Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan en skredder kopiere klær man har?

#1

IzziCreo sa for siden:

Kanskje teit overskrift, men jeg har noen plagg jeg elsker og som sitter knallfint på meg. Og mang en gang har jeg tenkt at det hadde vært supert å ha plagget i en annen farge eller fordi det f.eks. begynner å bli slitt og jeg ikke ønsker å fjerne det fra garderoben. Er det da mulig å ta med kjolen/genseren/blusen/hvahardu til en sydame/skredder med stoff og simsalabim så kan man hente nytt plagg om en liten stund? :blafre:
Og hvis det er mulig, hva kan man regne med det vil koste? Pris er ikke avgjørende altså, men veldig greit å vite sånn ballpark.

Og svaret er nei hvis du tenker at "jammen, Izzi, dette kan du enkelt fikse selv med symaskinen din..." Jeg velger å skåne både familien og meg selv for videre prosjekter innen søm. Det er ikke kos for meg, men jeg blir sånn 50 Shades of Sur og Gretten :gal:


#2

Jålebeinet sa for siden:

Det hente at jeg tok med bilder av plagg til min bestemor, som gjenskapte plagget med sin symaskin. Heldigvis jobbet hun gratis. Sydde brudekjolen min gjorde hun også :hjerter:

Vil tro at en skredder kan gjenskape et plagg når de har selve plagget å gå etter. Da er det vel bare å sprette opp og klippe til.

Pris? Jeg byttet nylig glidelås i en herrefrakk, levert hos skredder. Det kostet 500.


#3

Malama sa for siden:

En kollega av meg får ser gjort hos svigermoren sin. Så ja, sykyndige kan nok det.


#4

Hyacinth sa for siden:

Fysisk mulig er det absolutt. Jeg har hørt om mange turister som tar med favorittplagg til Thailand og får skreddersydd tilsvarende plagg for en slikk og ingenting.


#5

Charlie sa for siden:

BTDT. :ja:

Har også gjort det hos skredder her, en favorittkjole som trengte erstatter, og så gjorde hun også noen endringer, feks sydde en litt lenger.


#6

Milfrid sa for siden:

Ja. Jeg hadde en favorittjakke og fikk skreddersydd en kopi, bare i annet stoff. Ble veldig bra!


#7

liefje sa for siden:

Det er helt sikkert mulig hos en god skredder. I Thailand er det jo standard. Problemet er nok kostnadene. Jeg betaler jo 400 kroner bare for å få sydd opp en kjole her i Norge. Og det er ikke hos en anerkjent skredder, bare en sånn "sjappe på hjørnet".


#8

Strå sa for siden:

Ja, som andre sier, en skredder kan kopiere klær. Jeg har fått det gjort i sin tid og var veldig fornøyd.


#9

IzziCreo sa for siden:

Da skal jeg jammen meg prøve det hos den lokale sydamen :nemlig:


#10

Moia sa for siden:

Går an å gjøre selv også. Fest matpapir på tøyet og strek opp sømmene. Legg til 1,5cm sømrom. Klipp ut i nytt tøy og sy sammen. Jeg syns det er enklere (og blir finere) enn å sy fra mønster. :)


#11

Polyanna sa for siden:

Det som kanskje er minst like krevende er å finne riktig stoff? Jeg syns ofte stoffet har mye å si for hvordan et plagg sitter. Stretch, tykkelse, hvordan det faller, hvor blankt det er.


#12

-ea- sa for siden:

En som er flink å sy kan selvsagt kopiere et plagg, kanskje til og med få det til å passe bedre på din kropp ved å ta hensyn til proporsjonene dine. Lurt å legge litt arbeid/penger i å få et tilpasset mønster så er det bare å sy i vei av ulike stoffer senere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.