Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lang tid tar det å pakke ut et flyttelass?

#1

Taien sa for siden:

Dette er ikke et spørsmål altså, men mer et rent frustrasjonsutbrudd! Jeg har levd i esker og sekker i over to uker, og det ser aldri ut til å slutte. :hylgrine:

Jeg jobber så svetten renner, tømmer esker, setter på plass og bærer på lagring. Når jeg så setter meg ned for å puste litt, ser det ut som om jeg ikke har rørt en eske! :gaah:
Formerer de seg bak ryggen min?! Det er esker i stua, loftstua ser ut som et dårlig lagerrom, klesrommet er fylt med sekker og esker, eneste levelige rommet er soverommet! Og badet..men det er fordi det er så lite at det ikke er plass til noe. :knegg:

Har dere noen gode råd, tar jeg i mot med åpne armer!

Forresten: selve kjøkkenet er i orden nå, og DET er magisk! For første gang har jeg benkplass! :lykkelig:


#2

Niobe sa for siden:

Vel. Vi flyttet hit i 2009. Vi hadde noen esker som stod til 2018. :sparke: Det var albumer, bøker etc, som manglet en god plass å settes. Men likevel. Jeg er åpen for at det er skandaløst lenge. :sparke:


#3

Adrienne sa for siden:

Vi flyttet hjem til nyoppusset hus for et år siden. Fortsatt har jeg 15-20 flytteesker stående i garasjen. :sparke: Jeg vet hva som er i dem nå, i det minste, etter en rassia der nå i sommerferien. (Fikk tømt eskene som stod på hjemmekontoret da korona traff landet og jeg fikk akutt behov for en arbeidsplass hjemme.)


#4

millact sa for siden:

Er du sikker på at dere skal beholde alt?

Det tar tid å flytte.


#5

Malama sa for siden:

Jeg har et år på meg da altså....

Vi flyttet hit for 8 år siden.

Faktisk tror jeg at vi har åpnet det meste. Men det står tre kasser med tegneserier i stua. Dem er der virkelig ikke plass til. Og nei. Foresten, det står noen kasser på loftet også, dem hadde jeg fortrengt. Vi er mao ikke ferdige å pakke ut enda. Roterom/boda de sto på ble til rom til mellomste i vår og derved har vi ikke plass igjen....


#6

Taien sa for siden:

Yaiks. Jeg som tenkte at jeg skulle gi det et par dager til bare..

Noen esker blir satt opp uåpna. Hvis vi bare får bo her et år, er det ikke vits i å pakke ut ALT.

Tro du meg, vi har kasta MASSE! :knegg:

Jeg har en tidligere kollega på FB som flyttet ETTER oss...og der blir det lagt ut stilige interiørbilder fra huset hele tiden. Jeg blir svett!


#7

Albertine sa for siden:

Vårt flyttelass gikk forrige mandag, og på torsdag var vi ferdig innflytta. Men vi tok ikke med oss absolutt alt, vi leier ut rekkehuset og satte igjen noe i en bod. Det krevde at vi tok rydde-og-sorterearbeidet på forhånd, da.

Er alle eskene merket med rom? Sett dem der de hører hjemme og ta ett rom av gangen. Da ser du i det minste fremgangen. :klemme:


#8

Pegasus sa for siden:

Jeg har en eske fra 1993, som ennå ikke er pakket ut. Hvis det kan være noen trøst. :humre:


#9

Fersken sa for siden:

Vi har noen esker som aldri er pakket ut siden vi flyttet inn i leiligheten for 11 år siden. Vet hva som er i de, men vi har ikke plass til alle vinglassene som er i den ene esken.

Sett eskene i de rommene de hører hjemme. Sannsynligheten er stor for at dere ikke trenger alt som er i eskene.
Avklar hvor eskene som ikke trengs å pakkes ut skal oppbevares.


#10

Taien sa for siden:

Egentlig ja! :knegg:

Det er det som har vært utfordringen. Lagerplass kom i orden veldig sent, så mange lageresker står i stua og i loftstua. Og så er det begrenset hvor mye vi kan lagre der, for det er også et lagerrom for huseier... Men det går da rette veien uansett. Gutta kunne faktisk se at det hadde minsket med stuff da de kom hjem til middag. :knegg:


#11

Elise sa for siden:

Hadde ikke du fått endel større plass? Se om du kan sette eskene et sted hvor du ikke ser de når du setter deg ned for å slappe av. Så slipper det å stresse deg når du har pause.


#12

Taien sa for siden:

Vi har mye større plass ja, men huset har latterlige løsninger! (Slik at vi virkelig lurer på hvor de 200 kvadratene EGENTLIG er. :humre:)
Men det er sant, å sette dem ute av syne hadde sikkert vært lurt.


#13

Polyanna sa for siden:

Ta bilde av kjøkkenet med en lime og et nybakt (butikk)brød, så har du lekkert interiørbilde du også. Sånt handler aller mest om utsnitt!


#14

Taien sa for siden:

:skratte: Da tror jeg folk hadde begynt å lure! Jeg er ikke helt stilren-interiør-type. Mer kaos-herbordetbarn-stilen


#15

Strå sa for siden:

Pøh, det er vel ingen tid. Jeg flytta hit i 2003, nå når jeg pakker for å flytte finner jeg esker som ikke har vært rørt siden.


#16

Malama sa for siden:

Jeg også.
. Har en bekjent med like mange barn som meg som har nydelige interiørbilder på Instagram hele tiden. Vel. Ikke meg. Jeg eier jo ikke interiør - gener heller. Den som står for sånt hjemme hos oss er mannen. Og han sprer det ikke på insta akkurat. Vi har uabsett såpass rotete stil over det jevne at det er krevende å få et brukbart utsnitt ;)


#17

Taien sa for siden:

Høres helt ut som her..minus mann med interiør-gen. Han er om mulig enda mer lost enn meg. :knegg: Jeg legger heller opp til en hiv-beina-oppi-soffen-og-slapp-av-stil enn noe annet. Her er det en mix av Billy fra Ikea, gamle vitrineskap fra tanter og venners besteforeldre, bestefarklokke og andre skap/kommoder/klokker som er utskjært av svigerfar og stoler/sofa i kunstig skinn. En broket forsamling, med andre ord. Vi kommer ALDRI til å vinne "vakreste hjem" eller lignende. :humre: Ikke at det er noe vi jobber i mot heller da. Men all ære til dem som klarer å holde det stilfullt og pent.


#18

Malama sa for siden:

Det er ikke overutviket mannens sånne gen heller, men han slår til av og til.

Vi har mye ikea, noe arv, ikke like mye lenger men en del, noe annet. Og mye rot. Og et litt slitent hus


#19

Primrose sa for siden:

Har nylig flyttet selv og her ble alle eskene satt på ett rom. De er merket med hvor de hører til og hva som er i dem og så pakket vi ut det som hastet mest først. Resten får stå og tas gradvis, men jeg slipper i hvert fall å se på dem. :knegg: Når vi flyttet nå så hadde vi tre esker som sto uåpnet fra sist vi flyttet og mesteparten der ble kastet eller solgt. Har vi klart oss uten det i ti år så klarer vi oss nok videre også.

Når det gjelder instagram så har jeg vel postet ett bilde, men det var av utsikten. :nemlig:


#20

Che sa for siden:

Noen er jo sykt effektive på slik og andre bruker lenger tid. Jeg er av typen som pakker ut raskt og som ikke får fred i sjela før ting er ute av esker - en venninne av meg er motsatt. Da de flyttet endte jeg opp med å sett inn i kjøkkenskapene deres (på forespørsel, ja) - Veldig praktisk, for jeg er så godt kjent på det kjøkkenet. Det er så logisk oppbygd, liksom :knegg:

De som tar fancy bilder har eskene bak seg når de tar bilder - de er ikke verd å bruke energi på, tenker jeg.


#21

millact sa for siden:

Er det nå jeg skal fortelle at da jeg flyttet hit, ny by, ble alt pakket ut på et par dager? Innimellom der var jeg også på to jobbintervjuer.

Jeg liker nok best å ha orden.


#22

Charlie sa for siden:

1+ på uoppakkede esker flere år etterpå. Hadde en runde i fjor sommer da garasjeesker ble gjennomgått og masse gikk på loppis. Burde gjort det i år også, men corona.


#23

Tjorven sa for siden:

Flytting er utrolig slitsomt. Ikke bare selve flyttedagen, men all den jobben som må gjøres etterpå og som varer så absurd lenge. Alt det man innser at ikke helt passer inn i ny leilighet og så må man tenke på nytt og omorganisere. :blæh:

Vi flyttet for to år siden. Det står fremdeles uåpnede esker både i boden, på soverommet og under trappa. Jeg har kontroll på hva som er i eskene, men det ligger greit oppi der. Man vender seg jo til å se dem hele tiden. :knegg:


#24

Appelsin sa for siden:

Jeg har pleid å ta alt kjøkken-relatert + bøker først, det er mange esker som "forsvinner".
Klær rett inn i alle skap og skuffer. Diffusitas som krever tankevirksomhet blir satt for seg selv, helst i en bod, til huset ellers ser fornuftig og hodet er over vannet.
Jeg har flyttet mange ganger og er ganske kjapp, men det krever at en har fornuftig oppbevaringsplass/-møbler.

Håper du snart ser lys i tunnelen.


#25

Madicken sa for siden:

Sånn gjør jeg det: Flytt alle esker inn på det rommet de skal pakkes ut i, men kun esker som inneholder ting som haster/brukes daglig/ukentlig. Resterende esker stuer du unna i et rom som brukes lite eller på et sted som er lite synlig, gjerne sortert etter aktuelt rom på et vis. Ta så én og én eske når du har tid.

(Mitt beste flyttetips når det kommer til ned- og oppakking, er ellers å være pinlig nøye med å nummerere og skrive liste over hva som er i eskene. :nemlig:)


#26

Timar sa for siden:

Det er ikke veldig lenge siden jeg tømte siste pappesken på kontoret, og det er 7 år siden vi flyttet. Det er i tillegg noen pappesker på loftet, men det er med bøker som vi ikke har tenkt å ha framme, men som vi ikke har hjerte til å kvitte oss med heller.

Jeg er enig med Tjorven om at det aller mest slitsomme er å finne de gode løsningene i nytt hjem. Det er ikke gitt at det dere hadde i forrige hus egner seg eller dekker behovet i nytt hus, og da blir det mye som må planlegges og tenkes på for å få hverdagslivet til å fungere best mulig.

Jeg tenker at målet ikke bør være at kassene skal være utpakket så snart som mulig, men at dere har alt dere faktisk får bruk for de nærmeste ukene i skuffer og skap. Så er det godt mulig at alt diffusitas (digga det ordet, Appelsin! :humre:) kan få bli nede i eskene. Hvis du ikke greier å kaste innholdet, så sett dem på loftet eller i en bod, godt merket med innhold.

I og med at dere antagelig må flytte igjen etterhvert, så kan det være lurt å ikke kaste alt dere ikke har bruk for i det mye huset. Det ER irriterende å måtte ut og skaffe seg ting man har kvittet seg med tidligere. :nemlig:


#27

Polyanna sa for siden:

Støtter rådet om å ta bok-kasser først (i tillegg til kjøkken, som du har tatt). De tar urimelig mye plass, og går veldig fort å tømme, om du har egnet bokhylle. Så der får du mye igjen for lite innsats.


#28

liefje sa for siden:

Her var mye unnagjort på en ukes tid, men flyttet til 100 kvadratmeter mer enn vi kom fra og har så bra lagringplass at vi fortsatt har ledig plass i noen skap.


#29

C3PO sa for siden:

Det kom ingen bilder på veggene hos oss før 5 år etter oppussingen hvis det hjelper. Vi er også typen som bruker flere år på å pakke ut, men Niobe slår nok oss alle.


#30

Taien sa for siden:

Vi har ingen loft eller bod, så den løsningen utgår.

For å gjøre det ENDA verre, så er det ikke vasket skikkelig her, så jeg vasker og vasker, og føler likevel at jeg bor i støv og dritt. :grøsser:


#31

Input sa for siden:

Ja, dette synes jeg er det desidert verste. Men jeg oppdaget at utpakkingen går veldig mye lettere når man har nok oppbevaringsplass. Da vi flyttet inn på 55 kvm. var det et mareritt - da vi flyttet inn på 98 kvm. med veldig mye skap, gikk det veldig greit. Og det gjør meg barnslig glad å tenke på at vi fremdeles har tomme skap om vi trenger plass til et eller annet. :knegg:

Æsj, det er skikkelig kjipt. Tar du det opp med utleier?


#32

Taien sa for siden:

Han hadde sagt til de han kjøpte huset av at de ikke trengte å gjøre kjemisk rent for han skulle gjøre litt her. Men de har gjort ekstremt lite! Jeg er litt konfliktsky og vil ha et godt forhold til utleier, så jeg holder munn og tar det selv. Verre er det egentlig med et stort piano som har stått her siden vi begynte å flytte inn...og som nå ikke hentes før fredag! Det står altså så i veien!! :gaah:


#33

millact sa for siden:

Har dere kjeller? Kan dere kjøpe noen skap el og få lagret ting? Følg med på finn under gis bort evt.


#34

Taien sa for siden:

Nei, ingen kjeller. Det er hovedproblemet...null lagringsplass. Vi har et hjørne i ett rom. That's it.


#35

millact sa for siden:

Kan dere leie en liten lagringsbod?


#36

Taien sa for siden:

Det er ganske dyrt, og vi betaler MER enn nok i leie her. Så vi hiver i stedet.


#37

millact sa for siden:

Ja, det kan nok være fornuftig.


#38

Bayone sa for siden:

Uff, nesten så jeg gruer meg allerede. Men gleder meg mest så klart ;) Vi tar over hus på mandag og har allerede garasjen full av esker selv om jeg føler vi ikke har pakket nesten noe.


#39

Taien sa for siden:

Jeg må bare oppdatere her litt. Vi begynner faktisk å komme skikkelig i orden. Det er litt rot i loftstua, men det er også under arbeid. Her nede i 1.etasje er det blitt skikkelig trivelig. Fikk meg mye gardiner i dag, og det gjorde virkelig mye! I tillegg har jeg mye lys rundt meg (i form av led-stearinlys) og da får jeg det så kos som jeg ønsker.
Jo, jeg begynner virkelig å trives!


#40

millact sa for siden:

Så flinke dere har vært!


#41

Malama sa for siden:

Godt jobba!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.