Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nye verandakasseblomster nå?

#1

Divine sa for siden:

Blomstene i verandakassene våre har det ikke så veldig bra, og jeg blir bare sur av å se på dem. Vi har prøvd å redde dem i 2–3 uker nå, men de visner og det kommer ikke nye blomster.

Jeg har derfor lyst til å kaste dem og kjøpe nye, men er det noen vits nå så sent i sesongen? Og om jeg skulle kjøpe - hvilken type blomst vil holde seg lengst utover sensommeren?


#2

Blå sa for siden:

Ingen grunn til å ikke kjøpe blomster hvis de du har ikke er pene.

Men jeg vet ikke hva som er best nå. Jeg ville spurt på et hagesenter.

Den gangen jeg hadde verandakasser hadde jeg jordbærplanter i dem. De syntes jeg var dekorative veldig lenge. Men det må man vel kjøpe om våren.


#3

Nenne sa for siden:

Det kommer litt an på hvor dyrt det blir om det er verdt det synes jeg. Jeg har sju store verandakasser og det koster ganske mye penger hver vår å fylle dem opp.

Jeg tror jeg hadde kjøpt lyng jeg nå, i stedet for blomster, hvis jeg skulle byttet ut noe. Det står i hvert fall lenge.


#4

millact sa for siden:

Mine foran huset er ikke fine, så de kastet jeg forleden. Skal plante lyng i dem neste uke; har konfirmasjon uken etter. Hadde uansett plantet lyng i september så greit å bare fremskynde det i stedet for å kjøpe blomster som kun skal stå en kort tid.

Til terrassen kjøper jeg noe stort og planter i store krukker; tar det jeg finner som gjør litt ut av seg rett og slett. Det andre som står der nå er fint fremdeles.


#5

Divine sa for siden:

Vi har tre verandakasser, og ja, det er dyrt nok. Vi har allerede byttet ut blomster én gang, da det kom en uventet kald natt i mai som tok knekken på margerittene. :mumle: Men kanskje lyng var en idé, ja.


#6

My sa for siden:

Jeg tenkte å kjøpe Calluna/Røsslyng til å ha i krukkene foran huset. Ser flere steder hvor de har tilbud hvis man kjøper flere, blant annet Mester Grønn selger brett med 8 planter til 240 kroner.

www.mestergronn.no/blomster/brett-med-rosa-lyng/

Frilandskrysantemum selges det også "overalt" nå ser jeg, jeg kjøpte nettopp en stor en til et bord ute. De skal også holde seg fine langt utover høsten sies det.


#7

millact sa for siden:

Mester Grønn hadde fått inn lyng forleden så jeg. Vil tro mange hagesentre også har. Jeg drøyer med å plante til nær konfirmasjon (er ikke så veldig flink med blomster slik at jeg ikke glemmer å vanne).


#8

Selma sa for siden:

Jeg tror jeg ville valgt ulike lyngplanter nå ja. De holder til snøen kommer og vel så det. Hvis du vil ha noe som er litt mer sommerlig, så er frilandskrysantemum et godt alternativ. De holder seg ei god stund utover høsten, særlig hvis de skjermes mot de verste regnskurene


#9

Che sa for siden:

De pleier å ha frilandskryss på tilbud i disse tider (i allefall på obs og sikkert på plantasjen)
De kan blomstre lenge - i allefall til langt ut i oktober. De pleier å være ganske store, så i noen balkongkasse funker de ikke - men i potter er de veldig flotte synes jeg. -


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg har samme problem med enkelte planter.

Min løsning er å kjøpe nye sommerblomster. De er veldig billige nå. Problemet kan være å få tak i. Lobelia blomstrer til november hos oss.

Lyng blir jeg sur av å se på. :knegg: De sier «høst» for meg. Jeg vil ikke ha høst nå. Det er 13. august og varmt. Jeg kjenner kulden i luften bare av å se lyng, og noe av gleden jeg har over sommeren er nettopp å se sommerblomster.

Krysantemum er poppis på denne tiden. Det er også litt lyng for meg, men hovedproblemet er at blomstene blir brune etter kort tid. Hvert eneste år. Troe ikke de liker klimaet her.


#11

veobra sa for siden:

Jeg har kjøpt nytt etter ferie tidligere. Det er fortsatt lenge til høsten. Jeg hadde derfor hatt øynene åpne etter noen rimelige sommerblomster. Jeg liker å blande forskjellige blomstrer så da kan man kjøpe litt her og der. Jeg har aldri fått til lyng, synes de drysser og mister farge lenge før snøen kommer


#12

Røverdatter sa for siden:

For tre uker siden kjøpte jeg litt nytt, men nå hadde jeg bare kastet. Jeg har brukt så mye penger på hage og blomster i år at jeg føler det budsjettet er brukt opp. Jeg har 6 blomsterkasser og utallige potter da. Hadde jeg hatt bare en eller to kasser ville jeg nok fylt den opp med nye blomster.



#14

Lhi-My sa for siden:

Det aller meste av sommerblomster holder seg fint lenge ennå, jeg har mange store Dahlia, margeritter og surfinia blant annet som står i full blomst og kommer til å gjøre det til frosten kommer. Trikset er passe mengde vann, gjødsling og god jord. Det er ingen problem å få alle disse (og mange flere) til å klare seg i en del uker til, men problemet er vel å finne de i butikkene nå. Jeg ville tatt en tur på et gartneri og sett hva jeg fant. Lyng er i seg selv ganske trist, men det kan bli fint om man planter de sammen med noe grønt (eføy feks) eller en krysantemum i passende farge. Lyng trenger også vann og stell, ingenting ser stusseligere ut en inntørkede lyngplanter.


#15

Divine sa for siden:

Takk for alle tips! Siden jeg er forkjølet, sendte jeg mannen på Plantasjen. Han kom hjem med kjempefine og billige asta i hvitt og lilla, som nå er plantet ut. Det fikk meg straks i bedre humør.


#16

GinaK sa for siden:

Vi har hatt hjemmeferie så mine blomster er fortsatt flotte. Jeg gjødsler hver uke og det får jeg jo veldig igjen for. :)

Jeg synes det er alt for varmt til å kjøpe krysantemum og ihvertfall lyng. Og synes det er dårlig utvalg av uteblomster på Mester Grønn nå.
Krysantemum blir fort stygge av regn så synes ikke de egner seg som "høstblomst" altså.

Jeg har kjøpt stemorfrø og har sådd i pallekarmen min håper de har kommet såpass at jeg kan plante de i krukker når temperaturen faller etterhvert. :) Gøy å prøve stemor mot frost og ikke fra frost. :p

Ser du har kjøpt, men hortensia er også et fint tips nå. Om du har kjeller så kan den overvintre der, evt plante i bed. Mine har klart seg i bedet i vinter.


#17

veobra sa for siden:

Krydderurter pynter også fint opp. Enten innimellom blomster eller bare dem. Grønne og frodige og kan brukes også.


#18

My sa for siden:

Ja, båre oreganoen og timianen min har masse rosa blomster, som biene elsker.

#19

veobra sa for siden:

Stenmer ,det glemte jeg å tenke på. Vi har noe slik i felles plen. De lukter så godt og er pene å se på.


#20

millact sa for siden:

Jeg var på Hageland i går og kjøpte lyng. Skal supplere med noe stort til terrassen også en av dagene. Må bare finne ut hvor mange krukker jeg har igjen.


#21

My sa for siden:

Mine tagetes blir forresten bare finere og finere, og ser ikke ut til å ha planer om å gi seg med det første. Jeg har den knallgule varianten, og det ser ut som sola har eksplodert i verandakassa mi. Jeg blir skikkelig glad av å se på den. :hjerter:


#22

Karamell sa for siden:

Takk for mange tips her. jeg har tenkt meg en tur på plantasjen i morgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.