Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Baking i ildfast form

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg lurer på hva jeg gjorde galt. På hytta prøver jeg å begrense duppedingser og tenkte derfor at jeg kunne bruke det ildfaste fastet i stentøy til å lage brownies fremfor å kjøpe en egen rektangulær form. Men selv da jeg stekte den 5-10 min lengre enn hva jeg gjør med langpannen (tilhørende ovnen og som i tillegg er dobbelt så stor) så ble den ikke stekt. Jeg digger røre mer enn kake så, altså, ikke det største problemet for min del, men ja... litt mer stekt er i hvert fall hyggelig når man skal servere gjester :knegg: Eller kan det være at jeg må øke temp på ovnen? Har også rund kakeform. Vil den egne seg bedre?

... og nei. Å bruke ovnens langpanne bør unngås selv om det gir finfint resultat. All ekstra kake har en tendens til å havne i min mage :what:


#2

løve70 sa for siden:

Jeg har opplevd det samme. Vil tro det tar lengre tid å varme opp den ildfaste formen og derfor trenger den lengre steketid.


#3

Malama sa for siden:

Langpannen er jo tynn og i metall og varm på et blunk, så ejg vil tro det er poenget ja. Du kan evt dele av halve langpannen med alufolie


#4

Tallulah sa for siden:

Prøv å sette den ildfaste formen i ovnen først, så den varmes opp?


#5

IzziCreo sa for siden:

Ja, tenkte kanskje at oppvarming av form kan løse floken. Vil helst unngå unødig bruk av alufolie hvis mulig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.