Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Semipermanent rosa hårfarge - effekt og varighet? Alternativer?

#1

Maverick sa for siden:

Min datter hippien, fem år gammel, vil ha mørkerosa hår. Og la meg bare avklare med en gang: Om du vil kommentere at det er uheldig å farge barnehår, at det er farlige stoffer i hårfarge eller at naturlig er best, så er du velkommen til å starte en helt egen tråd om det, så skal jeg ignorere den med hjertens lyst. :jupp:

Hun har på et tidspunkt benyttet seg av sånn colorista-sak, som forsvinner etter noen vasker og ikke gir særlig effekt.

Drømmen er noe som dette:

Eller dette:

Utgangspunktet er dette:

(Ferskest bilde oppe til høyre.)

Hvordan skal vi få til dette mon tro?


#2

Tallulah sa for siden:

HUN ER SÅ FIN! Men jeg vet ikke svaret på det du spør om. Jeg tror de fleste rosafarget vil vaskes ut, men noen saktere enn andre. Hva med Directions? Det var det vi drev med back in the days.


#3

Maverick sa for siden:

Ja, hun er jo et smykke av et menneske. :elsker:

Det gjør ikke noe om det vaskes ut, det viktigste er at det blir ordentlig rosa i en periode. :jupp:


#4

Niobe sa for siden:

Jeg har fulgt en lignende prosess fra sidelinjen i sommer, og et triks er visstnok å først bruke sånn shampo som gir kald tone i håret. Jeg tror shampoen er lilla, og skal ta bort gulskjær. Da blir rosafargen skarpere.



#6

Adrienne sa for siden:

Colorista funker dårlig, det er jeg helt enig med deg i. Ikke blir det skikkelig rosa og ikke holder det lenge. Vi hadde en brunette innom oss titt og ofte i fjor og hun farget med sånn semipermanent farge, tror denne her: www.blivakker.no/product/3143130/schwarzkopf-live-ultra-bright-93-shocking-pink

Hun måtte selvsagt bleke først, siden håret var på den ganske mørke siden. Hos henne holdt det noen uker, og fadet ut etterhvert. Hvordan det funker på så lys som frøkna di er aner jeg ikke, men ville vært villig til å teste.


#7

Tjorven sa for siden:

Dette har jeg erfaring med. (Også med å forsvare hvorfor jeg mente at det måtte være greit nok at småjenter farget håret.)

Dessverre har faktisk datteren din bittelitt for mørkt hår. Min datter hadde samme farge da hun farget, og til å få de skikkelig knalle fargene er det bedre å være helt lyseblond. Men å bleke først er jo langt mer drastisk. Dette fungerte på et vis. Den holder bare 6-8 vasker, men unger i den alderen vasker vel ikke akkurat håret hver dag?

[img]https://assets.ellosgroup.com/i/ellos/b?$eg$&amp;$emr$&amp;$ep$&amp;$ed$&amp;n=ell_1519555-02_Fs&amp;mw=750&amp;rw=750[/img]


#8

Blå sa for siden:

Min datter farget håret rosa for noen år siden. Hun er ganske blond, men ikke så lys som din.

Vi gikk til frisør og bleket og farget. Men det ble likevel ikke så sterkt rosa som det du viser og det forsvant raskere enn vi hadde trodd. Hun ble også ganske lei av det blekete håret etter hvert.

Så selv om jeg synes det er greit å la barn farge så vet jeg ikke hvor lett det er å få det til. Vi klarte det i hvert fall ikke.


#9

Maverick sa for siden:

Bleking skal vi ikke, det kan godt vente noen år.

Jeg lurer på å prøve den shocking pink fra Schwartzkopf, og så kan jeg vaske håret hennes med lillashampoo først, jeg har en veldig god en fra min korte karriere som blondine.


#10

Bokormen sa for siden:

Det mellomblonde barnet mitt har hatt minimal effekt av disse som vaskes ut. Fargene sitter noe bedre på den lysere broren, men fargen blir sjelden like fin som på bildet. Vi blir lurt! :dramaqueen:


#11

Bokormen sa for siden:

Fargespray har faktisk gitt mer farge og god dekning her, men vaskes jo fort ut.



#13

Tangerine sa for siden:

:hjerter: :hjerter:

Så bare bildene.


#14

Tallulah sa for siden:

Se der har du til hele familien!


#15

zinatara sa for siden:

Jeg har farget sønnen min sitt hår med sånn manic panic hårfarge. Varer ikke akkurat lenge på ubleket blondt hår, men han var godt fornøyd. Arctic fox og directions er vel også mye brukte merker.


#16

Che sa for siden:

konditorfarge sitter jo avsindig lenge i hår - men kanskje ikke helt innafor å gni inn hår i det heller?


#17

Neket sa for siden:

Manic Panic har mine også brukt med hell. Riktignok turkis. Den varte ikke så lenge, men fargen var skikkelig knall. De brukte den som heter amplified tror jeg. :gruble: Hvertfall ligner flasken - det er noen år siden.

Mine har mellomblondt hår, de farget det på sommeren så det var litt solbleket, men ikke helt lyst.


#18

veobra sa for siden:

Vi farget rosa i mørkeblond hår, kanskje antydning til brunt hår. Det syntes ikke. Da ble det bleking og da ble det knallrosa. :nikker: Din datter er ganske lys. Jeg vil tro hun kan bli skikkelig rosa i alle fall i de lyseste delen. Kanskje mindre rosa innover. Vi brukte farge kjøpt på Vita. Kan se om jeg finner merket senere.


#19

frukt sa for siden:

Jeg brukte i sin tid Fudge paintbox på mitt naturlig blonde hår, og det ble knallfarge av det altså.


#20

Nera sa for siden:

Min datter som har sånn cirka samme hårfarge i utgangspunktet, har brukt en fargebombe fra Revlon, den heter Nutri Color Creme i fargen Purple Red (nr 500), og den gir skikkelig knallrosa hår som varer en god stund. I tillegg er den som en balsam for håret, så den sliter ikke noe særlig. Vi har kjøpt på Normal til rundt 130 kroner eller der omkring, og den holder til flere behandlinger.

Eksempel (men dyrere der): www.lyko.no/revlon/revlon-nutri-color-creme-500-270ml?gclid=CjwKCAjwydP5BRBREiwA-qrCGjQIbimQjD_uCOx81p7uwPgoPP1pNPiMccHuaHTilnG6kaDh81dAbBoCZwgQAvD_BwE


#21

GinaK sa for siden:

Spenstig.
Ville spurt på Vita på senteret der du bor. De er flinke med hårfarger og har sikkert vært borti farging på småjenter. 😊
Vita på L-senteret. Og ville nok holdt meg til glansvask.
Lykke til med farging.


#22

Maverick sa for siden:

Vi rusla innom Normal og plukket med den Scwartzkopf-fargen, det var den eneste de hadde. Funker det ikke prøver vi en sånn som legger seg utenpå håret. :jupp:


#23

Pamina sa for siden:

Ikke vask håret før du farger, sier frisøren min.

Du kan bruke varme for å få den til å sitte skikkelig, men det er jo uansett kult å prøve, så får man noen erfaringer, og så vet man mer til neste gang.


#24

Lavender sa for siden:

Jeg kjøpte fra Moroccan Oil til mitt yngste blonde bleke barn, det holder til neste vask.


#25

Trixie sa for siden:

Jeg bruker Kevin murphy på mitt hår. Men mulig det bare er frisører som får tak i det.

Kan evt høre med min eldste som har hatt knallrosa en periode (men bleiket først da).


#26

Bloppy sa for siden:

Åh, for ei nydelig frøken. :hjerter: Spent på resultatet. Jeg har litt lyst på knæsj farge i mitt stripet/grå hår jeg og. :jupp: Men jeg tør ikke. Redd jeg er for gammel. :knegg:


#27

My sa for siden:

Du skjønner vel at vi må få se bilde av resultatet? :jupp:


#28

Maverick sa for siden:

Nå har vi to pakker Scwartzkopf superduperpink eller hva den nå heter i håret, og gullfiskMaverick husket plutselig at det var den samme vi brukte sist. :knegg: Men da i en mørkere nyanse, og bare en pakke. Hun har både langt og tykt hår.

Vi får se hvordan det blir. Gøy er det uansett. :nemlig:


#29

Elise sa for siden:

Min datter brukte denne sist hun farget, det er vel den samme du har kjøpt nå?

Det siste halve året har "vi" prøvd helbleking hjemme (mislykket!) lilla, halve håret lilla, blått, rosa, og nå sist bare striper av grønt i det blå. :himle:

Yngste, som nå har rosa hår, skal jeg finne bilde av så du kan se. Tror nok også at datteren din sitt hår er hakket mørkere, sånn at det kanskje ikke blir like knæsjt.


#30

Maverick sa for siden:

Jepp, det er den. :jupp:


#31

Elise sa for siden:

Første dag etter farging, tror jeg. Eller kaaaanskje vasket en gang.

Å i heite. Bildene ble så store at de ikke kan ligge. :skremt:


#32

polarjenta sa for siden:

Nydelig jente.:hjerter:

(Også lurte jeg om det var forskjell på rosa hårfarge når man hadde permanent i håret. Også lurte jeg på hva semipermanent, om det var mindre krøller liksom.:knegg: )


#33

Marla Singer sa for siden:

Så fin! :elsker:

Jeg har ikke peiling, men har en 4-åring som garantert vil synes at dette er en god idé, så rapporter gjerne her om du finner ut av det! Hvis jeg får ut finger'n fortest skal jeg si ifra, men tviler.


#34

Maverick sa for siden:

Her gjør vi ting heller MED EN GANG enn å tenke oss så veldig om, og dette er resultatet mens håret fortsatt er vått. Det er slett ikke verst med farge, men jeg ser i front at det er vanskelig å få det til å sette seg helt innerst ved pannen, selv om jeg var supernøye med påføringa. Jaja.

Vi får se hvordan det blir når det er tørt i morgen, og om vi evt skal putte på en boks med sånn uttapå-håret-farge. Bildet er tatt med varmt lys på, så det ser mer rødt ut enn det er, fargen er noe kaldere egentlig.


#35

MegaMie sa for siden:

Nydelig! Vi farget sjuåringen i igår,knall rosa. Kjøpte farge på Normal. Vet av erfaring at det går fort ut, men kidden er fornøyd. 👍


#36

My sa for siden:

Så kult!


#37

zinatara sa for siden:

Et alternativ vi har brukt for å få hår med kule farger uten å farge er å flette inn kanekalon hår. Om man er forsiktig med håret kan det brukes flere ganger.


#38

Bloppy sa for siden:

Så kul hun ble! Jeg og viiiil. :trasser:


#39

apan sa for siden:

Stilig hår, ble fint, synes jeg. Jeg har ingen erfaring og vil kun dele at lillebror også har den hvite t-skjorta med grønne sjiraffer :blond: .


#40

IzziCreo sa for siden:

Så kult på fineste snuppa :hjerter:


#41

Inagh sa for siden:

Åh, tøffeste jenta di! :hjerter:


#42

Gaia sa for siden:

Jeg vil egentlig avbefale Colorista. Den rosa går greit, de andre fargene blir blasse og kjipe, og går aldri ut.

I følge en venninne av meg som er dreven på farging av hår i diverse knallfarger, så er fargene fra Dragens hule de beste.


#43

Maverick sa for siden:

Det ble rosa. :nemlig:


#44

My sa for siden:

Det ble SKIKKELIG rosa! :hjerteøyne: Er hun fornøyd selv?


#45

zinatara sa for siden:

Wow, skikkelig kult!


#46

Madicken sa for siden:

Nydelig jente med knallfint rosa hår! :hjerteøyne:


#47

Maverick sa for siden:

Hun er strålende begeistret! :glis:

Tror egentlig hun burde hatt enda en pakke for full dekning, evt burde moren vært enda flinkere til påføre greiene, for det er litt flekkete her og der. Men det er veldig lite farlig, kjenner jeg. :knegg:


#48

My sa for siden:

Ja, på det øverste bildet i første innlegget ditt er det jo også flekkete, bare fint det! Og så lenge hun selv er strålende begeistret så er det det viktigste.


#49

IzziCreo sa for siden:

Wow! Herrrrlig altså! Skikkelig råssa og nydelig som bare det :elsker:


#50

Toffskij sa for siden:

Det var rosa, ja! :hjerteøyne:


#51

Blå sa for siden:

Helt nydelig.


#52

Tjorven sa for siden:

Det ble skikkelig fint. Antar at hun er strålende fornøyd selv også. :elsker:


#53

Adrienne sa for siden:

Så utrolig kult! Perfekt farge til henne, akkurat passe rampete. :elsker:


#54

Che sa for siden:

Så fantastisk stilig! Jeg går jo selv med en drøm om å farge håret mitt i funky farge, men jeg er for pysete/føler at alderen har tatt meg. - Blir spennende å se om hun her skal gå gjennom alle regnbuens farger i løpet av barn- og ungdommen, eller om hun med ett blir superstaight!


#55

Pasta sa for siden:

Datteren min bleket og farget håret rosa for noen år siden (som bildene du la ut). Det var vel rosa i nøyaktig to hårvask før det falmet til en trist, annen farge.
Skikkelig bortkastet tid og penger!


#56

star sa for siden:

Så kult!


#57

Che sa for siden:

Bleket hår holder vel fargen dårligere enn "ubesudlet" hår, da.


#58

Mex sa for siden:

Wow. Hun er jo supernydelig. :hjerteøyne: Dette kledde hun!


#59

gnuri sa for siden:

Så kul!


#60

Maverick sa for siden:

Ja, nei, når det kommer til bleking og sånne store prosesser vil jeg ikke gjøre det selv, det er jo en grunn til at det finnes en frisørutdannelse. Det blir fort gæærnt.

Men om dette nå falmer i løpet av en uke så er det ikke så farlig, det er hverken bortkastet tid eller penger, lykkehylet fra henne i dag tidlig da hun gikk og så seg i speilet var absolutt verdt det hele. :jupp:


#61

Maverick sa for siden:

Takk for alle komplimenter, forresten! :elsker:


#62

Bloppy sa for siden:

Hoy! Det ble skikkelig råååsa og skikkelig kult! :elsker:


#63

Inagh sa for siden:

Åh fy søren - heldige unge som har en mamma som tenker at slikt er helt greit! Hun ble knalltøff! :hjerter:


#64

polarjenta sa for siden:

Så kult det ble. Og det håret da.:hjerter:


#65

GinaK sa for siden:

Det er bra å tørre å være litt annerledes. Ble fint og det viktigste er jo at hun selv synes det.


#66

Fintdethei! sa for siden:

Herlighet for en herlig jente :hjerter:. Jeg skjønner ikke hvorfor rosa ikke kan være en naturlig hårfarge fra naturens side. Knallfin ble hun!


#67

Bergensis sa for siden:

For ein fantastisk farge! Og herlig jente. :hjerter:


#68

Einhyrningur sa for siden:

Det finne en knallrød sjampo som beholder farget hår rødt lengre.


#69

Molly sa for siden:

Det ble kjempekult! Herlig med lykkehyl :hjerter:


#70

Anikka sa for siden:

Herlig! Flott jente.


#71

Marla Singer sa for siden:

Det ble jo helt perfekt. :hjerter:


#72

veobra sa for siden:

Det ser jo omtrent akkurat ut som på ønske-seg-bildene du la ut i starten. Veldig gøy at detble skikkelig rosa.


#73

Charlie sa for siden:

Veldig kult. Nesten så jeg tenkte det kunne bli broen den dagen jeg skal over på all-natural igjen. :fnis:


#74

Polyanna sa for siden:

Så gøy! Og garantert verdt det, ja. Det er jo bare hår, det vokser jo ut, om det skulle bli gusjete om en stund. Og "det vokser på egen grunn", som min mor pleier å si om å la unger velge egne frisyrer (som vanlig er hun bedre på teori enn praksis - hun klarte ikke å la være å bestemme ganske mye over døtrene, gitt. :mumle: )


#75

Teofelia sa for siden:

Fantastisk kul! :elsker:

Jeg har helt kapitulert etter at mann og datter snek seg til frisøren for et par år siden og kom hjem med knallblått hår. (Bare barnet, ikke mannen, heldigvis.) Jeg elsker knallfarget hår på barn, rett og slett. Det kan være så usunt og umoralsk det bare vil. Heia kule jenter (og gutter)! :hjerter:


#76

Polyanna sa for siden:

Psjt, hverken (spesielt) usunt (sammenlignet med mye annet) eller umoralsk!


#77

Maverick sa for siden:

Ikke minst er det veldig lett å få øye på ungen, som har en medfødt intens wanderlust, når hun har stukket av i skauen. :nemlig:



#79

Teofelia sa for siden:

Skulle ønske jeg hadde tenkt på det for åtte år siden!!


#80

Teofelia sa for siden:

Her er håret helbleket før farging, så bittelitt usunt er det nok. Men ikke nok til at jeg setter ned foten. Og sikkert ikke verre enn mye annet vi gjør.


#81

Tjorven sa for siden:

Bleking kan være ganske vondt for hodebunnen, så akkurat det har jeg vært litt streng på. Men ellers har jeg gitt ganske frislipp når det gjelder hår. Hår vokser ut igjen og slike fargeeksperiment går bort etter en stund.

Nå er hun 15 og har klar beskjed om at 15-åringer bestemmer over sitt eget hår, men utover normal hårklipp, så må de finansiere det selv også.

Selv jobbet jeg i parfymeri da jeg var i den alderen. Så mitt hår har hatt de aller fleste farger med unntak av svart. (Besteforeldrene mine eide en kombinert veskebutikk/parfymeri, jeg fikk ikke jobben fordi jeg var genuint interessert i sminke og parfyme. Tvert imot. Hårfargene var vel egentlig de eneste produktene jeg testet ut.). Det var ikke alltid veldig pent, men mamma lot meg gråte mine modige tårer når det gikk galt og så gikk verden videre allikevel.


#82

Teofelia sa for siden:

Ja, jeg var som sagt ikke involvert i beslutningen den første gangen, så her fikk Minsta lære den harde og vonde veien. :humre:

#83

Marla Singer sa for siden:

Litt treigere i avtrekker'n her, men NÅ tenkte jeg at vesla på 5 skal få farge håret råsa. Men:

Jeg husker ikke helt nyansen på håret til datteren til Mave, men tror kanskje at hun var litt lysere enn min. Min er helt blond i deler av håret, men store deler har også blitt ganske mørkt. Fikk ikke til å laste opp bilde, men ut ifra denne beskrivelsen, er det en dårlig idé å farge rosa rett oppå (vi skal ikke bleke)?

Og, er det viktig med sånn "lillashampo" som flere skriver om i tråden her, og hva googler jeg for å finne det..?


#84

Elise sa for siden:

Ikke dårlig idé, men bare vær klar over at fargen da ikke blir lik hele veien. Det kan bli kult, det.


#85

Maverick sa for siden:

Ungen min har en mørkgyllen hårfarge nærmest, det er ikke sånn "klassisk" nordisk lyseblondt.

Kjør på! :jupp:



#87

Elise sa for siden:

Datter (16) har ryddet rommet og jeg skal få overta rester av rød og blå hårfarge, så i morgen blir jeg lilla. :hyper: Endelig har nemlig den nevnte datteren hår som ser naturlig ut, så da er det min tur. Jeg har ikke følt at jeg har kunnet farge håret i sprelske farger når hun har gått rundt med rosa, lilla, blått eller grønt hår, men nå som det er brunt får det vel være greit.



#89

Elise sa for siden:

Vi får se hvor tøff jeg er i morgen. Jeg har en del mørkt hår, så det er ikke sikkert det vil synes så godt, eventuelt kan det bli gøy.

(og nå kom jeg på at "gøy på håret" kanskje ikke akkurat er en hedersbetegnelse her på forumet :knegg: )


#90

Elise sa for siden:

Morsommere om du poster bilde med resultat, da. Barn med rosa hår er kult. :riktig:


#91

Trixie sa for siden:

Jeg farget mitt eget hår rosa igår. Ungene er vandt til det og kikket ikke engang. Er nøye med bruk av god shampoo og balsam og hårkur.


#92

Marla Singer sa for siden:

:knegg:

Denne ungen finnes egentlig ikke på internett, men her er resultatet bakfra og fra siden. Fargen på bildet fra siden stemmer best, det ble skikkelig knallrosa. Hun ble veldig fornøyd. :nemlig:

Etter en prat med en frisør fikk jeg litt noia for at det skulle komme borti hud og hårbunn, så det er lite farge innerst. Litt ujevnt ellers også, men pytt. Brukte én pakke.


#93

Marla Singer sa for siden:

Fjernet bildene igjen jeg, siden jeg så at de var synlige for alle også hvis man ikke er logget inn. Men, det ble altså veldig rosa, og akkurat slik hun ønsket seg!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.