Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skoleveske til vg1 - hvor går man for å lete?

#1

Polyanna sa for siden:

Jentungen ønsker seg skoleveske til skolestart, men er temmelig i villrede på hva slags veske.

Kan dere peke oss litt i retninger av hva slags typer det "går i" og hva slags butikker som kan ha litt utvalg. Jeg er helt blank.

(Oslo)

EDIT: Det er veske som er ønsket, ikke sekk. :)


#2

Tjorven sa for siden:

Må det være veske? Ganske mange bruker sekk fra Fjellreven. De har butikk midt i Karl Johans gate, men er sikkert å få kjøpt mange andre steder også.



#4

Stompa sa for siden:

Hos oss får Vg1-elevene utdelt sekk sammen med skole-PCen, og 90 % bruker den.


#5

Hyacinth sa for siden:

Genialt!

Min 04-er fortsetter å bruke Beckmann-sekken fra ungdomsskolen. :hjelpsom:



#7

millact sa for siden:

Her også. Jeg kjører forbi en vgs på vei til jobb. De fleste bruker sorte pc sekker.


#8

Polyanna sa for siden:

Har fjellräven, ønsker seg veske. :)



#10

Palmen sa for siden:

Er hun fortsatt i ønsket om å blende inn og være som alle andre, eller ønsker hun å stå ut? Om det er i første kategori, tenker jeg at det er lurt til å vente til etter skolestart, og se hva de andre har. Det er jo store lokale variasjoner på hva som er "in"


#11

IzziCreo sa for siden:

Eldste har/har hatt Day Gweneth cross bag som tåler slikt. Var visst go to bag for vgs eleven da hun gikk i 1. Hun hadde garantert brukt den ennå hadde det ikke vært for at jeg har sagt jeg skulle fikse den, men ikke har fått ut finger ennå :knegg: Nå bruker hun en skinnveske/laptopveske fra Zalando. Sort og enkel i looken. Mange av jentene bruker slike, men den hun har må hun ordne endel i hvis hun skal ha med seg litt så egentlig ikke ideell. Så pass på at de har plass til laptop og litt til. Hun har ikke med bøker hjem, så det kan også være greit å få klarhet i. Hun går på Foss.


#12

Tallulah sa for siden:

Ja, det tenkte jeg også. Å få tips om hva som er hipt på Smøla er ikke nødvendigvis relevant. Eller naboskolen, for den saks skyld. Ellers ser jeg mange med disse Day-bagene.



#14

Pasta sa for siden:

Sånn er det her også.



#16

Adrienne sa for siden:

Day-bagger er motemessig på vei ut, i følge trendnissen jeg har under tak. :knegg:


#17

Røverdatter sa for siden:

Min vg3-jente kjøpte en enkel svart, litt kraftig skinnveske på Zalando. Tror nok det er kunstskinn for den var ikke så dyr. Helt nøytral og i PC-størrelse. Så byttet hun ut reima med en sånn kul reim man får kjøpt overalt for tiden.


#18

Tallulah sa for siden:

Ja, der ser du. Jeg tror det er enorme variasjoner på hva som er trendy hvor.


#19

My sa for siden:

Ikke sant. I tillegg til at trendene skifter veldig fort. Det siste er det litt vanskelig å ta innover seg for en vgs-elev. Min niese ønsket seg desperat en Michael Kors-veske til å bruke på skolen (tror det var på ungdomsskolen riktignok), og hadde alskens argumenter for at det var god kvalitet, og den var så tidløs, og hun kom til å bruke den i mange år. Hun sparte et halvt års tid, og da var det plutselig Fjällräven Kånken alle skulle ha, og det viste seg at den tidløse Michael Kors-veska ikke var så tidløs likevel. :hehehe: Så hun sparte et par tusen på det skiftet i motebildet. Slik har det jo vært til alle tider, når det gjelder tenåringer, men litt ekstra problematisk når det er snakk om ting til flere tusen, som plutselig er helt ut året etterpå. Så det kan sikkert være lurt å vente og se litt hva de andre har ja.

Eller spørre sin kusine trendnissen. :knegg:

De hippeste her ser for øvrig ut til å foretrekke enkle handlenett i tøy, til bøker og pc. Men det er mulig det først og fremst er studenter, litt vanskelig å skille sånn i forbifarten.


#20

millact sa for siden:

Da har jeg en hip 15-åring; hun vet det bare ikke selv.


#21

Tjorven sa for siden:

Særlig i Oslo vil det vel være store forskjeller mellom hva som er "in" fra skole til skole. Jeg tror forskjellene mellom Katta og Handelsgym er vel så stor som mellom byer i Norge, selv om det bare er et par km avstand mellom skolene.


#22

My sa for siden:

Ja, slik er det nok her også.

#23

Polyanna sa for siden:

Hun er definitivt på å "blende inn", men trangen til å ha ordning og reda før skolestart er sterkere. :humre:

Hun mener at hun vet hva hun vil ha, men når jeg spør, så virker det som om hun vet best hva hun IKKE vil ha. :knegg: Ikke dameveske, ikke disse firkantede i matt sort "lerret" som mange har hatt det siste året, ikke Day-veska (som hun har). Jaja, hun finner nok ut av det.


#24

-ea- sa for siden:

Aha, det kan forklare noe jeg observerer i mitt aller nærmeste nærmiljø. :p


#25

gnuri sa for siden:

Den jeg linket til er sekk, men Rain har også vesker som mange av venninnene har. Noen av dem har også Day-bag


#26

Miss Norway sa for siden:

TrendMissen her i huset ønsket seg og fikk håndveske i dette merket og mønsteret, så tenker også at en større slik som skoleveske er helt innafor. Designmessig. Prismessig vil jeg ikke kommentere tror jeg, det er så individuelt.


#27

apan sa for siden:

Med tanke på at jeg vet om skoler i Oslo der det ikke er uvanlig med en veske til 7000, mens på andre skoler bruker de fleste ikke noe som helst, ville jeg virkelig ventet.


#28

Palmen sa for siden:

Men dette er jo du rågod på, Poly! Kan du ikke bruke Day-veska og så møtes vi etter skolen første skoledag og spiser middag ute og shopper veske, lissm? Eller har de blitt for store til sånt nå?


#29

Nenne sa for siden:

Her også, men jeg tror vi er på nærmere 100 % enn 90.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.