Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leopardsnegle/boakjølsnegle - vekstår?

#1

Strå sa for siden:

I år har jeg sett innmari mange av de egentlig pene sneglene her i hagen. Veldig mange flere enn i fjor. I fjor fant jeg vesentlig fler enn for to år siden. Har de vekstår eller noe her på Østlandet?


#2

Strå sa for siden:

Ingen som har innspill? Det er i hvert fall mange flere nå enn tidligere. Andelen leopardsnegler i forhold til brunsnegler er mye større i år enn noen gang tidligere. Hvorfor?


#3

Neket sa for siden:

Jeg har og sett fler. Tre vs null tidligere år. Men aner ikke hvorfor. :vetikke: De jager brunsnegler har jeg hørt, så jeg er veldig fornøyd med innflytterne


#4

Strå sa for siden:

De jager ikke brunsnegler, det er en gammel myte, eller en overoptimistisk tolkning at disse hersens sneglene føgler etter hverandre har jeg lest. Leopardsneglen er altetende, dvs. den spiser helst dyr, men kan også spise planter. Den skal visstnok være litt for treg til å faktisk være til hjelp mot brunsneglene.

Denne artikkelen fra 2015 anbefaler at boakjølsneglen/leopardsneglen skal få bli. Jeg har også lest artikler som anbefaler å ta dem også. Hmmm, hva gjør jeg med dem ble plutselig tema.


#5

Mei sa for siden:

De skal fjernes, og fjerner man dem ikke blir det flere neste år. De kan også legge 400 egg hver....


#6

Strå sa for siden:

Joda, jeg fjerner dem jeg. Med hard hånd og har gjort det siden jeg så den første i hagen i 2007. Brunsneglene så jeg faktisk først et-tre år senere. Men det jeg lurte på er hvorfor det i år er så mye større andel boakjølsnegler enn brunsnegler i forhold til tidligere år. Kanskje jeg var for mild i snegleplukkeingen i fjor?


#7

Mei sa for siden:

Jeg merker det godt året etter de årene jeg slurver med plukking. I år er et sånt år. Sukk.


#8

Strå sa for siden:

Egentlig burde jeg vært og plukket i den andre hagen. Det er den jeg skal tilbringe neste år i.


#9

Najade sa for siden:

Min helt egne hjemmemekka teori etter at jeg har observert det samme som deg; myten om at de tar brunsneglene gjør at flere lot leopardsneglen være i fred i fjor (og andre år), og det ser man nå resultatet av.

Jeg har også gjort det nemlig, men i år tar jeg alt jeg ser. :nikker:


#10

Lavender sa for siden:

Jeg har ikke sett de flekkete hos oss før i år. De regjerer på øverste plenen. Jeg plukker og dreper alt uansett. Blir ca to 850 grams beger i året. Har liten ryddig hage og har plukket og drept i 15 år.


#11

isola sa for siden:

Enormt mange flere i år. Jeg leste at boakjølsnegl legger dobbelt så mange egg som brunsnegl, så med den økningen vi har hatt vasser vi vel snart i dem.. Jeg plukker og plukker, da. Men pene?!? De er heslige, og så svære! Tror jo innimellom det er orm...


#12

Madicken sa for siden:

Den kan bli opp til 20 cm lang. :værsågod:


#13

Mei sa for siden:

Vi kaller dem kveleslangene våre. Boa constrictor.


#14

isola sa for siden:

20 cm er MYE snegle! :skremt:


#15

Strå sa for siden:

Ja, det er virkelig mye. I hodet litt føles de ikke så ekle som brunsneglene, men likevel altså. :eek:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.