Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har skjedd med den nymalte trappa mi?

#1

Bloppy sa for siden:

Uææææ! Altså, jeg har pusset, vasket og grunnet med noe som heter Visir. Etter anbefaling i malebutikken. Det fikk tørke i tre dager, før jeg malte første strøk. Tenkte å ta strøk nr to nå som varmen begynner å gi seg litt. Men hvorfor i huleste har malingen boblet seg?


#2

Bloppy sa for siden:

Åhhh! Bilder kommer, bare jeg finner ut av hvordan.


#3

Teofelia sa for siden:

Fordi den våte malingen har vært utsatt for sollys?
Fordi den våte malingen har vært utsatt for varme eller underlaget var varmt da du malte?
Fordi underlaget var fuktig?
Fordi trappen opprinnelig var malt med linolje?
Fordi du har lagt oljemaling oppå akryl (men Visir er vel oljebasert, så da høres det ikke slik ut).

Det kan være mange årsaker, men dette er i alle fall noen av de vanligste.


#4

Teofelia sa for siden:

Siden det har skjedd såpass raskt etter maling, tenker jeg at varme er det mest sannsynlige. Hvordan er været hos dere om dagen? (Det er en utetrapp, antar jeg?)


#5

Bloppy sa for siden:

Utetrapp ja. Og veldig varmt. Sola steker på den trappa nesten hele dagen. Fader og. Hva gjør jeg nå da? Venter på kjøligere vær før jeg tar strøk nr to? Og pusser vekk boblene bare?

Trappa har aldri vært malt med noe annet enn oljemaling. Og der det har boblet seg, var den slipt helt ren. Ingen malingsrester igjen.

Og jeg får ikke til å legge inn bilder. Det bare feiler.


#6

Teofelia sa for siden:

Det er helt sikkert sola.

Når jeg maler sørvegggen på huset, så venter jeg med å male til sola har gått ned og veggen har kjølnet. Det betyr å male fra 21 og utover, for mitt vedkommende, hvis jeg absolutt må male på soldager. Det går vanligvis bra med sol på malingen når den har hatt et halvt døgn å tørke på. Det beste er selvsagt å male på dager det er overskyet.

Og hvis jeg skal male på kvelden, må malingsjobben skje tidlig nok på året til at det ikke er dugg om natten. Hos oss ville det akkurat gått nå, men om et par uker er det ganske sikkert for sent på sommeren.


#7

Teofelia sa for siden:

Jeg vet ikke om det er nok å bare pusse vekk boblene eller om all malingen må av. Jeg ville nok forhørt meg med en fagperson før jeg tok sjansen på å bare male over.


#8

Polyanna sa for siden:

Det er vanskelig å få det helt pent når det først har boblet. Du kan skrape vekk og så pusse veldig godt for å få ned "kantene" rundt boblene, men det er vanskelig å unngå at "kraterne" ikke viser i det hele tatt. I would know - vi har et helt hus som bobler (gammel linoljemaling).

Det er nok varmen som har ødelagt for deg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.