Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Det eldste møbelet ditt?

#1

-ea- sa for siden:

Hvor gammelt er det eldste møbelet du har i bruk i heimen?
Det lurer jeg på etter å ha sett "hvor lenge varer en sofa"-tråden her.

For min del er det kommoden som har fulgt meg siden midten av 60-tallet. Har heldigvis styrt unna alle trender mht maling og slikt, og de siste tredve år har den stort sett stått i gangen de stedene jeg har bodd.


#2

millact sa for siden:

Jeg har arvet et gammelt lite sybord etter mine besteforeldre. Det er det eldste.

Av det jeg selv har kjøpt er nok min dobbeltseng det eldste. Den ble kjøpt i 2006 da vi flyttet inn i nytt hus.


#3

Toffskij sa for siden:

En BBB-hylle som jeg hadde med meg da jeg flyttet hjemmefra. Jeg antar foreldrene mine kjøpte den tidlig på 70-tallet. 17-åringen min elsker den, så kanskje hun skal få den med seg når hun flytter hjemmefra?


#4

meisje sa for siden:

For min del er det spisestuestol fra loppis i 1994, vi har 4, hvorav en er i bruk som gjestestol hos vår yngste, de andre er i garasjen. Usikker på hvor gamle de er, men tipper de er fra 60 tallet.

Nei, det stemmer ikke, jeg har en hylle som er arvet etter min mormor. Det var en del av et sett med kommode, speil og hylle. Kun hyllen som var i god nok stand til å leve videre, desverre.


#5

Palmen sa for siden:

Et hjørneskap som jeg arvet fra farmoren min. Antar ca 50-tallet.


#6

Ellisiv sa for siden:

Av det jeg har kjøpt selv: Billyhyllene jeg kjøpte i 1990. :)

Ellers har jeg et nydelig arvet vitrineskap fra farmor. Det er rundt 100 år gammelt.


#7

frukt sa for siden:

Jeg har fire spisestuestoler etter min oldemor. De er ca 100 år gamle.


#8

Myria sa for siden:

Det spørs hva man regner som et møbel. Jeg har en stor kiste som jeg fikk av bestefar. Jeg er usikker på hvor gammel den er, men 80-90 år tenker jeg. Det eldste møbelet ellers er et vitrineskap fra 90-tallet. Mannen hadde det fra før vi traff hverandre. Det var skikkelig stygt, typisk 90-talls furumøbel, og for en del år siden malte jeg det en nydelig blågrønn farge. Nå elsker jeg det og det har hedersplassen på kjøkkenet. :elsker:


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg har en kommode som min bestemor fikk til 8-årsdagen sin. Dette må altså ha vært i 1934. Jeg fikk den av henne på min 8-årsdag i 1983.

Mannen bruker den til oppbevaring av truser og sokker, og den er dermed i daglig bruk.

Den er slitt, men jeg har ikke hjerte til å pusse på den. Og den kommer til å følge meg livet ut ... eventuelt gir jeg den videre til et barnebarn på 8-årsdagen. Hvis noe slikt skjer i min levetid. :hjerter:


#10

sindrome sa for siden:

Jeg har kommoden som foreldrene mine kjøpte til meg før jeg ble født. Ellers har jeg kjøpt noen kommoder på finn som nok er gamle og et hjørnebarskap. De er sikkert eldre enn min kommode, men jeg aner ikke hvor gamle de er.


#11

Lhi-My sa for siden:

Jeg bor i et hus på tre etasjer og 250 kvm eller noe slikt. Jeg har i hele mitt snart 50-årige liv kjøpt 1 ny, billig sofa (holdt 6 år), 3 stk Billy hyller og 2 senger. Alt annet dette huset er fylt opp av, er kjøpt brukt eller arvet. Det eldste jeg har i dag er vel en liten fjøskrakk som har årstallet 1785 skåret inn under setet. Den har fått et nytt bein og kan fint sittes på. Jeg har sofa, to lenestoler og en sjenk fra 1940-tallet, og de blir nok stående her til de kan bæres ut i biter da vekten er ubeskrivelig!

Jeg har spisebord og kjøkkenbord snekret av min far på 70-tallet og 90-tallet, en lenestol mine foreldre fikk i bryllupsgave i 1958, to lenestoler fra 60-tallet, spisestuestoler fra IKEA anno tidlig 2000-tall (fått gratis) osv. Hummer og kanari som til sammen gjør huset trivelig for oss som slett ikke er så opptatt av hva andre synes og mener, og heller ikke har så mange meninger selv. Møbler skiftes ut når de mister funksjonen sin og da fortrinnsvis i noe brukt og helst noe som har en kvalitet som holder en stund. Trender og sånt for andre holde på meg, jeg har ikke interesse av slikt.


#12

Timar sa for siden:

Jeg har vokst opp i et hjem fullt av gamle og til dels upraktiske møbler. Og med gamle så var det gjerne snakk om fra forrige århundre allerede i forrige århundre. :humre:

Jeg må innrømme at jeg i oppveksten var misunnelig på de mer moderne hjemmene til venner, og ikke minst at de hadde praktiske møbler. Derfor har jeg ønsket meg nytt til eget hus og vi har faktisk kun møbler kjøpt de siste tjue årene.

MEN: Nå skal barndomshjemmet snart tømmes, og det kommer nok til å tyte over en del til oss også, hvis vi klarer å få plass.


#13

Ru sa for siden:

Jeg har spisestuen til mine besteforeldre. Stolene står på loftet, men bordet og to skapene lever fortsatt. Jeg har også pianoet fra min mor var liten. :nikker:


#14

Adrienne sa for siden:

De skikkelig gamle møblene mine står på hytta, der har jeg blant annet et skatoll etter en gammeltante som jeg tror må være fra 70-tallet.

Hjemme har jeg noen kommoder som vi kjøpte til den første leiligheten vår, og er over 20 år nå. Skrivebordet jeg sitter og jobber på nå er også relativt gammelt, kjøpt i 2002 og har fått ny fasong (saget av en del) og ny farge (la på hvit folie) og blir værende her en god stund til enda.


#15

annemede sa for siden:

Jeg har spisestoler fra 1942. :hjerter:


#16

Pasta sa for siden:

En skjenk og et bord fra 50-tallet etter oldefaren min. Bordet har han snekret selv av eplekasser.


#17

maggypop sa for siden:

Vi har 5 biedermeierstoler i bjørk. Jeg aner ikke hvor gamle de er. Den ene stolen er dessverre beyond repair, men de andre 4 brukes daglig i spisestuen. Jeg har stoppet og trukket om setene etter at jeg fikk dem. De er så fine, atte.


#18

liefje sa for siden:

Vi har en skjenk som er over 100 år gammel som ble kjøpt i en bruktbutikk for ca. 25 år siden. Den er slitt, men på en fin måte. Vi har spisebord laget av gamle planker som passer til.


#19

Nenne sa for siden:

Jeg har ei stor kiste som er arvegods fra farmors morsslekt. Oldemor hadde to, den ene fikk Telemark museum, den andre har jeg. Den er fra 1800-tallet en gang, 1850-ish tror jeg. Kista huser julepynt, så den er fullstendig brukendes, men står jo mye på stas da. Lite bruksslitasje.

Senga mannen min hadde da vi møttes i 1996, som da var noen år gammel, er i bruk som gjesteseng. De eldste møblene jeg har er fra jeg flyttet ut av studenthybelen og måtte ha egne møbler. Noe fra studietida var med meg en stund, men måtte etter hvert vike. Så det eldste jeg har er nok et vitrineskap i furu fra 1995. Det fikk en ansiktsløftning i 2000 da det ble beiset og lakket. Det ble kjøpt ganske mye andre møbler rundt 2000 som fikk samme behandling.

Vi har reparert noe, pusset opp noe annet, bland annet ved å beise eller trekke om stolseter eller annet. Spisestua og kjøkkenbordet er i samme serie og kan danne langbord til 18. Dette er så solid at det vil overleve det aller meste, i hvert fall oss.


#20

Serafin sa for siden:

Jeg har sofa etter farmor og farfar, den er kanskje fra 70 tallet? den står i kjelleren. Hjørneskap fra farmor og farfar, det er nok fra 40 tallet tror jeg? Og fremskap fra mormor og morfar, det er nok fra 50-60 tallet en gang.
Har en kommode og to nattbord som er fra farmor sine foreldre, det er nok fra 1920 tallet, og hjemmesnekret.

Får også seksjon fra farmor og farfar når mamma og pappa flytter, den er også fra 60 tallet.

Av egne møbler er det meste fra rundt 2006-2009.


#21

Mex sa for siden:

Jeg har en gyngestol som jeg har arvet etter min oldemor. Den er vel 80-90 år gammel.


#22

Madicken sa for siden:

En gammel, dansk gyngestol, jeg tror den er rundt 150 år.


#23

kamp sa for siden:

Piano fra 1939, ellers meste nytt


#24

Galathea sa for siden:

Har en rosemalt kiste og en skuvseng fra ca 1840 som fulgte med gårdsbruket da vi tok over. Ellers så er det vogga etter min farfar som er omtrent 100 år og som går på omgang i familien (brukes nå av niese på 3 mnd), men har fast base på gården og brukes til oppbevaring av kosedyr når den er her.

Av møblene som er i daglig bruk har jeg arvet mormors gamle kjøkkenbord og -stoler og et skap, jeg antar at disse er laget rundt 1940, og mine foreldres salongbord i valnøtt fra tidlig 70-tall.

Resten av møblene våre er stort sett ikea, så er glad for det vi har arvet, spesielt koselig er det med mormors kjøkkenbord som jeg spiste mange måltider ved som barn og som hadde spennende skatter i skuffene som vi barnebarn fikk lov til å utforske:hjerter:.


#25

Serafin sa for siden:

Og ja, jeg har skuvsengen som farfar lagde til sin førstefødte i 1953, det hadde jeg glemt. ler


#26

Malama sa for siden:

Av det som vi har kjøpt selv, dobbeltsengen vi kjøpte i 2002 da vi flyttet til vår første leilighet. Vi har også fortsatt så vidt det er lappet med tape, i bruk garderobeskap fra samme tid. Og nattbordene er også fra den flyttingen.

Vi har også i bruk et salongbord som er enda eldre, men vi har ikke hatt det like lenge. Det har vært mine foreldre sitt, trolig siden slutten av 80 tallet eller starten på 90 tallet. Tror ikke jeg har noe eldre i bruk.


#27

Maverick sa for siden:

Hva jeg har hatt lengst, eller hva som er eldst? Jeg har en sofa og en taburett fra 1890-ish. Har ikke eid de hele deres levetid. :knegg:

95 % av møblene mine er kjøpt eller fått brukt, de jeg har hatt med meg lengst gjennom flyttinger er vel antageligvis et bord og en benk jeg har hatt siden 2003-ish.


#28

star sa for siden:

Må være pulten yngste bruker, fra 2000.
Bordet i stua er nok eldst, men det kjøpte jeg brukt for et par år siden.
Jeg eier en stor veggklokke fra 40-årene, men har den ikke oppe hos meg pga plassmangel.


#29

Fersken sa for siden:

Vi har en veggreol i teak som mannens foreldre kjøpte på 60-tallet.


#30

venla sa for siden:

Spisebordet mitt er fra 1880-ish. Lagd av tipptipp-oldefar. Har og flere møbler som er arvet fra min farmor, som er fra 50-tallet.

Av selvkjøpte møbler er nok stuebordet fra 2001 det eldste. Har nettopp malt det, siden det hadde blitt slitt. Så kan holde i mange år til.


#31

-ea- sa for siden:

Så mange koselige svar. :hjerter:

Mitt eldste selvkjøpte må være kjøkkenbordet mitt, et gammelt skrukkete trebord som var eldgammelt allerede da jeg kjøpte det for en femtilapp for tolv år siden - fordi jeg trengte et bord raskt.

Det møbelet jeg liker best, er skjenken fra 1970 som sto mellom gangdøra og kjøkkendøra i barndomshjemmet i alle år, inntil den kom til meg for fem år siden, og nå står på samme sted i min stue.


#32

Chablis sa for siden:

Sybord arvet etter min pappa sin fantastiske tante, hun fungerte som bestemor for meg. Hun hadde blitt 109 år i år om hun hadde levd, så møbelet er noen år.

Ikke møbel da, men jeg har også en gitar som bestefar lagde. :hjerter:


#33

Nenne sa for siden:

Jeg glemte sybordet etter mormor, som har fått plass i stua. Det er lite og nett og lukter skikkelig sigarettrøyk når den ene skuffen, som har noe stoff-fôr, åpnes. Bordet er nok fra 70-tallet tenker jeg, hvis det ikke er enda eldre. Oppå står noen lysestaker som ikke passer hos oss i det hele tatt, men som Lillebror har kjøpt helt selv og var veldig stolt av. :hjerter:


#34

Lavender sa for siden:

En vakker kommode mormor og morfar fikk i bryllupsgave ca 1940. Og så har jeg trosset mannen og beholdt en lenestol fra IKEA kjøpt for 20 år siden. Trekket er slitt hullete og jeg vurderer og henvende meg til IKEA gjenbruk for å kanskje få sydd nytt. Og en Stokke gynge krakk fra ca 1975.


#35

star sa for siden:

Glemte Tripp Trapp stolen min. Den bruker jeg jo fortsatt og den er vel 41 år.


#36

Polyanna sa for siden:

Vi har noen gamle trip-trap stoler, men de tas bare frem ved behov nå. I stua står en arvet, gammel kommode, den er sikkert fra før krigen.

Av møbler jeg har kjøpt selv, så har jeg fortsatt et skatoll og et kjøkkenbord som jeg kjøpte til min aller første leilighet i Trondheim i 1992. :elsker: Det kjøkkenbordet er VERDENS mest praktiske bord for små leiligheter, og ligger på loftet og venter på å komme til heder og verdighet igjen.

Vi har også masse gammelt på loftet. Sikkert 100 år gamle stasmøbler som jeg ikke aner om vi får bruk for noen gang... Et gulvur eller to. Jah. :gal:


#37

Milfrid sa for siden:

Gammelt sybord, et glasskap etter farmor, en gyngestol etter farmor og etter bestemor. Alt sammen nok godt over 50 år. Sofaen min er ikke mer enn 4-5 år. Alt annet er ganske nytt, siden jeg skilte meg og ikke beholdt så mye av møblene. Hagemøblene mine er vel det eldste. Drøye 15 år gamle rotting-møbler i fantastisk kvalitet. De har stått ute året rundt. I 10 kalde i Norge og i 40 varme i solsteik i USA, og de er ikke slitt i det hele tatt. Samme farge, like glatte i plasten. Elsker dem. :hjerter:


#38

Matilda sa for siden:

De møblene jeg har hatt lengst er nok noen kommoder som sto på jenterommet mitt. De er i furu, men beiset mahognibrune, og de holder på å falle fra hverandre. Møblene våre er ellers mye IKEA, men jeg har planer om å snike inn flere brukt- og antikkmøbler etter hvert. De eldste møblene i huset pr nå står i biblioteket/kontoret mitt, et gammelt skrivebord, et bord og tre stoler. Jeg er usikker på eksakt alder på det jeg har, men møblene jeg liker er gjerne fra før forrige århundreskifte og tidlig 1900-tall. (Jeg kan ikke nok kunsthistorie, men dette var vel en periode med mye stilblanding, så jeg liker ikke alt. Foretrekker nyklassisme foran nyrokokko, liker også noe jugendstil.) De hundre år gamle stasmøblene til Polyanna kan fort være noe jeg gjerne ville hatt.


#39

GeekyGirrrl sa for siden:

Minstemor bor i barnesenga jeg hadde som liten. :hjerter:

Det er en enkel skuveseng, og jeg aner ikke om den ble kjøpt ny til meg eller om den er arvet. Den har klistremerke på innsiden som jeg har klistra, der det står "Hest er best" :knegg:


#40

Tallulah sa for siden:

Vi har både spistestue, skjenk, veggreol, salongbord, lamper og diverse settebord fra femti- og sekstitallet. Vi har faktisk flere arvede møbler, enn nye.


#41

C3PO sa for siden:

Huset mitt er nok litt merkelig. Mye Ikea og Bolia. Jeg har et par lenestoler fra 1960-tallet. Ellers har jeg et kinesisk skap som jeg har overtatt av moren min. Hun sier at den er ca. 300 år gammel. Jeg skulle gjerne ha sett noe dokumentasjon på dette.


#42

Erica sa for siden:

Det må vel være et piano fra 60-tallet.


#43

Drømmedama sa for siden:

Jeg har arvet mye, og kjøpt noe på auksjon. Glad i gamle ting. Jeg har gammelfarmorkommoden fra slutten av 1800-tallet og tantejohanneskapet fra cirka 1920, begge arvet, og spillebordet fra cirka samme tid, kjøpt på auksjon. Ellers har jeg piano og sofabord og lenestol og puff fra 60-tallet, nattbord og stol fra 1920.
Det eldste møbelet som jeg har kjøpt nytt må vel være et salongbord i ubehandlet eik som jeg kjøpte nytt for 20 år siden, designet på 60-tallet og utrendy da jeg kjøpte det og like utrendy nå. Men det minner meg om barndommen min og jeg elsker det.


#44

LaBanga sa for siden:

Jeg vet ikke hvor gamle alle min møbler er, men jeg har en miks av nytt og gammelt. Både arvegods og bruktfunn og jeg er veldig glad i 60-tallsmøbler i palisander eller teak. Kjøpte en del kvalitetsmøbler da jeg giftet meg rundt 2000-skiftet som holder seg veldig godt. Når jeg kjøper nytt nå, så foretrekker jeg å kjøpe kvalitet, så Ikea brukes mest til ordning og reda. Bortsett fra Ikea-kjøkkenet mitt, har jeg ikke noe Ikeamøbler igjen i stua lengre.

Det eldste jeg har i huset er nok bøker jeg har arvet.


#45

GinaK sa for siden:

Vi har en skjenk i stua som mannen har arvet etter besteforeldrene sine. Husker ikke når den er fra men rundt 1940 tenker jeg. Skal høre når han kommer hjem.

Jeg har fortsatt en furukommode som jeg kjøpte brukt da jeg flyttet hjemmefra i 1991.
Den er malt med hvit blank pianomaling og har diamantknotter så den ser veldig fin ut fortsatt. Står i gangsonen mellom kjøkken, gang og stue og det passer fint.

Vi har mye glass, servise og ildfaste former som er veldig gammelt. Tenker på mormor hver gang jeg tar i det.


#46

Syrinx sa for siden:

En kommode som jeg ikke aner når er fra, hentet fra mormorhuset iallfall. Fra den gang man produserte solide møbler som overlever hva det skulle være. Aner ikke når den er fra.

Etter mormor og morfar har jeg også en lenestol, trolig produsert i en av de mange kjellerbedriftene i Sykkylven på 50-tallet eller deromkring. Den stolen er jeg veldig glad i.

Skal dra i hus noen 60-talls teak-møbler etterhvert, må bare få malt ferdig rommet de skal stå i.

Resten vi har er fra ca 2000 og fremover til dd.


#47

Filifjonka sa for siden:

Vi har ikke noen ordentlig gamle møbler. Det eldste er nok gyngestolen som vi hadde hjemme da jeg var liten, kanskje den er rundt 50 år.


#48

Pesten sa for siden:

Sengen min.


#49

polarjenta sa for siden:

Det eldste tipper jeg er en kiste som jeg arva fra tanta og onkelen til pappa, aner ikke hvor gammel den er.

Jeg har et spisebord som nok er noen år gammelt tipper i alle fall 40 år, det kjøpte mamma og pappa til meg på bruktbutikken.

Det eldste møbelet som jeg har kjøpt selv er veggseksjonen. Den kjøpte jeg som førsteårs student i 89. Den har fulgt meg på alle flyttinger siden.


#50

Appelsin sa for siden:

Et klaffebord i natur/heltre som min tippoldemor hadde på kjøkkenet sitt. Hun var moren til oldemor født i 1905, så det er over 100 år gammelt faktisk.


#51

Blånn sa for siden:

Pianoet etter mormor og bestefar tipper jeg. Og krakken jeg lagde på sløyden i 5. eller 6. klasse.


#52

Elise sa for siden:

Stort sett alle møblene vi har nå er skaffet i løpet av tiden vi har bodd her eller i forrige leilighet, og er nok yngre enn 7 år. Jeg kjøpte endel møbler da jeg var 17-19 år, men jeg tror jeg kvittet meg med siste rest for et par år siden.


#53

Bloppy sa for siden:

Vi bor i et digert gammelt hus som er (deler av det) fra slutten på 1600 tallet. Og det har vært i familien hele tiden. Så her er det fylt opp av eldgamle møbler, piper, kikkerter, digre søvkandelabre, gulvklokke, speilhyller, lysekroner etc.

Det absolutt kuleste et et fantastisk nydelig gammelt bord. Jeg aner ikke når det er i fra. Det er et slags trekkspillbord. I utgangspunktet rundt, med «ørten» bein med hjul på under og når det trekkes ut og man legger i ekstra plater, blir det et fantastisk langbord med plass til 22 stk. Vi pusset opp «storstua» for noen år tilbake, og har valgt å ha det som er langbord hele tiden. Passer perfekt til finstua med en nydelig lysekrone over midten av bordet.


#54

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg har salongbord etter farmor som er fra 70-tallet en gang. Av ting jeg har kjøpt selv er det sofaen i kjellerstuen som er eldst, 15 år. Et av de første møblene vi kjøpte som studenter og ferske samboere. :jupp:


#55

Hønni sa for siden:

Er så heldig å ha overtatt masse gamle møbler fra min fars familie, og en hytte som vi kjøpte møblert da jeg var barn. :elsker:

Det eldste jeg har er et skap hvor man har funnet maling fra 1580. Det kan dermed være enda eldre. Et annet møbel jeg elsker er en IKEA lenestol i skinn fra 1971 :hjerter:


#56

Strå sa for siden:

Mine eldste møbler er to spisestuestoler i tre fra ca 1952, to rørstoler og et salongbord i teak fra ca 1968. Salongbordet skal i bruk når vi flytter. De andre møblene har vært i bruk i familien min hele tiden. Helten har et hjørneskap fra 1798, det henger der og blir brukt det også. Helten har en del møbler han har arvet og som vi bruker. De er fra 1950 og 1960-tallet.


#57

Blondie sa for siden:

Jeg har innredet det meste av min leilighet med bruktkjøp fra Finn eller bruktbutikker, så det meste er gammelt. I stua er bokhyllene det eneste jeg har skaffet nytt fra butikk, de kjøpte jeg på Ikea i 2004.


#58

Tallulah sa for siden:

Faktisk så er de eneste møblene vi har som er kjøpt nye i butikk senga vår, TV-benken og en bokhylle. Og kjøkkenlampa. Ellers er alt kjøpt i bruktbutikk, på Finn, på auksjon eller arvet.


#59

Serena sa for siden:

Det eneste møbelet i stuen min som er yngre enn meg er sofaen:knegg:. Vi har kjøpt på Finn, på loppis og arvet. Har en stol og to bord fra 70-tallet og en sjenk og et bord fra 60-tallet. Vi har knapt møbler som vi har kjøpt helt nye i hele huset. Det er mye grunnet stil (elsker teak..), litt fordi vi har arvet ting, og så har det mye med økonomi å gjøre. Det er ikke så mye i huset vårt vi har kjøpt nytt egentlig, men det er ikke alt som er gammelt.


#60

veobra sa for siden:

Det eldste vi har er nok ikea-skapet fra tidlig 70-tall. Mulig et annet skap er eldre. Når jeg tenker meg om har vi et teak barskap som trolig er fra 60-tallet.


#61

Pøblis sa for siden:

Hjemme er de eldste møblene spisestuestolene jeg har arvet av farmor - de er nok fra rundt 1920. Her har jeg også en gammel sjenk fra 1930-tallet - kjøpt på loppis.
I sommerhuset har vi et skap som er fra før 1830, et fra rundt 1890 og en skjenk i empirestil(?) fra visstnok rundt 1920. jeg har en gammel skuvseng som fulgte med huset som er rundt hundre år gammel, og oldefars gamle seng som nok er omtrent så gammel, den også. Jeg har en dukkeseng fra rundt 1910, og to små skap som jeg bruker som nattbord som er fra 1890 og rundt 1900
Jeg har samlet på gamle, rare ting til det sommerhuset fra vi kjøpte det, og har møbler og mye annet rart fra sju prestegjeld og alle tidsepoker fra 1800-tall til retro-70-talls.


#62

Filifjonka sa for siden:

Jo forresten, vi har jo en sjenk som er eldre enn gyngestolen. Tipper den er fra 50-tallet, muligens før.


#63

Isolde sa for siden:

Lite gammelt her i huset. Kisten jeg fikk til dåpen er jo 33år gammel. Ellers er nok alt under 15.

Arvet sofa hos pappa når vår ble ødelagt for noen år siden. Jeg tror den er 15år nå. Men den er og på vei ut. Har spart opp til å kjøpe oss en nå.

Vi fikk sjenk og vitrineskap til bryllupet ca. Så det er 13år gammelt.

Når vi flyttet sammen ble det meste kjøpt billig på ikea, og så Har vi byttet ut etter hvert som vi har hatt råd.


#64

Teofelia sa for siden:

Det må være skuvsengen min, både hvis jeg regner alder og eierskap. Jeg vet ikke hvor gammel den er, men 1800-tallet-ish. Moren min kjøpte den på loppis, lenge før slikt ble populært, fjernet all maling og oljet den. Jeg hadde den som seng fra jeg var ti til jeg var rundt 16 (og hadde vokst fra den for flere år siden). Også har den flyttet rundt med meg på diverse hybler og hus siden. Og nå bruker Minsta den som sofa, etter at begge ungene har sluttet å sove i den for fle4e år siden. Den er bare 170 cm lang, så ikke så egnet som seng for voksne.

På andreplass kommer kanskje BBB-reolen vår. Den er arvegods hjemmefra og har vært med meg i alle fall siden studietiden.


#65

Retz sa for siden:

Siestastolen min fra 60-tallet er det eldste, og så har jeg fremdeles spisebordet jeg kjøpte på Ikea på 70-tallet. Klaffebord i ubehandlet furu, som nå er hvitbeiset.


#66

Unicorn sa for siden:

Jeg har et skatoll jeg har arvet fra min farmor, det nærmer seg nok 100 år. Har en lysekrone som også er etter min farmor, aner ikke hvor gammel den er, men mer enn 40 år. Har også en kiste som er godt over 100 år, mulig den er fra slutten av 1800-tallet. Den har navnet til Lillebror malt på, han er oppkalt etter min onkel, som er oppkalt etter sin onkel, osv. Tv-benken vår er et gammelt sminkebord etter svigermor, tipper det er fra 60-tallet.


#67

Minty sa for siden:

En kommode som den ene oldefaren min laget til sin kone i bryllupspresang, den er over 100 år gammel. Fant den bortstuet på låven og etter litt lett oppussing utført av min far kom den til meg og den kvitter jeg meg aldri med.


#68

Strå sa for siden:

Snakk for Dem selv eller gå og vask munnen demses. Hilsen 154. :knegg:


#69

Teofelia sa for siden:

Innskyld. :sorry: :humre: Jeg burde selvsagt presisert: ikke så egnet for voksne over 165 cm, som inkluderer hele min husstand


#70

mkj sa for siden:

Har en kiste fra 1911


#71

vixen sa for siden:

Har en stor kiste på snart to hundre år. Den står med åpent lokk og funker som stereobenk. Arvegods. Ellers så er nok både spisestuebordet og sofabordet minst femti år. Har også en gammel skjenk og teakkommode. Så møblene i huset er en salig blanding av nytt og gammelt. I den gamle kista fant vi et hemmelig rom der vi dessverre ikke fant gull, men gamle papirer på koppvaksine. Pappa har hatt denne kista i hele sitt liv og ante ikke om den hemmelige skuffa. Litt kult.


#72

GydaG sa for siden:

Jeg har nettopp fått brudekisten min oldefar laget på 20-30-tallet, vi er ikke helt sikre, dessverre ble den pusset ned og malt på 60-tallet, og igjen på 90-tallet, så nå er det bare en litt slitt hvitmalt «boks», men jeg er allikevel glad i den og skal finne ett fint sted til den. Husker den stod i hverdagsstua med hekleduk og lampe på hos besteforeldrene mine, og selvom den er enkel så har den vært en del av Inventaret i alle generasjoner og blir her.


#73

jolie sa for siden:

Det må være de to kule Ikea-stolene som er kjøpt på det aller første Ikea-varehuset i Sverige på ca 70-tallet (mulig seint 60-tall?). De var opprinnelig en oransje og en grønn, men har blitt trukket om i brunt. Fortsatt i daglig bruk, og jeg får spørsmål om jeg ikke vil selge dem jevnt og trutt. :knegg:


#74

tink sa for siden:

Tror det må være skjenk og skap i heltre som vi arvet etter mannens besteforeldre. De fikk det til bryllupet rett før 1950. De er store og litt uhamselige, så jeg må tilstå at jeg drømmer om å erstatte de, selv om de er fine da.


#75

Strå sa for siden:

Var det sånne litt lave lenestoler eller kosestoler, typisk tenåringsrom?


#76

jolie sa for siden:

De har helt rund sittedel. Lav rygg.


#77

Strå sa for siden:

Takk for svar. Da var det ikke den IKEA-stolen jeg tenkte på, der var sittedelen kvadratisk.


#78

mina sa for siden:

Vi har en del gamle bondeantikviteter. Vi bor på et småbruk og kommer begge fra bondeslekt langt bakover i tid, så vi har en del arvegods.

Blant annet et nydelig hengekråskap fra 1855 som henger på stua, og ei kiste fra 1700-tallet.
I tillegg har vi forskjellige skap og en poståpnerdisk som alle er mellom 100 og 150 år gammel.

Egentlig er det ikke et møbel, men jeg er veldig glad i garnvinda mi (noen kaller den også et hespetre), som kommer fra mamma sin heimgård og er rundt 150 år gammelt. Jeg strikker mye og bruker en del garn fra hespe, så garnvinda er i stadig bruk :nikker:


#79

Polyanna sa for siden:

Tittet meg rundt i stua i går og så både en kiste og et kråskap som jo er kjempegamle, i hvert fall 100 år.

Eklektisk hjem, det er bra sikkert.


#80

Geitrams sa for siden:

Har to gamle pinnestoler etter besteforeldrene mine, de er nok fra før 1900.


#81

Divine sa for siden:

Er gyngehest et møbel? :) I så fall er gyngehesten Fiskeskjær, som jeg fikk på topårsdagen min, det eldste jeg har.


#82

-ea- sa for siden:

Så fantastisk hestenavn, Divine.


#83

Polyanna sa for siden:

Fiskeskjær! ❤️


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.