Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Baderomshjelp

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg skal pusse opp et bad. Det skal være lett å like, lett å vedlikeholde og helst tidløst. Men ikke supergørr heller...

Jeg har ett bein i leiren for hvite, rentangulære fliser og enten grått eller et gråmønstret gulv, og ett bein i leiren for noe mørkere og litt mer just nu, kanskje. Som dette

Råd? Synsing? Anything? Jeg har totalt beslutningsvegring. :gaah:


#2

Blå sa for siden:

Jeg synes for så vidt at det er pent, men litt mørkt? Hvor stort er badet? Jeg er litt redd for at det blir mørkt på en vintermorgen med mindre du har mye lys på andre måter.

Vi pusset opp for fem år siden og gikk for superkjedelig, grå fliser på gulvet og hvite fliser på veggene og så satser vi heller på masse farger på håndklær og andre ting for å gjør det litt morsommere. Det fungerer bra synes jeg.


#3

Teofelia sa for siden:

Foreldrene mine pusset opp badet i fjor og gikk for noe lignende bildet ditt. Jeg tror flisene deres har mer brunt i seg, men ellers veldig likt inntrykk. Jeg syns det er griselekkert. Ikke mørkt, men heller lunt, er mitt inntrykk. De har et knøttlite vindu på sitt bad, så litt dagslys, men ikke mye.

Badet deres er i samme gate som det dere har nede i størrelse og form, kanskje noe lenger.


#4

Lavender sa for siden:

Vi har 20 x 20 gulvflis i grått med sjatteringer og grå fugemasse. All innredning, toalett og bidé er vegghengt. Dette er vi veldig fornøyd med, alt er som nytt etter 13 år. Veggflisene er beige og matt. Rørleggeren syntes blanke fliser er penere, men jeg synes de ofte ser skitten ut, merker etter vann kanskje. Det lille vinduet har kun fliser, ingen lister eller ekstra kanter.


#5

Nera sa for siden:

Vi pusset opp badet i fjor, og har vegger som likner dem på det første bildet, men i form av baderomsplater. På gulvet har vi store, skifergrå fliser, og litt mindre fliser i dusjsonen. Vi har matt, sort baderomsinnredning. Jeg synes ikke det er spesielt mørkt, men badet har et middels stort vindu som slipper inn noe lys.


#6

Neket sa for siden:

Vi pusser opp nå, og skal ha grått på både gulv og vegg, i lignende farge som bildet ditt. Vi skal ha store fliser (120x60 eller 90x60, har ikke helt bestemt enda). Krysser fingrene for at det blir bra. :knegg:

Innredning i svart og hvitt.


#7

Gaia sa for siden:

På det ene badet har vi 60X60 fliser på gulv og vegg, med unntak av dusjsonen, der vi har 20X20 på vegg og mosaikk i dusjsonen (av hensyn til fallet). Litt lysere grå enn på bildet ditt, og jeg tror det er ganske tidløst. Det er straks fire år gammelt og føles fortsatt helt nytt.


#8

Shun sa for siden:

Jeg er i anti-gråttaktivistleiren, og har diskrete 20 x 20 blågrå fliser fra Bergsersen på gulv og hvite fliser på vegg.


#9

Mei sa for siden:

Vi har store og rektangulære grå fliser som de du viser. Vi har dem på både gulv og vegger og jeg elsker det! Lunt og luksuriøst. Etter vi fikk dem innser jeg hvor lite jeg trives på hvite/helt lyse bad. Innredning og detaljer i matt grønnturkist fordi vi syntes hvitt var... ja.


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg tror grått kommer til å føles oh so 2015 ut om ganske kort tid, som alt annet man syns er skikkelig tidløst. :knegg: Mitt tips er å gå for noe du liker, men som ikke er det du ser i alle katalogene akkurat nå.

Jeg ville valgt noe litt midt på treet. Ikke for nøytralt, og ikke for moderne. Gjerne litt farge, men ikke de som er aller mest i motebildet eller har vært det de siste fem årene.


#11

Polyanna sa for siden:

Problemet mitt er at jeg stort sett liker det jeg ser i katalogene. :knegg: #trendnisse


#12

Isprinsessen sa for siden:

Myntautomat på dusjen burde vurderes


#13

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg går visst for farger og orginalitet når jeg pusser opp. Vi Jar akkurat bygd oss et bad nummer to og der har jeg sorte 10x10 fliser på gulvene, rosa, smale rektangulære fliser i dusj og hele veggen bak vask. Servanten er dobbel sort, helstøpt i perlemorsterrazzo, der det rosa blir tatt igjen i noen av stenene. Servantskapet er klassiske i «uniform»-look i eik fra KVIK. Sort matt alt av armaturer, dusjer og knapp til doen osv. Jeg er råfornøyd, men har jo også et bad i kombinasjonen fliser i jadegrønt/mintgrønt. Jeg synes det er pent men akk så kjedelig med alt det grå/hvit/sort/beige som «alle» skal ha på badet.

Hadde jeg skulle gått for noe mer trendy hadde jeg kanskje valgt noe marmorgreier. Men det synes jeg de lyse tonene blir for kalde og de mørke litt krevende. Og prisen er jo fantastisk :knegg:. Det finnes noen sekskantmosaikkmarmorfliser i en dyp grønntone som er utrolig kule og fine og litt roligere.
Men da helst i kombinasjon med andre fliser/overflater




#16

Pøblis sa for siden:

Jeg ble litt inspirert av Vianne til å tenke litt utenfor boksen. Sånn i tilfelle du skulle bli litt vill og gal, Poly. :knegg:


#17

Tallulah sa for siden:

Altså, jeg må korrigere meg selv litt Jeg ville nok ikke gått for noe midt på treet, men tatt den ut i sære fargekomboer. Men om man vil ha noe «nøytralt», så tror jeg man vinner på å heller dra det litt opp, enn helt ned.


#18

Filifjonka sa for siden:

Vi pusset opp badet (lite) for to år siden, og den ene flisemannen jeg traff på mente at det eneste riktige var kjempestore mørke fliser, som mot alle normale «regler» nå plutselig skulle få et lite bad til å virke større. Det fristet ikke meg. Jeg hadde ikke lyst til å ha det aller mest typisk 2018. Det endte opp med en vegg med blågrønne metrofliser lagt i fiskebensmønster, resten av veggene med avlange hvite fliser, og noen lysegråmønstrete steinaktige på gulvet. Innredningen i en trefarge, lurer på om det var grå ask?
Fortsatt veldig glad for valgene.


#19

Drømmedama sa for siden:

Velg det du synes er finest! Såkalt "tidløst" er ofte bare en kjedelig variant av det som er vanligst og er egentlig aldri gøy, hverken nå eller om 10 år. Velg heller noe du synes er ekstra fint nå! Akkurat nå er det vel metrofliser eller fiskebensmønster som er hottest, men liker du det nå er det nok ikke feil om 5 år uansett.
Vi pusset opp det ene badet for 10 år siden og valgte grå skifer på gulvet og store hvite fliser på veggene, downlights og stor dusjnisje, og det er helt greit fremdeles, men helt ærlig valgte jeg det bare fordi det var fornuftig og relativt nøytralt, vi betalte flere hundre tusen for et bad som aldri ga meg hjertebank foråsidetsånn - og det ser kanskje ikke utdatert ut i dag, men fremdeles er det like kjedelig...


#20

meisje sa for siden:

Jeg har en følelse av at du bor i en klassisk trevilla med høyde under taket og mye listverk og kanskje fiskebensparkett fra huset var nytt? I så tilfelle skulle jeg ha valgt marmor look fliser, det er veldig klassisk og riktig for den type hus.

Alternativet er å gå for noe som bryter mot listverket, nemlig veldig minimalistisk. Retangulære hvite fliser har vært in ganske lenge, og vil nok føles litt udatert om ikke lenge tror jeg. Den grå trenden er litt nyere.

På alle interiør magasiner bruker man metrofilser lagt i fiskebensmønster eller åttekantede eller sekskantede fliser i enten marmor eller svarthvit kombinasjon.


#21

Polyanna sa for siden:

Dessverre ikke, meijse. :knegg:

Jeg bor i en folkefunkis som oppigjennom årene er lappet på i alle bauer og kanter.

Men pusser opp en leilighet i en gammel bygård i Oslo, for utleie og senere kanskje for barna. Tregulv, store gamle vinduer, stukkatur og det hele. :hjerter:


#22

Polyanna sa for siden:

Men del gjerne bilder av relativt tidløse, lettlikte, men ikke dørgende kjedelige bad!


#23

meisje sa for siden:

Folkefunkis sier metrofliser eller betong look til meg.


#24

meisje sa for siden:

Vi har forøvrig hvite retangulære fliser på vårt bad, og jeg har aldri vært særlig fornøyd. Det var mannensønske, jeg ville ha en kopi av mitt forrige bad, med 20x20 fluser både pålegg og gulv i lys grå med fugene tilpasset mellom vegg og gulv.


#25

Polyanna sa for siden:

Oppklarer: badet vi skal pusse opp er i leiligheten i en gammel bygård. Den hadde ikke bad da den var ny, oppgangen har faktisk dørene til de gamle, felles doene. :knegg:


#26

meisje sa for siden:

Da er jeg tilbake på marmor fliser eller metro fliser.



#28

Polyanna sa for siden:

Jeg har sett at marmor er trendy, men syns det er helt grufullt stygt. :sorry: (på alt annet enn skikkelig gamle ting)


#29

meisje sa for siden:

Da er det selvfølgelig microsement du skal velge, det er det aller siste, har jeg skjønt.

Er pris et moment for dere ? Vi skal bygge bad med belegg, panel og fliser kun i dusjsonen. Mest fordi vi vil holde et stramt budsjett, og panel er billig.


#30

Polyanna sa for siden:

Det er et moment, men på et lite bad er flisene egentlig en pølse i slaktetida, sammenlignet med alt det andre...


#31

millact sa for siden:

Samme gjorde jeg. Innser at det er kjedelig, men det er bare et bittelite vindu der og rommet er ikke stort.


#32

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg ville i utgangspunktet ha terrazzoflis på nybadet mitt. Men det var vanskelig å finne leverandører av ekte terazzo og de som hadde hadde flis til over 3000 kvadratmeteren. Ellingardgruppen har veldig bra utvalg av terazzo og man kan visst bestille som privatperson. Jeg aner ikke priser, men med den type flis kan man få skrikende trendy og originalt, men også mer nedtonet. Jeg liker materialet i seg selv og de mest sprakende badene spesielt :knegg:.


#33

Noba sa for siden:

Hvis du googler historiske hus og bad så kanskje du kan finne bilder som kan inspirere? I alle fall hvis du kan tenke deg å pusse det opp i en stil som står til leilighetens tidsepoke. Vi pusset opp badet vårt i en stil ala det bildet du har i hovedinnlegget, men har en annen type flis i dusjgulvet og i en stripe bak dusjopphenget. Liker at det bryter opp litt. Jeg synes badet har stått seg veldig godt og synes det fortsatt er like lekkert nå 4 år etter at vi pusset det opp. Har trua på å velge det du liker - selv om det er det du finner i katalogene.


#34

Appelsin sa for siden:

Google "romantiske baderom" så kan det også være du finner noe som passer.


#35

rajraj sa for siden:

:hjerteøyne:


#36

Polyanna sa for siden:

:knegg:

Vianne: Det var sånn ca akkurat motsatt av det jeg er ute etter, men jeg elsker det - hos noen andre. :knegg:

Jeg kjenner at det ER noe sånt som det på første bildet jeg liker best, så da orker jeg ikke prøve å finne noe som er mer "nøytralt", tror jeg.

Et par oppfølgningsspørsmål: Jeg er dårlig til å matche farger og tresorter og sånt. Kan det funke med en hvit + eik-innredning med det fargeskjemaet?

Jeg har faktisk et sånt speil som det der, tatt ned fra det gamle badet. Jeg hadde likt å beholde en ting, men har ikke sånt lys bak. Hvor har man den slags - hva slags lys er det der?


#37

rajraj sa for siden:

Terrazzo er helt skjønt! Det finnes jo et drøss av fargekombinasjoner og forskjellige miks og størrelse på stenene som utgjør mønsteret. Kan brukes både på gulv og vegg, som i bildet til Vianne Rocher, eller på en av delene og med ensfargede fliser som henter opp en av fargene på den andre.

Man må vel også kunne kalle det tidløst i ordets rette forstand? Har blitt brukt siden tidlig 1900-tall, med en ordentlig art deco-scwhung over seg.

Og (i hvert fall historisk - vet ikke om det gjelder lenger?) er det jo gjenbruk av overskuddssten og -flis som blandes med betong. Det er jo tiltalende i seg selv.


#38

Polyanna sa for siden:

Ok, definerer min bruk av "tidløst" for dette formålet:

Tidløst = noe jeg tror jeg selv og en del andre vil like om noen år. :p

Kjempelett for dere å mene noe om, selvsagt. :nemlig:

(Da vi pusset opp badene her valgte jeg noe som var moderne da, men som jeg også likte selv, henholdsvis hvit mosaikk og noen rustikke greier, og jeg liker det godt fortsatt, selv om det ikke er moderne mer. Hadde de bare gjort skikkelig arbeid, så... :mumle: )


#39

sindrome sa for siden:

Jeg orker ikke å bruke så mye penger på bad, et baderom er ikke noe som gir meg så mye. Men jeg vil gjerne at det er innbydende og har rene enkle linjer. Da jeg pusset opp bad i kjelleren så valgte jeg løsninger jeg mente hadde god kvalitet, men god pris. Fliser for meg er nei. Dyrt og relativt vanskelig å holde rent - imho. Dessuten vil flisegulv alltid være kaldt med mindre det er på varme i gulvet. Det ble derfor mønstret gulvbelegg, hvite baderomsplater og hvitt baderomsmøbel fra ikea med speilskap over. For meg var det godt nok og pent nok. Farge kan jeg legge til med tekstiler etc.


#40

Polyanna sa for siden:

Jeg landet egentlig på å gå for "noe jeg liker", altså det øverste bildet. Samme farge gulv og vegg.

Men så var det noen som sa at "det blir da kjedelig? Med alt likt?", og nå er jeg helt blank igjen. :gaah:

Kunne hatt en hvit vegg eller noe, men det blir også rart. :mumle:


#41

Teofelia sa for siden:

Det blir da ikke kjedelig? Og det er mange måter å variere på som ikke er farge. Du kan ha ulik størrelse på flisene på veggen og gulvet, også går det an å variere med sprek mosaikk eller kontrastfliser i dusjområdet, for eksempel.

For ikke snakke om hvor mye gøy man kan gjøre med tilbehør: håndklær, planter, speil mm.


#42

Bokormen sa for siden:

Jeg likte bildet, og synes det er mer nøytralt enn kjedelig. :) (Men så er jeg en ganske kjedelig person da. :humre: )

Vi har to bad som begge nok er litt preget av "i år skal man ha denne fargen / disse flisene", og jeg ville ikke valgt det selv. Om vi skal pusse opp, vil jeg nok velge noe mer nøytralt.


#43

Charlie sa for siden:

Hvis man skal leie ut og/ eller ha folk ut og inn, tenker jeg nøytralt er et klokt valg. Så nylig et prospekt på en leilighet jeg eide for 20 år siden, med et bad vi lagde, og må si det sto seg, ennå. Med hvite fliser. Vet det har vært flere eiere som har gjort mye forskjellig (det meste er endret), men badet har ingen endret.

Hvite fliser kan være mer enn nøytrale. Enten ved valg av form eller leggeteknikk, eller ved f.eks. som her, oktagon-fliser med svarte «drops» i hjørnene. Som jeg syns er ganske tøft, og kan passe i bygård med stukkatur, for den delen:

images.app.goo.gl/BzucnHovxTxpMHqv7


#44

Miss Norway sa for siden:

Tenk nøytralt og noe som er robust og lett og pusse opp. Utleieobjekter kan fort bli slitt. Jeg ville garantert kjørt baderomspanel og faktisk dusjkabinett. Mindre å være redd for, lettere å fikse og lett og billig å pusse opp hvis/når en unge skal overta.


#45

Teofelia sa for siden:

Er det til utleieobjekt? Jeg trodde det var til eget bad. For et utleieobjekt ville jeg gått for 20x20 hvite fliser eller plater på vegg og nøytrale lys grå fliser eller annen, litt mørkere farge til gulv. Og dusjkabinett, som Miss Norway sier.

Jeg hadde ikke valgt så matte fliser som de som er på bildet du la ut i HI, for de krever regelmessig renhold for å holde seg pene, og det kan man aldri være sikker på at leietakere driver med.


#46

Miss Norway sa for siden:

Ja, matte porøse fliser er skjøre! En sprut med for sterkt vaskemiddel rett på veggen og vips er det permanente skader.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.