Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tik Tok - jeg trenger innspill :vilha:

#1

Billa sa for siden:

Jeg lastet ned appen for å følge med på hva ungene ser på. Dvs, Storesøster på 19 gjør selvsagt hva hun vil, men fjortisen vil jeg ha en viss kontroll med ;) Jeg er helt satt ut av både den uendelige mengden med innlegg som bare ruller og ruller og skjermen, og det er jo virkelig en arena for å dele ALT MULIG.

Single mødre i alle aldre som skal vise hva ex-msnnen går glipp av, nærbilde av skader etter vold, barn som blir kastet vann på "for gøy", stebarn med ulike budskap, dyr som gjør gøyale ting (DET er morsomt), bikinikledde jenter/damer og g gutter/menn i bar overkropp som danser, ubehagelige hendelser filmet i skjul... Jeg er helt :sjokk:.

Jeg trenger FP for innspill, bruker DERE Tik Tok, og hva mener andre om.appen? Lillebror er en sindig fyr som jeg tipper ikke gidder å holde på å scrolle i lengden, men jeg er glad han ikke er mye yngre. Hva er aldersgrensen, forresten?


#2

Ru sa for siden:

Ingen TikTok her i huset. Eldste kunne ikke brydd seg mindre, og yngste skulle nok gjerne hatt det. Hun nøyer seg enn så lenge med å se noen av videoene via YouTube.


#3

Madicken sa for siden:

Følger med i tråden (har en i huset som er på tampen til å få Tik Tok).


#4

Fløyel sa for siden:

Har TikTok, aldersgrense 13 år.

Jeg bruker det fint lite, følger noen brukere, men det er for å få meg en god latter, skjønner at jeg ikke har scrollet nok når jeg leser det du skriver. Begge ungene har det, de er myndige, men utfra linkene jeg får fra dem så ser det ut til at de er der av samme hensikt som meg.

Hun her er ekstremt god på å lipsinke Trump,, @whatchugotforme


#5

Charlie sa for siden:

Barnet har tiktok. Brukes til det samme som snap og tv - se på andre menneskers liv og bli utsatt for produktplassert reklame. :knegg: jada. Vi snakker om det. Ofte.


#6

Fløyel sa for siden:

Uansett hvilket medie du er på, så vil man finne uetiske innlegg.


#7

Milfrid sa for siden:

15-åringen bruker det ikke, 20-åringen bruker det, og har aldri vært så opplyst om politikk og ting som skjer i verden som nå. :knegg: Men hun følger nok en del BLM-kontoer, pride-kontoer og andre kontoer som ikke er ren underholdning. Det finnes en del der som ikke er ren underholdning.

Disse filmene om mishandlede damer oppfatter jeg som jenter/damer som har sminket seg, og brukes for å opplyse om hva man kan gjøre om man blir slått - late som om man ringer og bestiller pizza, feks. Jeg har appen, ser videoer av og til. Trives mange som har behov for å vise seg fram. Mens man også har sykelige overvektige som filmer veien mot en sunnere kropp, som en slags videoblogg. Og så var det der jeg oppdaget Sarah Cooper og hennes fantastiske Trump-parodier. :hjerter:


#8

apan sa for siden:

Jeg abonnerer på denne siden dette sikkert snart blir et tema :gaah: .


#9

Maverick sa for siden:

Unga har Tiktok og jeg har Tiktok (på scrollebasis), og jeg er jo helt enig at forsmedelig med alle disse single mødrene som ikke har tatt innover seg at som enslig mor bør man kle seg i mest mulig telt-lignende klær og sitte pent på plassen sin langs veggen mens man kikker beskjemmet ned i bakken.

Ellers synes jeg det er mest gøy, noe teit, men algoritmen sørger for at jeg hovedsakelig ser det jeg synes er gøy. Den skiller seg ikke nevneverdig ut fra andre SoMe-er i innhold, annet enn at det er en del mer kreative og morsomme videoer enn andre steder.


#10

Neket sa for siden:

Jeg har og, algoritmen viser meg bare kattevideoer. :knegg: Jeg bare scroller, følger ingen.

Kidsa syns TikTok er teit.


#11

Milfrid sa for siden:

Jeg synes ikke enslige kvinner eller kvinner generelt skal kle seg i sekker og være usynlige. Men noen av videoene er ekstremt kroppsfiksert, og i en verden hvor mange sliter med selvbildet blir nok TikTok enda er sted hvor de føler seg mindre vellykket. Tror jeg. Men samtidig så er det også en del inspirerende kontoer om folk som tar tak i livet sitt og visst at man, feks, kan trene selv om man er ekstremt overvektige (jeg forsøkte å skrive det i forrige innlegg, det kom bare ut på en veldig lite forståelig måte). Og jeg er dypt fascinert av disse som sminker seg noe helt usannsynlig fint (altså ikke vanlig sminking). Så er det interessant å følge enkelte transer, siden svigersønnen min er i prosessen med å skifte kjønn.

Og katter. :hjerter:


#12

Billa sa for siden:

Ja, katter og dyr generelt er morsomt, så jeg burde sikkert like mer av det for å få mer av det.

Jeg har for ordens skyld ikke skrevet at single mødre burde kle seg i noe som helst, det er skitt samme for meg om kroppsfokuset skapes av menn eller kvinner, gifte, single eller barnløse. Jeg ble bare overrasket over antallet videoer med et tydelig fokus på kropp og utseende. For meg virker det større på TikTok enn andre SoMe jeg har.


#13

Maverick sa for siden:

Ja, nå var det vel single mødre du valgte å, ehe, single ut i innlegget ditt, Billa.


#14

Billa sa for siden:

Men jeg skrev ikke noe om hva de hadde på seg, eller?


#15

millact sa for siden:

Ingen av oss har Tik Tok.


#16

Maverick sa for siden:

Nei, jeg er usikker på hva du nå egentlig mener med «skal vise eksmannen hva de går glipp av», derfor hadde jeg med flere elementer i min respons enn kun klesdrakt, for å dekke alle eventualiteter.

Hva mente du egentlig? At de viste frem hvor gode de er til å skifte dekk? Lage mat? Holde budsjett?


#17

Billa sa for siden:

Nei, det er jo litt korte snutter, kanskje, for å vise absolutt alle områder man kan klare seg uten en partner på. Det virker som om hovedfokus er en slags remake av seg selv på utseendefronten. For MEG er det rart å dele alle disse tingene jeg ramser opp på denne måten (derav innlegget mitt), men som jeg skriver så ønsker jeg innspill. Tar med meg at du er positiv :jupp:


#18

Fløyel sa for siden:

Hvis man leter så finner man tilsvarende på Twitter, Insta og Snap. Snap-stories kan være ganske drøye.


#19

Fløyel sa for siden:

Jeg er veldig enkel i hodet mitt, hvis man graver lenge nok etter drit, så finner man det. Det jeg søker opp er av egen interesse og underholdning, jeg får sjelden/aldri opp slikt i min "for deg" story.


#20

Billa sa for siden:

Ja, nå har jeg bare lastet ned appen og ikke lett eller liket, det var derfor jeg ble overrasket. Sikkert også fordi jeg mener å ha lest at dette var en videreføring av Musically. Dritt er overalt, helt enig.


#21

Nera sa for siden:

11-åringen har TikTok med strengeste type innstillinger. Hun bruker den for å se på danse- og turnvideoer og sikkert alt for mye produktplassering og teite influencere fra nær og fjern. Hun har noe sånt som fem følgere, og kjenner alle i virkeligheten.


#22

venla sa for siden:

Både jeg og 11-åringen har TikTok. Hun følger venninner der og ser danse- og kattevideoer (sikkert andre ting og, men vi prater om hva hun følger med på og hun forteller meg om hun ser noe som ubehagelig). Har privat konto og får ikke legge ut videoer der ansiktet vises. Jeg får opp natur- og friluftsliv i feeden siden det er det jeg liker.

Jeg blir litt satt ut av hva hennes jevnaldrende legger ut der :sparke:


#23

Carpe Diem sa for siden:

Jeg har Tik Tok. Min oppsummering er at det er en kanal for tidsfordriv, med mye rart innhold.
Det er mange som burde beskyttes mot seg selv, som legger ut diverse innlegg av ymse art, mange triste skjebner med sykdommer, rus og ulike sårbare livssituasjoner. Men det er også mange flotte videoer preget av livsglede, vitalitet og humor. Jeg har også fått opp en del med voksent innhold, uten at jeg aktivt har søkt på det, som f eks Bdsm.
Jeg tenker det kan være skremmende for barn å få opp en en del av dette, kan man redigere innstillingene slik at man kan filtrere bort innhold på stikkord f eks? :confused:


#24

Billa sa for siden:

En kollega fortalte i dag at datteren hennes hadde en barnevariant, dvs at filter var på, så det er tydeligvis mulig.


#25

venla sa for siden:

Ja, du kan slå på restricted mode for å filtrere bort voksent innhold. Det er også en family pairing-funksjon for å styre blant annet hvor mye tid barnet bruker og hvem de kan sende meldinger til. Barnevakten.no har en bra guide på hvordan man setter opp dette.


#26

Carpe Diem sa for siden:

Veldig lurt. Anbefales :nemlig:


#27

polarjenta sa for siden:

Verken jeg eller ungene har tik tok.


#28

Røverdatter sa for siden:

11-åringen har TikTok, men tror ikke primært hun bruker det til å se på enslige mødre.


#29

Maverick sa for siden:

Jeg scrolla tiktok i hele natt og fikk ikke opp en eneste alenemor. Som jeg vet om, hvertfall. :skuffet:

Mye bra cosplay, da!


#30

Carpe Diem sa for siden:

Jeg har heller ikke sett så mange som jeg kan kategorisere dithen. Men jeg har sett mange kvinner (og menn) som liker å vise seg frem, sivilstatus pleier dog ikke stå på innleggene # :fnis:



#32

Carpe Diem sa for siden:

Fantastisk! :haha:

Ekstra morsomt at mannen også må delta på kursingen :D


#33

Billa sa for siden:

Jeg tror kanskje jeg burde laget meg en bruker, for å styre hva som dukker opp - og så har fjortisen vist meg at det går an å "velge bort" enkelt å videoer. Tipper det gjør at logaritmen forstår hva jeg ikke er interessert i.

Hadde ungene vært mindre, hadde jeg nok fulgt nøyere med på dette mediet. Jeg har som sagt ikke søkt opp eller likt noe som helst, og får opp mange små snutter med innhold som jeg tenker ikke er egnet for små barn. Eller sårbare unge voksne. Det er så mange som trenger noen som "ser" dem, og som deler ting og hendelser som nå ligger tilgjengelig og åpent for alltid.


#34

Karamell sa for siden:

Jeg har appen, men har åpnet den tre ganger i mitt liv. Den ble laget for at 18-åringen trengte likes. :knegg:

Jeg bruker Insta mye, og der får man sannelig se mye hud, der også altså. Jeg har slettet alle influensere for å få mindre slike forslag, men jeg føler mange meme-kontoer og mulig det er dette som gjør at forslagene jeg får er noe obskure. Jeg får også daglig mange forespørsler om å følge kontoer med kvinnenavn som jeg bare antar er nakenkontoer (hvorfor ellers prøver helt ukjente navn å legge meg til, jeg åpner de ikke, så vet egentlig ikke om det stemmer).

Tilbake til Tik Tok. Begge guttene har og de var en del innpå tidligere ihvertfall. De er 15 og 18.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.