Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når du engang kommer neste sommer - eller den etter der - Hellas-tips

#1

Pøblis sa for siden:

Jeg ser at min sedvanlige vintertur til favorittkanariøya muligens utgår på grunn av duste-corona.
Hvis det blir mulig å reise noe sted på vårparten/tidlig sommer, vurderer det faste reisefølget mitt og jeg å dra til en gresk øy i stedet.

Vi trenger tips - vi har et par absolutte kriterier, og det er 1) nær havet - vi må høre og se havet fra kriterium 2) leiligheten vi bor i. Vi behøver ikke bo rett på stranden, sist vi var på tur, bodde vi ytterst på en klippe - men vi må bo så nære havet at vi kan høre og se det. Leiligheten bør ha enten to soverom, to enkeltsenger, eller mulighet til oppredning i stue/oppholdrom i tillegg til altså ett soverom.

God mat i gang- eller sykkelavstand er kriterium nummer tre.

Vi er vant til å reise med fly og båt for å komme til favorittkanariøya, så det gjør vi gjerne i Hellas også.

#drømmeromhavet


#2

Bokormen sa for siden:

Jeg har ingen gode tips, men måtte bare inn og si at jeg blir glad av å lese om framtidsplaner og reiser nå. Dette her varer ikke evig. :)


#3

Ruslebiffen sa for siden:

Samme her. Dette ga meg håp på en koronadeppedag. :lykkelig:

Sorry pøblis, ikke meningen å kuppe tråden.


#4

Bokormen sa for siden:

Vi trivdes for øvrig veldig godt på Zakynthos. :) En akkurat passelig stor øy. Vi hadde fly direkte ut dit, men om gjelder hele året vet jeg ikke.


#5

millact sa for siden:

En venninne har vært mye i Hellas. Hun har garantert tips.

Så vidt jeg har skjønt er Ios og Lesvos favoritter.


#6

Ine sa for siden:

Kardamili, Pierides hotell. Dog ikke øy, men nære havet. Sikkert flere alternative overnattinger og. Bade mens man ser opp på et 2400m fjell. :hjerter: Bor man på Pierides bor man 100 m unna en kirke fra 1700-tallet. Vi har vært på pierides 3 ganger, synes ikke vi trenger å dra noe annet sted.

www.apollo.no/reiser/europa/hellas/peloponnes/kardamili



#8

tink sa for siden:

Sukk, nå måtte jeg også inn og søke. :hjerter:


#9

Toffskij sa for siden:

Å, det er så mange fine! Det første som faller meg inn når jeg tenker på kanariøya di, er Folegandros, hvor det er rikelig anledning til å bo på et klippestup med utsikt over havet, og hvor hovedbyen er ekstremt nusselig, med mange bra steder å spise. Der er det også såpass med turistfart at alt ikke kommer til å være stengt om dere reiser f.eks. i mai (som er et fantastisk tidspunkt å reise til Hellas på).


#10

Toffskij sa for siden:

Mai er jo ellers også et utmerket tidspunkt for Santorini og bo i hulehus i kraterkanten i Oia. Ikke for mye folk ennå og levelige priser. www.oldoiahouses.gr/


#11

apan sa for siden:

Denne tråden er jo helt fantastisk. Når vi en gang får refusjonen fra Lufthansa, skal det rett inn på en konto og vi skal spare til vi kan reise igjen en gang.


#12

millact sa for siden:

Lurer på når det blir?

Jeg blir 50 om to år, sommeren, og håper å kunne ta med meg barna på langtur til Canada eller USA. Men foreløpig er det bare løse planer.


#13

Fintdethei! sa for siden:

Jeg flytter inn i denne fine tråden :hjerter:


#14

Strå sa for siden:

Thassos i nordøst er eneste greske øya jeg har vært på flere ganger. Den er ganske stor og frodig og har mange fine steder både for å bo og for å bade. Flyplassen er på fastlandet, så man må ta båt til øya og buss derfra til bostedet. Limenaria er et sted som byr på forskjellige typer strender og en del gåturmuligheter i naturen i tillegg til spaserturer i selve landsbyen.


#15

Obelix sa for siden:

Chios. Nå går det desverre ikke fly fra Norge dit mer, men mulig å komme seg dit med båt fra Lesvos bl.a. Eller fra Cesme i Tyrkia. Stille og rolig øy, lite turister
Her har vi bodd noen ganger almyra.gr/en/
AnnaDes er også koselig
:drømmer om Hellas:


#16

Trixie sa for siden:

Fin tråd. Trengte denne nå.


#17

Strå sa for siden:

Chios er fantastisk. Ganske stor, variert terreng, alle typer strender og flere ulike byer og tydelige spor etter italienerne. Nå vil jeg dit.


#18

~TM~ sa for siden:

Karpathos, calypso bay


#19

Filifjonka sa for siden:

Enig, den er virkelig fin.


#20

GinaK sa for siden:

Jeg holder på å høre Månesøsteren av Lucinda Riley og ønsker fortsatt å dra tilbake til sør-Spania og utforske mye mer. Særlig oppover i fjellene. Og øst for Malaga. Synes det var utrolig flott der.
Vi dro også med hurtigbåt til Tanger, Marokko og det er jeg glad for at vi gjorde. Spennende opplevelse. :)


#21

Pøblis sa for siden:

Nå fant jeg frem denne tråden min igjen. Jeg har akkurat avbestilt den leiligheten vi har skjøvet på fire ganger siden panemistart - vi drar ikke til favorittøya i januar 2022, heller. :leppe:

Men drømmer videre om Hellas 2022 - helst mai.


#22

Tjorven sa for siden:

Hvis dere ikke er redde for litt reisevei, ville jeg dratt til Paleochora på sørsiden av Kreta. Fly til Chania, og så enten taxi eller buss (fra Chania sentrum).


#23

Nooria sa for siden:

Jeg tenkte på det samme. Vi bodde i et paradis av et sted (Paliokaliva village), men det er trolig ikke nok nært sjøen for deg, Pøblis.


#24

Strå sa for siden:

Jeg har lyst til å dra til Korfu med Helten og flest mulig av barna. Der har jeg vært to ganger. Første gang i transit mellom Hellas og Italia, et døgn og en skorpion som løp over badehandklet. Neste gang var der en uke med Helten og nygravid med Eldste, kvalm og trøtt hele tiden. Kunne vært gøy å oppleve den øya en gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.