Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Plukker du bær?

#1

Drømmedama sa for siden:

Og i så fall, hva plukker du og hva gjør du med dem? Her har de yngste plukket blåbær i hagen vår i dag, bare nok til pannekakemiddagen, men jeg tenkte egentlig at vi kunne plukket mer bær. For å lage syltetøy kanskje? Hva gjør du?


#2

amo sa for siden:

Kanskje hvert 10. år? Mannen sa nett at i kunne ta med minsten å plukke blåbær i morgen....:knegg:
Jeg ba han sjekke værmeldinga, så er det opplett blir det en tur. Det blir vel plukket og nok til en pai, ikke noe særlig mer.


#3

Jålebeinet sa for siden:

Plukker bringebær og lager coulis til panna cotta :nam:


#4

star sa for siden:

Hadde jeg plukket hadde jeg laget syltetøy. Evt bare fryst bærene til smoothie.
Men jeg plukker ikke.


#5

allium sa for siden:

I år har jeg plukket 20 liter bringebær. De ligger i fryseren nå, og skal bli smoothies og bringebærmoussekaker. Og så skal jeg forsøke meg på bringebæreddik.


#6

Luftslottet sa for siden:

Ja, jeg elsker å plukke bær. :hjerter:

Jeg plukker blåbær og molte i skogen, og solbær, rips, stikkelsbær og aronia i hagen. Enten lager jeg syltetøy og saft direkte, eller så hiver jeg det i fryseren og sylter det seinere, når det passer.

I år har jeg også planer om tyttebær og tranebær, men vi får se om entusiasmen holder.

Man kan bli hekta. :sparke: Jeg plukker også sopp. :sparke:


#7

Lhi-My sa for siden:

Jeg plukker litt tyttebær som jeg fryser noen små porsjoner av og lager rørte tyttebær til kjøttretter. Vi snakker max om et par liter. Jeg plukker ellers det som vokser i hagen, dvs rips (i mengder!), solbær og litt jordbær. Jeg lager saft av det meste. Hiver bæra i saftkokeren, og tapper saften på plastflasker som jeg fryser ned. Har jeg dårlig tid, fryser jeg bæra og safter senere. Det blir 15-20 liter supergod saft som drikkes både kald og varm.

Det hender vi plukker litt blåbær også, men ikke mye og ikke hvert år.


#8

Tallulah sa for siden:

Ja, det gjør jeg. Av bringebær lager jeg syltetøy. Blåbær og tyttebær fryser jeg som de er, også bare rører jeg dem med litt sukker eller lønnesirup når jeg trenger det til noe, eller jeg bruker det frossent i smoothie eller bakeoppskrifter.


#9

Malama sa for siden:

Har masse rips i hagen, så vi plukker noe av det. Somregel laget jeg gele av det. I dag plukket ungene til dessert (med vaniljesaus)


#10

Kaija sa for siden:

Jeg plukker. I år har det blitt markjordbær, blåbær litt ville moreller og en del bringebær. I dag har jeg syltet bringebær, og det ble kjempegodt. Blåbæra og jordbæra fryser jeg etter rensing, men bringebær har lett litt makk, så der er det greiest å koke, synes jeg. Etter hvert skal jeg vel se etter sopp også, men har ikke vært motivert ennå.

Bærpelling er matauk, trim og meditasjon på en gang.


#11

veobra sa for siden:

Jeg blukker blåbær og bringebær. Rører syltetøy av det meste som fryses. Fryser også noe som det er til pai mm.


#12

My sa for siden:

Nei. Hater det.

Vi er heldige som har svigerfar som plukker blåbær nok til oss også. Og svigerfamilien har levd av jordbærdyrking i noen generasjoner nå (mannens søster som for tiden driver gården), så jordbær har vi nærmest ubegrenset tilgang på.

Vi får det som regel ferdig rørt og frosset i passende porsjoner. :bortskjemt:


#13

Avatar sa for siden:

I så fall går de bare rett i munnen. :p


#14

Magica sa for siden:

Ja, men kunne sikkert plukket mer. Jeg plukker i Hagen men det blir mest til magen, bringebær, jordbær, rips, solbær, stikkelsbær. Skulle gjerne plukket blåbær og tyttebær og da hadde jeg fryst rett ned og rørt syltetøy hver gang jeg trengte litt.


#15

Pasta sa for siden:

Jeg plukker litt blåbær, bringebær og rips, men det er mest til syltetøy eller bakverk der og da. Sjelden jeg plukker så mye at jeg kan fryse, men det hender jeg fryser litt hele bær til smoothie.


#16

Blondie sa for siden:

Jeg plukker litt på skogstur, men da er det til nista og eventuelt til kvelds. Jeg har ikke nok plass i fryseren til å røre opp og oppbevare akkurat nå.


#17

Divine sa for siden:

Nei, helst ikke. Jeg har til og med bær i hagen som jeg glemmer å plukke hvert år. :flau: Jeg drar i alle fall ikke på bærtur i skogen av meg selv. Har vært med venner noen ganger, men jeg synes det er ufattelig kjedelig. Jeg har aldri lagd verken saft eller syltetøy, så det kan nok ha noe med saken å gjøre.


#18

Strå sa for siden:

Jeg plukker bær av og til.

Fra hagen plukker jeg rips, solbær, bringebær og ev. stikkelsbær. Mye går rett i munnen underveis, som bringebær og rips. Noe saftes, noe syltes og noe fryses, klart til å lage noe av senere. Dvs. saft, paier og syltetøy.

I skogen plukker jeg blåbær og bringebær mens jeg går tur med Mutter'n, alt går rett i munnen vår da.


#19

Pegasus sa for siden:

Jeg plukker blåbær og tyttebær. Lager en del syltetøy, og fryser ned. Og fryser ned noe av tyttebæra hel, til trollkrem.


#20

Lavender sa for siden:

Vi plukker bringebær i skogen, en sjelden gang blåbær, kun hvis buskene har flere modne bær.

Vi har bringebær i hagen, men det er nye busker med lite bær. Rips og stikkelsbær spises etterhvert.


#21

Inagh sa for siden:

Jeg plukker bær for å mumse dem når jeg er på hytta. Jeg er barnslig glad i blåbær, så det går mest i det, og så blir jeg glad om jeg finner multer. Jeg plukker også villbringebær og markjordbær når jeg finner det.

Jeg liker ikke tyttebær sjøl, men syns det er utrolig moro å plukke det, så når det er tyttebærår i skaugen der hytta er, plukker jeg bøtter og spann med tyttebær og gir bort til de jeg kjenner som liker slike bær.


#22

Maverick sa for siden:

Ja, litt dann og vann. Skulle egentlig ut og plukke blåbær denne uka men det røyk.

Safter og sylter og fryser ned, de årene jeg har plukket nok til slikt.


#23

C3PO sa for siden:

Ja. Med mye mer tid hjemme i sommer enn vanlig, har jeg laget 13 glass med bringebærsyltetøy. Ripsen er i fryseren. Snart skal kirsebærene også dit. Jeg bruker bær i bakst. Ellers har mannen min og jeg småplukket en del bær mens vi har vært på Stolpejakt i sommer. Det har også vært en del blåbær.


#24

Noba sa for siden:

Ja. :elsker: I år er det rørt jordbær-, bringebær- og blåbærsyltetøy i fryseren. Jordbæra måtte vi kjøpe da, det andre har jeg plukket. Nå skulle jeg bare ønske jeg fikk plukka en bøtte rips også.


#25

venla sa for siden:

Jeg plukker litt blåbær og bringebær. For det er de jeg liker best å spise. Fryser ned i små poser så vi kan ha utover høsten. Lager saft eller syltetøy om jeg har mye, men er ikke så tålmodig med plukking så det er mer sjeldent. Får plukke solbær og rips i hagen til mamma.


#26

Stompa sa for siden:

Jeg har lyst til å være en som plukker bær, men jeg er det ikke.

Her begynner visst blåbæra å bli moden. Kanskje jeg klarer å få plukket litt i år?


#27

Erica sa for siden:

Vi pleier å plukke blåbær, lager rørt blåbærsyltetøy og fryser ned til vinteren. I år er det ville mengder blåbær her, så vi bør ut og plukke snart. Vi plukker rips fra hagen, veksler mellom å lage gele eller bare ha til dessert. Bringebær har vi også plukka enkelte år, men det tar litt tid, så ikke så ofte vi gjør det.


#28

Palmen sa for siden:

Har villbringebær i hagen og plukker som vi spiser ferskt - i muffins, på havregrøt og i smoothies. Elsker å safte og sylte men ingen i familien liker syltetøy så det dropper jeg. :hylgrine:


#29

Stellebord sa for siden:

Ja, jeg plukker både bringebær, blåbær, tyttebær, molte. Også hagebær i tillegg. Jeg pleier å kjøpe bringebær for å få nok av det, den er ofte markspist og dårlig her synes jeg.


#30

GydaG sa for siden:

Ja, hvis kroppen gidder så plukker jeg. Blir mest blåbær og bringebær, jordbær orker ikke ryggen å være med på lengre.
Men min yngste elsker å være med på bærturer, det er favorittaktiviteten tror jeg, og hun skravler og koser seg itimesvis. :hjerter: og plukker selv om jegmå logge henslengt og ta pauser innimellom.
Men vi spiser ikke syltetøy i mengder, så derfor plukker vi mest bringebær og koker syltetøy vi bruker til rullekake utover høst/vinter.
I år bugner det av deilig bringebær rundt i nabolaget, så jeg mumser i meg mens jeg går tur med bikkja. Han måtte smake selv, og syns de var helt greie, men best om det er vaffel rundt. :p


#31

Chablis sa for siden:

Kun for å spise der og da.


#32

annemede sa for siden:

Ikke i år. I fjor laget jeg saft, året før syltetøy og saft.


#33

Charlie sa for siden:

Plukker blåbær av og til, men ikke hvert år. Konserverer en del frukt fra hagen, vi har liten fryser (vil ikke ha stor, heller). Syltetøy, gele, og helsyltet frukt, feks kirsebær, krydderkokte plommer. Har ikke rips/ solbær, men får ofte og sylter det, i så fall.

Brukes på skiva og på riskrem (kirsebær), til is o.l. og i smuldrepai. Mye det siste.


#34

apan sa for siden:

Vi plukker litt stort sett. Litt blåbær og lager syltetøy. Litt rips og lager ripsgele.


#35

Elise sa for siden:

På ingen måte. Jeg kan faktisk ikke huske å ha knepet et bær av planten sin de siste... 25 årene eller noe sånt. Tror aldri ungene mine har plukket et eneste bær. :vetikke:


#36

Nextlife sa for siden:

Jeg er ikke glad i å plukke bær, men tar ripsbusken vi har i hagen og koker gelé av det. Å stå med huet i bærtuene gjør jeg ikke, utover å plukke ei håndfull man spiser der og da.


#37

polarjenta sa for siden:

Jeg plukker ikke bær, nei.


#38

GinaK sa for siden:

Var ute i Østmarka i dag. Plukket endel bringebær og litt blåbær. Var veldig utplukket for blåbær der jeg gikk så må nok gå lengre vekk fra stien. Men store og fine bær da. :)


#39

Kaija sa for siden:

Jeg var på hytteselskap i går, og skulle bare borti veien for å nafse med meg noen bringebær. -Penkjole, sandaler og bærbøtte er lekkert til fest. :D
Men så lyste det gult i grøfta, og plutselig sto jeg til knes i mose og lyng, og med bøtta full av flotte kantareller i stedet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.