Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tenåringsgutt med uren hud

#1

meisje sa for siden:

Den ene sønnen min sliter med uren hud i ansikt og på overkroppen.

Jeg lurer på hvor vi bør gå for å få råd om hudpleie. Jeg tenker også på om han er så plaget at det muligens er legemat, men først tenker jeg vi må se på hudpleie og kanskje tenke på kosthold. Han er en som trener mye, og spiser mye sunn mat, men ser at han den siste tiden er blitt mere svak for kos, som brus, sjokolade og potetgull. Det tok seg veldig opp siden han fikk en større skade rett førbcoronanedstengningen, og derfor har hatt mere tid enn før.

Så jeg vil gjerne ha tips, både om hvor vi kan få hjelp og forslag til daglig hudpleie regime og produkter.


#2

millact sa for siden:

Hadde startet med apoteket. De kan mye.


#3

Divine sa for siden:

Min yngste hadde veldig dårlig hud, og de produktene vi fikk anbefalt på apoteket, hjalp ikke. Vi dro da til fastlegen, som sa at vi hadde gjort det eneste riktige ved å oppsøke henne, da akne må tas på alvor og behandles for å unngå forverring og mange arr etterpå. Sønnen min gikk på to pillekurer med ett års mellomrom og ble nærmest totalt kvitt det.


#4

Karamell sa for siden:

Blir fastlegen her også etter ferien, for yngste. Nå har han brukt Clear Strt i en månedstid uten bedring. Eldste fikk en krem da han var på sitt verste, på resept. Han har så sensitiv mage at en tablettkur burde unngås.


#5

Niobe sa for siden:

Vi har god erfaring med La Roche Posay Effaclar-produkter til lette/moderate kviseplager. Vi fikk produktene anbefalt på apotek. Mer graverende tilfeller hadde jeg gått til lege med.


#6

Billa sa for siden:

Det kommer helt an på graden av plagene. I noen tilfeller holder det med fokus på rens og vask, og lokalbehandling (reseptfri eller reseptpliktig) av områdene som er plaget. Andre ganger må man sette i gang med en antibiotikakur eller i siste instans bruke syntetiske a-vitaminkapsler (da kun fra lege med erfaring i bruken av disse).

Med tanke på å unngå antibiotikabruk og fokus på lavterskel, tror jeg kanskje jeg ville tatt en tur til fastlege for å høre om hen hadde noen forslag til lokalbehandling å prøve aller først. Det er uansett kjempeviktig å vaske/rense huden daglig (morgen og kveld), og å unngå fikling og klemming med skitne fingre og negler. Apoteket har flere serier som er laget til ung problemhud, og det finnes både vaskegele, tonic, dagkrem, spottreatment osv. Selv er jeg veldig glad i Vaskegel og spot-treatment fra Murad, men både ACO, LRP og Avene Cleanance har gode produkter. Ofte viktig å huske på å bruke en fuktende dagkrem også. Mange sliter med at behandlingen gir tørr overhud som føles stram og ubehagelig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.