Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste byen og bydelen?

#1

Heilo sa for siden:

Hvis du kunne velge å bo i hvilken som helst by/kommune i Norge - hvor ville du da ha bodd? Og hvorfor?


#2

Anne C sa for siden:

Jeg hadde valgt Tønsberg tror jeg. Bare fordi jeg liker meg der, og har en god venninne som bor der.

Jeg kunne også tenkt meg å bo ett eller annet sted langs kysten i Bamble. Det er fordi jeg har vokst opp med hytte der, og elsker kysten der.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg ville fortsatt å bo i Oslo, og ville fortsatt å bo i en av sentrumsbydelene, Enten Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene eller St. Hanshaugen. Jeg liker å ikke være avhengig av bil, og ha et bredt utvalg av kulturtilbud i alle sjangre. Jeg husker alle som flyttet ut før ungene begynte på skolen mente at man ikke benyttet seg av alt man hadde i gangavstand i Oslo uansett, men det stemmer på ingen måte for meg. i tillegg er jeg glad for at Hiawata har det samme utvalget, samt godt utvalg av fritidstilbud og skoler.

Det hender jeg leker med tanken om å bo i Fredrikstad eller Moss. I såfall måtte det vært på Jeløya, eller Cicignon.


#4

kamp sa for siden:

Farsund
Perfekt liten by


#5

Maverick sa for siden:

Oslo. Nordstrand eller Gamlebyen.


#6

polarjenta sa for siden:

Tromsø. Jeg har bodd der i 15 år og trivdes veldig godt. Men jeg trives for så vidt her jeg er også.


#7

Chablis sa for siden:

En eller annen plass i Kristiansand. Det er så fint på Sørlandet og så har jeg venner der.


#8

Blånn sa for siden:

Bortsett fra at jeg ville flyttet fra drabant til disse bydelene.


#9

shute sa for siden:

Oslo. Tidligere ville jeg tenkt Sagene eller St. Hanshaugen, men har fått så sansen for skog i spaseravstand at jeg tror drabantbyen er bra for nå.


#10

Bloppy sa for siden:

Jeg ville definitivt bodd ved kysten et sted. Helst med utsikt til sjøen. Og gjerne Stavern eller litt sørover. Jeg har utsikt til ei elv i dag også. Men i ei bygd på Øvre Romerike. Laaaangt unna havet dessverre.


#11

IzziCreo sa for siden:

Fortsatt Oslo :hjerter:

Majorstuen. Flertallet i familien vil flytte dit, og jeg har nedlagt veto i mange år. Nå er jeg litt på gli. Men vi må ingenting og har det utmerket der vi bor i Oslo nå. På alle måter.


#12

My sa for siden:

Jeg ville fortsatt valgt Trondheim, og bydelen jeg bor i nå. For meg er det perfekt her. Passe stor by som har det meste man trenger, og liten nok til at det er kjapt og effektivt å komme seg hit og dit. Byen har både tog og flyplass med forbindelser i inn- og utland. Og ikke minst NTNU og det akademiske miljøet og studentene som setter sitt preg på byen.

Bydelen (Ila - nedre Byåsen) er både rolig og sentral på en gang, med gangavstand til jobb, skole, ungenes fritidsaktiviteter og kafeer, restauranter, teater, konsertlokaler m.m., og i tillegg gangavstand til marka med badeplasser, tur- og skiløyper. Gode skoler og godt nærmiljø. Og det hele toppes med at vi har flott utsikt over byen og fjorden. :hjerter: Elsker å bo her!

Huset derimot, kunne jeg godt byttet mot noe mer moderne og vedlikeholdsfritt. Men det funker greit det vi har også. Litt i bratteste laget er det kanskje rundt her, men igjen, det er jo derfor vi har så fin utsikt.

Nei, ville ikke ha byttet med noen.

Hvis jeg måtte velge en annen by måtte det ha blitt Bergen. Tilsvarende størrelse og innhold, komprimert sentrum, små avstander, flyplass, tog og universitet. Er ikke godt nok kjent til å ha formening om bydeler.


#13

Retz sa for siden:

Definitivt Bergen. Sandviken/Skuteviken, Fjellsiden eller Skansemyren. Er så glad i den byen; de gamle trehusene, koselig sentrum, all gatekunsten, menneskene, fjellene og nydelige løperuter.


#14

GinaK sa for siden:

Oslo. Kommer aldri til å flytte ut av byen. Det er flott å bo så sentralt. Jeg er oppvokst på landet og har gått og gått mine mil. Her er alt vi trenger (buss,trikk, butikker) innenfor 400 meter. Luksus.

Er ikke så kjent rundtom men vil bli på østsiden. Bor på Nordstrand men kan gjerne flytte til et annet strøk nær Østmarka. Vi kommer uansett til å bytte bolig om noen år, når gutta har flyttet ut, og her er det ikke så mange leiligheter å velge i. Da blir det leilighet uten utvendig vedlikeholdsansvar.
Men man vet jo aldri. Det snakkes om knutepunktfortetting så vi får se hva som skjer.


#15

Lhi-My sa for siden:

Jeg vil egentlig ikke bo i Norge i hele tatt. Jeg har de siste årene hatt en fot i Oslo og en i Gudbrandsdalen og jeg vil etter hvert lenger sør, men definitivt lenger enn Oslo. Syd-Sverige feks. Oslo er en grei by å pendle til, men ikke mer enn det.


#16

Che sa for siden:

Synes Trondheim er strålende. Vil bo mer sentrumsnært enn jeg gjør i dag. Sånn aller helst Bakklandet, men Ila er og et aktuelt alternativ.

Om jeg MÅ flytte, er det enten Bergen og smauene opp mot fløyen, eller Nordnes - Eller Oslo.

I Oslo har jeg nok trivdes godt både på St.hans haugen og Grünerløkka.


#17

Olifant sa for siden:

Har bodd de siste 15 årene i bydel Sagene i Oslo og sakte men sikkert blitt skikkelig patriot. Vanskelig å se for seg at jeg noen gang skal få lyst til å flytte vekk herfra.

Her vi bor nå føles det litt som en landsby i byen, med veldig hodt naboskap. Vi har kort avstand til både sentrum og marka og elva et lite stenkast unna. Ungene går på en god skole med en sammensetning av elever som jeg tror ruster de godt for livet.


#18

Embriksmamma sa for siden:

Kristiansand :hjerter:
Elsker byen, naturen, tidlig vår og lite snø. Og eldstesønn med samboer bor der.

En dag skal jeg flytte dit.


#19

Malama sa for siden:

Om det ikke var for familie og nettverk så kunne jeg tenkt meg en plass nedover Sørlandet, gjerne Kristiansand eller deromkring. Eller Østlandet, ved kysten.

Lokasjoner utfra bl.a klima.

Bor på Sunnmøre og grunnet ønsket nærhet til familie og slekt så er det her vi blir. Har svigerfamilien ved Gjøvik, (men sviger-slekta er delvis her) men jeg ville gjerne hatt kysten.
Vi blir nok her. Men klimaet er ikke der jeg trives aller best med.


#20

Tjorven sa for siden:

Jeg stortrives med å bo i Oslo, og vil ikke bo noe annet sted. Når vi er ferdige med å trenge «stor» plass i boligen vår, så vil jeg gjerne tilbake til Gamle Oslo bydel. :hjerter:

Mannen og jeg har planer om å flytte tilbake til sentrum når ungene flytter hjemmefra. Vi har nå bodd 2 år i semi-suburbia, men vi trives ikke like godt her. Men i koronaperioden med hjemmeskole satte jeg enormt pris på hver eneste ekstra kvadratmeter med leilighet.

(Men begrepet stor plass er relativt. Jeg er fra en småby på Østlandet. Barndomsvenninnene mine bor nå i eneboliger på rundt 300 kvadratmeter og kan ikke forstå at vi definerer våre 120 kvm som romslig. :knegg: )


#21

Strå sa for siden:

Hvis jeg skal flytte til en by måtte det bli Tromsø, på øya, et sted -ea- blir med og ser ut. Alternativt sør-øst i Oslo, enten nær branntårnet eller nærmere havet (Holmlia). Men det kommer neppe til å skje.


#22

Vianne Rocher sa for siden:

Trondheim! Og selv om vi har det fint her vi bor nå med både nærhet til byen og utsikt, hadde jeg heller ville bodd på Bakklandet i en bygårdsleilighet eller på Øvre Singsaker. Byåsen er bra, men østsiden av Trondheim er bedre med tanke på sol og de bydelene jeg helst skulle ha bodd i er enda nærmere sentrum og de har fantastisk utsikt (noen av husene).

Hvis jeg hadde måttet flyttet fra Trondheim hadde jeg valgt Oslo. Bedre klima, enda mer nærhet til alt og enda bedre tilbud på det jeg liker med å bo i by. Der hadde jeg kunne bodd mange steder. Både Nordstrand, Grünerløkka og Majorstuen/ Frogner ser hyggelig ut :knegg:


#23

Input sa for siden:

Samme her. Og jeg bor på ett av stedene i Oslo med desidert dårligst rykte og ville ikke flyttet om jeg kunne. Da vi flyttet fra sentrum følte vi nok at vi gjorde det furu vi måtte, men ingen av oss savner å bo der og vi føler ikke at kulturtilbudene er noe mindre tilgjengelige nå enn før. Vi har kjøpt oss bil, men bruker den kun når vi skal ut av Oslo, i situasjoner der vi leide bil mens vi bodde i sentrum. Å ikke være avhengig av bil er en stor fordel med å bo i Oslo.

Om jeg måtte flytte hadde jeg flyttet "hjem" til Bergen. Da ville jeg bodd sentrumsnært.


#24

Toffskij sa for siden:

Jeg kan ikke egentlig tenke meg noe annet enn å bo (relativt) sentrumsnært i Oslo.


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg trives skikkelig godt på Bakklandet! Hver gang jeg er i Trondheim er det der man virkelig finner godstemningen. Så skulle jeg bodd i Trondheim måtte det vært der. Men som du sier; klimaet. Det ligger virkelig langt inne å skulle flytte til et kaldere og våtere klima.


#26

Palmen sa for siden:

Jeg elsker Oslo. Og jeg elsker bydelen min, Vestre Aker, men kunne godt ha bodd slik at vi hadde litt mere utsikt. Når barna er store ser jeg for meg at vi flytter tilbake til Frogner. Vestre Aker har kort vei til byen, men fred og ro, ikke en lyd når jeg sitter i hagen (bortsett fra fuglekvitter) er supert mtp skoler og fritidsaktiviteter og masse fine folk her. Og det er praktisk mtp kollektivtrafikk til jobb.




#29

Syrinx sa for siden:

Jeg valgte bort Oslo til fordel for Ålesund og ville nok gjort det igjen. Men ja, jeg savner Oslo og er veldig glad i den byen. Skulle jeg flyttet hvor som helst i Norge hadde det nok likevel blitt enda lengre sør, for flytteargumentet ville vært klima.


#30

My sa for siden:

Bakklandet er hyggelig, men for mye turister og styr til at jeg ville ha bodd der. Jeg liker det litt roligere. For gammel, sjarmerende, tett trehusbebyggelse ville jeg heller valgt Ilsvikøra (evt området Skolegata/nedre Ila), Pappenheim eller Skitbyen tror jeg.

Jeg har bodd lenge nok i en by med godt klima, men uten andre ting jeg setter pris på, til å ha funnet ut at klima kommer langt ned på mi liste over trivselskriterier.


#31

Unicorn sa for siden:

Jeg ville bodd sentrumsnært i Bergen.

Men aller helst ville jeg bodd i London :drømmer:


#32

Inagh sa for siden:

Jeg drømmer om å flytte tilbake til Oslo og bosette meg på Sagene/Torshov, eller Fagerborg. :hjerter:

Kunne jeg valgt på øverste hylle, fritt i verden, hadde jeg bosatt meg i Edinburgh på flekken. :elsker:


#33

Stompa sa for siden:

Trondheim. :elsker: Usikker på bydel; er så lenge siden jeg bodde der. Men ville nok bodd ganske sentralt.


#34

frukt sa for siden:

Jeg trives veldig godt i byen jeg bor i. Den er liten, ca 12000 innbyggere, og omringet av jordbrukslandskap. Jeg kunne ikke tenke meg å flytte til en annen by, det måtte heller blitt til et sted som var enda mer landlig med naturen rett utenfor døra. :eremitt:

Kommer nok til å holde meg i Rogaland. Føler meg mest hjemme her.


#35

Snippa sa for siden:

Hvis både jeg og mannen hadde vært fornøyde med jobbtilbudet der, kunne vi begge tenkt oss å bo i Fredrikstad. Nærhet til sjøen, sentralt for reising videre ut vi verden, nært nok Oslo og andre byer på Østlandet og en passe stor by.
Dessverre må vi holde oss nærmere Oslo, da jobbmulighetene er større der. Hvis jeg skulle valgt et sted i Oslo uten tanke på priser, ville jeg bosatt meg på Bygdøy, Snarøya, Malmøya eller Ulvøya.

...og sånn ellers vil mannen at vi etterhvert skal kjøpe en liten leilighet i Norge, men ellers bo det meste av året i eller nær Roma. Jeg tror ikke jeg orker ineffektive Italia...


#36

apan sa for siden:

Jeg har nå bodd i Oslo i 20 år og bor nå i drømmebydelen for meg, Østensjø. Øst, men helt inntil marka, blandet bebyggelse, fantastisk nabolag.
Jeg kunne tenke meg leilighet i byen etterhvert kanskje. På St Hanshaugen, Bislet, Sagene eller Torshov. Men er ikke helt sikker, for ville savnet marka veldig.

Trondheim er også min drømmeby, skulle gjerne bodd der også. På Tyholt, Berg eller nede på Byåsen kanskje.


#37

millact sa for siden:

Bor i Kristiansand og det var jo en grunn til at jeg flyttet hjem etter å ha bodd i Rogaland og USA før det.

Bor i Vågsbygd, men kunne godt bodd på Lund om jeg skulle bodd i annen bydel. Kort vei til sentrum, bademuligheter og koselige strøk.


#38

Embriksmamma sa for siden:

Sønnen har bodd på Lund i fire år, nå har han nettopp flyttet sammen med kjæresten i en annen del av byen.
De vil flytte tilbake til Lund når de finner noe der sammen, der er det "Perfekt!" i følge ham.

Og snartsnart kommer jeg også. :drømmer:


#39

millact sa for siden:

Jeg har venner som flyttet til Lund da barna flyttet ut. Nå bygges det jo mye nytt der, kommer ny skole mm.


#40

Drømmedama sa for siden:

Grimstad! Lyset, sjøen, husene og atmosfæren. Vi flyttet hit for 18 år siden og nesten hver eneste dag jeg går eller kjører her tenker jeg at jeg er kjempeheldig som bor i den vakreste byen jeg vet om. Vi forelsket oss i byen fordi den er så pen, vi ble boende fordi det er lett å leve et godt liv her. Mange tilbud til barna. Lave boligpriser. Studenter som setter preg på byen. De første nypotetene fra Reddal. Rusleavstand til alt. Barnebokfestival. Strand og sjøliv. Nytt bibliotek. Universitet og forskningsmiljø. Apotekergården. Kortfilmfestivalen. Restauranten Smag&Behag. Ibsen- og Hamsunfestivalen. Groos badestrand. Sommerrevyen. Vi har bare ett trafikklys, men mange cafeer. Og det aller beste skolebrødet. Tradisjon og åpenhet. Bedehus og Esben Esther. Nevnte jeg at det er veldig pent her?


#41

millact sa for siden:

Mamma er fra Arendal og sier at om hun skulle bodd et annet sted enn Kr.sand hadde det blitt Grimstad. Kan signere alt du skriver.


#42

Guttemammis sa for siden:

Sørlandet fikk jeg ordentlig smak på i sommer (første gang jeg var der:o).


#43

Bokormen sa for siden:

Helt uten egentlig grunnlag, innbiller meg meg at jeg hadde trives på Nesodden. Kanskje aller helst med en villa ved vannet, og en liten hybel inne i byen. Det er ikke akkurat innenfor rekkevidde. :hehehe:

Jeg drømmer også om å bli rik og bo i Kensingston-området.

Generelt sett er jeg glad i slike små, fine steder i utkant av større byer, der en finner alt en trenger innen gangavstand. Og hvor det bare er en rask busstur til sentrum. (Og da vil jeg gjerne være velstående, slik at en likevel kan ha god plass og en liten grønn hageflekk. :nemlig:

Det trengte ikke være så realistisk, dette her?


#44

007 sa for siden:

Den mest aktuelle byen for meg er Bergen, og da ville jeg bodd på Nordnes, Nygårdshøyden, Møhlenpris eller på Landås. I leilighet med balkong.

Jeg liker Oslo også, men føler meg ikke helt trygg der på kveldstid. I Oslo ville jeg bodd på Frogner eller Majorstua, tror jeg.

Ellers er jeg veldig glad i Gjøvik, og der ville jeg bodd i et trehus i sentrum ved Fastland.


#45

veobra sa for siden:

Jeg kunne på mange måter tenke meg en halvstor by på østlandet eller sørlandet. Men tror det ville blitt for lite for meg. Jeg liker å forsvinne helt i mengden i Oslo. Men alikevel ofte møte kjentfolk rundt omkring. Rare greier.

Skulle jeg valgt helt fritt i Oslo hadde det blitt Grefsen, Sognsvann eller noe mellom der. Langs marka.


#46

Taien sa for siden:

Jeg trives i Stavanger og bydelen vi bor i. Vi er nær byen, nær turområde og ser sjøen hele tiden.

Skulle jeg valgt et annet sted hadde det blitt Grimstad eller Notodden. Begge har sin sjarm. Grimstad med sin sjønære belighenhet, Notodden med kort vei til store byer, men med base i liten by. Jeg er veldig glad i Notodden og føler meg hjemme der. Hjelper godt på å ha familie der.


#47

Storm sa for siden:

Oslo! :hjerte: Gjerne i området Ullevål, Frøen, Marienlyst/Blindern.


#48

Fløyel sa for siden:

Oslo, Nordre Aker (Nydalen, Grefsen, Kjelsås, Sogn, Tåsen og Ullevål hageby). Sentralt, men likevel landlig.


#49

Lavender sa for siden:

Trondheim, under Tyholttårnet mot byen. Utsikt, sentralt og nær familie og kjente. Mangler bare å overtale familien.

Oslo, Tåsen hageby området. Sentralt, fine hager og kort vei til Damplassen.


#50

ingling sa for siden:

Jeg kjenner ikke på behov for å bo i en by, egentlig. Nå bor vi rett ved en liten by, og nært nok Oslo til at vi lett kommer oss dit, og det holder for meg. Hvis det skulle vært aktuelt, kunne jeg tenke meg å bo i nærheten av Bergen, gjerne med utsikt mot havet. :nemlig: Heldigvis får jeg dekket havutsiktbehovet noen uker hver sommer, for det er det eneste minuset med der vi bor nå.


#51

Hyacinth sa for siden:

Tja. Umulig å svare på. De fleste stedene i Norge har jeg ikke sett, så det er vanskelig å mene noe om det.

Generelt trives jeg med å bo i en by av en viss størrelse, med alt det det innebærer. Jeg liker at jeg er «anonym» i mengden og at man ikke automatisk treffer naboen i sentrum, slik man gjerne gjør i småbyer. Det hadde ikke trengt å være i min by, men det er nå engang denne jeg føler tilknytning til, har stor kunnskap om og hvor slekt og venner bor. Det jeg liker her, er at det er gangavstand til sentrum samtidig som vi bor landlig til, med marka i umiddelbar nærhet, andre store friområder, en kilometer til universitet, to kilometer fra sykehus, tre-fire kilometer til sentrum, en kilometer til et lite lokalt «sentrum», historiske steder i umiddelbar nærhet og sauer noen hundre meter unna. Jeg trodde en lang periode at jeg likte å ha kafeer og butikker i umiddelbar nærhet, men jeg har innsett at det er viktigere for meg å ha natur i umiddelbar nærhet. Og variasjon i natur. Jeg trener mye utendørs. Likevel er det kort tii kollektivtransport. Og en mil til en stor flyplass.

Byen min er nokså stor når man regner med at den er vokst sammen med nabobyen forlengst, men jeg har likevel ikke noe forhold til den byen og bruker den aldri.

Minuset er klimaet. Det er ustabilt, og særlig i sommer har jeg kjent på det. Jeg liker grønne plener hele året, og jeg liker (nå, ikke tidligere) at vi ikke trenger vintersko og kan sykle hele året. Men det er likevel kun én årstid her, satt på spissen.

Glemte å si at jeg elsker å bo nær sjøen!


#52

Nera sa for siden:

Jeg bor i Tromsø på "kveldssolsiden" med nydelig utsikt mot fjellene på Kvaløya, og er fornøyd med det. Nabolaget er trygt og stille, skolen er nært, men vi har også nærhet til alt vi trenger ellers. Om jeg skulle bodd et annet sted? Tja, jeg liker Bergen veldig godt, og også Oslo, da områdene litt lenger oppe på Grünerløkka, men jeg tror jeg trives godt hvor jeg er. Jeg er oppvokst på landsbygda på Vestlandet, og det frister lite å bo usentralt.


#53

liefje sa for siden:

Jeg tilhører dem som egentlig helst vil bo utenfor Norge, men så lenge jeg bor her, er det bare Oslo som gjelder. Bor på Frogner og trives godt der. Nærhet til park, bra offentlig kommunikasjon, gangavstand til veldig mye, sentrumsnært, men stille og rolig likevel. Jeg kunne aldri trives i en liten by og synes selv Oslo noen ganger er litt i minste laget. Jeg er ekstremt urban og trenger ikke tilgang til hverken sjø eller skog og fjell så lenge jeg har en park i nærheten. Trenger masser av butikker, restauranter, arrangementer og utstillinger. Selv om jeg ikke nødvendigvis bruker alt dette hele tiden, langt derifra.


#54

amo sa for siden:

Fjord,fjell,flyplass, temperatur over 20 fra mai til September og sol til 22.30. Ikke funne byen ennå...... :knegg:


#55

Fersken sa for siden:

Tja, så lenge det er litt hus rundt, litt asfalt, grøntareal, butikker, fritidstilbud og gangavstand til ungenes venner kunne jeg bodd hvor som helst der jeg kunne tatt kollektiv til jobb.


#56

Anne C sa for siden:

Etter å ha vært ett døgn i Tønsberg med venninnen er jeg enda mer sikker på at det er sted jeg veldig fint kunne bodd.


#57

millact sa for siden:

Kristiansand oppfyller mange av kravene, dog ikke fjell. Men vi har hatt mye varme. Min sønn er svært brun etter å ha bodd i shorts siden juni.


#58

LilleT sa for siden:

Jeg synes det er vanskelig å vite om jeg kunne tenke meg å bo et sted uten å kjenne stedet godt. Jeg tror jeg kan trives flere steder, egentlig, men merker at det jeg setter størst pris på her jeg bor nå er turområdene jeg har rett utenfor døra, nærhet til sjø og kulturtilbudet i Oslo en relativt kort togtur unna.


#59

Blå sa for siden:

Jeg bor i Bergen og trives veldig godt her. Jeg ser ikke for meg noe annet enn å bli boende.

Jeg trives både med huset og strøket jeg bor i, men om penger ikke var et problem, så kunne jeg nok drømt om en av de store og gamle eneboligene på Kalfaret/Fjellsiden/Sandviken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.