Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

De aller rimeligste hverdagsmiddagsrettene

#1

Maverick sa for siden:

Det nærmer seg skolestart, og to svære ulver (pluss ei litta fuglunge) skal fôres på noenlunde adekvat vis, og helst uten å måtte rane en bank.

Jeg kan lage blomkålsuppe og gulrotsuppe og tomatsuppe til det renner ut av ørene men det er begrenset hvor mette de blir av suppe, og hvor ofte vi kan spise det.

Tips til de rimeligste hverdagsmiddagene? Det gjør ikke noe om det smaker noenlunde ok heller, men her er faktisk da pris førstepri.

Fisk er dessverre bortkasta penger her, ingen av oss spiser noe særlig av det i middagsform. (Bortsett fra meg hvis jeg får tilberedt det ordentlig, men det klarer jeg ikke sjæl.)

HMU, som kidsa sier. (Tror jeg.)


#2

apan sa for siden:

Wok. Med kjøtt eller kylling, gjerne fra de "nesten utgått på dato"-diskene - de har ofte egnede greier. Anbefaler generelt de diskene, vi handler masse der.


#3

Syrinx sa for siden:

Hønsefrikasse er en gammel klassiker som tåler dagens lys. Rimelig kjøtt med mye smak, så fyller man på med godt med grønnsaker har en familie både 2 og 3 middager av en høne. Evt supplere med kyllingkjøtt. Indisk hønsesuppe med ris har også slått godt an her i huset.

Pølsegrateng

Lapskaus kokt på knoke eller annet kjøtt. Eller pølselapskaus.

Bondeomelett med potet, grønnsaker og evt kjøtt.


#4

Bokormen sa for siden:

Pølselapskaus lager vi med jevne mellomrom. 2 x grønnsaksblanding fra Rema ( 12 kr pr stk tror jeg), buljong, og så tilsetter jeg kjøttpølse i biter. Ofte finner jeg små pakker med det til 10 kr på tikronersmarkeder, de holder seg en stund i fryseren.

Vi får rester av dette, etter at sulten mann, tenåringssønn i voksealder + datter og meg har spist oss mette. :)

Bunnpris selger kjøttdeig til 30 kr, hvis en tilsetter litt linser eller bønner, + tomatsaus/ hvitløk / raspet gulrot / løk / hva enn nå liker, får en en raus porsjon kjøttsaus for godt under femtilappen. Jeg kjøper ofte store pakker av butikkenes eget pasta, merker ikke forskjell.

Vi lager også en del helstekt kylling, den fikser i grunnen seg selv i ovnen. Finner ofte enten fersk eller frossen til rundt 60 kr.


#5

millact sa for siden:

Jeg kikker alltid innom og finner noen ganger mye.

Ferdig lapskausblanding (kan være butikkmerke) med oppkuttede pølser/kjøtt oppi. Tar kort tid å lage; også en bonus. Ta oppi en buljongterning og litt pepper for mer smak.

Rema1000 sin Thai suppe i pose er veldig god. Kan tilsettes kylling, kokosmelk og vårløk. Server med brød til.


#6

Lyppa sa for siden:

Kan kikertgryte med kokos og karri være noe for dere? Har ei venninne som pleier å lage den, hun sier den metter godt og er rimelig å lage. Jeg har ikke smakt den selv, men den står på lista over middager jeg skal prøve når hverdagen begynner igjen.
Ser at det skal være stangselleri i den, vet at mange lurer på hva i all verden de skal gjøre med restene av stangsellerien etter f.eks waldorfsalat- jeg synes det er godt med stangselleri i wok.

elinlarsen.net/supergod-enkel-kikertgryte-kokos/


#7

Gaia sa for siden:

Lapskauser/gryteretter med mye grønnsaker og litt kjøtt, er både mettende og ganske rimelig.

Jeg syns lapskauser laget på diverse rotgrønnsaker, diverse løktyper, en boks hermetiske tomater og enten pølser, kjøtt eller kylling er veldig godt. Ha i litt buljongvann og diverse krydder for ekstra god smak.

Matvarer har blitt utrolig dyrt det siste halvåret. Jeg er egentlig ganske prisbevisst når jeg handler, og en ordinær handlevogn med ukeshandel har økt nesten 50 % i pris. :dåne:


#8

Syrinx sa for siden:

Og ja, bolognesesaus der med rause mengder linser i tillegg til kjøtt.


#9

Lyppa sa for siden:

Hvis dere spiser pasta er et godt tips å gå over til fullkornpasta. Den metter mye mer.

Har dere rester av grønnsaker, f.eks løk, paprika, potet og litt pølsepålegg eller en pølsesnabb er det ypperlig å bruke i omelett.


#10

Blå sa for siden:

Kikertkarbonadene i denne bloggen: www.veganeren.com/

Egentlig alt med kikerter og linser som grunnlag (som Skilpaddas kikertcurry, som man finner her inne). Særlig om man kjøper dem tørre og koker selv så er det veldig rimelig. Og mettende.

Jeg er glad i linsestuing som tilbehør, koker røde linser med litt hvitløk, juster med vann/buljong underveis, slik at de blir "mosete" og tilsett litt matfløte på slutten.

Ovnsbakte rotgrønnsaker er forholdsvis rimelig på denne tiden, veldig godt om man tar litt soyasaus og honning over.

Fiskekaker og fiskepinner er jeg veldig glad i og det er rimelige middager.


#11

Appelsin sa for siden:

Chili sin carne.
Lapskaus.
Pannekaker.
Bruke grovt brød til å dyppe i suppene, slik at det metter mer, men det gjør dere kanskje allerede.


#12

Blå sa for siden:

Som påtvunget semivegetarianer, så er lapskaus faktisk en av de tingene jeg savner aller mest. Jeg er veldig glad i lapskaus.

Men denne her fungerer: greenbonanza.com/2018/10/13/gronnsakslapskaus/ Og den vil jeg tro også er rimeligere enn en lapskaus med kjøtt.


#13

Appelsin sa for siden:

Jeg lager også lapskaus uten kjøtt. Bruker hodekål, rødbet og søtpotet iblant også.


#14

Bokormen sa for siden:

Rema sin egen oppdelt svin (500 g) bruker vi også en del, både til wok og som godt krydret i tortillalefser med salat og grønnsaker. Jegt synes kikerter er godt og metter bra både i salat og som tilbehør.


#15

Señora sa for siden:

Laste ned appen Kupp og følge med på tilbudsvarer.

På Spar denne uken er det for eksempel 10 kronersmarked der man kan få 300 gram kyllingkjøttdeig til 10 kr. De kan man lage burgere av, små boller til suppe, etc.

Følg "fattig student" på instagram, der får man ukemenyer til en billig penge. Stort sett for en, men det kan ganges opp. Hun tenker også på at man skal spise opp maten slik at man ikke sitter med rester som ikke blir brukt.


#16

nokon sa for siden:

Eg liker også Fattig student sine menyforslag godt, med fokuset på å bruke dei samme ingrediensene gjennom heile veka, blir det rimelige menyer totalt.




#19

Che sa for siden:

Mye vegetarisk er jo billig. Linser, tomater og krydret med chili, hvitløk og ingefær. (+ annet krydder) - Daal f.eks. Det er innmari godt synes jeg.


#20

Kirsebær sa for siden:

Vi bruker mye Brokkoliblanding fra frysedisken som "base". Kan stekes som wokgrønnsaker, og koster under halvparten.
Stek (eller kok) grønnsakene, ta på litt hvitløkskrydder og en god dæsj soyasaus. Jeg rører også inn en teskje aioli, men det liker ikke tenåringen.
Så har jeg i litt kjøttdeig, kylling eller tunfisk. Kan varieres med krydder/saus osv
Er vi veldig sultne har vi pasta eller ris til også, men til hverdags trengs stort sett bare grønnsaker og kjøtt.

Veldig billig, god og enkel middag.


#21

Charlie sa for siden:

Lapskaus lager vi, pop blant kidsa. Bruker frossenpakka til Rema1000. De har to, vi bruker den «mildeste» (det er litt ulike grønnsaker i blandingene). Bruk det du vil av kjøtt, evt. Kan evt se i dato-boksen til butikken. Her passer alt, fra pølser til koteletter, bare få av kjøttet.

Chili sin carne er rimelig mat, og legger ikke merke til at den er kjøttfri, synes jeg.

Vi bruker en del bønner istedetfor kjøttdeig for å få rimelig mat. To eks.

Lasagne. Kit’et til Eldorado koster rundt 24-25 kr. To-tre pappbokser kidneybønner. Monter på vanlig måte, men med bønner istedetfor kjøttdeig.

Gjør det samme med nachos; Det billige taco-kitet til 7-8 kr. Noen pakker bønner (2-3). Sett på stekeovnen. Koker sausen med krydder og bønner i panna, som du gjør med kjøttdeig. Has i smurt, ildfast form, brekk skjellene over, et dryss med ost, varm i ovn til det er gjennomvarmt og osten har smeltet. Det du vil av grønt til. Ris funker også.

Hjemmelagde vårruller er billig og god mat. Her bruker du strimlet kål, gulrøtter osv. Kan gjerne rulles dagen før og stekes når du skal ha dem, kan også fryses. Om du vil, kan du ha i litt kjøtt. Min venn fra Fillipinene bruker litt sideflesk fint skåret opp, gir god smak og er billig. Men kylling, kjøttdeig osv er også mulig. Fint i farta og til å jazze opp matpakke.
Viktig for vårruller å rulle tett, uten luftlommer. Da spruter det mye fett når du steker, og samles olje i lommene, nemlig.

Vi har også en vri på brokkolisalat, den bruker vi mye i ulike varianter. Fint å ha en stor bolle, rask mat og forsvinner også litt i en boks til å ha med på skole/ jobb.

Brokkoli, evt også blomkål, løk av noe slag (vårløk, gul løk, rød løk), rosiner og solsikkekjerner (mye billigere enn tranebær og solsikkekjerner). Dressing - enten olje/ eddikdressing eller en klatt majones, litt sukker/salt/ pepper og en liten dæsj eddik. Rør rundt. Done.

Lager også pastasalat - kok pastaskruer, en boks bønner, en boks mais, løk du har, litt tomater - suppler med noe du syns passer. Grovraspet gulrot? Til denne bruker jeg gjerne litt av oljen fra fetaostglasset, men man kan fint lage en liten krydderolje uten, også. Oregano, Basilikum,Timian, Rosmarin, Hvitløk, Gressløk/vårløk

Hvis ulvehunger er et moment, ha alltid brød til maten, evt makaroni, ris eller poteter.

Jeg koker ofte en gryte poteter bare fordi, mine unger lager en del greier med egg, og da er det mer mat i om de steker litt poteter el.l. sammen med en omelett el.l.

Selv om det ikke er ombedt, mange liker fiskegrateng, og den er mye bedre hjemmelagd og man kan ha i hva man vil. Også økonomisk mat. Bruk endel makaroni, grovraspet gulrot og /eller andre grønnsaker dere liker, og den fisken dere liker. Laks er ofte mer greit blant barn enn hvite fiskeslag.

Man kan fint ha god mat selv om det er rimelig. Mye norsk tradisjonsmat er jo mat til å overleve på. Endel har forfinet det så det blir dyrere, men gå til røttene.. Lapskaus, fårikål, ertesuppe og pannekaker, grøt.

Samme med original italiensk mat osv. Mye av tradisjonelle kjøkken er jo husmannsmat, restaurantversjonene har ofte sinnsyke mengder kjøtt og fyll osv. i forhold til originalene. Mens originalene kan være like gode.

EDIT: Kom på at jeg lenge har hatt ambisjon om å lage farinata (kikertpannekake). I Italia er det billig streetfood, kikertpannekake på brød. Kalles Socca i Frankrike.


#22

nokon sa for siden:

Bugdetbytes er eit anna Instagram/blogg-tips. Men mykje av det ho deler av oppskrifter er pastabasert.


#23

Mex sa for siden:

Følg hun der, fattig.student, på Instagram, hun har mange gode tips.


#24

Maverick sa for siden:

Masse gode tips her. Takk! Ungene mine er utpregede kjøttetere, men det er det dags å venne seg av med gitt.


#25

Bokormen sa for siden:

Hvis vi spiser litt sent, er kalde, har lyst på noe varmende og lettvint, er ostesmørbrød sammen med tomatsuppe godt og mettende. :nam:

Hvis vi har suppe uten så mye "fyll" i, hender det jeg har gitt ungene pannekaker med havregryn og litt røde linser i røra, det metter godt og merkes ikke. :knegg:

Rema sine pakker med nakkekoteletter er gode om man krydrer godt og lar de ligge en hel søndag på svak varme i ovnen. :nam: 59 kr for nesten en kg kjøtt.

Nei, jeg er ikke sponset av Rema. :knegg:


#26

Maverick sa for siden:

Jeg synes ostesmørbrød og tomatsuppe og egg er mettende, men det er begrenset hvor lenge det holder for fjortenåringen og syttenåringen. :knegg:

Vi spiser alltid sent. Eller, gjorde det i hvertfall da jeg jobbet. :snufs:


#27

Bokormen sa for siden:

Ja, jeg har merket at tenåringsgutter er en egen rase. :what:

Poden her kan godt spise bra med middag, og så en time senere smøre seg skiver eller steke et egg.


#28

LilleT sa for siden:

Veldig enig! Matbudsjettet vårt er en god del lavere nå enn før vi (nesten) sluttet å spise kjøtt. En god del grønnsaker koster en del, men det finnes også mange som ikke gjør det. God planlegging av ukas middagsretter og orden i kjøleskapet er veldig nødvendig for oss for å klare å holde kosthold og kostnader lave.

Denne linsegryta synes jeg er både god, veldig kjapp og enkel og billig. Den kan jo serveres med ris, byggryn eller lignende dersom man trenger noe mer.

Denne gryta er folk hos meg glade i.

Jeg digger middager som er kjappe å lage, og kan også slå et slag for ulike varianter av one pot pasta. Det er bare å google for å finne oppskrifter.

Taco med blomkål eller bønner?


#29

Bokormen sa for siden:

Hjemmelaget pizza eller pizzasnurrer trenger heller ikke være så dyrt. Mel, tomatsaus, løk, raspet ost, en trenger ikke kjøtt, ev kan man dele opp noen skiver kokt skinke eller noen biter av en sterk pølse om en liker det.


#30

løve70 sa for siden:

Rema sine middagsretter under hundrelappen er heller ikke alltid så verst. Verdt å sjekke ut ihvertfall.


#31

polarjenta sa for siden:

Lillebror lagde wok med pølser i, det var overraskende godt.


#32

Tallulah sa for siden:

Lapskaus er også en go-to her i huset, med gulrøtter, kålrot, løk og potet, samt billig kjøtt, enten røkte pølser eller annet kjøtt vi måtte finne på salg.

Forresten har Rema 1000 et brød som er grovt og veldig billig, typ 15 kroner eller noe, mener jeg å huske.


#33

Milfrid sa for siden:

Sjekke om du finner brødbakemaskin på Finn til gibort-pris og bake brød selv? Grovere brød blir man lengre mett av.


#34

Novla sa for siden:

På grunn av koketiden er det kanskje ikke hverdagsmiddag, men røkte eller salte knoker med kokte poteter og kålrabistappe er i hvert fall en superenkel, mettende og rimelig søndagsmiddag. Bonuspoeng for å lage suppe (med byggryn eller linser og det dere liker av grønnsaker) med kraften og rester av kjøttet til senere i uken. :)


#35

Galathea sa for siden:

Godt tips, vi har regna på hva vi sparer på hjemmebakt brød, det er ganske mye med 1 voksen og 3 barn som har brødskiver i matpakka.


#36

Maverick sa for siden:

Jeg har brødbakemaskin! (Som er anskaffet til gibortpris på Finn, så klart. :knegg: )

Lokal forskning viser seg at det er mye enklere å lage eltefritt brød i leirgryte faktisk. :jupp:


#37

My sa for siden:

Eller som våre mødre, fire brød inntil hverandre i den store ovnsskuffa. :nemlig:


#38

Maverick sa for siden:

Huh. Åssen gjør man det? :blond:


#39

Syrinx sa for siden:

Legg brødene ved siden av hverandre, smør med olje (tror vann også funker) mellom brødene.

Jeg gjorde det slik sist jeg bakte, var nostalgisk og fint. Og godt.


#40

Maverick sa for siden:

I langpanna liksom? Hvor lenge og hvor varmt steker man da?


#41

My sa for siden:

Ikke eltefritt, men fast, "gammeldags" brøddeig, som er såpass stor at den kan deles i fire emner, som rulles til pølser som er like lange som ovnsskuffa (altså den store langpanna som hører til ovnen), og legges inntil hverandre. Når de hever og steker så fyller de hele skuffa, og "smelter" litt sammen så de må brytes/skjæres fra hverandre. Blir lange og store brød. Både min mor og min svigermor har alltid bakt brød sånn, så jeg tenkte det var noe "alle" i den generasjonen (som gjerne har gått husmorskole) gjorde.

Tilfeldig bilde fra Internett

Vet ikke hvor lenge og hvor varmt, det lærte de sikkert på husmorskolen (så det står sikkert i den kokeboka fra Haugesund husmorskole, der står ALT). :knegg: Men kan høre.


#42

Hyacinth sa for siden:

Det er (kan være) ganske billig og sunt å ovnsstekte ulike grønnsaker i ovnen. Her kan man ta det man liker og det som er på tilbud. Mange vil nok tenke på det som et tilbehør, men jeg synes det kan funke som et måltid hvis man smuldrer litt feta på. Trenger ikke så mye. Godt med balsamico også (ikke at akkurat det er spesielt billig, da.) Vil man ha mer umami og proteiner, ha på bittelitt pølse, for eksempel.


#43

Syrinx sa for siden:

Langpanne ja. Tid og temp vet jeg ikke, tok det på innfall.


#44

Palmen sa for siden:

Om man planlegger middager ut i fra tilbud blir det gjerne rimelig.

Jeg bruker etilbudsavis-appen og har laget søk som jeg lagrer. Feks kjøttdeig - aktive tilbud - osloområdet. Det er ofte gode tilbud på mat nå rundt skolestart! Denne uka har du fels kyllinglår og kjøttdeig av svin til 50kr per kilo. Om man har mulighet til det — fyll opp fryseren med denslags.

Herregud, jeg er så husmor av den gamle skolen at jeg må le av meg selv.....0


#45

kamp sa for siden:

Hvilken butikk har kyllinglår?


#46

Libra sa for siden:

Vi er glad i mat som gir flere middager med variasjon over tema. Når det er svinebog på tilbud, bruker vi ha kjøtt i mørket ene dagen (stort sett søndager) og deretter skjærer jeg kjøttet i biter og har i brunsausrestene sammen med poteter kjøttpølse, gulrot og løk og voila en slags brun lapskaus. Samme med salt svinebog, restene i gryte med f.eks lapskaus blanding og pølse, litt kjøttbuljong+ litt maizena i krafta slik at det blir mer «stuing» Jeg skriver at jeg tar i pølse, det er i utgangspunktet fordi det stort sett er igjen for lite kjøtt til at det blir nok til en hel ny middag. Men synes også at det smaker godt.

Tomatsuppe serverer vi med egg og makaroni og bittelitt stekt kjøttdeig, (på oss tre bruker jeg knapt 100 g) Det er bare for å få litt salt. Restene blir til tomatgryte enten med restene av kjøttdeig eller med pølse, makaroni og ekstra løk. Eller så koker jeg godt inn, dropper makaronien, har i litt krydder f.eks , timian, rosmarin, bassilikum og bruker det som pizzasaus på pizzabunn alla 80-tallet. Det vil si skikkelig tykk bunn og store skorper,

Når jeg bruker kjøttpølse bruker jeg Rema sine Prima kjøttpølser.

Ellers synes jeg ting i brun eller hvitsaus metter mer. Vei ikke hvorfor. :vetikke: Men derfor har 80-tallsmaten fra mamma blitt med meg videre. Fiskekake i brun saus med makaronistuing, potet og gulrot. Samme variant med kjøttpølse. Jada - er klar over stivelse + stivelse :humre: men jeg er vokst opp med at makaroni nærmest har blitt brukt som grønnsak :knegg:

Kålstuing til kjøttkake i brunsaus gjør at middagen metter mer enn hvis vi bruker ertestuing.

Gratinerte pølser med brokkoli og blomkål. Bruker enten Rema sin pose, eller ferske grønnsaker, kommer an på hvordan prisene er. I tillegg har jeg i gulrot. Deler pølsene i grove biter og blander sammen med grønnsaker som jeg har forvellet eller kokt knapt møre og en hvitsaus/ostesaus og gratinerer det. Kan også ha i makaroni. Serveres med potet.

Når jeg finner høyrygg av okse eller annet grytekjøtt av okse på tilbud bruker jeg lage gulasj. Bruker veldig mye løk, sånn at etter lang koking blir det en mellomting mellom suppe og gryte. Kan evt spe med litt maizena hvis man ikke vil ha den som suppe. Dette er jo ikke hverdagsmiddag siden det skal koke lenge, men jeg lager alltid slik at vi har to middager. Da bruker jeg som oftest til sammen ca 7-800 kjøtt.


#47

Palmen sa for siden:

Coop prix har rå, frosne. Rema har grillede ferdige.


#48

Maverick sa for siden:

Frieriet står fortsatt, babe. :hjerter:


#49

Palmen sa for siden:

Du vet at jeg bakte brød med «tre brød i langpanna» (jeg liker de litt større) metoden for en drøy uke siden ja? :knegg:

Godt å vite at jeg har en fallback, babe. Hvor skal vi bo?


#50

Maverick sa for siden:

Hvor enn du vil!


#51

Neket sa for siden:

Kålstuing og makaronistuing er nesten det beste jeg vet. :hjerter: Og superbillig - hvertfall kålstuing på høsten når kål koster sånn en krone eller noe.

Omelett med rester i? Risengrynsgrøt?


#52

Sol sa for siden:

200 grader er fint, vil tippe 30-40 min avhengig av ovn. Jeg smører ofte tynt m olje og strør i mel når jeg baker i metallformer eller langpanne. Da løsner det bedre.


#53

ullmor sa for siden:

Brød i langpanne fikses enkel ved å legge bakepapir mellom brødene eller bare fylle formen med en litt flat deig som deles i ruter - minimalt med arbeid.

Kål-/fyllkornmakaroni-/pølsegrateng gir langvarig metthetsfølelse og er ganske billig, iallfall hvis du dropper gratineringen og heller strør brødrasp over (= bruke opp tørt brød).

Risengrynsgrøt er billig, gjerne med litt ekstra vann og havregryn i, evt byggryn.

Ovnsbakt pannekake med bacon i stedet for vanlige pannekaker.

Supper med byggryn i stedet for pasta.

Oppdelt kyllingfilet i stedet for hel kyllingfilet (eller annet kjøtt) kan du også spare penger på.

Og ikke minst å lage maten fra bunnen og bake selv.

Husk at ti-kroners tilbud ofte ikke er billigere, sjekk kilo-/literspris og sammenlign med butikkenes egne merker.


#54

Adrienne sa for siden:

Øyyyyy. Jeg har dibs på Palmen. :catfight:


#55

Maverick sa for siden:

Kan vi ikke dele? :leppe:


#56

Adrienne sa for siden:

Du kan få være den unge, pene elskerinnen? :jupp:


#57

Lhi-My sa for siden:

Jeg kjøper en pakke kjøttdeig, deler den i fire og bruker en del til en oppskrift som normalt sett krever 4-500 gram og legger resten i fryseren. Jeg sper på kjøttet med linser, som regel de i boks som er klare til bruk. En boks linser koster rundt en tier, og en fjerdedel kjøttdeig også ca 10 kr. Det gjør et måltid spaghetti bolognese feks ganske mye billigere og like mettende. Ofte kutter jeg kjøttet helt ut også, men jeg har et par i familien som mener middag uten kjøtt eller fisk ikke er middag, så da blir det slik. Ikke bare av økonomiske hensyn, men også fordi jeg mener vi kan spise litt mindre kjøtt.


#58

Maverick sa for siden:

Til deg eller Pælmis? Samma det forresten, je tek båe to, ittno’ knussel!


#59

Eia sa for siden:

Pasta carbonara, pasta med pesto, spansk omelett og tortillapizza er mine go-to-middager når lommeboka er slunken. Jeg følger også inspirert med på fattig student. :jupp:


#60

Tallulah sa for siden:

Tacokjøttdeig utblandet med sorte bønner er kjempegodt og veldig mektig. Ost er jo kjempedyrt, men er mulig å fryse, spesielt om den er revet. Coop har tilbud på norvegia innimellom. Rema har en rimelig gulost. Den er litt syrlig i smaken, men funker som tippkng på taco og sånn, syns jeg.

Har du too good to go-appen? Der kan du ofte hente poser med restemat fra dagligvarebutikker, bakerier og cafeer til en rimelig penge. Tips: mange legger kan dagens tilbud rett over midnatt så sitter du oppe kan du sikre deg noen godbiter som kan hentes På ettermiddagen/kvelden.


#61

Elise sa for siden:

Jeg har brukt too good to go-appen endel, og her er det beste hvis man kan få mat fra varmdisken på Meny. Da kan vi gjerne få to fulle middager for hele familien for 39 eller er det 49 kr. Men det varierer jo, siden konseptet er at man får det som er igjen etter dagens salg.


#62

Nextlife sa for siden:

Gratinert blomkål med et dryss stekt skinke, sopp og løk på. Gjerne godt brød til.

Nakkekoteletter er ofte rimelige og gir mye mat. Deles opp i mindre biter og ovnsstekte med masse grønnsaker.

Pasta med kremet saus.
Stek kyllingi små biter (jeg bruker ca.40-50g. per pers, gulrot i tynne staver, løk, paprika og masse blomkål i små buketter i panna, krydre godt med ønsket krydder, ha på vann til det knapt dekker, og la det surre i noen minutter. Ha i en liten fløte eller rømmeskvett og kok inn et minutt eller så. Serveres med pasta.

Sheperds pie, men bytt ut kjøttet med brune bønner. Ei finoppdelt pølse i gir god smak.

Tacosuppe, men bytt kjøttet med røde linser.


#63

LilleT sa for siden:

Et tips hvis man liker pannekaker er forresten å putte en boks linser i røra og stavmikse. Gir ingen smak, men pannekakene blir ikke like usunne, og de blir mye mektigere.


#64

Bloppy sa for siden:

Hva heter denne appen med mattilbud da?


#65

Libra sa for siden:

Jeg bruker en som heter mattilbud


#66

Pamina sa for siden:

10-kroners marked på Meny denne uken. En del greie tilbud.


#67

Strutsen sa for siden:

Jeg bruker å leke meg litt med kolonial.no. Ikke alltid jeg bestiller derfra, men det som er så fint er at oppskriftene er tilgjengelige - selv for de uten innlogging. I tillegg står pris per person oppført i oppskriften man finner. Basert på oppskriften så kan man handle ingrediensene en annen plass og få pris per person enda billigere.

Slik som denne oppskriften (som for øvrig er fantastisk god!). Den står oppført med ca. kr. 31,- per person (og er veldig mettende). Men man klarer garantert få det enda billigere om man handler kylling i billig-disken på Kiwi eller First Price-gulrot, eller dropper Parmesan og heller tar vanlig revet gulost.


#68

amylin sa for siden:

Et tips til pannekaker er å steke dem med løk og ost, da blir det mer mat og fortsatt rimelig siden du ikke trenger mange skivene med ost på en pannekake.

En pakke bacon, bruk en av de rimeligste, løk, en chili, litt krydder som pepper, noen dråper sitronsaft om du har, litt sukker, basilikum, en liten dæsj med balsamicoeddik om du har og en boks med hakkete tomater. Bland det sammen med en pakke billig pasta. Når jeg lager det har jeg til en femtenåring, en attenåring, kjæresten og meg i tillegg til noen rester til lunsj dagen etter.

Poteter og lag potetmos, spre ut i en form, hakk noen pølsebiter eller bruk noen kjøttrester, bruk de grønnsakene du har, purre, paprika, løk, sopp eller lignende og spre det inn med potetmosen i en form. Legg et tynt lag med ost på toppen og gratiner i ovnen. Bruker det ved rester.


#69

Palmen sa for siden:

På appstore finner jeg den som eTilbudsavis


#70

Candy Darling sa for siden:

Palmen! Er du en flokse? :dramaqueen: Eller hedger du?! :leppe:


#71

millact sa for siden:

Samme på Eurospar og Coop Mega.



#73

IzziCreo sa for siden:

Svinestek gir mye mat, og er ganske så rimelig spesielt hvis man finner det på tilbud. Stek den i en stekepose eller leirgryte og så har du nydelig base til saus. Får du ta i en ekstra stor så deler du opp restene og legger i sausen, samt poteter og gulrøtter og andre grønnsaker du liker og så har du deilig lapskaus restemiddag :jupp:


#74

GinaK sa for siden:

Fiskeboller er jo rimelig. Oppskrift står på, ihvertfall på den boksen som er grønn. Med poteter og gulrøtter.
Fiskekaker er vel også rimelig. Når vi har det så lager jeg alltid gurotstuing til, da blir det saus og gulrøtter i ett. Veldig enkelt.


#75

apan sa for siden:

Dette er veldig billig, men HI skriver at fisk ikke går.


#76

Ellisiv sa for siden:

Fattigmanns-peking-duck.

Tynne pannekaker uten sukker. Kyllingfilet skåret i tynne strimler, agurk og vårløk i tynne staver. Serveres med hoisin saus.

Det blir billig middag av det, for det går ikke så mye kylling, max en halv filet pr person. Det er en khempehit her i heimen. :)


#77

Pøblis sa for siden:

I dag laget jeg wok til meg av en gulrot, 1/3 squash, en løk, hvitløk, litt finkuttet kål og en bit stangselleri. Jeg strimlet alt på langs med en sånn skrelledings som lager strimler. jeg stekte bittelitt kylling (kanskje 70 gram?) hadde i litt rød currypaste og en halv boks kokosmelk - og kokte det i kanskje 10 minutter til alt var mørt. En slik wok kan jo bestå av mye grønnsaker, og når de er strimlet og kokt i curry/kokosmelk, så smaker det ganske bra. OG det er rimelig, særlig med mye gulrot og kål.


#78

zinatara sa for siden:

En ting som er greit å være obs på, iallefall på spar sine 10 kroners marked er at de ofte har pakker i mindre størrelser og det er ikke alltid tilbudet er så godt som det kan se ut. Så greit å sammenligne med produkter i vanlig størrelse. Men flott dersom man bare trenger litt.


#79

nokon sa for siden:

Den har skifta navn. ETilbudsavis er innscanna tilbudsavis frå dagligvarebutikkene. Eg pleier ofte sjekke den, for å sjå kva som er på tilbud dersom eg likevel passerer ein butikk (har f. eks. kombinasjonen Post i butikk og Meny, men der gjer eg ikkje storinnkjøp. Men hender dei har tilbud det er verdt å plukke med seg når eg er på posten).

Anbefaler også å kjøpe dyre ting på rema1000, og bruke Æ-appen. Då kan du velje å få 10% på dei dyraste tinga du kjøper.


#80

løve70 sa for siden:

:nemlig: Så kan man eventuelt supplere med nudler eller ris for å gjøre det enda rimelige (og etter arvingens mening bedre)


#81

Nenne sa for siden:

Vi har alltid pannekaker etter tomatsuppa og i suppa er det gjerne litt pasta også. Totalen blir bra.

Jeg vet du ikke var ute etter fisk, men prøver meg likevel med å foreslå denne her:

Legg en pose grønnsakblanding, Amerikansk for eksempel, i bunnen av en stor ildfast form. Skjær fisk (laks, torsk,sei, o.s.v.) i små terninger og legg over grønnsakene. Krydder og salt på fiskebitene. Lag en enkel hvit saus med fiskebuljong og krydder i for smak eller bruk pose med f.eks. Lofoten fiskesaus. Hell over grønnsaker og fisk og ha på litt ost til gratinering. 200 grader i en halv time mens potetene koker. Det er en fin måte å bruke opp litt osterester på, og lure i unger fisk.

Bondeomelett er også billig middag. Bruk rester av kokte poteter, og gjerne noen litt slappe grønnsaker fra kjøleskapet, ev. en pose frosne brekkbønner, en løk må til. Gjerne litt osterester her også. Skjær gjerne opp noen skiver med kjøttpålegg for litt kjøttsmak eller bruk skinkebiter eller liknende. Stek løken i litt smør og ha oppi grønnsakene. Visp sammen 6-8 egg med krydder, salt, vann eller melk og hell over. La det stå i panna under lokk på svak varme til det er helt stivnet. Skjær "kakestykker" og server med brød og salat.


#82

Maverick sa for siden:

Du også? :leppe:


#83

Maverick sa for siden:

Veldig fornøyd med muligheten til å få nøstet opp i trekant (eller er det firkant!)-dramaet med Palmen samtidig som det renner inn med god middagsinspo. :hjerter:


#84

Charlie sa for siden:

Tilbud, feks Toogoodtogo og 10-kronerstilbud, kan være bra, men kan også være dyrt. Toogoodtogo har jeg fulgt en stund. Nå står det i appen ca hva man sparer (det gjorde det ikke før), men prisen er ca 1/3 av vareverdi. Bakere har ofte et par brød, litt rundstykker og/ eller søtbakst, feks., i posen - det pleier å ligge på 39 eller 49 kroner avhengig av baker.

Men tilbudskneip fra First Price på Spar koster 7,90. Dvs da kan man få 4-5 brød for samme pris. Nå regner jeg uten videre med at tilbudsbrødet ikke har samme kvalitet, men er kriteriet økonomi er billigbrødet best. Slike billigbrød blir ofte fort tørre. Etter det jeg vet fra bransjen, er det vanlig at det da er brukt oppmalt brød i brødet. Det er på ingen måte farlig eller usunt, tvert i mot et gammelt husmortriks og bra for å redusere matsvinn. Men det passer best i en familie hvor det går endel brød, slik at det fort blir spist. I en liten husholdning med lite bruk av brød bør man være obs på det, og evt fryse ned.

For mat i Toogoodtogo som er serveringsklar (varmmat, fra kafeer) har jeg prøvd litt ulikt, men mitt inntrykk er ikke at det er konkurransedyktig på pris ifht å lage selv, om kriteriet er økonomi. Det er fordi utsalgsprisen er ganske høy, og da blir 1/3 et «godt tilbud» men ikke «billig mat». Men det kommer selvfølgelig også mye an på bedriften og på hvor rause de er med å fylle posen. Har bedrifter i nærheten jeg både foretrekker og skyr i så måte.

Handlet på 10-kroners i går. Feks er småpakkene med skivet ost billig ifht de store, fordi de bare koster 95 kr/ kg. Men blokkost på Rema, billigpakka (som jeg ofte må lete litt etter, den ligger alltid langt inni hylla, nesten så man lurer på om det er med vilje i min butikk) koster rundt 87/88 kr/ kg.

Viktig å se på kilopris. Feks kan en tilbudspølse være mindre enn en fullprispølse. Har også sett kidneybønner på 10-kronersmarked, som man vanligvis får for 7-8 kr. Så gode tilbud, men vær obs.


#85

Maverick sa for siden:

Too good to go er et utmerket rimelig alternativ til annen takeaway eller kosemat, og tidligere, med svært lite tid til rådighet, brukte jeg det en del.

Jeg handler vanligvis på kolonial.no og er ute av trening på å sjekke tilbud andre steder, bortsett fra de "går snart ut på dato"-tingene jeg sneier innom om jeg er innom en butikk. Men å fylle fryseren med billig kjøtt og kylling hadde vært no', jeg skal sjekke den derre etilbudsavisa og sende unge sterke sønner ut på handletur. :nemlig:


#86

Adrienne sa for siden:

Du får ta deg en tur til Sverige på harryhandling og hamstre kjøtt. Jeg har hørt at det er veldig økonomisk og smart akkurat nå. :nemlig:


#87

Pøblis sa for siden:

det er vel minst firkant, nå? :gruble:


#88

meisje sa for siden:

Denne uken selger de blomkål til 10 kr stk på Rema1000, kan gratineres , vanlig damping , veldig bra i ulike curryen.


#89

mammaugla sa for siden:

Denne blir litt intern :)
Sjekk tilbudene på coop extra på senteret. De er tydeligvis dumpingstasjon for å selge ut enkelte varer innimellom (de kan umulig være så dårlig i innkjøpsrutinene at det bare er deres egne varer). I kjøledisken ved melka er det mer eller mindre bestandig gode tilbud.
Ellers har de også en 40%-hylle med datovarer, der kan det også være mye, mandager og rett etter langhelg er best. Og da ikke bare dyre ting som likevel blir dyrt selv på tilbud, men også eget merke med billige kjøttkaker, kjøttdeig og kjøtt.
Hvis melkeforbruket er stort har de alltid 2 for 27 kr for Änglamark skummet/ekstra lettmelk.
Kneippbrødet er veldig billig og holder godt (ungene her spiser bare det, jeg har gitt opp å kjøpe annet)

Det er også greit å være Coop-medlem, noen kroner i bonus og stadig en eller annen kupong med tilbud/gratis produkt.

Og selv om dere er utpregede kjøttspisere kan jeg rapportere om at med tilvenning kan man begynne å like "ekle" ting som bønner, linser og slikt - jeg blir jo tvangsvegetarisert av eldste og har gått fra å synes det er fælt til å synes det begynner å bli godt. F.eks koker hun bønner med tacokrydder som vi bruker til tacoen - ok, jeg må ha litt kjøtt i tillegg, men det blir veldig mye mindre.


#90

Blå sa for siden:

Støtter meisje på den siste. Vi bruker nå mye kombinasjonen av blomkål og kikerter i indiske curryer og det er virkelig veldig godt.


#91

meisje sa for siden:

Ellers når det gjelder supper og gryter så tar jeg ofte inn havregryn, kiketmel, cottage cheese eller mandelmel(dyr ingrediens men for meg som er veggis sunn) for å gi supper mere hold. Jeg lager stort sett målstidssupper dvs en hovedgrønnsak og så lite vann som mulig for at det skal Mette mere. Man kan også drøye maten med quinoa og linser/bønner av ulike slag.

Om du har mulighet plukk bær og frys ned eller lag syltetøy av det, det er gratis.


#92

meisje sa for siden:

Hvis du skal lage kjøttkaker feks, så kan du drøye kjøttdeigen med løk, beter, paprika, erter, kikermel. Grønnsakene må være finhakkede eller purert for kamuflasje.


#93

millact sa for siden:

Det sies det er mye blåbær i år, store og fine.


#94

Charlie sa for siden:

Brødrester i kjøttkaker, kjøttboller osv. drøyer maten, men hovedårsaken til at man bør bruke det, er at resultatet blir saftigere.

www.dagbladet.no/tema/endelig-verdens-beste-kjottboller/64271918


#95

Strutsen sa for siden:

Sorry for å kuppe tråden din Mav (:sorry: ), men jeg ble så inspirert av alle forslagene her og mulighetene for å redusere matsvinn; kan man fryse ferske grønsaker? :blånn: Må man i såfall gjøre noe med de først? :blond:


#96

Maverick sa for siden:

Tråden er absolutt tilgjengelig for både kupping og avsporinger. :jupp:


#97

frukt sa for siden:

Man bør vel forvelle de tror jeg, men jeg gidder aldri det. : lat:


#98

nokon sa for siden:

Det er litt forskjell på grønnsaker, så anbefaler å slå opp den enkelte.

Eg kjøper store poser med frosne grønnsaker på obs eller Iceland. Då tar eg bare opp den mengden eg skal ha, når eg lager mat, og oppbevarer resten i ziplockpose.


#99

Strutsen sa for siden:

Finnes det en bra side å slå opp dette på? Vanligvis kjøper jeg frosne grønsaker, men så er det av og til jeg kjøper grønsaker jeg ikke finner i frossen versjon. Da hadde det vært greit å kunne fryse ned restene. Eller når man glemmer at man har kjøpt disse grønsakene og og plutselig oppdager de i kjøleskap nr. 2 og må skynde seg å bruke de/gjøre noe med de. :sparke:


#100

Miss Norway sa for siden:

Hæææææhhh??!!! :hylgrine:

Du kan ikke BÅDE ha kone og samboer, Palmen. Det burde du vite!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.