Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Wiener fra først price

#1

Hondacrv sa for siden:

Har noen smakt dei? Er dei greie nok til å serverere til barn og menn som treng pølser i konfirmasjon. (Me har tapas, med pølsekjele som nødløysing for dei med slike behov, det er alltid barn og gamle menn som er kritiske til tapas.
Så er pølsene fra frist price serverbare?


#2

Timar sa for siden:

Jeg har ikke smakt dem, men kan tipse om at Rema1000 pleier å ha 20-pakning wiener fra Gilde til en overkommelig pris.

Og så er stalltipset å ha en buljong-terning i vannet, så smaker pølsene litt mer, og mindre vassent.

BM: Hatt noen barnebursdager oppigjennom. :humre:


#3

Maverick sa for siden:

Nå er det vel ikke slik at wienerpølser fra for eksempel Gilde heller er et gastronomisk himmelrike, så det er neppe noen stor katastrofe å bytte de ut med et rimeligere alternativ.


#4

millact sa for siden:

De er sikkert greie nok.


#5

Molly sa for siden:

De er helt ok.


#6

IzziCreo sa for siden:

Nå er jeg kjent for å være kresen, men de eneste wienerene jeg har smakt som er gangbare er Prior og Gilde. Nå har jeg sluttet å forsyne meg hvis jeg ikke vet at det er de, rett og slett fordi det er så pinlig å ikke spise opp (og nei, det er ikke snakk om å klare å få de ned) :sparke:

Rema har også 20 pk med Gilde, og Obs har gjerne enda større.


#7

frukt sa for siden:

I barneselskaper her pleier man å servere grillpølser som har fått trekke. Det fungerer bra, og det er litt mer mat i de synes jeg.


#8

Chablis sa for siden:

Jeg hadde nok ikke kjøpt de, man kjenner forskjell.


#9

Bloppy sa for siden:

Jeg synes ikke de fra FirstPrice er noe gode. De er veldig vassne i smaken.

Frukt: Trekke grillpølser i vann liksom? :tullerdu: Da er det bedre å legge de i ei langpanne i ovnen. :kresenogsær:


#10

frukt sa for siden:

Smaker det samme syns nå jeg. :knegg:


#11

Maverick sa for siden:

Jeg synes altså det er så ugreit å definere et billigmerke som «ikke serverbart». Mulig jeg har intenst såre tær etter det siste halve årets matbudsjett på halvert inntekt, men det koster liksom ikkeno å klare å formulere seg på en måte som ikke i praksis leses som «kan man egentlig servere billig dritt», sånn med tanke på at det er en hel bøling som serverer ungene sine billigmerkene jevnt og trutt.


#12

polarjenta sa for siden:

Det er helt vanlig i nord og trekke grillpølser i vann.


#13

Chablis sa for siden:

Helt vanlig på Sunnmøre også.


#14

Malama sa for siden:

Men jeg lærte sist 17. Mai at trekker man dem i posen så blir de ikke så vassne selv om de evt blir liggende en stund. Tas selvsagt ut før servering :)


#15

Adrienne sa for siden:

Jeg synes de er helt greie, men har ikke helt samme snerten som f.eks. Gilde. Det kan motarbeides med å trekke i buljong. Men helt klart serverbare.


#16

Bergensis sa for siden:

Den var ny for meg! Altså, eg veit det er mogleg, men at det er vanleg, liksom. Men så er eg framleis rysta over Fylkesbåtane som serverte poden kokt hamburger i brød.:skremt:


#17

Einhyrningur sa for siden:

Vi koker grillpølser og synes det er helt greit. Også First Price grillpølser og Wienerpølser. For mer smak trekkes de i buljong.


#18

Elise sa for siden:

Jeg leser det ikke som at noen sier noe om merkene, men om wienerpølsene til firstprice, etter å ha smakt de. Jeg kjøper gjerne billigmerkene, og det er mye som er minst like godt som de dyrere merkene, men akkurat wienerpølsene fra firstprice har ikke jeg likt i det hele tatt. På samme måte synes ikke jeg hamburgerryggen fra Gilde er god, så jeg kjøper helst Nordfjord. Har ikke noe i mot Gilde eller "folk som spiser Gilde" av den grunn.

Edit: Kom på nå at jeg tror ikke jeg har smakt wienerpølsene fra Firstprice, men grillpølsene derfra.


#19

polarjenta sa for siden:

Jeg har alltid trodd at sånn skulle det være med de pølsene. Selges på fotballkamper til og med. Og helt vanlig å servere i barnebursdag.

Kokt hamburger har jeg derimot ikke hørt om.


#20

Bloppy sa for siden:

Altså, det er wienerpølsene til FirstPrice jeg ikke liker. Men det er min smak. Jeg kjøper massevis av de billige produktene som kjedene har jeg. Kjøttdeig, tacostæsj, pålegg, kjøtt, fisk etc. Jeg er ikke noen matsnobb sånn. De er jo produsert av de samme folka som de dyrere merkene. Gulrøttene kan være litt skakke og krokete liksom. Men de smaker jo gulrøtter. Men akkurat wienerpølsene deres synes jeg ikke er gode. Men jeg er generelt ikke glad i pølser da. De bør helst ha mye smak. Og det synes jeg ikke FirstPrice sine har.


#21

Isolde sa for siden:

First price sine winer liker ikke jeg heller. Grill pølsene er helt ok. Rema sine er litt bedre. Der har de og noen økonomiposer fra gilde innimellom.

I barnehager trekkes ofte grillpølser for å få myke pølser som er skinnfrie til de små barna.


#22

Madicken sa for siden:

Jeg kjøper gjerne First Price-produkter, men wieneren deres synes jeg er trist. Det hjelper muligens å trekke den i buljong? :vetikke: Jeg synes ofte det er greie tilbud på Gilde-pølser, særlig i store pakker.


#23

Hondacrv sa for siden:

Eg og serverer billige ting. Og eg vet at dette er eit snobbespørsmål. Men resten av konfmaten held eit høgt nivå, og meir enn det har eg ikkje seie til mitt forsvar.


#24

Madicken sa for siden:

Men med mindre matbudsjettet er aldeles sprengt: hvorfor vurderer du da de aller rimeligste pølsene?

Dersom øvrig meny ligger i det øverste sjiktet, synes jeg også at pølsespiserne kan få god mat med kvalitetspølser og digg tilbehør.


#25

Hondacrv sa for siden:

Hahaha, logist spørsmål :knegg: Eg hadde aldri kjøpt dei. Eg hadde ein som handla for meg, og han sendte dama, og ho fann ut at frist price pølser kunne spare oss for noen kroner. You had ONE job, liksom. Så eg valgte ikkje det. Eg hadde tatt gilde. Dei veit eg er gode. Mensanten, det ordner seg dette. Me serverer dei, og alt går bra.


#26

vixen sa for siden:

Jeg tror at for mange så er dette med pølser at de skal være sånn som man er vant til fra barnsben. Her for eksempel er det aller mest vanlige gilde grillpølser trekt i vann. Jeg tror ikke jeg smakte wiener før jeg var ganske stor. Og liker det heller ikke. Mannen derimot er mest vant med wiener og synes grillpølser trekt i vann smaker forferdelig. :humre: Så om jeg er hjemme alene spiser jeg gjerne grillpølser med makaroni og ketchup. Jeg foretrekker gilde, men det er nok fordi jeg er flasket opp på samvirke og ikke fordi de er så veldig mye bedre kvalitet.


#27

millact sa for siden:

Mens jeg foretrekker wienerpølser fremfor grill. Ungene mine er motsatt.

Vi spiser lite pølser.


#28

Chablis sa for siden:

Jeg liker heller ikke wiener, det er noe jeg ikke smakte før jeg flyttet til Østlandet, det jeg kommer fra er det grillpølser som brukes. Mim mann vil ha wiener, chablisbarnet foretrekker grillpølser..

#29

Fløyel sa for siden:

Hvem tror dere produserer disse egne merkevarene (ala First Price, Eldorado, Jacob's) til butikker rundt om? Tror dere First Price har en egen pølsefabrikk?

Jeg kjøper ikke kjedenes egne merkevarer, men det er av helt andre årsaker enn smaken, kvaliteten osv. Jeg ønsker at norske produsenter skal ha et livsgrunnlag, skape arbeidsplasser. Det får dem ikke ved hjelp av de egne merkevarene til kjedene.


#30

kamp sa for siden:

Det jo de store men opplever ofte mindre kjøtt i kopi variantene


#31

Pelle sa for siden:

Det hadde jeg glatt servert.


#32

Neket sa for siden:

Enig i dette. :jupp:

Jeg har ikke smakt first Price sine, men hvis de allerede var innkjøpt hadde jeg glatt servert de.

De beste wienerne er forresten Leiv Vidar, ikke Gilde. Til info. :nemlig:


#33

Blondie sa for siden:

Jeg også, hadde neppe reflektert over det engang.


#34

Madicken sa for siden:

Ja, siden pølsene allerede er innkjøpt, er det jo bare å servere. Men jeg ville nok trukket dem i buljong, og hatt gode pølsebrød, lomper (ikke First Price sine, lompene deres er virkelig ikke bra) og noe annet godt pølsetilbehør ved siden av.


#35

millact sa for siden:

:riktig:


#36

Billa sa for siden:

Selvsagt er det lov å spørre om noen kjenner til smaken på et annet merke enn det man normalt kjøper eller kjenner til. Det blir helt tøysete å ikke kunne lure på det fordi man da kan bli anklaget for snobberi og at man skriver nedlatende om EMV-merkevarer som er rimelige. EMV er ofte produsert på samme steder som mer kjente merkevarer, og noen ganger er produktene helt like, andre ganger har de andre og mer rimelige oppskrifter. For meg er pølse pølse, men det er helt tydelig i denne tråden at folk har preferanser ;)

Selvsagt skal ikke det å handle inne rimelige alternativer være noe issue, men det må være aksept for å kunne si at f.eks vaniljeisen til x-tra, ikke er like god som Hennig Olsen. Det er forøvrig ikke Diplom Is sin heller...

På torsdag ble jeg inspirert av tråden her inne om rimelige middager, og laget pølselapskaus. Jeg kjøpte kjøttpølser fra REMAs billigste merke (husker ikke hva det heter i farta), og de funket fintfint. Litt salte, kanskje, til min smak (og litt "tykk" tarm) men ellers var de absolutt et godt valg til formålet.

Jeg jobber i en bransje med mye EMV som er prisgunstig i forhold til sin kvalitet, og jeg skjønner ofte ikke mekanismene bak det å bruke et par tusen på en øyekrem, som du kan få akkurat like mye ut av til en fjeredel av prisen. Folk kjøper rett og slett emballasje, dufter, image og illusjon - og det gjelder uavhengig av om det er bil, mobil, rynkekrem eller altså pølser.


#37

Teflona sa for siden:

Jeg synes wiener er mindre godt uansett og tror ikke jeg smaker stor forskjell, men jeg spiser det jeg får, dersom jeg tåler i innholdet.


#38

-ea- sa for siden:

Vi koker grillpølser, vi koker indrefileten og resten av reinen, men vi koker definitivt ikke hamburgerne. :knegg:


#39

Bloppy sa for siden:

Nå kom jeg på en episode med Truls og Hellstrøm. :knegg: De var i Finnmark og var med på reinsanking og litt diverse. Hellstrøm ble mer og mer fortvilet da han spurte hva de gjorde med den og den delen av reinen. Svaret var utelukkende «nei, den koker vi». :humre:


#40

-ea- sa for siden:

Det var meningen at du skulle huske den episoden, ja. :p


#41

Nextlife sa for siden:

Det aller beste var da Truls og Hellstrøm hadde servert reintartar og rosastekt rein til stor begeistring, og han artigkaren svarte da de spurte hvordan han nå skulle tilberede. Han skulle koke. :knegg:


#42

-ea- sa for siden:

Enklest å koke når man skal lage mat til mange. Spesielt hvis maten skal lages ute.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.