Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kamala Harris! Vad tycks?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg wr begeistret, men tror jeg har litt overfladisk kunnskap om henne.

Hva syns FP?

(Visepresidentkandidat, altså)


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg vet veldig lite om henne. Men ingen antipatier.


#3

Gaia sa for siden:

Jeg har regnet med at det skulle bli henne, og tenker det er bra. Hvis Biden vinner valget, tipper jeg hun ender opp med å ta over som President i løpet av perioden hans, siden han jo ikke virker direkte stødig sånn helsemessig.

Jeg er spent på om det er et tospann som er bra nok til å dra seieren i havn.


#4

IzziCreo sa for siden:

De talene jeg har hørt av henne har vært veldig gode, og jeg mener hun gjorde en svært god figur under høringsrundene rundt Brett Kavanaugh (tror i hvert fall det var henne). Men jeg har ikke dyptgående kjennskap til henne.


#5

Pappalille sa for siden:

Jeg tror det er lurt både taktisk og praktisk. Jeg er begeistret og har håpet han skulle velge henne.


#6

Blondie sa for siden:

Jeg tror det er et lurt og trygt valg, jeg tror det øker gamle Bidens sjanser. Hun er litt mer venstreorientert også, det mener jo jeg at amerikansk politikk har godt av.


#7

Strå sa for siden:

Jeg tror det er et bra valg. Etter hvert håper jeg at jeg får lest mer om henne. Dessuten satser jeg på at FP skal fore meg med det jeg ikke finner ut på egen hånd. Jepp. :nikker:


#8

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd. Tror hun er ekstremt kapabel (både som VP og president, om det skulle bli behov for det, noe det fort kan bli). Og jeg er faktisk litt rørt. Kvinne med minoritetsbakgrunn som VP-kandidat, det er en stor dag!


#9

IzziCreo sa for siden:

Absolutt!


#10

Malama sa for siden:

Vet altfor lite om henne. Men det lille jeg vet støttet opp om at jeg sybes det virker som et bra valg


#11

Blondie sa for siden:

Aftenpodden kom med en episode om henne i natt.


#12

Blå sa for siden:

Jeg innrømmer at jeg fremdeles er litt lei meg for at det ikke ble Elisabeth Warren. Jeg likte henne så godt.

Men, når det er sagt, så tror jeg at Harris er en god kandidat. Og mer sentrumsorientert enn Warren. Det er kanskje bra i dette valget.

Jeg krysser i hvert fall fingrene. De må vinne.


#13

Tjorven sa for siden:

:sukk: Jeg synes demokratene har en mer egnet visepresidentkandidat enn presidentkandidat. Samtidig som jeg innser at det trengs en hvit, heterofil mann for å slå Donald Trump.


#14

Heilo sa for siden:

Jeg tror Harris var det helt opplagte valget av mange årsaker. Det bekymrer kanskje litt at hun gjorde det såpass dårlig i nominasjonsvalget, og hun er politisk sett en mindre spennende kandidat enn Warren, men jeg tror at hun sammen med Biden utgjør en bred og troverdig koalisjon i sentrum av det demokratiske partiet og forhåpentligvis også i et stort nok sentrum av den amerikanske velgermassen sånn at man får en solid og overbevisende valgseier i november. Og en så fredelig maktovergang som mulig. Håper jeg.

En President Harris tror jeg vil være en kompetent og overbevisende amerikansk president med en ikke spesielt progressiv profil. Det at ingen trenger å tvile på at hun kan overta fra dag 1 er absolutt et pluss.


#15

Drømmedama sa for siden:

Sikkert er godt valg for Joe Biden. Måtte det hjelpe ham til å vinne valget! Jeg er helt greit fornøyd. Men hun er ikke Elizabeth Warren. Og jeg er Warren-fan.


#16

Gaia sa for siden:

Neida, hun er ikke Elizabeth Warren eller Bernie Sanders. Men USA er ikke moden for noen av dem, dessverre. De må ha kandidater som kan få over de mer "moderate" Trump-velgerne og de er livredde kandidater som oppleves som for radikale (eller som driver med Høyrepolitikk, som det jo er. :knegg: ) USA er altså så dustete konservativt på en del områder (og crazyliberalt på områder hvor det overhodet ikke er grunn til å åpne opp, slik som våpenpolitikk).


#17

Nenne sa for siden:

Trump liker henne i hvert fall ikke! Så det tenker jeg er kvalitetstegn nok jeg. :knegg:

Fra spøk til alvor; hun var veldig tydelig i Senatet under utspørringen av Brett Kavanaugh, så hun har bein i nesa i hvert fall.


#18

Madicken sa for siden:

Smart og bra valg, jeg er begeistret! :riktig:


#19

nolo sa for siden:

Hun var en av favorittene mine i nominasjonskampen, så jeg er happy. Jeg tror det er et ypperlig valg, for selv om jeg har stor sans for Warren, så trenger vi ikke to pensjonister i Det Hvite Hus.



#21

Tallulah sa for siden:

Hold av 7. oktober. Da møter hun Mike Pence til debatt.


#22

Milfrid sa for siden:

Får han lov av kona til å møte en dame da! :fjaser:

Greit med en kvinne som ikke er hvit og nærmer seg pensjonistalderen. Jeg begriper ikke hvorfor man valgte Biden som kandidat. Han er jo hauggammel.

Jeg er styggredd for at de velger Trump en gang til. Og nesten enda mer redd for hva som skjer om han taper. Sinte hillbillyer med våpen. :skremt:


#23

Polyanna sa for siden:

Hun bør jo vaske gulvet med ham bør hun ikke? Men så må hun passe seg, da, for ingen liker jo en altfor sinna dame. :snill:

Og så er hun kanskje ikke svart "nok" for de som virkelig kjenner på rasismen i USA? Jeg tror en del "etterkommere etter slaver" føler at for å komme gjennom nåløyet som svart, så kan man ikke være svart som dem, det må være noe annet. Som Obama, som hadde ikke-amerikansk afrikansk far, og vokste opp hos sin veldig hvite mor i et veldig hvitt hjem, eller altså Kamala Harris, som er relativt lys, med indisk-amerikansk mor (forsker) og jamaicansk far (økonomiprofessor).

Og som gajamor sier, hun får mye kritikk for å ha satt mange svarte, unge menn i fengsel i sin tid. :vetikke:


#24

Tallulah sa for siden:

Samtidig, så er det veldig vanskelig for de som virkelig er svarte (utseendemessig) å også få støtte blant svarte. Og enda verre for veldig mørke damer, enn for veldig mørke menn.


#25

Polyanna sa for siden:

Ja, det er tøft, det der. Snakk om å havne i en skvis. :gal:

Jeg tror Michelle Obama har gjort MASSE på det området. Hun ER etterkommer etter slaver, veldig mørk, og har i tillegg begynt å ha håret naturlig! Men så. utrolig. langt igjen!


#26

Tallulah sa for siden:

Biden og Harris møter pressen live nå, NRK.


#27

Pøblis sa for siden:

Og Biden er MYE mer sammenhengende enn Trump. Dement, my ass. :ekspert: :nemlig:


#28

Tallulah sa for siden:

Ja, syns det var en fin tale. :nikker: Nå har vi jo ikke så høye standarder lenger, da. :knegg:


#29

Tallulah sa for siden:

Men tenk at det er nødvendig av en visepresidentkandidat å nedtone engasjementet sitt og forsikre om at det er viktigst for henne å være mor.


#30

Blondie sa for siden:

Klart, men hun er jo en dame. Han føler seg truet av det meste, tross alt.

Bare trist. At hun blir kritisert for å være for ambisiøst er bare helt ... 50-tallet! Selvsagt er hun det, hun går for føkkings visepresidentembetet i USA. :dåne:


#31

Teofelia sa for siden:

For presidentembedet, faktisk. Det var det hun ville først. Selvsagt er hun ambisiøs. Noe annet ville jo vært helt krise for en toppolitiker. :himle:

Jeg tror hun er et godt og trygt valg. Personlig heiet jeg også på Warren, men jeg har mer tro på Harris. Også er jeg usikker på hvor stor betydning en visepresident har for valgresultatet, egentlig. (Bortsett fra i Sarah Palins tilfelle, der jeg tror det var en avgjørende tabbe.)


#32

Gaia sa for siden:

Iom at Biden er såpass gammel, så tror jeg det er helt avgjørende hvem han valgte som VP. Biden er avgjørende for å trekke de som syns det er trygt, ikke skummelt, å stemme på en gæmlis med en fot i graven, bare fordi han er hvit, rik mann. Og VPen hans er avgjørende for å trekke stemmer fra de som ønsker ledere som både vil noe og gjør noe.

Eller som en kompis av broren min skrev på Instagram: "Bare innrøm det, med den VP-kandidaten håper du at Biden vinner valget og dør rett etterpå." :knegg:


#33

Teofelia sa for siden:

Gaia, det virker fornuftig.

Og ja. :knegg:



#35

Blondie sa for siden:

Poeng, Gaia. :knegg:


#36

Pamina sa for siden:

Dyktig dame, en familievenn i Statene jobbet under henne i LA da hun var sjef for statsadvokatene. Hun beskriver henne som faglig dyktig og sosialt oppegående og med en veldig god ryggrad. Smart valg, tenker jeg.


#37

Polyanna sa for siden:

For første gang på lenge tenker jeg at alt kanskje ikke MÅ gå til helvete.


#38

Strutsen sa for siden:

Ja, han er bare sååå scharmerende når han (igjen og igjen og igjen) sammenligner Kamala Harris med Pocahontas når han skulle beskrive hva han syntes på pressekonferansen i går. :snill: / :dåne:


#39

Nenne sa for siden:

Pochahontas? :confused: Var det ikke det han kalte Warren da?


#40

celebelen sa for siden:

Jeg så en kommentar om at valget av visepresidentkandidat ikke kan vinne valget for presidentkandidaten, men det kan ødelegge det. Og Palin er vel et typisk eksempel på det siste.


#41

Galathea sa for siden:

Ja, hva er det med Pochahontas, hvem er det han har kalt Pochahontas tidligere?


#42

Strutsen sa for siden:

Jo, og nå igjen Harris. :himle: Harris er "nastier than Pochahontas".


#43

Tallulah sa for siden:

Ah, så han mener egentlig nastier than Warren.


#44

Strå sa for siden:

Sannsynligvis er det det han mener. Ikke aner jeg hva som er galt med Pocahontas.


#45

Polyanna sa for siden:

Brun.


#46

Strå sa for siden:

Men det er vel bare sant for sør-amerikanere og ikke for så mange av nord-amerikansk slekt, er det ikke? Og uansett inni granskauen irrelevant. I min verden. DT er alien.


#47

m^2 sa for siden:

Jeg synes det virker som et godt valg! Men vi er jo så liberale her i Norge at...og folkedypet i USA er dypt. Det er jo helt umulig synes jeg å forstå logikken i at de velger som de gjør (Dvs valgte som de gjorde).

Nå er jo birtherism-erne ute igjen; hun er jo ikke "ordentlig" svart (hun stammer ikke fra afrikanske slaver i USA), hun er vel ikke "ordentlig" amerikansk (foreldre fra india og jamaica), hun har "satt svarte fedre i fengsel og splittet opp familier" (hun har jobbet i påtalemyndigheten så, eh, ja dem og).
Jeg blir så matt av hvor slemme, som er den veldig barnslige måten å si det på, man er mot hverandre i valgkampen der borte. Og hvor domme så mange virker i sine uttalelser. Jeg har rett og slett gitt meg selv facebook- og twitternekt når det gjelder den amerikanske avstemningen nå.

Men uansett da, når det gjelder farge og opphav og "hva man egentlig er", her var en informativ artikkel.


#48

Strutsen sa for siden:

Det er nok svært få som klarer helt å skjønne hva som foregår i hodet på Trump'ern og hvorfor han bruker Pocahontas, men at det er et rasistisk sleivspark han synes det er gøy å bruke, er det nok dessverre ingen tvil om. :gal:


#49

Maverick sa for siden:

Pocahontas-greia kom da Warren på et tidspunkt ble kritisert for å forsøke å slå i overkant mye politisk mynt på hennes aner fra den amerikanske urbefolkningen. Det ble kommentert fra flere leire at hun nok påberopte seg en sterkere tilknytning enn hun egentlig hadde. Det er altså da i utgangspunktet ikke ment som en rasistisk slur, men en sarkasme.

Nå har en av Trumps rådgivere lagt seg ut med Marge Simpson, og det synes jeg er lovende. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.