Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmant - hvordan gi pengegave?

#1

Magica sa for siden:

Jeg har også spurt konfirmantens mor. :knegg:

Men dere som har konfirmant nå eller nylig har hatt, hvordan har dere gjort det med pengegaver? Papirpenger er vel mer ut enn noen gang, også pga Korona? Eller ER det innafor?

Oppgir dere bare vipps til konfirmanten eller kontonummer til en sparekonto eller...? Egen konto?


#2

Tallulah sa for siden:

Please, ikke papirpenger! :knegg: Hiawata fikk nesten bare papirpenger til konfirmasjonen, og det er jo kliss umulig å få brukt opp.

De som snakket med meg fikk kontonummeret, enten til hans egen konto eller til vår sparekonto til ham, litt avhengig av mengde penger.


#3

Chablis sa for siden:

Vi har gitt penger, kan jo bare gå i en bank å.sette de inn om man ikke får brukt de.


#4

Syrinx sa for siden:

Jeg tenker jeg kommer til å vippse.


#5

Tallulah sa for siden:

Nei, det er jo ikke det. Vi bruker Sbanken, som ikke har fysiske kontorer. Da må vi i en annen bank, og banker er jo typ åpne fra fem over elleve til ti på halv tolv i ukedagene, og det koster vel minimum 100 kroner å få satt inn pengene.


#6

Chablis sa for siden:

Her vi bor har de automat, så man kan gå.dit når det passer, koster ingenting.


#7

Lhi-My sa for siden:

Papirpenger foretrekkes her. Bankene har automat, så man trenger ikke gå dit i åpningstiden. Vipps eller overføring er selvsagt også ok.

Jeg håper bare at alle våre gjester styrer unna alle mulige kreative måter å gi penger på. Kronestykker skrudd fast på en fjøl, pengesedler brettet som sommerfugler og limt fast osv. Dropp det! Penger i en konvolutt eller på konto foretrekkes!


#8

Tallulah sa for siden:

Nei, det koster ingenting om man har konto i en skrankebank. Har man ikke det, koster det penger.


#9

Che sa for siden:

Kan man ikke bare vippse eller sette inn på konto og så skrive et kort, da?

(DnB kan sette inn penger hos post i butikk. Det er innmari praktisk- men det fordrer jo at man er kunde der da...)


#10

Chablis sa for siden:

Vi har ikke konto i den banken, koster ingenting. Det var uansett bare et forslag.


#11

Chablis sa for siden:

Er det som foretrekkes her også, så da gjør vi det uten problemer.


#12

Darth sa for siden:

:knegg: Siste avsnitt høres ut som familiemedlemmer av meg. Fastskrudde femkronestykker har jeg også vært borti i konfirmasjonen jeg har vært i. I eldstemanns konfirmasjon, så hadde guttungens onkel (vel, egentlig min onkel) lirket opp en konfettikanon, krøllet sammen femtilapper og puttet oppi sammen med konfettien, og under selve konfirmasjonen reiste han seg, sa noen ord og avfyrte gaven. :knegg: Jeg synes det var gøy, men jeg er nok miljøskadet. Mannens familie hadde store øyne.

Jeg skal i konfirmasjon senere i august og lurer litt på det samme. Jeg føler liksom at det er litt kjipent å vippse penger til konfirmanten, uten at jeg har noen god grunn for å mene det, så jeg vurderer å ta ut penger og legge i konvolutt.


#13

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke tenkt så mye på det. Om han får papirsedler så får han det. Da setter jeg dem inn enten på min eller hans konto.


#14

Syrinx sa for siden:

Skulle vippsing fremprovosere sure miner kommer jeg til å benytte meg av Be om-funksjonen i Vipps. :knegg:


#15

Drømmedama sa for siden:

Minibanken her tar i mot sedler så det har jeg aldri tenkt over er noe problem, tror jeg hørte det er sånn på meny også?


#16

amo sa for siden:

Jeg er en vandrende papirautomat for tiden. Lillesøs kommer med kontanter og jeg må vippse. Nå har jeg nesten 5000 liggende i papir hjemme......skal komme meg i banken, en dag.
Jeg pleier å skrive et kort også vippser jeg gaver.


#17

Bayone sa for siden:

Ikke nå lenger, det samarbeidet er avsluttet. Nå samarbeider DnB med Kiwi og man kan sette inn i Kiwi butikker.


#18

millact sa for siden:

Har heller ikke tenkt på det. Tenker det ordner seg.


#19

liefje sa for siden:

Sønnen min fikk enten satt inn på sparekonto eller vipps. Noe kontanter men veldig begrenset. Kontanter vil han ikke "ha", han bruker aldri fysiske penger, så de fikk jeg også måtte jeg vippse til han.


#20

Bayone sa for siden:

Min konfirmerte seg i fjor og fikk bare kontanter, ingenting på konto eller vipps. Tok med pengene på posten og satte inn på konto etterpå. Nå hadde det nok blitt tatt med til Kiwi og satt inn der.


#21

IzziCreo sa for siden:

Vipps eller overførsel til sparekonto. Kontanter er håpløst, og vi sitter alltid med masse sedler hjemme etter konf/bursdager/jul og fører over fra oss selv til barnas sparekonti :gal: Er jo aldri i bank. Ever.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.