Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapas som kan lages i forveien

#1

løve70 sa for siden:

Neste helg skal jeg ha feiring. Jentelunsj med tapas og bobler :party::party: For å lettere kunne overholde avstandsregelen, har jeg det ikke hjemme, men i et lånt lokale. Det gjør at jeg ikke har tilgang til stekeovn :(
Jeg har god tid i forveien, men ikke på selve dagen. Vi blir i underkant av 20 og jeg har tenkt å servere følgende;

  • Pastasalat
  • Tomat og mozzarella salat
  • Focaccia, rød pesto, aioli
  • Ost og skinke
  • Kjøttboller i tomatsaus
  • Bruschetta
  • Kyllingspyd
  • Kake

Noen gode ideer til noe mer jeg kan lage, som kan lages i forveien?

Ellers lurer jeg litt på hvor mye drikke jeg skal beregne :vetikke: Har i utgangspunktet invitert fra 14-20, men det kan jo fort bli til at noen blir lengre....

Jeg har ca en flaske bobler per pers og tenkte å kjøpe noe rødvin også (har selvsag alkohlfritt også, samt boblevann)


#2

millact sa for siden:

Wraps i biter med kremost og røkelaks.
Grønn salat


#3

løve70 sa for siden:

Ja, tenkte kanskje wraps/lefse med røkelaks kunne vært noe. Liker det ikke selv, men det er sikkert andre som gjør :)


#4

Ellisiv sa for siden:

Brokkolisalat kanskje. Asparges i spekeskinke?


#5

millact sa for siden:

Det er ikke det det går mest av, kanskje.

Egentlig trenger du ikke noe mer.


#6

løve70 sa for siden:

Ja, tenkte kanskje brokkolisalat også. Den er alltid populær. Asparges i spekeskinke var en god ide :)


#7

Nenne sa for siden:

Marinerte scampi. Oliven.


#8

Nenne sa for siden:

Disse alkoholfrie boblene er gode og litt mer stas for dem som kjører enn mineralvann. Richard Juhlin Blanc de blancs


#9

løve70 sa for siden:

Ja, godt poeng :) Jeg har allerede sørget for alkoholfrie bobler også :)


#10

løve70 sa for siden:

God ide:)


#11

GinaK sa for siden:

Alt ser superbra ut men hører ikke ovnsstekte poteter liksom med?
Blir kanskje vanskelig å holde varmt da. Men kan du ikke få en venninne til å lage det og ta med, siden du sikkert er veldig opptatt på den tiden. :)


#12

Pesten sa for siden:

Foccacia smaker vel best dag 1 :gruble:
Henger i tråden din for jeg skal lage tapas til konfirmasjon og vil lage mest mulig av maten dagen før. Har allerede fryst ned masse vårruller.


#13

løve70 sa for siden:

Jo. Pleier alltid å ha det, men problemet er å få dem varme uten stekeovn


#14

Nenne sa for siden:

Kan du ikke saltbake dem i stedet da? Er det en kokeplate der?


#15

løve70 sa for siden:

Ja, det er kokeplate.


#16

Acino sa for siden:

Baconsurra dadler er gode kalde også. Samme med kylling, karbonader osv.


#17

løve70 sa for siden:

Baconsurra dadler eller svisker er veldig godt. Hadde ikke kommet på at de var gode kalde og.


#18

løve70 sa for siden:

Noen som har en oppskrift på en salat med marierte scampi eller reker? Må kunne serveres kald....


#19

Syrinx sa for siden:

Thaisalat

Dressing:

1/2 raudlauk (medium str) finhakka
2 fedd kvitlauk, finhakka
1 ss raspa ingefær
1/2 - 1 chili, finhakka
8 ss finhakka koriander
Safta frå 2 lime
4 ss fiskesaus
1 ts sesamolje (kan droppast)
2 ss soyasaus
4 ss sukker

Bland alt saman og smak til. Eg har berre ca- mål i denne oppskrifta, så mykje mogleg det må justerast litt.


I salaten passar det med til dømes

Reddikar
Sukkererter
Avokado
Mango
Vårløk
Korianderblad
Reker
Risnudlar
Usalta peanøtter

Sukkerertene blir gode hvis dei får 30 sek i kokande vatn, så rask nedkjøling.

La rekene ligge litt i dressingen ein times tid før du blandar salaten. Det same gjeld nudlane. Dei kokar ein som det står på pakken, kjøler raskt ned og lar renne av og la dei så stå ei stund med litt dressing blanda i.


#20

løve70 sa for siden:

Takk Syrinx, den ser god ut :) Tror du den kan lages dage før den skal serveres?


#21

Syrinx sa for siden:

Marinaden i alle fall, men resten blir litt dvaskt når det står synes jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.