Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Black and white-challenge - Women supporting women - eller?

#1

Karamell sa for siden:

Women supporting women sier instagram over hele feeden min, fra både norske og utenlandske kjendisdamer, med smellvakre selfies i svart og hvitt. Og nå kommer også vanlige kvinner etter.

Men kampanjen startet ikke slik. Jeg så det først hos Maria Mena at det egentlig handler om vold og drap av kvinner, spesielt i Tyrkia. 27-år gamle, tyrkiske, Pinar Gültekin ble bortført og drept i midten av juli. Nå leste jeg også dette i VG.

Jeg synes at man gjerne må poste svarthvittbilder av seg selv, men man bør jo nevne hva kampanjen egentlig går ut på.

Link www.vg.no/nyheter/meninger/i/RRJqna/challengeaccepted-meningsloese-selfies-i-sort-hvitt


#2

Isbjørn sa for siden:

Er alt for mange som hiver seg på slike challenger, uten å tenke seg om eller vite hva det egentlig handler om. Har enda ikke sett slike i feeden min, men de dukker sikkert snart opp. Kanskje man bare skulle linke til saken i VG, for å opplyse folk?


#3

Nextlife sa for siden:

I min ferd har det vært overvekt av folk som er kritiske,- og opplyser om challengens opprinnelse.


#4

Tallulah sa for siden:

Kritikken og opprinnelsen kom fort i min feed, men jeg det har også vært mange som bare har postet bilde av seg selv. Jeg syns denne type aktivisme er fullstendig meningsløs, og temmelig irriterende. En ting er å spre en kampanje fra Amnesty eller noe annet man tror på, men der har man en kontekst, slik at folk som ser det skjønner greia. Sånne hemmelige greier der man skal nominere blir bare støy, og oppleves mer som en popularitetskonkurranse der man håper å bli nominert, så man kan vise fram et deilig bilde av seg selv. Women supporting women ved å plæstre internett med søte bilder av seg selv? :rolleyes: For noe tøys.


#5

Blondie sa for siden:

Jeg har kun sett kritikken i min feed, slik er det dom oftest. :knegg: Jeg er fullstendig på linje med Tallulah.


#6

Malama sa for siden:

Min feed er åpenbart for begrenset. Ingen kritikk, og bare et bilde som jeg om det ikke var for andre input-kilder som nettopp her, ikke hadde ant var noen kampanje.


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg tror at for veldig mange så er det heller ikke en kampanje, det er bare en mulighet til å legge ut et pent bilde av seg selv.


#8

Karamell sa for siden:

Jeg selv så kritikken tidlig, men mange av kjendisene, også de utenlandske, hadde ikke fått det med seg.


#9

Inagh sa for siden:

Jeg kjenner jeg er totalt på linje med Tallulah i denne saken.

I min feed er det kun en person som har lagt ut bilde av seg sjøl, kun med teksten «challenge accepted,» og jeg syns slike kampanjer, totalt uten noen form for oppklarende tekst, er noe stort tull og irriterende, på linje med alle hjertene som plutselig flommer over eller disse «kopier og del» tekstene som dukker opp med jevne mellomrom.

Det er opptil flere i feeden min som har delt kritikken.


#10

Blondie sa for siden:

Det kan forklare hvorfor kampanjen ikke synes hos meg, jeg følger ikke med på tradisjonelle kjendiser.


#11

Minerva sa for siden:

Helt enig.


#12

Adrienne sa for siden:

Det samme har jeg tenkt. Kritikken nådde min feed et par dager etter de første svart-hvittbildene. For meg er dette nesten på samme linje som å poste et rosa hjerte eller hva det nå er man gjør for å "støtte" brystkreftsaken i FB-feeden.


#13

Anne C sa for siden:

Jeg har ikke sett så mye til kritikk i feeden min. Jeg har fått en "invitasjon" på Instagram. Jeg gjør aldri sånne "kjedebrevgreier", uansett hva det er.


#14

Apple sa for siden:

Ah, endelig! Jeg gikk bevisst inn på FP for å se om det fantes en tråd. Har følt meg surmaga som ikke klarer å «støtte opp» og se at all oppmerksomhet er positivt og at målet er så viktig i seg selv. Blir så lei.


#15

Strå sa for siden:

Jeg er ikke på Instagram og på FB har jeg kun sett kritikken og ikke utfordringene. Det må være noe galt med meg.


#16

Tallulah sa for siden:

Hæ? Galt med deg for å ikke ha sett noe på steder du ikke er? :stuart:


#17

Strå sa for siden:

Hahaha, joda neida, jeg trodde det var snakk om utfordringer på FB også. Ellers har jeg det bra. LALALALALALLA.


#18

shute sa for siden:

Enhver kampanje som søker oppmerksomhet mot noe, og skaper såpass kontrovers som denne - har vel egentlig vært ganske vellykket?


#19

Tallulah sa for siden:

Nei, det syns jeg ikke. Jeg tror ikke situasjonen for tyrkiske kvinner har blitt bedre, eller vil bli det på sikt på grunn av denne kampanjen.


#20

shute sa for siden:

Det er trolig pinlig for tyrkiske myndigheter at det blir tema i internasjonale medier. Noen umiddelbar effekt utover det er neppe å forvente.


#21

Milfrid sa for siden:

Men. Det er pinlig for tyrkiske myndigheter fordi noen har postet det opprinnelige bildet, med forklaringen på hvorfor. Det hadde ikke vært det minste pinlig om en haug damer printet svart-hvitt bilder av seg selv med «støtt kvinner»-tekst.

Jeg så Maria Mena sitt bilde (og må innrømme at min første tanke var at hun ikke liknet mye på seg selg i sort-hvitt. Før jeg så det ikke var henne). Ellers er det ei som lagt ut bilde av seg selv med den der «støtt kvinner generelt»-teksten, ei som har postet sort-hvitt bilde av seg selv uten tekst i det hele tatt. Og x antall varianter av «det er ikke føkkings deg, men kvinner i Tyrkia»-poster.

Jeg må innrømme at alle varianter som ikke inneholder bildet av den tyrkiske kvinnen og historien bak det blir sånne «hjerte i statusfeltet» for meg.

Støtt Amnesty og Kreftforeningen med penger, ikke teite statuser på Facebook!


#22

him sa for siden:

Jeg var ikke klar over forholdene for kvinner i Tyrka før dette kom i feeden min (og, ja, det var kritikken som gjorde meg klar over det, men den kom fra bildene. :humre: )

Ja ... Selv har jeg kjempeproblemer å forholde meg til aktivisme som går på "bevisstgjøring", "informasjon" etc Jeg har også problemer med 8.mars tog - blir litt sånn: Hvorfor? :confused: Er ikke negativ, bare forvirret.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.