Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte bytter dere sofa?

#1

Drømmedama sa for siden:

Hvor lenge har dere hatt den sofaen dere har nå? Og hva med den forrige? Hva er egentlig gjennomsnittlig levetid for Fp-sofaer?


#2

Millen sa for siden:

Vi kjøpte vår rundt 2000/2001 og har den ennå.


#3

star sa for siden:

Den ene kjøpte vi da vi solgte leiligheten i 2008. Den er favoritten til alle, men den er blitt litt slarkete. Er en 2-seter.
Så kjøpte jeg en til i 2011.

X har sofaen vi kjøpte i 2003 enda.


#4

dharma sa for siden:

I 2006 tror jeg vi kjøpte den vi har nå, måtte kjøpe ny da den forrige ble skadet i brann. Før det var det bare arvesofaer.
Ja, og så har vi to som vi kjøpte for ca åtte år siden, de ser mye slitnere ut enn den gamle.


#5

sindrome sa for siden:

Sofa nr 1 må ha blitt et par tre år tror jeg. Husker ikke hva som skjedde med den da vi kjøpte ny, men antagelig ble den solgt på finn.

Sofa nr 2 varte i 11 år og tre barn og ble gitt bort gratis på finn.no. Den var såpass stor at jeg bare ville bli kvitt den og tenkte det var enkleste måte.

Sofa nr 3 var brukt og er fremdeles i huset, 4 år etter. Den er sikkert 15+ år gammel.

Sofa nr 4 er 3 år og still going strong.


#6

annemede sa for siden:

Den vi byttet ut i fjor, arvet vi fra svigers, som kjøpte den på 70-tallet.
Den andre kjøpte vi i 2006, og har byttet føtter på den, da de knakk. Utenom det er den egentlig helt OK.


#7

Tjorven sa for siden:

Vi har flyttet hvert 5. år, og den gamle sofaen har aldri "passet inn i" den nye leiligheten.

Sist gang vi flyttet, så ble sofaen for stor for "voksenstua", men passet fint inn i "ungdomsstua". Og siden vi utvidet vi med en stue i forhold til forrige bolig, så det ble et annet rom som måtte få ny sofa enn vi først hadde tenkt.

Så sofa oppe og spisestuesofaen ble begge innkjøpt i 2013 (etter å ha flyttet sommeren 2013) og så er sofaen jeg sitter i til daglig innkjøpt i 2018 (etter å ha flyttet sommeren 2018).

Planen nå er at vi skal bo her til siste unge flytter hjemmefra. Det skal etter planen skje om 6 år. Så de sofaene vi har nå er tenkt å vare til det.

Vi har solgt alle sofaer vi har kvittet oss med på finn.no og fått priser jeg har vært veldig fornøyd med.


#8

Plingo sa for siden:

Vi kjøpte vår første sofa i 2005 når vi kjøpte vårt første hus sammen, det er en 3 pluss 2 seter som er med oss ennå (men burde nok vært kastet ut snart, men den er ikke hovedsofaen lenger). Sofaen vi bruker daglig er fra vi flytter i nytt hus i 2014, den har sine flekker etter 2015 og 2019 barna, men må holde ut litt til så minsten ikke søler så mye lenger.


#9

Tallulah sa for siden:

Den første sofaen jeg eide var et loppiskjøp fra 30-tallet. Den hadde jeg i fem år, før jeg arvet en sofa fra 50-tallet. Den hadde jeg i rundt tre år, før den brakk i en flytting. Så kjøpte Høvdingen og jeg vår første nye sofa i 2001. Den hadde vi i over 10-12 år, og var på ingen måte utslitt, men 2,5-seter ble litt for lite for familien. Da lå vi stablet i høyden når vi så film. :knegg: Vi solgte den på Finn.

Så da kjøpte vi ny sofa fra Bolia for kanskje 5 år siden? Det er den dyreste sofaen vi har kjøpt, og desidert den av dårligst kvalitet. Men ser jo for meg at den skal holde i noen 10-år til, altså. Det er en veldig klassiske loungesofa (Orlando, fra Bolia) i grå ull. Går ut i fra at trekket vil gå før sofaen, men da får vi trekke den om.


#10

tink sa for siden:

Sofa nr 1 arvet vi etter mannens mormor da vi flyttet sammen i 2001 (den var nok fra 1950-tallet). Den ble byttet med ny, større arvesofa da vi flyttet i 2004.
Sofa nr 2 - arvesofa fra ca 2000 hadde vi i 4 år til vi kjøpte eget hus.
Sofa nr 3 ble kjøpt i 2008, lever fortsatt, men er moden for utskifting nå da den er stor og sliten etter 12 år med hardt familieliv bak seg.


#11

Toffskij sa for siden:

Vi har faktisk bare kjøpt to sofaer – vi startet voksenlivet med et par allerede velbrukte arvesofaer som vi hadde i 6 år.. Den første kjøpesofaen (Strömstad fra IKEA) elsket vi, så den fikk nytt trekk da det gikk hull på det første, og vi fikk den vel til å vare i over ti år. Den andre (Norsborg fra IKEA) elsker vi virkelig ikke, og nå som trekket har blitt temmelig slitt etter 6–7 år, vurderer vi å anskaffe sofa v.3.


#12

Linella sa for siden:

Vår forrige sofa kjøpte vi i 1999. Vi kjøpte den før vi fikk barn og hadde etter hvert behov for en større sofa, men den var fortsatt fin da vi kjøpte ny for ca 5 år siden. Den vi har nå har ikke holdt seg like godt, delvis pga at vi har fått katt som ikke klarer å holde klørne unna den, men putene har heller ikke samme kvalitet.


#13

Polyanna sa for siden:

Vi har stort hus og mange sofaer, de fleste kjøpt brukt oppigjennom. Vi har hittil bare kvittet oss med fire sofaer på de 20 årene vi har hatt felles bolig (og har 6 andre sofaer i huset, som står der nå...):

  • En rød-gul-grønnrutete sovesofa mannen hadde med inn i heimen, og som fikk leve ganske mange år som gjesteseng før den røk, da den ikke var det vi trengte mer. Gikk på Finn. Total levetid hos ham/oss kanskje 15 år?
  • En brun skinnsofa som rett og slett var et bomkjøp. Jeg hadde fått for meg at vi trengte skinnsofa med barn, så et "fornuftkjøp" som aldri ble helt hjertelig og heller ikke møtte behovet etter hvert. Den fikk vel bo hos oss i 12-13 år, de siste på kjellestua, før den ble gitt bort på Finn
  • En brun ikea-sofa som jeg var sikker på at jeg skulle bli lei av fort, men som jeg virkelig BRUKTE OPP, de siste årene på TV-stua, før den til slutt var helt nedsarvet og ble kastet. Den ble vel 25 år, minst.
  • En "dobbelt" sofa/binge som jeg kjøpte brukt her inn og var VELDIG glad i - jeg tror vi hadde den i 10 år, og solgte den videre på Finn. Men den ga rett og slett ikke nok sitteplasser

Vi endrer bruk av rom i huset over tid, så å ha samme sofa i 20 år i samme rom vil rett og slett ikke skje, selv om jeg skulle elsket den. Så jeg kjøper og selger på Finn, for jeg kan ikke forsvare for meg selv å bruke 20 - 30 000 på et møbel som jeg så vil ommøblere bort noen år etterpå. Det ville låst meg altfor mye. Og man får jo nesten ingenting for brukte sofaer/flip side: Man får FINE sofaer for en slikk og ingenting på Finn.

De sofaene som står i huset nå er:

  • En sjeselongsag i allrommet. 12-15 år gammel, skal få leve lenge enda. Den har aldri blitt flyttet rundt på, faktisk, og ble til og med kjøpt ny!
  • En modulsofa fra Ikea i stua. Den stod i den lille TV-stua før, så da vi flyttet den inn som stor god-sofa i stua i fjor, så trengte jeg flere moduler, som jeg fant på Finn og spedde på med. Vi startet vel på den for 10 år siden eller noe, minst. Den er utgått fra Ikea, men det kjøpes og selges mange moduler på Finn, jeg tror vi er flere som bruker den som et sånt fleksibelt møbel som vi øker og reduserer størrelsen på. :humre:
  • En Friheten sovesofa på spill-/gjesterom 2. Kjøpt på Finn i fjor.
  • En kjempeflott hjørnesofa i kjellerstuen/gjesterom 1. Kjøpt på Finn i fjor, da vi pusset opp kjellerstuen. Fungerer også som ekstraseng for evnt. barn i gjesterommet (som har en dobbeltseng)
  • En 2-seters sovesofa på rommene til hvert av de eldste barna. En kjøpt ny, en brukt, begge i fjor, da vi pusset opp rommene deres.

(Dere skjønner kanskje at jeg ikke har et veldig stilrent hus. :humre: )


#14

LaBanga sa for siden:

De to treseterne mine ble kjøpt i forrige århundre, 1999. BB&Italia kjøpt på Verket interiør i grå, som var veldig ny og hipp farge da. Nå har jo nesten alle grå sofa. Jeg har lenge tenkt at jeg vil trekke dem om i en annen farge, men stoffet har holdt seg veldig godt. Nå ser jeg derimot at det begynner å bli ganske slitt, så da er det på tide tror jeg. Er veldig fornøyd med formen og størrelsen, og tenker også miljø og å støtte lokale håndverkere når jeg vil trekke om enn å kjøpe ny. Spørs nemlig om jeg får solgt den brukt.


#15

C3PO sa for siden:

Jeg har vært med på å kjøpe 2 sofaer.

Mannen min hadde allerede sofa da vi ble sammen, så den brukte vi i det første huset. Vi kjøpte ny sofa for 16 år siden da vi flyttet i nåværende bolig - og den holdt i 10 år.

Vi kjøpte ny for 6 år siden da vi pusset opp. Men den ble for ubehagelig for meg i vinter, da den førte til at jeg begynte å genere blått lyn fra fingrene og voldsomme elektriske støt, så nå sparer til ny sofa i ull i håp om å unngå det samme igjen.


#16

meisje sa for siden:

Vår første sofa var et bomkjøp i 1994. Den ble satt på gjesterommet i 1999 når vi kjøpte en italiensk skinnsofa 2,5 seter. Sofa nr 2 har fått platina, men er fortsatt i daglig bruk i allrommet vårt. Sofa nr 1 ble gitt bort på finn for 6-7 år siden. Sofa nr 3 kjøpte vi i 2019, til tv stuen, en gedigen hjørneløsning med mange sitteplasser, den er i stoff så spent på hvor lenge den vil holde. Sofa nr 4 er til det ene gutterommet og ble anskaffet på finn for 500 kr, også i 2019.

Kan ellers bemerke at spisestuestolene vi kjøpte på loppis i 1994, ble pensjonert nå i sommer, det beste kjøpet jeg noensinne har gjort. Jeg har satt stolene i garasjen, lurer på å få dem fikset opp hos en møbeltapetserer, de er både fine og veldig gode å sitte i.


#17

millact sa for siden:

Den vi har nå ble bestilt da vi flyttet fra Rogaland til Agder, 2013. Den gamle overtok min eksmann til sin kjellerstue; var en del flekker og jeg så det ikke fornuftig å bruke penger på dyrt flyttebyrå når vi flyttet 250 km bort.


#18

Myria sa for siden:

Sofa 1. Dette er en hjørnesofa som mannen hadde da vi traff hverandre. Den var vel 2-3 år gammel og vi hadde den i stua i 8 år til før den ble degradert til kjellerstua da vi flyttet hit vi bor nå. Der levde den videre 5-6 år før vi gav den bort på Finn og kjøpte ny til kjellerstua. Da den til slutt forlot huset vårt var den altså minst 15 år gammel.
Sofa 2 og 3: Da sofa 1 ble degradert til kjellerstua måtte vi ha ny til hovedstua. Vi gikk over til to sofaer framfor hjørnesofa, og disse hadde vi i 11 år før vi kjøpte nye. De gamle ble gitt bort på Finn.
Sofa 3 og 4: De kjøpte vi for 2-3 år siden og har fremdeles.


#19

Blå sa for siden:

Vi startet med arvesofaer.

Den første nye sofaen kjøpte vi for bryllupspenger da vi giftet oss i 1997. Den ble byttet ut for to år siden. Og da var den så slitt at den ble kastet.

Nå har vi to sofaer, begge fra Ikea. Den eldste ble kjøpt da vi flyttet inn i huset her i 2007 og jeg ser ikke for meg at den skal skiftes ut med det første.


#20

Bluen sa for siden:

Vår første sofa var en rød Stompa-sak som mannen hadde fått i konfirmasjonsgave. :knegg: Den stammer dermed fra 1987, mens vi brukte den i årene 1996-2000. Da kjøpte vi en hjørnesofa i furu som vi hadde til 2010, da vi godt og vel hadde flyttet inn i nytt og mye større hus. Den store, grønne modulsofaen har vi dermed hatt i ti år. Den er overmoden for en rens, men ikke for å byttes ut.


#21

Timar sa for siden:

Vi har to store sofaer i huset vårt, og ingen av dem passer egentlig inn. Men vi kjøper visst ikke nye sofa når vi har noe vi faktisk kan sitte på.

Sofa 1 er fra første leilighetskjøp i 2006.
Sofa 2 er kjøpt til huset, men hovedkriteriet var at den fantes på lager så det ikke var lang bestillingstid. :humre:

Jeg vil egentlig kvitte meg med sofa 2, bruke sofa 1 der sofa 2 står og så anskaffe (nytt eller brukt) en ny sofa, men det krever så mye enighet at vi nok aldri kommer dit..


#22

Selma sa for siden:

Vi kjøpte ny sofa i vinter i forbindelse med oppussing av stua. Den gamle sofaen ble solgt på Finn etter å ha gjort nytte for seg hos oss i 8-9 år sånn cirka


#23

My sa for siden:

Sofaen vi har nå ble kjøpt på Bolia i 2006. Den er snart moden for utskifting, stoffet er ganske slitt. Så kanskje ikke den beste kvaliteten.


#24

frukt sa for siden:

Aner ikke hvor mange sofaer jeg har hatt, mer enn 10 tror jeg. Den jeg har nå kjøpte jeg ny i 2017, og den blir nok byttet ut neste gang jeg flytter. Har flyttet mye, og byttet både mann og sofa en del ganger.


#25

My sa for siden:

:knegg:

#26

frukt sa for siden:

Har heldigvis hatt færre menn enn sofaer. :glis:


#27

Malama sa for siden:

Den første, en billig sovesofa fra IKEA som også fungerte som gjesteseng ble kjøpt da vi flyttet i vår første leilighet sammen i 2002.

Utvidet med to arvesofser (2+3 seter) da vi flyttet i 2006, og på et tidspunkt en sovesofa til fra IKEA.

To nye sofaer, hjørnesofaer, kjøpt for... Ca 5-6 år siden

De beholder vi. Den nyeste sovesofaen har mellomste, den eldste er ikke i bruk men finnes, og 2 swtern av den gamle arvesofaen står på loftet, 3 seter har noen andre arvet videre.


#28

Lhi-My sa for siden:

Jeg har kjøpt en ny sofa i hele mitt liv og den varte i seks år før stoffet var utslitt og noe av skroget knekt. Billig, dårlig sofa kombinert med tre småbarn og katt. Før og etter det har vi kun hatt sofaer vi har fått eller kjøpt veldig billig. De siste 6-7 årene har vi i den ene stuen hatt en arvet sofa som ble kjøpt tidlig på 2000-tallet av forrige eier og adoptert av oss når de skulle flytte. Den er hel og grei fortsatt og vi har ingen planer om å bytte den ut.

I den andre stuen står det et sett med sofa og to kjempestore lenestoler fra 1940-tallet, kjøpt for 50 kroner for snart 20 år siden. Det er så tungt at vi nok ikke gidder å flytte det før det ramler sammen og det blir nok ikke i dette tiåret! Både stoff, treverk, fjærer og stopping er i fin stand selv med mye bruk.

Det viktigste kriteriet for meg er funksjon. Er sofaen god å sitte i, holdbar og noenlunde hel, så ser jeg ingen grunn til å bytte den ut.


#29

Erica sa for siden:

Sofa nr 1 kjøpte vi i 1994, og hadde den til 2001. Den ble solgt, vi flytta og den passet ikke inn.
Sofa nr 2 kjøpte vi i 2001, og hadde til 2011. Ble gitt bort til en bruktbutikk.
Sofa nr 3 kjøpte vi i 2011 og hadde til 2017. Ble solgt videre for en billig penge.
Sofa nr 4 kjøpte vi i 2017. Det verste er at jeg syns ikke den er så veldig god, men kan nesten ikke bytte den allerede.

Mannen syns vi bytter for ofte, da bare viser jeg til bilbyttene vi har i denne familien, da blir det stilt, hehe.


#30

Pasta sa for siden:

Kjøpte en billig hjørnesofa fra Skeidar i 2011 da jeg ble separert.
Den er veldig sliten i både stoffet og fyllet, og jeg gleder meg veldig til å kaste den hvis/når vi kjøper hus.


#31

maggypop sa for siden:

Vi er på sofa nr. 2, kjøpt i 2013. Den har blitt ganske så nuppete etterhvert, så jeg har lyst til å bytte den ut. Men det sitter langt inne.
Den forrige sofa(grupp)en hadde vi i 8 år. Da hadde trekket på 2-seteren blitt helt falmet, så vi ga bort på finn.


#32

Pelen sa for siden:

Hovedsofaene vi har hjemme er nok 23-24 år gamle. De holder seg godt enda, både stoff og stil. Det var et godt valg. Når vi forhåpningsfullt flytter om ikke alt for mange år så kan det være at Herremannen arver dem.


#33

liefje sa for siden:

Vi kjøpte i 1997 som vi byttet i 2016. Det var en dyr Minotti designsofa og vi fikk solgt den gamle til relativt bra pris på finn.


#34

Serafin sa for siden:

Veldig lenge siden jeg har kjøpt egen sofa, arve-gods bruker å ende opp her. ler

Vi hadde en liten sofa med sjeselong da vi flyttet hit i 2009, ettersom det var hva vi hadde plass til i Oslo. Den ble fort liten, så gjetter vi kjøpte en skinnsofa da?

Hadde en arvesofa fra mamma og pappa en periode, men tøy funket dårlig med ungene, så kom det enda en arvesofa fra de, den står nå i "barnekroken" på stua, det er skinnsofa. Også flyttet broren min, og han hadde ikke plass til sin sofa lenger, så den sto i kjelleren her i 2 år, før jeg kom på å flytte den opp. Og det blir nok lenge, for det er en skikkelig sofa som holder.


#35

Nenne sa for siden:

Vi har en salong (3+2+1) fra 2000, den beholder vi nok en god stund ennå, jeg skal bare reparere litt på to armlener.

En hjørnesofa i kjellerstua fra omkring 2006, den måtte vi fikse en ødelagt fjær i, men nå er den helt OK igjen. Litt stygg på det ene armlenet, men der henger det et pledd over og så går det fint.

En sovesofa i gjesterom/kontor/TV-kroken for de voksne fra 2008. Den er like fin.

Vi hadde en sovesofa i kjellerstua som vi kjøpte i 1999. Den måtte vi reklamere på stoffet på to ganger, for den ble helt utslitt. I 2006 vurderte vi omtrekking, men det ble billigere med ny sofa og siden den i utgangspunktet var ganske billig, var vi ikke villige til å legge så mye penger i noe vi ikke trodde ville holde i mange år, så den ble byttet ut.

Fra 1995 til 2000 hadde jeg en brukt sofa som jeg trakk om selv. Den var greit, men fikk ikke være med videre på flyttelasset da vi kjøpte hus. Den ble gitt bort, for det var litt mer bruk igjen i den.


#36

kamp sa for siden:

2009 tror jeg...?


#37

Blondie sa for siden:

Jeg kjøpte en brukt sofa i 2012, den byttet jeg ut med en annen brukt (sove)sofa nå i sommer. Den er like fin, men jeg hadde behov for en som rommet flere mennesker. Til min store forbauselse vil ingen ha den gamle. :snurt:


#38

Chablis sa for siden:

Den første hadde vi fra 2001-2007, da flyttet vi og kjøpte ny. Den hadde vi til 2016, da ble den gitt bort på Finn. Kjøpte da ny i 2016, i tillegg kjøpte vi ny til tv-kroken i fjor,fra Ikea men kvaliteten ser ut til å være elendig.

Vi kjøpte sovesofa i 2012, den byttes ut med ny nå.


#39

Pelle sa for siden:

Vår sofa er fra 2005. Ønsker meg ny pga mindre plass her, og vil gjerne ha en hjørnesofa.


#40

zinatara sa for siden:

Vi har hatt 3 sofaer de siste 20 årene. En kjøpt ny når vi flyttet sammen, en kjøpt pent brukt for 6-7 år siden (er fortsatt i kjellerstua) og vi kjøpte ny til stua i fjor.


#41

Neket sa for siden:

Vår er et par mnd gammel. :hjerter:

Vi har bodd her i 13 år og hatt tre sofaer. Den første fulgte med huset, og var kanskje 15 år-ish når vi flyttet inn. Nummer to arvet vi av min bror (de kjøpte leilighet som var for liten til sofaen), denne har vi fortsatt i kjellerstua. Vil tro den er rundt 10-15 år den også. Den nye er den første vi har kjøpt ny.


#42

Fakse sa for siden:

I kjellerstua har vi en sofa kjøpt ca i 2003. Den er kvalitet og behandlet pent, og jeg tenker fortsatt på den som "ny", og regner med den varer i mange år til.

I stua har vi arvesofa fra svigerbestemor, tror den er kjøpt på 50-tallet. Den er trukket om en gang, og blir det forhåpentligvis igjen nå i løpet av høsten. Må bare finne ut om møbeltapetsereren har tid i kalenderen. Jeg liker møbler som kan arves av barnebarna!


#43

Ellisiv sa for siden:

Vi er på vår tredje siden 1996. :)


#44

Lavender sa for siden:

Muligens nr fire ila 25 år. IKEA Ektorp ble slitt, Brunstad sofaen hoppet eldste en stor pute sønder og sammen, veldig vanskelig å skaffe nytt og en form og størrelse som ikke passet ny bolig. En Bolia sofa hvor putene alltid var trykt sammen og stygge, ble solgt for en svært god pris. Nå ny IKEA, men alle trekk er falmet og putene er ikke bra.


#45

Milfrid sa for siden:

4-5 år. Den erstattet den jeg kjøpte da jeg plutselig ble separert i USA og måtte ha sofa. Hvit ikea skinnsofa som var liten og lite praktisk i lengden. Ble gitt til byttebua etter ca 4 år. Den jeg har nå er bedre kvalitet og mer tidløs i form og farge. Satser på å ha den leeenge.


#46

Anne C sa for siden:

Den vi har nå har vi hatt i 1.5 år. Den forrige ble kjøpt i 2001. Vi bytter generelt ut veldig lite møbler.


#47

Pegasus sa for siden:

På tjue år har vi slitt ut tre sofaer. Katter har bidratt en god del på den fronten, skal sies.


#48

Einhyrningur sa for siden:

Her lever de 5-7 år, men vi er mange da. Det ene barnet er jo flyttet ut, så kun fem nå. Pluss en katt. Likevel er sofaen vår nå såpass slitt at den lever nok ikke lengre en den forrige.


#49

Che sa for siden:

Vi bytter ikke ut møbler så ofte - den sofaen vi har nå er kjøpt i 2011-ish. Da byttet vi ut monstrumet av en sort skinnsofa som mannen hadde da vi flyttet sammen.

Egentlig kan jeg godt tenke meg en større sofa enn det vi har nå (vi har bare 3-seter og en stol) - men når alt kommer til alt er det sjelden vi har behov for mer.


#50

Drømmedama sa for siden:

Vår forrige sofa hadde vi i 15 år, da var det ikke mer igjen av den. Vår nåværende sofa er 9 år og jeg trodde at skinnsofaen fra Ikea ville vare nærmest evig, men dengang ei. Synd, for skinnet er blitt skikkelig fint etter hard bruk, men jeg ser begynnelsen på slutten for å si det sånn. Den blir råbrukt av mange mennesker hele tiden, den blir hoppet i, sovet i og spist i og jeg aner virkelig ikke hva slags sofa vi skal kjøpe når denne kneler. Tror jeg bør vente til minstemann blir et par år eldre og slutter med parkour i stua. :nemlig:


#51

GinaK sa for siden:

Vi er dårlige på utskifting. Jeg er glad i de tingene vi har og tar vare på det.

Da jeg traff mannen i 1999 hadde han en gammel slitt hjørnesofa. Den stod til vi byttet i 2008 og den har vi enda. Den ser ny og fin ut fortsatt. Har formskum i putene så de er ikke nedsittet eller slitt i det hele tatt.


#52

polarjenta sa for siden:

Den jeg har nå kjøpte jeg i juni. og jeg ser for meg at jeg skal ha den noen år. Den forrige var nok bare 5-6 år, men av elendig kvalitet så derfor byttet jeg den ut når jeg fikk råd i år. Før det hadde jeg en sofa jeg kjøpte brukt, og den ble byttet ut fordi den var slitt og egentlig for stor til stua.

Før vi flyttet hit hadde vi en skinnsofa som min daværende mann ville ha, kjøpt brukt. Også har jeg hatt noen til, men bare 2 av dem er kjøpt helt ny, og byttet ut fordi de var utslitt eller for stor.


#53

veobra sa for siden:

Vi har sofaer som er 15-18 år som vi planlegger å bytte ut nå. jeg synes det er vanskelig å orientere seg i jungelen av produsenter. Jeg forstår ikke helt hvilke modeller og produsenter som har neo som varer. Jeg gidder ikke bytte etter 10 år.


#54

Blånn sa for siden:

Vi har hatt tre sofaer siden vi kjøpte leilighet i 1999. Den første arvet vi fra mamma og pappa som kjøpte den tidlig på 80-tallet. Hadde den i 2-3 år. Deretter kjøpte vi fra IKEA. Den vi har nå er vel rundt 10 år gammel og vi har ingen planer om å bytte den ut. Den er fortsatt fin og god å sitte i. Litt mørk i stoffet men det fikses lett med noen fine puter og pledd.


#55

Appelsin sa for siden:

Vi kjøpte en IKEA Stckholm 3,5-seter i 2007 og den har eksmann fremdeles. Vi hadde i tillegg to tresetere fra Skeidar som var ca 4 år gamle da vi flyttet fra hverandre. Pga faktorer som visning o.l. overtok jeg sofaen som var i mitt nye rekkehus, og solgte siden de to Skeidarsofaene til en FP-er :knegg:
Aner ikke hvor gammel denne sofaen min nå er, men det er en stor hjørnesofa med sjeselong og den er genial :hjerter:


#56

Matilda sa for siden:

Vi har to sittegrupper i stua og en i kjellerstua. I stua står en toseter og treseter, de kjøpte vi til vårt første hjem i 2007. Der står også en hjørnesofa i TV-kroken, den kjøpte vi i 2010, da vi overtok dette huset. I kjellerstua sto lenge en sofa i et eller annet slags jukseskinn, den hadde vi med oss fra 2007-huset. Vi fikk den gratis av mannens slektning med jobb i møbelbutikk, fordi den sprakk opp i sømmene og kjøper reklamerte på den. Etter tolv år hos oss var det ganske klart at den hadde gjort sitt, så i fjor kjøpte vi ny. Vi har ingen planer om å skifte ut noen av sofaene før de er oppbrukt.

I tillegg har vi en sovesofa fra ca 1998 (fra jenterommet mitt), som nå står på mitt kontor, og en sovesofa fra 2011 på mannens kontor. Førstnevnte brukes kun som vanlig sofa. Og ja, vi er fire introverter og en ekstrovert som liker å be folk, så vi trenger så mange sofaer i så mange rom. :nemlig: (Jada, vi hadde klart oss med færre sofaer og mindre plass om vi måtte.)


#57

frukt sa for siden:

Jeg tror jeg er på den 11. sofaen siden 1999. Ikke så lett å huske. :knegg:


#58

Elise sa for siden:

Vi er vel på vår tredje, har bodd sammen i 17 år eller noe sånt. Den første vi kjøpte var en fantastisk sofa som vi først hadde i stua, og så satt i kjellerstue/filmrom da vi kjøpte noen gyselige liksom-skinn-sofaer. Etter å ha slitt ut de sofaene tok vi i bruk igjen den første vi hadde. Etter noen år forsvant den ned i kjellerstue igjen (i en annen bolig), og vi kjøpte den vi har nå. Det er en større U-sofa, men jeg likte bedre å ligge på den forrige. Sist vi flyttet fikk vi den ikke inn døra til kjellerstua, så da ga vi den bort til noen ekstremt takknemlige arbeidsfolk, som jeg håper fortsatt koser seg med den.

Den vi har nå blir jeg ikke helt god venn med. Putene sklir (vi har kjøpt noe anti-skli som ligger under putene, men det hjelper ikke så mye), ryggputene ser tydelig slitne ut, jeg ville gjerne hatt ryggstøtte hele veien langs veggen og trekket er ekkelt. Men den ser jo for så vidt grei ut, og jeg ønsker meg noe som ligner, så når jeg foreslår å bytte den ut får jeg ikke med meg mannen. :niks:


#59

Gri sa for siden:

Vi hadde ein sofa frå 2001 til ca 2010 (den overlevde tre småbarnstreff), den vi kjøpte då har vi enno.


#60

Strå sa for siden:

Sofa bytter vi når vi må, i følge avkommet et eller to tiår senere. Vi flyttet sammen i 1985 og fikk en godt brukt sofa fra 50-tallet av svigers. Den var egentlig sittet i stykker allerede og ble byttet ut i ny 2+3 skinnsofa fra IKEA året etter. 3-seteren ble ditchet i fjor høst, da gå vi opp reparasjon nr 3 på understellet. Toseteren skal få bli med på flyttelasset. Utover det skal vi klare oss med de stolene vi har fra 50- og 80-tallet.


#61

Jenna sa for siden:

Vi kjøpte en IKEA 3-setersofa (Tomelilla?) da vi kjøpte vår første leilighet sammen i 1998. Den hadde vi til rundt 2009. Da investerte vi i en stor Slettvoll-sofa hjørnesofa som vi har enda.


#62

Normy sa for siden:

Den første hadde vi i 5 år. Da flyttet vi i en større leilighet hvor den ikke passet. Slitt var den også. Svart katt og gul sofa viste seg å være en dårlig kombo.
Den neste hadde vi i 13 år. Da hadde den gjort jobben sin.
Etter det hadde vi en i 4-5 år. Den kunne vi hatt i flere år til, men pga oppussing så vi solgte den videre.
Nå er vi på jakt etter en vi skal ha en stund :)


#63

Bloppy sa for siden:

Mannen hadde en diger sort skinnsofa da jeg flyttet inn til han. To tresetere og en toseter.
Den ble byttet ut med en hjørnesofa for ikke mange år siden. En fancy sak med innebygd docking til iPhone og høyttaler i den ene siden. Og med sjeselong. Men den var av fantastisk dårlig kvalitet. Mannen satt i filler sin plass ila et års tid. Tipper vi hadde den i tre år eller så? Så byttet vi fra kårboligen til hovedhuset, og sofaen passet heldigvis ikke inn her. Så vi kjøpte en ny en. En deilig sofa som virker til å være i god kvalitet. Vi har hatt den i fire år nå. Diger sak! To tresetere og en toseter. Men nå har vi alt for lite bord da. :knegg: For det kjøpte vi til den forrige sofaen. Så de som sitter på setene nærmest TV har ikke bord foran seg. Vi får jo aldri fingeren ut. Mulig vi går for et spisebord som vi kutter beina på. Det må være av god størrelse og ha god høyde.


#64

Unicorn sa for siden:

Vi kjøpte sofa da vi flyttet sammen i 2010. I 2016 (eller noe sånt) ble den satt på verandaen, og etter det har vi byttet sofa ca en gang i året. Kjøper kun brukt da, og har betalt max 500 pr sofa.


#65

Taien sa for siden:

Vi er på vår 6 sofa etter 26 år sammen. Første sofa var en hvit (!) stoffsofa. Den hadde overlevd et liv før vi fikk den, og andre til slutt opp på Fretex (på midten av 90-tallet). Den andre var en skinn 3-seter med stol. Den tredje var skinn 3-seter og 2-seter med stol. Den fjerde var en gul buesofa i stoff. Fantastisk å sitte i, men da vi flyttet sist, endte vi opp med sofa m/litt stue rundt. Den var alt for stor. Så vi byttet til en ny 2-seter og 3-seter i skinn. Men etter 7 år ble savnet av hjørnesofa for stor, så vi skaffet oss den vi har nå. En skinn hjørnesofa. Den synger desverre på siste verset, har sprukket opp i sømmene og tyter ut flere steder. Vi skal overta en kamerat sin sofa snart, for han skal ha ny. Vi har aldri kjøpt NY sofa, vi har enten kjøpt brukt billig på Finn.no eller fått av venner/venners slektninger el.l.


#66

Serena sa for siden:

Vi kjøpte ny sofa for rundt 6 år siden, før det hadde vi sofaen fra jeg var 16 (en Klippan fra IKEA:D). Har også en arvet sofa som er rundt 40 år gammel og som ble trukket om for rundt 15 år, men jeg liker ikke stilen eller fargen så den skal byttes ut på sikt. Blir det bytte av sofa i huset her i fremtiden blir det kun brukt, nytt koster så mye penger at det vil gi min nøkterne mann som ikke bryr seg om interiør hjerteinfarkt :Knegg: .


#67

trøtt sa for siden:

Jeg er på min femte sofa siden 1994. Den første var en eldgammel brukt. Sofa nr fire er forvist til tv-stua.


#68

GydaG sa for siden:

Vi skal kjøpe ny sofa nå. Har hatt fire i løpet av de 24 årene vi har bodd sammen, men aldri kjøpt dyr sofa, så det har ligget litt i kortene at de ikke kom til å vare evig. Var veldig fornøyd med den ene gedigne skinnsofaen vi hadde lengst,, dessverre var det ikke mulig å få plassert den i dette huset da vi flyttet for 7 år siden, og siden vi måtte skifte ut gulvet i hele hovedetasje som vi ikke hadde budsjettert med og også har barn som sliter enormt på møbler angret vi på valget av stoffsofa ganske kjapt.
Men det er ganske vrient å finne en sofa vi liker, så om det blir i år vet jeg ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.