Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salongbord, hva har du?

#1

Taien sa for siden:

Jeg sitter og ser litt på interiørsider, leser litt om hva andre har av salongbord osv. Og jeg syns "alle" har lave, små salongbord!
Jeg har (og "MÅ" ha) et høyere og større salongbord. Jeg sitter mye med bordet hvis jeg sitter på laptopen, har vi besøk så sitter vi der og drikker kaffe osv. Av og til spiser vi der (ikke så mye i nyhuset...men ofte i det gamle).

Hva slags salongbord har dere? Hvorfor? Hva bruker dere det til?


#2

Tallulah sa for siden:

Et teakbord fra sekstitallet. De er høye, og det går fint an å spise fredagstaco foran TVn på dem. :nemlig:

(Men jeg ønsker meg et lavt et, siden jeg liker å sitte på gulvet. :knegg: )


#3

Taien sa for siden:

Jeg sitter kun på gulvet på jobb (og sliter nok med å komme opp igjen da...:knegg: ) så jeg vil ha noe med høyde.
Jeg tviholder på det jeg har, for det er så vanskelig å finne tilsvarende nye. :humre:



#5

GinaK sa for siden:

Vi følger ikke trender så har et heltre tungt mørkbeiset bruksbord.
Kjøpt på Finn etter å ha hatt det på søk i rundt 2 år.
Vi spiser middag der i helger så vi har ikke pyntebord. Tipper det er 100*150 ca


#6

Serena sa for siden:

Jeg har et teak-bord fra 70 tallet som er høyere enn en del av de mer moderne bordene. Det er også relativt langt, men ikke så veldig bredt (60cm tror jeg). Det går fint an å spise ved!


#7

Lhi-My sa for siden:

Jeg har et høyt, solid sofabord fra 40-tallet. Det hører til en annen sofa fra samme tidsepoke som vi har et annet sted i huset. Det fungerer perfekt og er uslitelig. Fint synes jeg også det er. Det ble kjøpt på en bruktbutikk for sikkert minst 20 år siden, men de finnes i bruktsjapper fortsatt. Ta deg en runde i bruktbutikker, jeg tror du finner bedre, solidere og vel så fine bord der som i møbelbutikker.


#8

Che sa for siden:

Vi leita og lenge for å finne et som var høyere enn sofaen om ikke annet. Endte opp med ett fra IKEA.
Det finnes i ovalt (som vi har) og i Rundt.

Det heter VEJMON. Det ovale er 47 cm høyt og det runde 48 cm.


#9

Jålebeinet sa for siden:

Lite og lavt. Passe høyde til sofaen. Det er ikke så stort, så vi spiser ikke ved det. Glassplaten under er jeg glad for at vi valgte.


#10

Drømmedama sa for siden:

Vi har to sofaområder i stua, ved hovedsofaen vår har vi et glassbord og ved den andre sofaen har vi et rundt sofabord i ubehandlet eik. Begge bordene er store og ikke så lave.


#11

millact sa for siden:

Har et i eik, fått fra min mor da de kjøpte noe annet. Det er vel nokså normal høyde på det. Vi sitter sjeldent der; er mest i tv-stua.


#12

My sa for siden:

Jeg har et gammelt og stygt Ikea-bord, men ønsker meg dette.



#14

Fersken sa for siden:

Har et digert eikebord kjøpt på Bohus (eller var det Møbelringen?) for 12 år siden.



#16

frukt sa for siden:

Jeg har nok omtrent det motsatte av det du ønsker deg. :knegg:
Jeg avbefaler forøvrig høyglans salongbord.


#17

Myria sa for siden:

Vi har et stort salongbord vi kjøpte da vi flyttet hit for 13 år siden. Det er 55 cm høyt (og ca 130x75 cm langt/bredt) og jeg vil ikke ha noe lavere eller mindre siden vi spiser ved det bordet på lørdager og jeg sitter gjerne med PCen på det også, så lave/små bord fungerer bare ikke. Det ble kjøpt på Fagmøbler, som er er et av få møbelbutikker hvor jeg har klart å finne den typen salongbord. Jeg vil gjerne bytte ut mitt, men finner ikke noe tilsvarende som møter alle kravene mine (uten å samtidig koste langt mer enn jeg synes et salongbord er verdt) så jeg må nok leve med det vi har en stund til.


#18

Bean sa for siden:

Vi har 2 stk Moods sofabord fra Bolia - 60cm og 90cm. Vi kjøpte disse i fjor og før det hadde vi et stort salongbord. Trodde jeg ville savne et stort bord, men jeg er mere fornøyd med disse små. Vi har spisestue ved siden av så vi spiser sjelden ved dette bordet, men det blir kanskje kaffe og kaker eller slikt. Liker spesielt at vi kan flytte disse bordene enkelt til der det trengs et bord som til å ha en kaffekrus i hver ende av sofaen.



#20

Strå sa for siden:

Jeg hadde et Skeidarbord fra 1987 fram til i fjor, da ble det gitt bort. Det var høyt nok til å spise filmtaco og filmpizza av. I dets sted har vi nå et sånnt lavt et som eldste har satt der, inntil videre. Begge har gammel standardstørrelse på overflaten. Oppe har vi et mindre salongbord fra ca 1955, det har tacofredaghøyde, er relativt lite i overflaten og jeg digger det.


#21

Elise sa for siden:

Vi kjøpte et Hemnes-bord fra IKEA brukt for litt siden, egentlig tenkt som et midlertidig bord, men vi elsker det og kommer til å beholde det. Forrige eier har beiset eller lakkert med noe halvgjennomsiktig hvitt, som gjør at det ikke ser ut som de man får kjøpt på IKEA. :jupp: Før det hadde vi et Liatorp-bord fra IKEA, men sleit det ut og ble kjempelei av det.

Hemnes er 46 høyt, og jeg synes det var forferdelig mange bord på kanskje 40 cm eller noe da vi lette etter nytt uten å finne noe vi egentlig virkelig ville ha.



#23

star sa for siden:

Et gammelt teak bord kjøpt på bruktbutikker. Det er sånn semihøyt. Hadde et fra IKEA før og mener det var lavere.


#24

Erica sa for siden:

Anbefaler deg å kikke på finn etter gamle bord, der kan du helt sikkert finne et som passer tli dine spesifikasjoner. Veldig mange nye bord er ganske lave syns jeg.

Selv har vi et stort 120x120 cm bord fra signature collection, men det er ganske lavt og egner seg ikke til å spise noe annet enn kake/kaffe og heller ikke til å jobbe ved.


#25

Tjorven sa for siden:

Vi var egentlig fast bestemt på å kjøpe brukt på Finn sist, men etter 6 måneder kapitulerte vi. Folk forlanger uanstendig mye for bord de skal selge eller så er det synlige skader.


#26

Taien sa for siden:

Jeg trenger ikke nytt salongbord pr d.d. akkurat. Men jeg blir nysgjerrig på hva andre har, og om noen har like høyt bord som vi har. Men når dette salongbordet sier takk for seg, er det nok å lete på finn ja.
Vårt er 80 bredt, 140 langt og 55 høyt. Det er perfekt for oss.


#27

Taien sa for siden:

De siste to salongbordene vi har hatt, har vi fått av nære venners besteforeldre som flyttet. Jeg liker godt den gamle stilen (bordet vi har nå er i mørk "mahogni"-stil og med avrundede hjørner) og de fleste vennene våre er mer moderne enn oss. :knegg:



#29

Milfrid sa for siden:

Men jeg kan ikke huske (eller tenke meg) at jeg betalte så mye for det. :sjokk: Prisen må ha steget noe voldsomt?! :sjokk:


#30

liefje sa for siden:

Jeg har et lavt ett som bare er til pynt omtrent. I tillegg har jeg to "krakkebord" som kan flyttes til der man sitter for å sette koppen eller vinglasset på. Vi spiser ikke i sofaen. Skal jeg bruke lap-top, har jeg et sånt bord som står med beina delvis under sofaen og "henger" over. Det er genialt.


#31

Polyanna sa for siden:

Jeg har et som er sånn halvhøyt. Jeg lette og lette etter et "perfekt" bord, men siden jeg ommøblerer en del, og det bordet som passer mellom sofaen nå (har stor U-formet sofa, så bordet må passe i midten) orker jeg ikke å bruke masse penger på det. Ikke fant jeg noen som jeg ble forelsket i, heller.

Så jeg bygget et selv, med understellet (sort metall) av et ikea-bord (Finn) og en stor, veldig slitt gammel furubodplate som jeg tok av et bord jeg også fant på Finn, og slipte ned og oljet. En del jobb, men jeg liker det faktisk veldig godt! :hjerter:

Men jeg ser at det er en del sånn mer "gammeldagse" bord til salgs på Finn, og de er ofte tungsolgte (men urealistisk priset, så man kan se på annonsen litt, vente og så komme med et hyggelig formulert bud, tror jeg).


#32

Tallulah sa for siden:

Det høres ut som et klassisk femtitallsbord. :nemlig:


#33

Taien sa for siden:

Ja, det er nok det. Eller enda yngre?


#34

Tallulah sa for siden:

Ja, de lagde høye bord et stykke ut på søttitallet. Og begynte med lave på sekstitallet. Litt overlapp.


#35

-ea- sa for siden:

Polyannas selvlagde høres fint ut.

Hjul under bordet gjør det høyere! Jeg har et lite, vanlig Ikea-bord. Husker ikke navnet, Lack? Har hylle under og finnes i to størrelser. Skrudde hjul under beina = litt høyere bord og lett å flytte på, alt etter hvilken ende av sofaen jeg sitter i.


#36

Geitrams sa for siden:

Vi har også disse, hatt de i 8 år og tror aldri vi kommer til å bytte de ut.


#37

Ru sa for siden:

Har et ovalt salongbord med to store dreide bein. Det er høyt, med en bitteliten hylle under midt på. Loppisfunn. Veldig fornøyd.

Og nå har jeg akkurat pusset ned hele driten og spritbeiset det, så nå er det veldig ryddig siden jeg har truet med klæssing til den som setter noe rett på bordplaten. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.