and Jones her om dagen. Minste fikk 29/32 og 29/34, mellomste 30/34 og eldste 32/34. Fem jeans til litt over 4000kr.


#7

Maverick sa for siden:

Cargobuksene til Jack&Jones funker bra for mine tenåringer.

(Og meg.)


#8

Storm sa for siden:

Sønnen min kjøpte nylig to Levis-bukser på Carlings som han er veldig fornøyd med (myke og behagelige), de kostet ca 800-ish om jeg ikke husker feil.


#9

Kaprifol sa for siden:

Mye salg nå, Carlings i Oslo har en outlet jeg kan anbefale, masse billige jeans spesielt i de minste størrelsene.


#10

Che sa for siden:

Ja, å stikke innom calings og Jack and Jones. Bukser på 170 er for korte i beina. Han er nok ikke 170 cm ennå, men...


#11

Karamell sa for siden:

H er nok over 170, så er mulig det passer. HM er stor i størrelsen, husker jeg fra da E var yngre.


#12

IzziCreo sa for siden:

Holder de fra Jack & Jones godt på fargen? Synes ofte cargopants mister fargen (har forsøkt litt ulike merker til Poden).


#13

Che sa for siden:

Nei, de buksene jeg har kjøpt på hm har vært for små. (Eller: chinos passer)


#14

Frøy sa for siden:

Cubus sine jogger jeans "reddet" min ut av joggebukser.


#15

meisje sa for siden:

De falmer etter noen vask er min erfaring (n=3)


#16

Chablis sa for siden:

Ja, jeg synes de gjør det.


#17

Che sa for siden:

Men de finner jeg ikke på herreavdeling. Cubus har hatt veldig gode bukser for mine gutter, men de stopper på 164, så de utgår.


#18

IzziCreo sa for siden:

De har de innimellom på herreavdelingen, men fant de ikke sist jeg skulle ha bukser til Poden.#20

Martis sa for siden:

Urban har også noen myke cargo pants til ca 400 (minnes jeg). Min går går også helst i svarte Adidas bukser.


#21

apan sa for siden:

Hvor er denne?


#22

Tjorven sa for siden:

Er det vanlig at foreldre kjøper klær til 15-åringene sine? Det er mange år siden jeg måtte lete opp klær for min 05-modell. Nå bare betaler jeg. (Men hvis jeg ser inn i glasskulen er jeg der om et par år med 07’ern. Det er mulig det er en viss kjønnsvariasjon.)


#23

polarjenta sa for siden:

Min sønn på 15 finnes ikke interessert i klær så jeg handler fortsatt til han.


#24

Chablis sa for siden:

Vi kjøper sammen, stort sett på nett. Han har null interesse av å gå i butikker å handle klær.


#25

meisje sa for siden:

Det finnes endel ungdommer som ikke er interessert i klær overhodet, ofte er de gutter. Og så er det jo noe jeg ikke tror jenter opplever, nemlig at det ikke finnes bukser til slanke og høye gutter å få kjøpt.

Min eldste kjøper nå klær sammen med venner eller noen ganger gjør vi det sammen, fordi han trenger å øve på å vurdere kvalitet på klær, det gjelder ofte jakker o.l. Min yngste kjøper ikke klær på egenhånd, men jeg kjøper ikke klær uten at han er med lengre.


#26

scilla sa for siden:

Karve-jeansene fra Carlings er favoritter er i huset.


#27

Maverick sa for siden:

Min mellomste handler gjerne selv, eldste ser gjerne at jeg er med. Begge er gutter. :nemlig: Det handles svært sjeldent klær, da.


#28

Kaprifol sa for siden:

Carlings i Nedre Slottsgate 12, denne skal stenge dessverre, og de selger ut masse nå. Dame nede og herre oppe. Mye jeans.


#29

Tjorven sa for siden:

Sant nok. Det er ikke en problemstilling for jentekropper at klærne ikke er smale nok. Det motsatte er derimot ofte en problemstilling. :mumle:


#30

Lavender sa for siden:

Bukser som er maks 25” i livet og 34” eller lengre er veldig vanskelig å finne til jenter. Så jeg kjøper til min 14 åring når jeg kommer over rett størrelse i butikk, på Finn eller Tise. Det samme med damesko str 42. Men, det er nok ingen vanlig problemstilling. Vi skal på Carlings i morgen. Takker for tips.


#31

apan sa for siden:

Storebror hadde aldri funnet noe på egen hånd som jeg i tillegg ville betale for. Han trenger også hjelp med størrelser etc.


#32

Hyacinth sa for siden:

Dette gjelder både min 16-åring og min 18-åring. Og til og med min 45-åring foretrekker at jeg er med.


#33

Karamell sa for siden:

15-åringen min kler på seg det som ligger fremst og er ikke interessert i å handle klær. Vi kjøpte konfirmasjonsdress denne uken og han hadde ikke formening om noe. :knegg: Æ bryr mæ ikke, sa han da jeg spurte om farge. Men han bryr seg litt mer om klær nå enn før, men gidder ikke være med å kjøpe. Han fikk velge seg noe på nettet sist.

18-åringen kjøper kun selv nå. Jeg kjøper visst bare feil.


#34

Adele sa for siden:

Alle mine velger ut klær selv, til og med niåringen. Det er lenge siden jeg har «fått lov» til å plukke ut klær til dem. Jeg kjøper visst bare feil. Vi kjøper en del klær på nett da, ungene velger klær og jeg betaler.


#35

millact sa for siden:

Mens min 15-åring ble sendt til byen i juni med venninne og kom hjem med sommertøy fra Monky og Gina Tricot.


#36

apan sa for siden:

Storebror velger jo også selv. Men jeg må være med og veilede litt. Han hadde sikkert fått det til selv. Men når størrelse er vrient, kan det fort bli galt. Han tar alt for god fisk når det gjelder pris og størrelse på dongeri feks. Og ikke alle ekspeditører er like gode der.


#37

Hyacinth sa for siden:

Her er problemet at ingen av dem VIL ha nye klær.


#38

Che sa for siden:

Mine barn har null interesse av klær. De er ikke opptatt av merker, men setter comfort høyt. Det er hettegenser og Adidas/umbrojoggebukse de Foretrekker. - men tanken på at de selv skal dra til butikken og kjøpe selv er per i dag utenkelig. (Fristende å tenke på, da). De kan være tilbøyelige til å velge ut noe om jeg handler på nett.


#39

Nera sa for siden:

Tråden handlet om tenåringsGUTTER og jeans, og de fleste jeg kjenner av arten, bryr seg null og niks om klær utover Nike og co, og da må jo foreldrene gripe inn.


#40

Magica sa for siden:

Mine gutter har definitivt kjøpt klærne sine selv i mange år og de er 18 og 16 år. Jeg kan ikke huske sist jeg kjøpte en bukse til dem.

Jeg måtte le av den veldig kresne 18-åringen når han skulle på noe bad-taste eller hippi-party eller hva det var, og fant en av mine bukser som var damebukser med stretch og litt sånn utvaska stil, for store til meg var de og. De endte han med å bruke masse i hverdagen. Den så jeg ikke komme. :P


#41

Magica sa for siden:

Tror kanskje de fleste du kjenner er litt små.


#42

Fintdethei! sa for siden:

Min tenåringsgutt ((17), har hatt meninger om klær i mange år. Jeg tror unger er like forskjellig som det foreldre er.

De siste årene er bukser kjøpt på Carlings, der har de godt utvalg både til spinkle, hengslete gutter og mer utvokste. God hjelp har vi også fått.


#43

Nera sa for siden:

Nja, jeg har jobbet på ungdomstrinnet, og skal nå over i videregående, så jeg tror jeg kjenner et representativt utvalg. Og det er MYE Select-bukser blant de fleste, altså (Tromsø).


#44

Hyacinth sa for siden:

Litt off topic, men jeans til gutt og herre er helt sykt dyrt, synes jeg. Verken jeg eller jentungen min kjøper så dyre jeans. Særlig til guttungen som vokser synes jeg det svir i pungen. Mulig jeg er gjerrig, men jeg synes alt over 4-500 er ganske dyrt, og 800 er spinndyrt. 2000 hadde jeg ikke vurdert engang. Vet det er billigere på H&M, men de passer ikke min 16-åring.


#45

Chablis sa for siden:

De fleste i omgamgskretsen til min sønn bryr seg om klær, men ikke alle gidder å gå i butikken å handle, de handler på nett.


#46

Magica sa for siden:

Hva i all verden er en select-bukse? :D


#47

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet hva en Select-bukse er, men jeg hadde aldri kommet på at det er en billigbukse. Jeg synes den er dyr.


#48

Chablis sa for siden:

Treningsbukse i min verden, brukes av fotballaget min spilte på.


#49

IzziCreo sa for siden:

Mine (jente og gutt) har gått på sentrumskoler i Oslo (barne-/ungdom-/vgs) og det har heldigvis aldri vært merkejag. Har aldri hørt om Select. Vgs som eldste går på er det visst motsatt av merkejag.


#50

Chablis sa for siden:

Select er for meg ikke noe merke sånn sett, det er bare en treningsbukse som blir brukt av mange fotballag .Ikke er den spesielt dyr heller.


#51

Hyacinth sa for siden:

Høh? Er det ikke en jeans fra blant annet J&J? Type 7-8-900 kr?


#52

Chablis sa for siden:

Mulig det, jeg har bare hørt om select treningsbukse som sagt.


#53

Hyacinth sa for siden:

Kanskje det heter Selected. Er usikker nå.


#54

Nera sa for siden:

Select er et sportsmerke som har treningsbukser som er svarte med horisontale, hvite striper i sidene. Veldig ofte brukt blant fotball- ,håndball- og volleyballspillere. Pris ca 350-400 kr, mange har egnei initialer på låret. Jeg vurderer å kjøpe en til meg selv.


#55

Hyacinth sa for siden:

Innser at det jeg snakker om heter Selected.

Har Select noe med Select-katalogen å gjøre?


#56

millact sa for siden:

Jeg tror svært mange 15-årige gutter bryr seg om klær.


#57

Tjorven sa for siden:

Det er bare en så annen verden. Snuppas venner av hankjønn ser også ut til å gå i «gjennomtenkte» klær, men jeg har jo ingen anelse om hvem som har «tenkt» - de selv eller mamma.

Knerten (snart 13) bryr seg på et vis om klærne han går i, men at han skal ta initiativ til egen shopping av klær er foreløpig utenkelig. Og det er godt mulig at det er uendret om 2-3 år. Samtidig som jeg ikke kan huske sist jeg måtte mase på snuppa om å gjøre nye klesinnkjøp (det har muligens aldri skjedd).


#58

millact sa for siden:

Nokså likt som her, det. Yngste, gutt, er straks 12. Han foretrekker Abercrombiegenserne onkelen har kjøpt. De er myke. Han bryr seg lite om merker, men det er ikke alt han liker av klær. Det går foreløpig mest på utseende.


#59

Nera sa for siden:

Nei, Select er et merke som har mye utstyr til ballidretter, typ leggbeskyttere, baller, klær osv. Vi kjøper det typisk på Torshov Sport, med klubbavtale, men det kan jo variere.


#60

Chablis sa for siden:

Nei, det har det ikke.


#61

Tallulah sa for siden:

Om 15 år gamle gutter bryr seg om klær eller ikke og om gullungene deres av begge kjønn har kjøpt egne klær siden barnehagen er vel temmelig irrelevant for spørsmålet HI stiller.

Så til spørsmålet: vi hadde samme problem. Lang i beina, og for smal til herrejeans. Jeg bestilte litt fra Zalando, der var det lettere å finne større utvalg, både i merker, størrelser og pris. De fleste kjedene har standard herrelengde på 32, og det blir for kort.


#62

Karamell sa for siden:

Jepp, for kort, men heldigvis er det litt høyvanssmote nå. :knegg: Poden på 18 bretter de for korte buksene litt opp.


#63

apan sa for siden:

Min 15-åring mener som sagt en god del om hvordan han ser ut og han er fullt i stand til å kjøpe klærne selv. Da blir det sånn som når han og jeg prøvde en dongeribukse under veiledning av en ekspeditør forrige uke:
Ekspeditør: "Denne tror jeg passer deg. De fleste koster rundt 1000"
15-åring: "Ja, den ser grei ut."
Jeg: "Den er altfor stor"
Ekspeditør: "Ja, kanskje du har rett i det. Hva med denne?"
Jeg: "Tja" (den ser fremdeles ikke helt topp ut)
15-åring: "Kan vi ikke bare ta den da?"
Jeg: "Sa du at de kostet 1000?"
Ekspeditør: "Nei, denne koster visst 1300"
Jeg: "Det er ikke aktuelt" (og tenker, "særlig ikke når den ikke passer så godt en gang")

15-åringen ville bare kjøpt den første dersom prisen hadde vært innafor. Jeg gidder ikke betale for klær som ikke passer.


#64

apan sa for siden:

De kan jo ha tenkt selv selv om noen andre har vært med dem og gjort det faktiske innkjøpet, for å si det sånn.


#65

apan sa for siden:

Jeg sverger forøvrig til Carlings (det var ikke der vi var i dialogen over) og skal tilbake dit med ham. Han har en Karve og en Lee fra før. De er ikke helt billige, men det er innafor synes jeg, når han trenger type fire bukser i året og to av dem er dongeri.


#66

Chablis sa for siden:

Min er veldig klar på hva han vil ha, selv om han ikke går på butikker/senter å handler de selv.


#67

Tjorven sa for siden:

Oi. Snuppa får uansett ikke handle klær i den prisklassen, så det er ikke noe vi forholder oss til. Hun vet godt hva buksene «får lov til å koste» for at jeg skal betale for dem. Og det er langt mindre enn 1000 kroner. (Men så er det heller ikke noe ved hennes kroppsfasong som gjør at buksene trenger å være særlig dyre.)

Jeg innser jo at jeg ikke har noen som helst innsikt i hvem som har kjøpt buksene til de 15-årige guttene som jeg treffer hjemme. Jeg har bare innbilt meg at de handler selv.


#68

Hyacinth sa for siden:

Som sagt, Tjorven, så er herrebukser mye dyrere enn damebukser. Det har jeg erfart gjennom mange år. Og jeg aner ikke hvorfor.


#69

meisje sa for siden:

Vi erfarte en periode at de eneste buksene som passet var svindyre,, så dyre at han kun fikk lov til å kjøpe 2 eller 3 i aktuell størrelse. Fremdeles nå, etter at han sikkert har økt vekten med 15-20 kg, passer han såvidt de smaleste størrelsene de har, så nå kan vi være heldige å få kjøpt på tilbud til 4-500 kr.

Han ville gjerne kjøpe en pen shorts i juni. Det har foreløpig ikke lykkes fordi Ingen butikker selger shortser i hans størrelse, han er for smal for voksen størrelser, og for lang til barnestørrelser.


#70

veobra sa for siden:

Ksnskje fordi utvalget i størrelser er der? Jeg finner sjelden rimelige bukser med ulik lengde og ender ofte opp uten nye bukser fordi de er for korte. Jeg inbiller meg at det er mer vanlig å finne ulik lengde på herrebukser, og det forklarer kanskje at noen av dem har høyere pris?


#71

Lyppa sa for siden:

Vår attenåring bryr seg nada om klær, og hadde ikke kjøpt noe nytt hvis det var opp til han.Han blir motvillig med og kjøper nye før skolestart, også blir det endel nytt til jul og fødselsdager.
Han liker Lee jeans best. De er myke og gode. Kjøper dem fra Carlings, men tror også Zalando pleier å ha dem på salg innimellom.


#72

Hyacinth sa for siden:

Vet ikke. Jeg trenger selv 34 i lengde og mye smalere i vidde. Samme med min datter. Det finner vi på Vero Moda for 299,-.


#73

løve70 sa for siden:

Mulig. Arvingen er også lang og smal og bruker helst Levis bukser, eventuelt Hollister/A&F. Hun er 24/33 og det er ikke lett å finne bukser.


#74

Maverick sa for siden:

Finnes ikke Miss Sixty/Fornarina/Killah Babe (knis) lenger? Da jeg jobba med å pushe jeans var det merkene det var lettest å få tak i smale og lange bukser.

(Og utvalget til jenter er, og var, vanvittig mye større enn til gutter.)


#75

My sa for siden:

Jeg er fortsatt der at jeg lurer på hvorfor 15-åringen må ha jeans hvis han ikke vil. Min 13-åring har en chinos han bruker når han absolutt må, i litt mer formelle sammenhenger, og til vanlig går han bare i treningsbukser. Jeans skjer ikke, og det er helt greit for meg. Hvis han en dag ønsker jeans selv må vi selvsagt ut på jakt, men jeg gidder ikke å prakke det på han. Så fram til da får han gå med treningsbuksene sine. Forhåpentligvis skjer det ikke før han har vokst inn i mer standard størrelser for herrejeans (og har fått seg jobb :knegg:).

Han begynner ellers å bli litt mer opptatt av merker og hva han har på seg, men det gjelder helst t-skjorter og hettegensere. Og joggesko. Men inntil videre slipper vi billig unna på buksefronten som sagt, og det synes jeg er helt greit.


#76

Unicorn sa for siden:

15-åringen min nekter å gå i annet enn Umbro-treningsbukser :sukk: Skulle gjerne fått på han et par jeans, så han har noe å ha på seg om han skal på noe der treningsbukse ikke passe. Men er redd det ikke er så lett å finne noe som passer (han er 2 meter lang), og å få han med på å prøve klær er tortur. Var såvidt jeg fikk han med for å prøve konfirmasjonsdress i fjor :knegg:


#77

mina sa for siden:

Jentene har jeg ikke kjøpt klær til siden de var 12-13-14 år tenker jeg. Bare betalt :p

Yngstemann er fryktelig kresen, men virkelig hater å handle klær, så vi plages virkelig med kleshandel :rolleyes: Han vil helst gå i "mjukebukser" og adidas/umbro, mens jeg synes han bør eie minst ei dongeribukse. Han var med og kjøpte ei dongeri og ei type cargo på New Yorker nå like etter skoleslutt, men jeg er jammen usikker på om han har brukt noen av dem enda.


#78

Bokormen sa for siden:

Sniker meg inn med et spørsmål.. :) Finnes det noe liknende disse joggejeansene som h&m (med flere) har, men i voksenstørrelse? Poden her krabber raskt opp mot 1.70 høy nå, og er i ferd med å vokse ut av barneavdelinga..


#79

apan sa for siden:

Så vil kanskje Snuppa også ha mer enn 2 bukser per år. Men jeg synes også dette var for dyrt ja. Men når man selv er med og leter, blir man litt mer liberal på pris. Gidder ikke bruke mange kvelder på å lete.


#80

Chablis sa for siden:

Vi har fortsatt ikke betalt 1000 for en bukse til chablisbarnet, men om det er det som passer en gang vi leter etter bukser så får han nok det. Jeg eier ikke en bukse til under 600 kr selv, så 1000 for bukse til han er innafor, men det blir ikke mange til den prisen.


#81

Chablis sa for siden:

Rett og slett for at treningsbukse ikke er noe han får gå med overalt.

#82

My sa for siden:

Nei, det får ikke min heller, men her holder det med bare ei bukse av annen type, og det trenger ikke være jeans. De aller, aller fleste steder glir han rett inn blant flertallet på sin alder med treningsbukser, så det er sjelden jeg krever at han skal ha på noe annet. Så den ene chinosen han har brukes sjelden, stort sett bare i bursdag o.l. Jeg legger meg i det hele tatt lite borti hva ungene/ungdommene mine kler seg i til hverdags, når vi ikke skal noe spesielt. De kler seg stort sett identisk med sine venner.


#83

My sa for siden:

Skjønner det utrolig godt, og kjenner meg igjen fra da eldstejenta hatet alt av klær og aldri ville ha noe nytt. Da var betalingsvilligheten veldig høy hvis det bare var noe hun ville ha. Da var hun riktignok barn, så det var uansett grenser for hvor mye det kostet. Men skjønner godt at man gjerne betaler seg ut av knipen, og er glad til bare man finner noe.


#84

Karamell sa for siden:

FP er et "absurd" (neida, ikke så ille) å lese når man har ungdommer. Alle barn er ikke like; noen har lite shoppingvillige gutter, noen har gutter som liker å gå i butikker, andre har små shopoholikere eller jenter som får handle mye, men billig, noen har god råd, andre har litt mindre god råd, noen har atferdsvansker, andre har "englebarn og skolelys", noen svarer selv om barnet er 11, mens spørsmålet gjelder 19-åringer. :knegg: Dette synes jeg ble en slik tråd.


#85

My sa for siden:

Ja, noen ganger avdekker slike spørsmål noen problemstillinger man ikke har tenkt over før (særlig om man har yngre barn, eller helt andre typer barn), og da dukker det gjerne opp noen tilleggsspørsmål og svar på disse igjen, også spinner det litt ut i alle retninger. Og innimellom avstedkommer dette til og med noen interessante perspektiv. Etter 14 år på dette forumet er det lenge siden jeg sluttet å undre meg over det. Jeg tenker nesten ikke over at det er sært lenger. :knegg:


#86

Chablis sa for siden:

Må ikke være jeans her heller , men noe annet enn treningsbukser, chinos går han hvertfall ikke med, men vi har godtatt de jack and jones buksene til selskap, ser mange andre også går med de. Jeg krever noe annet en god del for å være ærlig, er han bare med venner kan han derimot bruke hva han vil.


#87

My sa for siden:

Ja, de cargobuksene ser fine ut, de hadde jeg også godtatt til selskap. Må ha dem i bakhodet til behovet melder seg, og han har vokst ut av den ene "skikkelige" buksa han har. :nikker: Enn så lenge går de største barnestørrelse greit til min, men fasongen er gjerne ikke den beste. Han liker dem ikke for trange i bena, og da må de strammes inn en hel del i livet.


#88

Chablis sa for siden:

Min har i barnestørrelse foreløbig, de er god på størrelse.
Han er opptatt av at de skal være trange nede, sånn går det når man har hatt hipp trener pp 19 år, men de er ikke trange om man kjøper den i samme størrelse som barnet bruker synes jeg.


#89

Chablis sa for siden:

:lol:


#90

Frøy sa for siden:

Ja, Cubus har slike, tydeligvis er de populære for det er mange butikker som er utsolgt før de kommer inn omtrent. Men sjekk nettbutikken, jeg har lagt inn en lenke lengre oppe i tråden.


#91

Che sa for siden:

Faktisk passet en jogger jeans i 170 fra HM...så får vi håpe den ikke krymper sånn i vask.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.