Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kvamskogen

#1

Blå sa for siden:

Vi er veldig i den begynnende tenkefasen på hytte. Jeg vet ikke om det blir noe av, men elsker å ha noe å planlegge og glede meg til. Så det vil jeg i hvert fall gjøre.

Vi bor i Bergen og har aldri hatt hytte på fjellet her. Vi har stått slalåm både på Kvamskogen, på Voss og i Myrkdalen, men mest på Kvamskogen fordi det er kortest vei.

Nå har jeg sett litt på hytter og det som er til salgs nå og har vel litt landet på Kvamskogen. Fordi det er kort reisevei fra Bergen og veldig etablerte hyttefelt der det er mulig å få hytte med vann og strøm (viktig). Og fordi det går kollektivtransport der. Vi vil gjerne ha muligheten til at folk uten bil kan komme seg dit. For eksempel at jentene kan reise dit på egen hånd med venner.

Så. Dersom noen har erfaringer, positive eller negative, fortell meg om Kvamskogen og om å ha hytte der.

:ja:


#2

annemede sa for siden:

Pass på bæreevnen til taket, hvor fort dere må måke taket ved snøfall.

Vi endte på Voss, pga lite vedlikehold på leilighet, mulighet for å ta tog, samt luksusen med å kunne gå på konsert, kino etc. Kvamskogen var lenge en del av utredningen.


#3

Karamell sa for siden:

Vi hadde hytte på Kvamskogen da jeg var barn (evigheter siden altså) og kjøpte hytte på Geilo da jeg var nesten tenåring, og det er betydelig mer dårlig vær på Kvammaren enn øst for vannskillet. :knegg: Men avstanden er jo best til Kvamskogen!


#4

Blå sa for siden:

annemede: Ja, jeg ser den. Og vi hadde i utgangspunktet tenkt på Voss, nettopp på grunn av tilbudene i sentrum. Men vi vil ikke ha leilighet, vi vil ikke være rett i alpinanlegget og hytter vi hadde råd til ligger da ikke på Voss, men i områdene rundt og da kan vi ikke ta toget fordi det blir for langt i andre enden. Gjester kan riktignok komme med tog og bli hentet, men det er noe annet.

Karamell: Det er litt av grunnen til at jeg har vært skeptisk til Kvamskogen. Jeg har vokst opp med ideen om at det regner så mye der. Men det er veldig fint når det er godt vær. :D Og avstanden er viktig.

Takk begge to.


#5

007 sa for siden:

Vi leide hytte på Kvamskogen fra 2010 til 2013, og hadde en fantastisk tid der. Det var snørike vintre de årene, og Eikedalen var åpen fra romjul til etter påske. Vi gikk flotte turer om somrene, og det er kort vei (men med dyr bom) ned til Nordheimsund med shopping- og bademuligheter. Kort vei fra Bergen, og lite trafikk og grisekjøring i forhold til "dødsveien" fra Voss.
Grunnen til at vi sa opp leieforholdet var at vi bygget nytt hus, og ikke kunne få i pose og sekk.

Nå er det Voss og Myrkdalen som har blitt vårt fristed, men der er hytteprisene ganske mye høyere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.