Jeg mener å huske at jeg en gang har lest et triks for å få bløtet tørkede bønner fort (hvis man har glemt å legge de i vann kvelden før). Det var noe med å koke litt uten bløtlegging først, og deretter la dem stå i bløt. Da trengte man ikke så lang bløtleggingstid.
Noen som kjenner til dette, som kan gi meg trikset fort fort fort?
Glemmer du å legge belgfruktene i vann i forveien, kan du redusere bløtleggingen til 1-2 timer ved å helle over kokende vann så det dekker bønnenen og så koke dem litt lenger enn de i utganspunktet skulle.
Et annet tips (til senere, feks) er å koke opp en diger haug på samme tid, og så fryse ned i porsjonsposer. Jeg gjør alltid det med kikerter. Koker opp en hel svær gryte en dag, lar det avkjøles og så veier jeg opp 200 gram som jeg legger i fryseposer. Hele fryseren er full nå.