Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rjukan

#1

Sissel sa for siden:

Vi bråbestemte oss i dag for at vi avslutter ferien med en tur til Rjukan. Har bestilt hytte på Kvitåvatn fra i morgen til lørdag. Har bestilt tur med Rjukan banen, og planen ellers er ihvertfall Gaustatoppen. Noen som har vært på Gaustatoppen nå i juli? Har vel sett at det har vært litt kaos der, og lurer på om det er lurest å gå tidlig eller sent på dagen? Noen som kjenner til shuttelbussen som går fra Gaustablikk høyfjellshotell, mulig det hadde vært en idè?


#2

millact sa for siden:

Vi er her nå. Planen er Gaustatoppen onsdag. Vi tenker å ta buss fra Gaustablikk; skal finne ut av det i morgen.


#3

Sissel sa for siden:

Fint om du gidder å legge inn en liten kommentar om hvordan det var. Tror vi tar Gaustatoppen på torsdag, muligens onsdag hvis været er bra.


#4

Molly sa for siden:

Henger her for tips. Jeg skal til Rjukan i neste uke.


#5

C3PO sa for siden:

Vi gikk opp torsdag i forrige uke. Mye folk, men ikke kaos. Det så verre ut på ettermiddagen onsdag. Vi var på parkeringen kl 08:30. Skyttelbussen går ikke fra Gaustablikk før kl. 09:30. Det var en fin og varm dag.

Jeg anbefaler ikke å ta banen ned om du ikke er spesielt interessert. Vi stilte oss i kø ca. kl 12:30, da køen var rimelig kort. Det tok alikevel 1,5 time før vi fikk kjørt ned. Og det er kaldt i tunnelen. Vi kunne altså ha gått ned i varmen på den samme tiden vi ventet og ble kalde. Skyttelbussen til parkeringen sto ihvertfall klart i bunn.


#6

Charlie sa for siden:

En mulighet siden du bor på Kvitåvatn er å gå til Toreskyrkja - en tøffere tur, så det kommer an på hvem som går, naturligvis. Da får du utsikten til Gaustatoppen og Tuddal.

www.visitnorway.no/listings/toreskyrkja/22897/

Enklere og mye kortere fra Heddersvatn

ut.no/turforslag/1112038/topptur-til-toreskyrkja-1364-moh-fra-heddersvatn

Også fra Ørnenipa får du utsyn mot Gaustatoppen:

ut.no/turforslag/117837854/topptur-til-rnenipa

Parkeringen har vel vært et h... til Gaustatoppen, med mye koko parkering, så et busstilbud tar jo vekk det problemet, skulle man tro.


#7

Sissel sa for siden:

Takk, hva hadde dere på dere, måtte dere ha på ull, votter og lue?


#8

Sissel sa for siden:

Takk for tips!


#9

millact sa for siden:

Vi har det med i sekken i morgen. Meldt snø/sludd i natt og et par grader på toppen i morgen.


#10

Sissel sa for siden:

God tur! :)


#11

millact sa for siden:

Takk!


#12

C3PO sa for siden:

Været var noe variabelt. Strålende sol, men kalde vind. Jeg hadde prestert å legge turbuksene igjen hjemme, så det ble en vanlig bukse med ullbukse under, ull trøye, ullgenser, skalljakke, tynn ullhodebånd og tynne hansker. Tynne ullsokker i turskoene. Jeg kvittet meg med jakken og hanskene rundt 1/3 av veien. Tok de på igjen i banetunnelen. Det var skikkelig kaldt det inne. Jeg så folk som gikk i treningstøy, noen i shorts, men vi gikk ikke så fort til ar det hadde fungert. Og det hadde ikke gått i tunnelen.

God tur!


#13

millact sa for siden:

Vi kjørte bort til Gaustablikk hotell og var der rett etter kl 9. Parkerte utenfor Sport 1 og slalåmbakken. Bussen (tar vipps) kom 0930. Vi var seks stk og så var det to andre. Parkeringsplassen ved Stavsro var ganske tom da. Vi gikk i regn. Det var ikke kø i det hele tatt. Tok banen ned. Spiste varm vaffel mens vi ventet 10 minutter.


#14

millact sa for siden:

Gikk i turbukse, skallbukse over, ulltrøye og skalljakke. Pannebånd og fingervanter. På toppen skiftet vi til tørre ulltrøyer og tok på tykke ullgensere, tørr lue og ullvotter. Da var det kaldt.


#15

Sissel sa for siden:

Takk, håper på litt bedre vær imorgen. Idag har i vært på Vemork, og er nå på toppen av Krossobanen.


#16

millact sa for siden:

Ser bedre ut i morgen. Vemork på oss i går og Krossobanen og klatrepark på oss i morgen.


#17

Elise sa for siden:

Sjekk om man går gratis på krossobanen hvis dere her booket klatring. Tror det var noe sånn. Mulig bare for barna... Husker ikke helt fra i fjor. Og kos dere! Elsket den klatreparken. Nydelig utsikt.


#18

millact sa for siden:

Ja, ser slik ut. Booket i går.


#19

Philippa sa for siden:

Rjukan forbinder jeg med Tungtvannsmuseet - der var jeg for mange år siden, og det var en opplevelse! Jeg var tenåring, lite lysten på å gå på museum. Men hadde en skikkelig fin dag i det museet, med masse historie og fortellinger fra krigen. Husker det som en overraskende, men fin opplevelse!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.