Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vis meg salatbollen din!

#1

LilleT sa for siden:

Jeg lager salat hver dag, men har egentlig ingen salatbolle. Jeg er på jakt etter en som skal brukes til hverdags, og som ikke er alt for stor. Tips?


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg legger ofte salaten i en terteform eller et pastafat. Blir fargerikt og fint, samt at alt blir jevnt fordelt i salaten.

Når jeg har salat i skål bruker jeg skål fra et sett i melamin, kjøpt på Europris for noen år siden.




#5

him sa for siden:

Det var lurt! Jeg liker egentlig ikke å ha salat i boller, og det å bruke en flat form var jo smart! :)

#6

Tallulah sa for siden:

Vi har litt forskjellig, avhengig av mengden salat.

  1. En kjempestor vintage, oransje emaljebolle som vi ofte bruker når vi har gjester. Egentlig liker jeg at salatbollen har større kontrast i fargen til innholdet enn denne har, men den er fin i form og størrelse. Jeg liker bolle bedre enn fat, for jeg syns det er kronglete å forsyne seg med salat fra fat.

  2. En stor lotusbolle. Dessverre er de store lotusbollene av ganske dårlig kvalitet, de er veldig sprø. Den er også litt grunn for salatbestikket vi har, så det ligger ikke støtt oppi. Men det er ofte denne vi bruker fordi størrelsen er såpass passe til oss tre i hverdagen. Vi har også en mindre lotusbolle, denne er i bedre kvalitet.

  3. Jeg liker også godt en brun, fransk keramikkbolle som er ganske tung og som står støtt. Den tåler det meste, men har ikke ideell størrelse, og må vaskes for hånd.

  4. Fire stålboller som brukes til alt, både lage mat og også servere mat. En kjempestor, og tre "nesting bowls" som størrelsesmessig passer godt til liten salat, guacamole og salsa. De er jo ikke så dekorative, men dønn praktiske. De tåler at man dunker salatbestikket mot kanten (det gjorde ikke lotusbollen, nei), oppvaskmaskin og alt. Så når jeg ser bort fra jåleriet mitt med at jeg ikke alltid syns de passer, så er de jo definitivt best. :knegg:


#7

Niobe sa for siden:

Jeg liker avlange fat bedre enn bolle til salat. Jeg har noen med litt kant fra Ikea. Ikea 365, tror jeg.


#8

Retz sa for siden:

Jeg bruker stort sett deler fra retroserviset mitt til salat. Et stort fat hvis vi er mange, en mindre serveringsskål hvis vi er få og så har kaktusen lånt den lille brune skålen jeg pleier å ha når jeg er alene.

[ATTACH]64967[/ATTACH]

[ATTACH]64968[/ATTACH]

[ATTACH]64969[/ATTACH]



#10

Katinka sa for siden:

Foretrekker også fat framfor boller.
Blir mye lekrere å se på også.


#11

Hyacinth sa for siden:

Bruker en vanlig pastatallerken fra Porsgrund. (De er litt store.) Dem bruker jeg forøvrig til nesten alt av mat. De tar null plass i oppvaskmaskinen, og jeg liker at salaten ligger litt utover og ikke nedover, liksom. Dette er passende for oss fire, og hvis jeg skal lage salat til mange, har jeg diverse skåler jeg kan bruke.



#13

LilleT sa for siden:

Takk for tips! Flere fine fat og boller dere viser fram!

Jeg er enig i at salat ser finere ut på fat. Når jeg lager større salater til meg selv, lager jeg den ofte i pastatallerken. Jeg ser imidlertid for meg at det er mer praktisk med bolle når jeg lager til flere, ikke minst på grunn av oppbevaring.


#14

liefje sa for siden:

Jeg kjøpte akkurat både en dyp skål og avlange fat med høy kant på HM home. Her er lenke til fatene: www2.hm.com/no_no/productpage.0703216002.html Det er det bildet til venstre som er litt blankt som er riktig, de er ikke matte (og det blir ingen ekkel skrapelyd på dem slik det blir på matte tallerkner). Veldig fine å servere salat og alt mulig annet i, og passer til det meste av servise som jeg har. Veldig fornøyd. Og billige var de også.


#15

Nextlife sa for siden:

Jeg har 2 enkle hvite avlange fat fra Con Gustoi forskjellig størrelse som jeg oftest bruker, synes det ser finest ut med salat på fat.
Noen ganger bruker jeg skålene i pressglass jeg har, en lys lilla og en lys blå, noen ganger bruker jeg et stettfat med kant, og noen ganger brød/fruktskålene i stål fra Erik Bagger.


#16

Elise sa for siden:

Vi fikk dette settet til bryllupet, og bruker den midterste størrelsen til en vanlig salat. Den største brukes hvis jeg lager større porsjon. Bruker også ofte en fra tupperware for da er det så lett å sette på lokk og ha den i kjøleskapet, eller frakte.

bakerenogkokken.no/borddekking/serveringsskaler/rosendahl-grand-cru-glasskaler-3-stk/?shopping_id_click=1067-21916-29064&gclid=CjwKCAjwsan5BRAOEiwALzomX8gVHD2JLYalWmfUDxjXEm7y_TxPHC7O54ejvzSomPK83t0JcDI5IRoCdRIQAvD_BwE


#17

Geitrams sa for siden:

Har Margrethe-boller fra Rosti i alle størrelser som jeg bruker til alt mulig, også salat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.