Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerferie?

#1

Sitron sa for siden:

Jeg har fått "feriepenger" og tenkte at jeg skulle kikke litt på en skikkelig sommerferie til ungene og meg.

Hvor drar vi? Jeg liker det IKKE for varmt. Jeg er døden nær om det er skitvarmt. Likevel ønsker jeg at de skal ha mulighet til å bade masse, masse. Og da er liksom rorbuferie utelukket.


#2

Kaktus sa for siden:

Hva med Danmark? Da har du sånne ferie"resorts" hvor barna kan treffe andre barn og de har som regel basseng. Og så kan man jo velge et i nærheten av stranden.


#3

Sitron sa for siden:

Danmark kommer ikke med værgaranti. Nå er det noen år siden vi var i Danmark, men vi fikk ikke en eneste stranddag på den uken vi var der og basseng blir kjedelig i lengden. Men jeg har kikket på det for litt siden. Hvor i Danmark er det evt. best å dra?



#5

Jinx sa for siden:

I Ebeltoft har je vært flere ganger. Fint vær det meste av tiden og ikke langt unna masse aktivitetet.Husker ikke akkura hvor Djurs,Fårup og Løveparken ligger,men det er vel ikke så langt unna...


#6

Nabbe sa for siden:

Kroatia? Eller, det er jo ganske varmt der da, forsåvidt. Frankrike også er jo varmt, men bedre værgaranti enn Danmark, kanskje?


#7

Benzo sa for siden:

Når har du tenkt til å ta ferie da?


#8

løve70 sa for siden:

Jeg ville også foreslått Kroatia. Flott land og ikke altfor varmt, men det burde være gode muligheter for bading :D


#9

Sitron sa for siden:

Student, så det er ett fett. Så lenge det ikke er midt i eksamen, vel og merke.


#10

Millen sa for siden:

Om du vil reise lenger sør enn Danmark anbefaler jeg at dere reiser rundt mai. Vi var i Spania rundt 17 mai i år, og tempereaturen lå rundt 20-25 grader. Eller evt å reise i september. Da pleier det også være god temperatur uten at det er for varmt.


#11

Sitron sa for siden:

Ikke langt unna = må ha bil eller ikke?


#12

Nabbe sa for siden:

Marokko er jo fint i april, ikke for varmt, men greie badetemperaturer, men været kan være ustabilt, men som regel ikke. Og jo lenger sør du drar, jo varmere er det.

Men da vil jeg være med :knegg:


#13

Sitron sa for siden:

Jaaa! Jeg vil ha reisepartner. Flere som vil være med? :blafre:


#14

malena sa for siden:

Hellas eller Kroatia tidlig eller sent på sommeren. Du risikerer jo at det blir uutholdelig varmt, så værgarantien sånn sett er vel ikke bedre enn om du reiser til Danmark.

Størst sjanse for "normale" temperaturer rundt Middelhavet har du vel i mai og september?


#15

Sitron sa for siden:

Jeg sjanser heller på altfor varmt enn ikke bading. Jeg kan jo bosette meg i sjøen jeg også. Så får jeg i alle fall skjult flesket.


#16

Jinx sa for siden:

Må ha bil. Vet ikke hvordan det er med busser o.l Har aldri vært i Danmark uten bil.


#17

Sitron sa for siden:

Jeg har vært i Danmark uten bil og det var litt stress. Har ikke lappen.


#18

Nabbe sa for siden:

Det er jo seriøst noe å tenke på, men får se, vi har tenkt på bilferie i år, om vi får satt bort storungene. Tenkte kjøre til Balkan, og så får vi se hvor vi ender opp. Jeg kan jo ikke reise annet en om sommeren uansett da, så for meg begrenser det seg jo selv.


#19

Nabbe sa for siden:

Jeg tror faktisk, etter hva jeg forstår på en del dansker på forum, at kollektivtrafikken tildels suger i Danmark, uten at jeg skal være for påståelig, de som bor der kanskje ser det annerledes.


#20

Gaia sa for siden:

Skal du ha med alle tre? I så fall ville jeg vurdert et av hotellene til reiseselskapene som har aktiviteter tilpasset barn. I følge min svigerinne, som ellers gjerne reiser på egen hånd med ryggsekk, så er det veldig genialt og avslappende fordi det er så mye morsomt for barna å finne på. (Ungene hennes har vel omtrent samme aldersforskjell som dine). De har vært på Mallorca og i Tyrkia, begge deler har visstnok vært helt topp.


#21

Sitron sa for siden:

Skal hvertfall ha med to, muligens tre. Det spørs hva guttungen skal med sin far. Det er klart det frister med et opplegg der det finnes aktiviteter på stedet. Så langt har vi aldri vært på en slik ferie, kun reist der vi har måttet ordne oss selv.


#22

emm sa for siden:

Reis sydover! Jeg var i utgangspunktet skeptisk til resortferie, men det var en utrolig herlig opplevelse for både liten og stor når vi endelig forsøkte. Alt var i gangavstand, bading i massevis og aktiviteter for barna om de ville det. Mannen min kaller det "palmefengsel", men det er altså ikke negativt ment :knegg:


#23

Pastill sa for siden:

Dra til syden litt utenom høysesongen. Da er det ikke så varmt. :nikker:


#24

Sitron sa for siden:

lurer på når eksamen blir til våren


#25

Pastill sa for siden:

Men feks Gran Canaria er jo varmt i april også. Eneste dumme er den lange flyturen. :skremt:


#26

Sitron sa for siden:

Eh, hallo. Jeg har flydd alene med unger til Sør Afrika!


#27

Pastill sa for siden:

Ja da er det bare å velge å vrake da.


#28

Sitron sa for siden:

Om jeg reiser når det er ferie, så kan vi være lenger vekke enn om vi reiser utenom ferie.

:gruble:


#29

Honda sa for siden:

mamma og pappa var en uke på kreta sist i mai og det var ikke spes varmt. Og iskaldt i havet.
Men nå når vi alle var i september så hadde vi 40 grader en del dager hehe
Men et vennepar av mamma var ca 1 uke etter de på kreta i juni og de hadde det varmt og godt

Jeg synnes spania er kaldt før mai... går ikke ant å bade i sjøen i værtfall, etter min mening


#30

Gaia sa for siden:

Jeg har vært på Kypros i slutten av mai og det var helt nydelig! Flotte, hvite langgrunne strender. Så vidt jeg husker så er det veldig barnevennelig i Fig Tree Bay, og jeg tror det finnes flere "resorts" der. Det er ofte lurt å reise utenom fellesferien, da koster ikke reisen like mye. Kanskje rett etter eksamen er ferdig? (Jeg regner med at det går greit å be de eldste fri fra skolen helt mot slutten av skoleåret).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.