Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brunsnegler! Æsj! Hjelp!

#1

Drømmedama sa for siden:

Hva gjør jeg? Hagen kryr av de ekle ekle sneglene som spiser opp plantene mine. Særlig nå etter regnvær - kjempemange. Har drevet og kastet de inn i skogen vår, men det er nok ikke det lureste å gjøre. Ok, så hva er greia? Klippe i to og kaste i søpla? Hva gjør dere?


#2

Syrinx sa for siden:

Plukke -> drepe -> kaste


#3

GinaK sa for siden:

Vet at det blir dømt nord og ned men jeg har i årevis helt på kaffegrut i mine bed og tør nesten ikke å skrive det men vi har knapt nok en snegle. Har i snitt sett 10 snegler i sommerhalvåret på tomta her.

Nå har vi riktignok spadd vekk en gammel sandkasse og der fant vi noen små snegler, sånne små med sneglehus.

Jeg tar vare på all kaffegrut den tiden vi ikke har frost eller snø og heller på rundt i bed. Blomstene trives og vi har ikke snegler iallefall.#5

Hyacinth sa for siden:

Slux. Enkelt. Det er mange færre snegler etter vi kjøpte Slux.


#6

Syrinx sa for siden:

Men Sluxx kreves autoriasjon for å få kjøpt står det på Felleskjøpet og andre sider jeg finner.


#7

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg tror det stemmer. Men der jeg bor selges det over disk på hagesenter. Vet ikke om det er helt etter boka, men det gjøres altså.


#8

Matilda sa for siden:

Jeg plukker, klipper og kaster, og går minst en runde i hagen hver dag. Her vi bor er det mange, og de er store - fort 15 cm. Jeg legger også ut Ferramol og nemaslug, men det må plukkes uansett.


#9

amanas sa for siden:

Jeg var borte på et rehabliteringsopphold og fikk sjokk når jeg kom hjem for tre uker siden. Det lå snegler som et mørkt belte mot naboen, hver kveld kommer det snegleinvasjon der ifra.

Jeg googlet og fant ut at å klippe eller helle over kokende vann var mest humant. Så vi plukket/plukker i bøtte, heller over kokende vann og graver gøggen ned. Det har vært så mye at jeg har ikke sett syn på å begynne å klippe.
Første kveld telte vi ikke, men andre kvelden plukket vi 904 stk og det var mye færre en kvelden før. Så har det gått veldig nedover, nå 70-80stk til dagen.

Vi fant ut at vi måtte bare ta opp kampen, hver av de legger flere hundre egg, tørr ikke tenke på hvordan det hadde blitt da.


#10

Pelle sa for siden:

Det går opp og ned årlig, jeg orker ikke drepe de. Min innsats er derfor planter som de ikke liker. Roser, lavendel. Mye annet spises opp. Man blir drittlei.


#11

Røverdatter sa for siden:

Samme her. Jeg orker ikke plukke og styre, så har stauder og busker sneglene ikke tar i det meste av hagen. Sommerblomster likeså, med unntak av kasser og krukker på vegg og balkonger.

Prøvde jordbær i år, men det fungerte dårlig pga snegler. Neste år kommer jeg til å gruse rundt jordbærplantene, og hvis det ikke hjelper så blir det stauder i jordbærbeddene også.

Vær og temperaturer året gjennom påvirker antall snegler betraktelig, og i år er det perfekt med en fuktig sommer etter den milde vinteren.


#12

Lavender sa for siden:

Jeg har plukket driten av lavendel, mulig de tilpasser seg, men spiser den ikke. Roser med torner er eneste sikre her. Solsikkene har de spist så mye av at jeg vurderte å kaste de. Neste år blir det område med singel og pallekarmer oppi. Vi har ryddet og har ingen kaldkompost. Men det er håpløst i tettbygde strøk når ikke alle rydder.

Dere som ikke plukker og dreper kan legge ut Ferramol, da blir de forgiftet og spist av sine egne, også videre. Ikke farlig for hunder og katter.


#13

gajamor sa for siden:

Jeg har tømt utover et par bokser med ferramol i løpet av sommeren, det hjelper veldig på de små. Klipper en 10-20 stk store om dagen, og har alt jeg vil ta vare på i pallekarmer med sneglekant på. Det er heller ikke idiotsikkert, i dag var det en både i grønnsaksbedet og i jordbærbedet. Men det holder det såpass nede at vi får noe mat vi også. Vurderer å gjerde inn tomta med strøm, ihvertfall mot skogholtet. Har hatt en drøm om at det skal flytte inn et pinnsvin der, men ser ikke ut til at det kommer til å skje med det første. Jobber også med å legge til rette for løpebiller, men det er utfordrende å lage gode miljøer for dem uten å samtidig legge til rette for snegler.


#14

Magica sa for siden:

Klipp og ferramol. Klipp alle! Hver snegle blir 400 nye eller noe sånt. Jeg har saksa stående i ferramol så det kommer litt på de døde. Jeg lr de ligge, blir kjapt borte.


#15

Strå sa for siden:

Jeg klipper alle snegler jeg ser og går en runde nesten hver kveld. Det blir en litersbøtte full, dvs 150 sånn omtrent. Gift bruker jeg ikke, mest fordi jeg aldri har husket på å skaffe det.


#16

banana sa for siden:

Jeg klipper dem og lar dem bare ligge. De blir åte for andre da - som kommer frem fra skjulestedene sine. Og ofte er de bare vekk, kanskje er det fugler eller pinnsvin som tar dem når de først er delt i to.


#17

Blå sa for siden:

Jeg klipper, og kaster. Jeg orker ikke tanken på å ha døde snegler liggende omkring. Med mindre de er bittesmå, om våren.

Det er helt ufattelig mye snegl akkurat nå synes jeg. Jeg har fjernet snegler i denne hagen i 10 år og det ser aldri ut som om det blir mindre. Men det hjelper vel ikke at hagen nedenfor er et overgrodd villniss der de sikkert stortrives. Om de hadde noen form for intelligens så ville de jo bare holdt seg der. Hvor ingen gjør hagearbeid og derfor heller ikke fjerner snegler.


#18

Synnemor sa for siden:

Nå kjenner jeg at jeg er veldig glad jeg har kvittet meg med hagen og bare har terrasser å ta vare på :urk:


#19

Magica sa for siden:

Dere burde virkelig kjøpe en boks med Ferramol og hive rundt dere på snegleplassene. Det er ikke ekkelt, og det hjelper virkelig på, legge det på klipte snegler og overalt. Det er bare små blå pellets som ikke er ekle.


#20

Madicken sa for siden:

Hæh, hva er galt med å bruke kaffegrut? :vetikke:


#21

Strå sa for siden:

Det er vel ikke noe galt med kaffegrut. Det er bare omstridt hvorvidt det er særlig effektivt. Selv tipper jeg at sammen med andre tiltak kan det hjelpe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.